2006-05-08 13 瀏覽
同男友食lunch 見呢間野又咁就腳行過佢又係到拉客又未試過就試啦好後悔走漏眼冇睇食評就來好同意下面所講佢個格局係OK的但只是光有外表其他都好有問題明明有個近窗位都唔俾我地硬要我地坐加建檯張檯好近廁所同個碗櫃個女侍應就係個個位出出入入仲行開行埋都手多多搭我張束凳背真係唔知佢咩事好騷擾午飯時間食物款式極少只有菜飯套餐同擔擔麵套餐沒有小菜散叫想試都唔得一定要跟飯上自己倒自己米好啦咁惟有叫了個回鍋肉擔擔麵我男友叫左豬扒擔擔麵個侍應態度勁乞人恨凶巴巴唔知得罪佢d咩等等真係忍唔到要掉位個時d野食來左佢死都唔俾窗口位我地仲話佢只會同我地搬碗野杯野飲要自己來嘩咩事呀!食屎架我都唔想爆粗都唔知杯野咁早來做咩張檯又細阻頭阻勢個擔擔麵好唔得兩大舊未打好的粉唔知咩事d麵同我係屋企煮壽桃牌冇分別腍batbat冇彈性冇口感可言個回鍋肉沒有回鍋香味似罐頭多d個豬扒?sorry唔係豬扒炸粉多個肉餐連埋的餃子就更恐怖每人3隻即係6隻食淨5隻煎又唔係淥而唔似唔知咩整法難食到....>.<個班全女班廚房侍應全部操大陸口音傾計大大聲仲一路係到食煙唔係話歧視佢地但咁樣要人再幫襯都唔駛旨意平極都冇用!黑店!!
同男友食lunch 見呢間野又咁就腳
個班全女班廚房侍應全部操大陸口音
傾計大大聲仲一路係到食煙
唔係話歧視佢地
但咁樣要人再幫襯都唔駛旨意
平極都冇用!黑店!!
(非會員)
2006-05-01 0 瀏覽
第一次到這條街食野,朋友又想食中菜,見這裏沒有人客,結果就入左去啦!食物普普通通,份量很細,男性朋友都說別不飽。最離奇係,間餐廳格局都唔算cheap,但係當我地叫完菜,等待的時候,有一個廚師竟然坐左係我們隔一張枱吸煙!!!!d煙飄晒過黎,當我個朋友請佢唔好係度吸煙,佢竟然聽錯左,以為我個朋友問佢攞煙食!!雖然間食肆可能係比人客吸煙,但係身為廚師,係唔係唔好坐係個客隔離"騰雲駕霧"呀!何況這裡又唔係茶餐廳!好後悔無上黎睇下這間野的食評,原來係咁......
食物普普通通,份量很細,男性朋友都說別不飽。
好後悔無上黎睇下這間野的食評,原來係咁......
2006-04-08 7 瀏覽
昨晚和攝影好友去尖沙咀攝影器材店“朝聖”及“進貢”﹐滿載而歸後打算去厚福街晚飯。但不知是否股市好﹐市民消費意欲強勁﹐每一間都爆滿﹐只見這裡剛剛好有2人檯﹐似乎不用選擇了。畢竟是較新的店舖﹐裝修驟眼看算是不錯﹐但細心看﹐會發現其實是很粗糙及屬於低成本製作﹔而最大敗筆是地方細小卻用上頗有份量的椅子﹐環境十分擠逼。兩個人﹐就點了個2人"B"餐。先來的【雞絲粉皮】﹐賣相精緻但實在難以相信是2人份量﹐少得可憐﹐面對著我們兩個大男人﹐三兩招過後已“見底”﹐而這時候﹐套餐中的第二道食物還未上。然後上的是【宋嫂魚羹】﹐這個湯羹看似很足料﹐亦夠熱﹔只看賣相會令人有飽暖的期望。但想不到原來這個宋嫂是如此鹹﹐雖然還未至於難吃的程度﹐但喝完後﹐明顯茶亦是喝多了很多。套餐包括【小籠包】﹐一客有四隻﹐皮不算薄﹐包中的湯汁能夠保存已是難得﹐無奈味道仍是平平無奇﹐又是時下流行的“無味湯包”一類。再來的是【糖醋排骨】及【蔥爆牛肉】﹐牛肉還算可以﹔但糖醋排骨真係不行﹐汁不夠香濃﹐肉質超硬淨﹐隔離“唯一”的廉價無錫小排骨也高這裡不只一班。套餐中的菜式﹐吃得下的已吃完﹐還有點不夠飽﹐再點了個【鹹肉菜心】﹐鹹肉真的很鹹很鹹﹐但
昨晚和攝影好友去尖沙咀攝影器材店
“朝聖”及“進貢”﹐滿載而歸後打算
去厚福街晚飯。但不知是否股市好﹐市
民消費意欲強勁﹐每一間都爆滿﹐只見
這裡剛剛好有2人檯﹐似乎不用選擇了。

