2023-06-18 221 瀏覽
平日諗住試下新餐廳, 新店都預左要攞飛排隊, 門口已經排了一條長龍, 按飛的取位票機又封了。問店員,店員話由於人太多, 停止攞飛, 可試下門口排隊等取票重開, 再嘗試取票等位。之後, 唯有排隊等取票機重開, 等了好耐都唔知幾時放飛, 無了期等。 好, 唔緊要, 排隊期間裡面有位唔放人入, 收錢又排長龍, 等了好耐, 都得一個人收錢。 全店大約有10個樓面, 好似睇住收銀死咁, 個經理又手腳慢, 又唔理, 搞唔掂。好食都咁話,睇狀態唔對路, 馬上走人, 趕客名店, 如想食,建議有2小時先選這間。*新店, 個個都想試,現場排隊等入,會簡單的, 較易安排

*新店, 個個都想試,現場排隊等入,會簡單的, 較易安排
2023-06-17
30 分鐘 (堂食)
日本人氣Cafe☕️KOMEDA’S Coffee☕️全港第2間分店🎉登陸屯門市廣場AEON新界人又多一個打卡店啦!😆環境同日本店傳統風格裝修一樣😃以木、磚營造日式休閒感覺再配襯紅色梳化櫈❤️感覺更輕鬆自在🍔KOMEDA彌生漢堡🍔中間嘅漢堡扒肉汁豐富,配搭流心日本蛋、日式照燒汁、沙律醬,滋味無窮😋🍈KOMEDA熊本蜜瓜冰與火🍈丹麥酥鬆軟酥脆,配搭清甜熊本蜜瓜、柔滑奶香嘅牛奶雪糕,屯門店限定喔!😉🍧KOMEDA刨冰🍧3款口味選擇,士多啤梨、芒果、抹茶,綿密即化刨冰,與牛乳雪糕一齊食,岩哂夏日炎炎食,爽到不得了!😝呢個係屯門、尖沙咀店限定喔!😊🧋果凍抹茶牛奶🧋每口都飲到香滑抹茶牛奶味道,當中有大量咖啡果凍,QQ的😙🍵雪糕抹茶歐蕾🍵一杯滿足兩個願望,可以食到牛乳雪糕,又飲到香甜抹茶歐蕾,又唔太甜,唔錯!🥰 KOMEDA’S Coffee AEON屯門店 📍屯門市廣場1期AEON地下
日本人氣Cafe☕️KOMEDA’S Coffee☕️
全港第2間分店🎉登陸屯門市廣場AEON
新界人又多一個打卡店啦!😆

環境同日本店傳統風格裝修一樣😃以木、磚營造日式休閒感覺
再配襯紅色梳化櫈❤️感覺更輕鬆自在

🍔KOMEDA彌生漢堡🍔

🍈KOMEDA熊本蜜瓜冰與火🍈

🍧KOMEDA刨冰🍧
呢個係屯門、尖沙咀店限定喔!😊

🧋果凍抹茶牛奶🧋
每口都飲到香滑抹茶牛奶味道,當中有大量咖啡果凍,QQ的😙

🍵雪糕抹茶歐蕾🍵

KOMEDA’S Coffee AEON屯門店
📍屯門市廣場1期AEON地下
愛吃早餐的朋友仔,相信對 🇯🇵日本過江龍 KOMEDA’S Coffee,不陌生吧(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!!! 這間來自名古屋的人氣咖啡店,在香港開第二間分店囉🩷!!! 第二間站進軍新界,並在6月16日在AEON屯門店正式開幕✨!!貫徹日本店的裝潢設計,以木和磚營造休閑感,以後想找個地方好好談天,又有多個選擇啦(≧▽≦)!!「 熊本蜜瓜冰與火🍈」屯門限定的冰與火,一定要試啦\(//∇//)\’ 丹麥麵包好酥脆,雪糕滑溜香甜,蜜瓜超多汁😍!!「 士多啤梨刨冰🍧 」炎炎夏日吃刨冰就最適合了😆! 不但透心涼,還有雪糕哦~「 果凍豆乳咖啡☕️」「 果凍抹茶牛奶🥛」兩杯飲品都有咖啡凍💙,口感好豐富,味道也不錯。為慶祝新店開幕,由6月16日起,一連五日有大優惠呀🥳!!!1.在新店消費滿$100+,即可免費換領森永x KOMEDA’S COFFEE夾心餅盒裝(冰與火甜品味)1盒。每日限量100件哦~2.憑指定AEON信用卡,可在全線KOMEDA’S Coffee以優惠價$230購買KOMEDA咖啡券(1套8張)及免費香脆薯角一客🍟~

