2023-07-06
今日夜晚八點幾,入去呢一間餐廳,但係被門口接待告知已經截單。我都冇為意,只係覺得點解咁早,諗住唔緊要啦,我出去睇吓餐牌下次再嚟。點知!喺門口見到明明寫住結束營業時間係夜晚10:00!但係我嗰陣時先至八點幾,已經唔俾我入去!跟住我再仔細睇吓發現門口附近有牌仔寫住9:30截單,咁到底點解八點幾就同我講已經截單唔可以入去呢?好快就已經有其他人嚟到呢間餐廳,然後同樣地被告知已經截單要求離開。其他人走咗,但係我望住嗰兩個時間我百思不得其解,我決定入去問佢。然後門口嘅接待都解釋唔到,佢去問其他人,然後有個女仔出到嚟同我講話其實9:30喺入面截單,8:30已經入面要準備清理。咁到底呢間餐廳係點樣營運嘅呢?點解出面嘅時間要咁混洧視聽?原本我已經見到OpenRice有負評,但係見到喺屯門難得開分店,我都想去支持下,而家真係唔方唔支持⋯⋯我入都入唔到去!其實如果你哋咁早就關門嘅話,唔該你哋講清楚啦!
咁到底呢間餐廳係點樣營運嘅呢?點解出面嘅時間要咁混洧視聽?