2024-01-05 46 瀏覽
土瓜灣北帝街有好多小店,好耐冇食車仔麵,見到呢間車仔麵好似好多野食咁,就走咗入去!生炸潮汕三寶($39)係豬肉丸、墨魚丸同埋魷魚丸,原來係先蒸後炸,所以更加香脆。辣單骨雞中翼($28)- 另一香口食物,勝在外皮香脆而雞肉不會太乾。重料咖喱三寶($45)(魚蛋、魷魚、牛柏葉)用幾十種香料調較而成的咖喱汁,果然與別不同。上湯鎮店鴛鴦餃($30)- 係韭菜餃加菜肉餃,皮薄餡靚!豪華九寳配幼麵 ($53)秘製黃金雞湯(+$3)原來係加入南瓜熬製而成,清甜又唔油膩!呢款豪華九寶,啱曬我呢啲有選擇困難症,但又想盡試多些款式!加杯凍檸茶,也只是($8.00)車仔麵油麵($10 )汕尾馬鮫豬肉丸($11)胡椒豬肚丸($12)有魷魚的魷魚丸($12)特級瀨尿牛筋丸($12 )深海粒粒墨魚丸($13)汕尾小米粿3粒 (豬肉粉粿)($10)- 結果變成多丸車仔麵!因為覺得每種丸都各有特色,實在難以取捨,由其喜歡小米粿那種煙韌,魷魚丸真係食到好多魷魚粒!配埋自家製石斛竹蔗茅根水 ($10.00)- 幾清甜!值得一提是這𥚃店員服務態度非常友善,食物真材實料,又多選擇,從來未試過食車仔麵可以食得咁🈵️足!
上湯鎮店鴛鴦餃($30)- 係韭菜餃加菜肉餃,皮薄餡靚!
2024-01-03
尋日去咗土瓜灣嘅一間小店食車仔麵見到佢喺Openrice 零負評😳激起咗史努比嘅好奇心 一於試下系咪真系咁好食😎-🔸淨餸(4款起)史努比嗌咗清湯 不過嚟到嘅時候見到有啲辣油喺面但出奇地食落系唔辣嘅🤣純粹有陣香味🤭.👍🏿豬紅 $10 一份有成6舊 都唔少下😆豬紅好夠淋 而且好滑身但依然帶少少咬口😚好食~味道: 8/10性價比: 8/10👍🏿酸齋 $10酸齋有5件 全部都大大舊😍酸甜比例適中 唔會甜到漏嗰種而系酸酸甜甜咁好開胃🤤味道: 7.5/10性價比: 8/10.👌🏿冬菇 $11份量幾多 但史努比覺得佢炆得未系好夠淋如果炆耐啲甜味會更加出 更加多汁😗味道: 6/10性價比: 7/10🔸車仔麵爸爸👨🏻嗌咗碗粗麵麵質正常 煮嘅時間適中🫶🏿👍🏿秘製黃金雞湯 +$3揀咗佢哋招牌湯底飲到明顯雞嘅鮮甜加入南瓜熬製甜味更出 而且感覺好pure清甜而唔油膩🥰飲完都唔會好口乾味道: 8/10👍🏿特級瀨尿牛筋丸 $12大推😳‼️呢粒牛丸真系會瀨尿 一咬開啲汁系爆出嚟嘅差啲彈到對面嘅爸爸👨🏻😂😂牛味都幾濃 而且好juicy 好好食🤤可惜$12得兩蚊真系有啲貴但史努比覺得都值嘅~味道: 8.5/10性價比: 7
尋日去咗土瓜灣嘅一間小店食車仔麵
見到佢喺Openrice 零負評😳
激起咗史努比嘅好奇心
一於試下系咪真系咁好食😎
🔸淨餸(4款起)
史努比嗌咗清湯
不過嚟到嘅時候見到有啲辣油喺面
但出奇地食落系唔辣嘅🤣純粹有陣香味🤭
👍🏿豬紅 $10
一份有成6舊 都唔少下😆
豬紅好夠淋 而且好滑身
但依然帶少少咬口😚好食~
豬紅