「 熊本蜜瓜冰與火🍈」

「 士多啤梨刨冰🍧 」

炎炎夏日吃刨冰就最適合了😆! 不但透心涼,還有雪糕哦~

「 果凍豆乳咖啡☕️」

「 果凍抹茶牛奶🥛」

兩杯飲品都有咖啡凍💙,口感好豐富,味道也不錯。

為慶祝新店開幕,由6月16日起,一連五日有大優惠呀🥳!!!

2023-06-13
2023-06-15 252 瀏覽
日本品牌,總點位於名古屋,新開幕位於屯門市廣場,一於幫襯早餐!Order 一杯飲品送麵包一款,早餐由早上7:15至11:15!:日本咖啡味道很好,飲品選擇繁多! 麵包軟熟 環境清幽,一邊食早餐,一邊聽日本歌曲🎵:如果大食人士,份量可能不足夠食用。
:日本咖啡味道很好,飲品選擇繁多!
麵包軟熟
環境清幽,一邊食早餐,一邊聽日本歌曲🎵
:如果大食人士,份量可能不足夠食用。
2023-06-15 493 瀏覽
名古屋人氣咖啡店 𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀’𝐒 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞店舖裝潢沿用返日本店傳統設計風格,感覺舒適休閒,座位寬敞,輕輕鬆鬆就嘆咗一個咁美味嘅下午茶,下次打算午餐時間嚟試下佢哋嘅新商品「𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀牛肉焗飯」「𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀海鮮焗飯」,睇相好似好美味😋介紹下我哋試咗啲咩先啦😋🔸 𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀彌生漢堡 (照燒玉子漢堡) 鬆軟嘅麵包夾住厚厚充滿肉汁嘅照燒醬漢堡扒加埋煎香嘅日本雞蛋,配上生菜、蛋黃醬,味道濃郁口感豐富~🔸熊本蜜瓜冰與火 • 屯門店限定 暖暖嘅𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀特製丹麥酥,配上充滿奶香嘅大阿蘇牛乳軟雪糕,加埋香甜熊本縣蜜瓜,令人一試難忘~🔸 𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀刨冰 • 屯門及尖沙咀店限定 總共有三款口味:士多啤梨、芒果、抹茶刨冰口感綿密入口即化,配埋牛乳雪糕一齊食,絕對係消暑良品~🔸 𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀咖啡咖啡味道香濃,鍾意多奶/少奶可以自己控制~🔸雪糕抹茶歐蕾抹茶味唔算太濃,亦唔會太甜,配埋牛乳雪糕剛剛好~🔸蜜瓜雪糕梳打靴仔造型真係好可愛,雪糕梳打一向都係氹細路佳品,一上枱小朋友即刻心心眼😍
名古屋人氣咖啡店 𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀’𝐒 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞

介紹下我哋試咗啲咩先啦😋

KOMEDA  彌生漢堡

🔸 𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀彌生漢堡 (照燒玉子漢堡)

🔸熊本蜜瓜冰與火 • 屯門店限定

KOMEDA刨冰

🔸 𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀刨冰 • 屯門及尖沙咀店限定
總共有三款口味:士多啤梨、芒果、抹茶
刨冰口感綿密入口即化,配埋牛乳雪糕一齊食,絕對係消暑良品~