畢竟是較新的店舖﹐裝修驟眼看算是不
錯﹐但細心看﹐會發現其實是很粗糙及
屬於低成本製作﹔而最大敗筆是地方細
小卻用上頗有份量的椅子﹐環境十分擠
逼。

兩個人﹐就點了個2人"B"餐。

先來的【雞絲粉皮】﹐賣相精緻但實在
難以相信是2人份量﹐少得可憐﹐面對著
我們兩個大男人﹐三兩招過後已“見底”﹐
而這時候﹐套餐中的第二道食物還未上。

然後上的是【宋嫂魚羹】﹐這個湯羹看似
很足料﹐亦夠熱﹔只看賣相會令人有飽暖
的期望。但想不到原來這個宋嫂是如此鹹﹐
雖然還未至於難吃的程度﹐但喝完後﹐明
顯茶亦是喝多了很多。

套餐包括【小籠包】﹐一客有四隻﹐皮不
算薄﹐包中的湯汁能夠保存已是難得﹐無
奈味道仍是平平無奇﹐又是時下流行的
“無味湯包”一類。

再來的是【糖醋排骨】及【蔥爆牛肉】﹐
牛肉還算可以﹔但糖醋排骨真係不行﹐汁
不夠香濃﹐肉質超硬淨﹐隔離“唯一”
的廉價無錫小排骨也高這裡不只一班。

套餐中的菜式﹐吃得下的已吃完﹐還有點
不夠飽﹐再點了個【鹹肉菜心】﹐鹹肉真
的很鹹很鹹﹐但全無肉香﹐結果我們都只
吃了菜就算﹐雖然還是不夠飽﹐但已不敢
再叫其它菜式了。