呢粒牛丸真系會瀨尿 一咬開啲汁系爆出嚟嘅
差啲彈到對面嘅爸爸👨🏻😂😂
牛味都幾濃 而且好juicy 好好食🤤
可惜$12得兩蚊真系有啲貴
但史努比覺得都值嘅~
味道: 8.5/10

不得不讚嘅系 我哋食完呢間之後都冇話好口乾
證明佢哋冇落好多MSG❤️
價錢親民 味道又唔錯 加上唔口乾
如果史努比系土瓜灣街坊一定會回訪😆
店家好熱情 見到史努比攞住啲公仔影相比咗兩隻聖誕公仔我哋影🤣
不過可能佢哋比史努比搶晒fo

豬紅
黃金雞湯
特級瀨尿牛筋丸
無糖烏龍茶
土瓜灣美食多,朋推薦這家港式車仔麵店,真的好味到絕了! 車仔麵配料款式多,而且好有特色! 配料唔夠喉,所以我哋都另外點了幾款小食,盡情品嚐一下! 汕尾紫菜四寶,包括Q彈有口感有魷魚的魷魚丸、手揼汕尾馬鮫豬肉丸、爆汁手剁牛筋丸、及煙韌鮮味 嘅傳承汕尾手工小米粿! 每款都好滋味,再配上秘製黃金雞湯,濃郁膠質重,一口入魂!大推椒鹽魚片頭,及爆料咖哩四寶!魚片頭即叫即整,熱辣辣🔥燙咀,但都香到忍唔住要咬落去;而四寶就是魚蛋、魷魚、牛柏葉、牛腩,咖哩濃稠入味,果真一試難忘!另外還有很多惹味小食,如生炸手工韭菜餃、生炸香辣單骨雞翼等,酥脆好味!

土瓜灣美食多,朋推薦這家港式車仔麵店,真的好味到絕了!

大推椒鹽魚片頭,及爆料咖哩四寶!
魚片頭即叫即整,熱辣辣🔥燙咀,但都香到忍唔住要咬落去;

• 生炸香辣單骨雞翼
  • 椒鹽魚片頭
  • 爆料咖哩四寶
  • 汕尾紫菜四寶
  • 秘製黃金雞湯
2023-12-26 46 瀏覽
前幾日得閒無聊去咗土瓜灣夜晚冇乜嘢食所以就叫咗個車仔麵入邊咁有好多配菜啦其實望落都幾好食但係真正試嗰陣時見到佢個烏冬真係唔知乜嘢嚟其實我覺得個配菜都正正常常唔知點解個烏冬,真係好似有啲怪囉又唔係平時食開嗰隻日本烏冬唔知係唔係用緊啲特別嘅牌子?平時我對烏冬都冇乜要求但今次呢個烏冬真係有啲失望我諗我下次都唔會再叫烏冬或者會食返正常幼麵所以真係得間要再試吓佢其他唔係烏冬嘅嘢但總結而言 我諗烏冬真係令我好失望囉
前幾日得閒無聊去咗土瓜灣夜晚冇乜嘢食所以就叫咗個車仔麵
入邊咁有好多配菜啦
其實望落都幾好食
但係真正試嗰陣時
見到佢個烏冬真係唔知乜嘢嚟
其實我覺得個配菜都正正常常
唔知點解個烏冬,真係好似有啲怪囉
又唔係平時食開嗰隻日本烏冬唔知係唔係用緊啲特別嘅牌子?
平時我對烏冬都冇乜要求
但今次呢個烏冬真係有啲失望我諗我下次都唔會再叫烏冬
或者會食返正常幼麵所以真係得間要再試吓
佢其他唔係烏冬嘅嘢
但總結而言 我諗烏冬真係令我好失望囉
2023-12-25 142 瀏覽
黎到土瓜灣呢間一喜車仔麵,本身諗住求求其其食飽就算,點知野食完全超出我預期🤩每一樣都係心機之作,同埋好多野都係自家製,店家仲好熱情,係咁同我地推薦邊啲嘢好食。佢地啲潮汕丸仔同米粿都唔係普通車仔麵店食到既😋我覺得專登入黎食都值得!  1️⃣香辣單骨雞中翼($28) 脆香微辣好惹味🔥單骨方便食用啖啖肉😋  2️⃣椒鹽孖寶(豬扒拼片頭)($30) 椒鹽味道惹味得黎唔會太過重口味,豬扒同埋片頭都好好食!特別係個片頭!店家介紹係用左80%魚肉,淨係落左20%麵粉,食多啲都唔怕肥😗  3️⃣炸韭菜餃($30) 即叫即炸既韭菜餃,就咁睇個樣已經覺得係靚仔啲。脆卜卜而且唔會有油膩感,仲粒粒飽滿添🥟  4️⃣咖哩三寶(魚蛋、魷魚、魚腐)($45) 佢地個咖喱汁好惹味!店員好好~本身呢個三寶係拼牛柏葉既,但係我同朋友都唔鍾意,佢就幫我地換左魚腐。魚腐可以索味👍另外魚蛋同魷魚配咖喱汁都係好正!  5️⃣紫菜四寶(油麵+$10) 有秘製特級瀨尿牛筋丸、汕尾馬鮫豬肉丸、汕尾手工小米粿、有魷魚的魷魚丸,配上黃金雞湯同埋紫菜。呢個真係必食!湯係濃郁金黃色,用左雞骨、鳳爪等多種食材熬成,絕對真材實料!另外特別驚訝個牛筋丸,真係爆汁既!一
  1️⃣香辣單骨雞中翼($28)
脆香微辣好惹味🔥單骨方便食用啖啖肉😋
2️⃣椒鹽孖寶(豬扒拼片頭)($30)
椒鹽孖寶
3️⃣炸韭菜餃($30)