KOMEDA咖啡

🔸 𝐊𝐎𝐌𝐄𝐃𝐀咖啡
咖啡味道香濃,鍾意多奶/少奶可以自己控制~

雪糕抹茶歐蕾

🔸雪糕抹茶歐蕾
抹茶味唔算太濃,亦唔會太甜,配埋牛乳雪糕剛剛好~

🔸蜜瓜雪糕梳打
KOMEDA  彌生漢堡
KOMEDA刨冰
KOMEDA咖啡
雪糕抹茶歐蕾
蜜瓜雪糕梳打
KOMEDA’S COFFEE係日本名古屋嘅人氣早餐咖啡店。餐廳採用木同磚嘅元素營造日式嘅感覺,好溫馨日系~ 餐廳仲好貼心,每張枱都可以充電🥰------------------------------▪️ 熊本蜜瓜冰與火蜜瓜好鮮甜,牛奶雪糕好軟滑,奶味超濃郁,好好食!▪️ 士多啤梨刨冰士多啤梨刨偏甜,不過賣相好ig-able。刨冰仲可以揀芒果 / 抹茶味。------------------------------KOMEDA彌生漢堡 $69漢堡由玉子、漢堡扒、生菜同秘制醬汁組成,漢堡扒份量十足,太陽蛋熟度啱啱好,食落好滿足~------------------------------咖啡:▪️ 美式咖啡 $39▪️ 豆乳咖啡 $40KOMEDA嘅咖啡頗高質,咖啡香氣濃郁而唔會苦澀,不過小編略嫌豆乳咖啡嘅豆乳唔夠濃。------------------------------甜品飲品:▪️ 果凍豆乳咖啡 $55▪️ 果凍抹茶牛奶 $55兩款甜品飲品都好大杯,而且唔會過甜,抹茶牛奶嘅抹茶味好濃郁,而果凍嘅咖啡味都好突出,而且味道balance得好好,小編大推!

▪️ 熊本蜜瓜冰與火

蜜瓜好鮮甜,牛奶雪糕好軟滑,奶味超濃郁,好好食!

▪️ 士多啤梨刨冰

果凍豆乳咖啡
KOMEDA彌生漢堡
果凍抹茶牛奶
果凍豆乳咖啡
今日去開屯門見到竟然有新餐廳開張,排咗一陣隊就入到去,見到以日式紅磚牆配搭木製卡位,裝修用上紅色絨布沙發散發出日本傳統西餐嘅風格,真係分外舒適,好似返咗日本咁!🎌除咗係「輕鬆舒適的最佳場所」🥰食物上屯門店重有好多唔同嘅限定餐單添!我都朋友淨係點咗少少嘢當下午茶,味道都唔錯,價錢亦都唔會太貴,最緊要係夏天入到嚟覺得好舒服,冷氣夠凍飲品都夠凍!⭐️熊本蜜瓜冰與火 除咗使用日本熊本縣嘅蜜瓜,品嚐鮮香味美嘅爽甜滋味口感,伴以大阿蘇牛乳軟雪糕,一啖香甜軟滑雪糕,一啖丹麥酥,真係正到暈!⭐️芒果刨冰以牛乳軟雪糕配搭士多啤梨、芒果 或抹茶3款不同口味的刨冰,感受入口奶香柔軟與棉密刨冰之間嘅爽快滋味感覺🥰⭐️果凍抹茶牛奶 以果凍底層配以抹茶香滑牛奶 ,頂層重有香滑奶油,抹茶陣陣嘅甘香同濃郁嘅牛奶味真係絕配,啜一啖仲有軟滑果凍品嚐不一樣嘅層次口感,真係啱晒夏天品嚐!⭐️ 果凍豆乳咖啡炎炎夏日除咗嘆番一杯熱咖啡,仲可以品嚐以香濃豆乳襯托出健康嘅咖啡特飲,配搭埋果凍滑溜滋味,絕對係提神之餘重可以消暑㖭🤤