服務亦有雖要改善的地方﹐雖然態度不算
差﹐但人手不足是肯定的﹐亦因為地方逼
窄﹐服務員出出入入中帶不少驚險場面﹐
實在令人難以吃得有放心。

吃過一次﹐絕無下次。無論環境﹐食物﹐
價錢﹐服務﹐都在水準以下。以這個價錢﹐
在厚福街選擇多的是﹐不如付出一點耐性﹐
去其它店排排隊算了。
2006-03-02 2 瀏覽
黎厚福街搵食, 諗住去798, 點知又無位, 求求其其就入左呢度。兩個人, 叫左一個擔擔麵, 紅油抄手, 炒豆苗, 三樣野都麻麻地, 真係求其食飽左就算...真係後悔無上黎做定功課先。服務又差, 都未食完就想收左你d野, 趕你走, 真係以後都唔會再黎呀﹗
(非會員)
過份!!!!!!星期六lunch時間人多, 見咁多人咪試下囉...坐低之後上手留低既碗都冇人執, 之後叫人黎執, 佢\出聲, 冇反應, 之後就無啦啦走過黎執野....算!<br /><br />叫左個雞扒上海拉面同牛根腩撈面(餐\跟甜品)....d拉面.....冇味!!!!一dd味都冇果隻!!d湯底, 唔好講味精, 少少salt都冇落咁...!!!d牛腩, 『un』到成舊擺\落口, 要成舊拎番出黎! 算!<br /><br />d面黎左一陣, 食左兩啖唔夠, 就已經上甜品! 當你人多, 都算!!<br /><br />食到冇晒胃口, d野都冇咩點郁過。諗住飲埋杯野走..叫佢\收野...佢\收淨個甜品。都冇咩胃口...唔想食!叫佢\收左佢\...佢\竟然.........將佢\放番落門口個雪櫃!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br />個甜品, 擺\左係我地台半個鐘有多!!!!<br /><br />有冇攪錯!!!!!你s
<br />
甜品, 擺\左係我地台半個鐘有多!!!!<br />
<br />
有冇攪錯!!!!!你service差...唔同你計!!!d野唔好食, 當自己唔好彩!!!但係咁既野都做得出!!!!仲要係當住我地面!!!!點解而家香港仲有d咁既餐\廳!!!!!仲要遊客區, 中菜!!而家香港人咁講衛生, 你都做d咁既野, 點忍!!!<br />
<br />
之後我問佢\邊個係負責人, 佢\(個waitress)就細細聲咁問咩事.我話你有乜理由將個cake放番落雪櫃!佢\就say sorry, 拎番個cake出黎放係水吧...最後我都係唔知個cake點處置架!<br />
<br />
呢d野, 我真係唔講唔得!!!!!我未食過一間野係差到咁!!!冇quality, 冇service, 連最基本既衛生都冇!!!!!!!仲點去呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!真係太嬲, 先上黎講下咋!!!!!唉....
2005-11-17 2 瀏覽
其實想搵地方大家可以細聲講大聲笑的地方結果見這裡無乜客,便幫襯(及後發現waiter講電話仲大聲過我地,非常放心細聲講大聲笑!!)點左幾杯飲品, 蝦仁炒麵,排骨擔擔麵及鍋貼蝦仁炒麵極速送上,已心知不妙,結果真係凍冰冰味道一般排骨擔擔麵跟住送上,湯麵都只係暖暖地味道差,根本不像擔擔麵鍋貼在差不多吃完才出現,所以算熱,不過煎得唔夠脆俾ok的原因係1.我們食完後傾了成大半個鐘才埋單,其間都無趕客feel,仲不斷加茶2.抵如果去那裡,可以的話早d因愈夜愈多人同二手煙問題相當嚴重
其實想搵地方大家可以細聲講大聲笑的地方
結果見這裡無乜客,便幫襯

點左幾杯飲品, 蝦仁炒麵,排骨擔擔麵及鍋貼
蝦仁炒麵極速送上,已心知不妙,結果真係凍冰冰
味道一般
排骨擔擔麵跟住送上,湯麵都只係暖暖地
味道差,根本不像擔擔麵
鍋貼在差不多吃完才出現,所以算熱,不過煎得唔夠脆

俾ok的原因係
1.我們食完後傾了成大半個鐘才埋單,
其間都無趕客feel,仲不斷加茶
2.抵

如果去那裡,可以的話早d
因愈夜愈多人同二手煙問題相當嚴重
2005-11-03 0 瀏覽
去厚福街搵食,見新張開入去試下。有幾款套餐,唔多o岩食又冇得轉其他款式,只好散叫。擔擔麵超難食,湯底叫OK,尚算有點兒麻辣味,而D麵好似食緊舊麵粉團般,我聽到隔離客都投訴好難食。黑醋排骨-D肉好實,又唔鬆化。尤其我早一日食過天與地的黑醋排骨,真是天壤之別。燻魚-又係好難食之作,乾淨淨。蟹粉小籠包-皮又厚,又冇湯汁,蟹粉?當然就食唔出啦!三絲冷麵-冷麵最主要的醬汁,竟然唔夠味,連鹹味都冇,我要另加醋來調味,麵身叫做比擔擔麵好少少,這碟叫做全晚最好。老公又叫了枝枸杞汁,係來貸,不過好難飲。早知去隔離唯一好過,又平過佢又好食過佢。
去厚福街搵食,見新張開入去試下。
有幾款套餐,唔多o岩食又冇得轉其他款式,只好散叫。
燻魚-又係好難食之作,乾淨淨。
蟹粉小籠包-皮又厚,又冇湯汁,蟹粉?當然就食唔出啦!
老公又叫了枝枸杞汁,係來貸,不過好難飲。
早知去隔離唯一好過,又平過佢又好食過佢。