炸韭菜餃
4️⃣咖哩三寶(魚蛋、魷魚、魚腐)($45)
咖哩三寶
5️⃣紫菜四寶(油麵+$10)
 有秘製特級瀨尿牛筋丸、汕尾馬鮫豬肉丸、汕尾手工小米粿、有魷魚的魷魚丸,配上黃金雞湯同埋紫菜。呢個真係必食!湯係濃郁金黃色,用左雞骨、鳳爪等多種食材熬成,絕對真材實料!另外特別驚訝個牛筋丸,真係爆汁既!一咬開啲汁就係口入面噴出!勁正😚
  6️⃣車仔麵(幼麵$10)(多蔥)

👉豬紅($10)
👉蘿白($10)
👉紫菜($10)
👉冬菇($10)
👉魚肉($12)
 咁多樣配料,每一樣都好新鮮,份量都多。不過最最最抵讚既一定係蘿蔔!我去親食車仔麵都一定會叫蘿蔔!一食就知呢間車仔麵掂唔掂。而呢間既蘿蔔真係絕對係我食過最好食既其中一間!好鮮甜!冇渣!而且煮得好淋!用左蘿蔔心黎整。真係係細節到睇得出鋪頭既心機🤩
7️⃣生炸潮汕三寶($39)

生炸潮汕三寶
三寶有汕尾馬鮫豬肉丸、有魷魚的魷魚丸、深海粒粒墨魚丸。其中比較特別既係汕尾馬鮫豬肉丸,其實唔係好多地方會見到,豬肉同魚香兼具,絕對值得一試。
8️⃣汕尾小米粿($28)
汕尾小米粿
係用蕃薯粉做外皮,入面有五花肉、馬鮫等配料,細細粒,煙煙韌韌,我同朋友都好鍾意😊
 9️⃣酸齋($10)
酸齋
酸甜開胃,以小食黎講唔會令人覺得好飽濟。
🔟支裝豆漿($10)
豆漿唔會好甜,係店家每日自家製既,飲得出唔會好甜,係健康同埋屋企既味道~
汕尾小米粿
【土瓜灣•一喜車仔麵】@heyman_noodlesππππππππππππππππππππππππππππππ土瓜灣新店車仔麵 咖喱四寶 咖喱汁都相當出色咖哩王(豬紅、豬皮、蘿蔔) 38$咖哩味道香而不太辣 豬紅豬皮蘿蔔嘅配搭互相輝映吸收咗秘製咖哩汁嘅味道食落更加滋味咖哩四寶(魚蛋、魷魚、牛腩、牛柏葉) 59$以咖哩醬為基底,加入了四種不同的食材:魚蛋、魷魚、牛腩和牛柏葉。我個人最喜歡的是魷魚,因為它的口感非常Q彈,而且完全吸收了咖哩醬的風味,讓整道菜更加豐富。牛腩則是燉得非常軟嫩,入口即化。咖哩醬的味道則濃郁而不過於辣,很適合我的口味。招牌車仔麵 84$+10$米線、豆卜、通菜、特級瀨尿牛筋丸、瑞士汁雞中翼、豬大腸、咖哩魷魚、牛腩汁配 自家製酸梅湯所有配料自行選擇任你配搭 係我最鍾意食嘅diy車仔麵招牌車仔麵 71$+10$粗麵、蘿蔔、生菜魚肉、豬手、牛腩、咖哩汁配自家製竹蔗茅根水飲品都係用自家製作絕無防腐劑 健康!餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 272✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#土瓜灣美食 #一喜車仔麵 #web3土