⭐️熊本蜜瓜冰與火

⭐️芒果刨冰

⭐️果凍抹茶牛奶

⭐️ 果凍豆乳咖啡
2023-06-13
10 分鐘 (堂食)
  • 熊本蜜瓜冰與火
  • 果凍抹茶牛奶
2023-06-12 285 瀏覽
作為香港人,經常可以在香港吃到日本過江龍美食,真的幸福不淺。今天來到屯門市廣場,品嚐全港第二間KOMEDA's Coffee。簡單而言,整體食物不錯,雖然食物十分簡單,但用料絕對不差。例如白麵包,雖然只是簡單味道,但仍然食到日本麵粉的味道。今天和一班同事,來到這裏午飯,試了約十款不同的食物和飲品和甜品。 其中意粉,炸豬扒麵包和咖哩牛腩最為推介。 飲品方面,傳統咖啡味道不錯,但一些新款的口味,例如豆乳咖啡,味道反而一般。

早兩日經過見到佢哋8號試業,趁尋日屋企人放假一齊去試試,我哋大約12點幾左右,去到都有啲人等緊,我哋等咗三個字左右就入座👏🏻一入門口個帶位同個男收銀職員已經超有禮貌地歡迎,值得一讚👍🏻 入到去周圍環境令我哋有種好輕鬆嘅感覺😌 我哋叫咗炸蝦餅方堡🥪,咖喱意粉🍝,Komeda炸雞🍗,迷你冰與火🧊🔥,蜜瓜雪糕梳打🍈,抹茶咖啡果凍🍹等咗10分鐘左右啲嘢食就到,炸蝦餅方堡真係大推,可以選擇切兩件或者四件,蝦餅入面仲有粒粒蝦肉,CP值超高!咖喱意粉,超級彈牙,係日本咖喱嘅味道,輕微辣味道剛剛好,而炸雞就有六件同埋10件選擇,非常Juicy,渣幾滴檸檬汁落去食,超夾!甜品時間,呢個冰與火,特別之處係呢個丹麥麵包有64層,以上面就係好香濃嘅牛奶雪糕,夾埋一齊食又凍又熱咁真係好過癮🤤不過如果想打卡就真係要快手啲,因為溶用得快㗎🤭而蜜瓜雪糕梳打就係傳統日本蜜瓜汽水嘅味道🤭配埋個牛奶雪糕,相信大人小朋友都會鐘意🍈🍵抹茶咖啡果凍,上面配咗啲士多啤梨醬件事好靚🤣 杯入面仲有啲咖啡啫喱,滿足晒多種口感,而味道都係預期中嘅抹茶味,唔錯👍🏻放假同屋企人抖下,chill下,環境超good,係放假黎休息之選,下次會再黎😍

炸蝦餅方堡

咖喱意粉

迷你冰與火

抹茶咖啡果凍

2023-06-10
20 分鐘 (堂食)
炸蝦餅方堡
咖喱意粉
迷你冰與火
抹茶咖啡果凍
  • 冰與火
2023-06-09 405 瀏覽
試業日。想食好耐,不過黃埔有d 遠,屯門有分店真係好~多士鬆軟,紅豆蓉同多士好夾味,咖啡都可以嘅~ 第一日試業,服務非常好~下次要試吓意粉,甜品,仲有兒童餐~門口有英式麵包,紅荳蓉,咖啡等等售賣,又多一個早餐選擇啊~
試業日。

想食好耐,不過黃埔有d 遠,屯門有分店真係好~

多士鬆軟,紅豆蓉同多士好夾味,咖啡都可以嘅~

第一日試業,服務非常好~

下次要試吓意粉,甜品,仲有兒童餐~

門口有英式麵包,紅荳蓉,咖啡等等售賣,又多一個早餐選擇啊~
早餐
2023-06-08
$45 (早餐)
早餐