【土瓜灣•一喜車仔麵】@heyman_noodles
土瓜灣新店車仔麵 咖喱四寶 咖喱汁都相當出色

咖哩王(豬紅、豬皮、蘿蔔) 38$

咖哩四寶(魚蛋、魷魚、牛腩、牛柏葉) 59$

招牌車仔麵 84$+10$
配 自家製酸梅湯

所有配料自行選擇任你配搭 係我最鍾意食嘅diy車仔麵

招牌車仔麵 71$+10$
粗麵、蘿蔔、生菜魚肉、豬手、牛腩、咖哩汁
配自家製竹蔗茅根水

飲品都係用自家製作絕無防腐劑 健康!

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#土瓜灣美食 #一喜車仔麵 #web3土瓜灣
一喜車仔麵
土瓜灣北帝街31號地舖
2023-12-22 15 瀏覽
一段時間冇食車仔麵,突然心癢,在土瓜灣附近找到呢間「一喜車仔麵」,特色是潮汕食品。細細間舖幾多人,因為非常多款式。車仔麵食法係每樣食品都可以自由選擇 DIY,八款麵底真係多,食品有成幾十款,太厲害!推薦特色汕尾小米粿,細細粒煙煙韌韌,薯粉做皮,五花腩及大地魚做餡料。胡椒豬肚丸真的有豬肚香。汕尾馬鲛豬肉丸,比一般豬肉丸軟熟,因為有魚,幾特別。黑椒牛丸都幾香,陳皮魚蛋有陳皮味。我點了豪華九寶淮山麵,秘製黃金雞湯,呢個組合幾好不妨試吓。另外咖喱牛腩,煮得很軟熟。生炸潮汕三寶值得一試,包括汕尾馬交豬肉丸、有魷魚的魷魚丸及深海粒粒墨魚丸,一客共9粒。

細細間舖幾多人,因為非常多款式。

胡椒豬肚丸真的有豬肚香。

汕尾馬鲛豬肉丸,比一般豬肉丸軟熟,因為有魚,幾特別。

黑椒牛丸都幾香,陳皮魚蛋有陳皮味。

我點了豪華九寶淮山麵,秘製黃金雞湯,呢個組合幾好不妨試吓。

另外咖喱牛腩,煮得很軟熟。

2023-12-22 21 瀏覽
第一次見嘅外賣盒🥡 好似罐頭一樣🥫天氣寒冷,想食熱辣辣嘅湯麵,前日就喺一喜車仔麵買加送外賣返屋企俾老婆食。見到史上最神奇嘅外賣盒🤣所以拎到返屋企都仲係幾保暖上湯鴛鴦餃分別係韭菜餃同埋白菜餃~ 睇得出係手工包製,都幾有心機。咖喱四寶咖喱魚蛋彈牙,咖哩汁香口;水魷魚都彈秘製醬汁點牛柏葉口感彈牙但又咬得開、不至於過份煙韌;辣醬少少辣,但又幾過癮惹味。白蘿蔔煮得好鮮甜~ 或許加咗微量冰糖調味(同我自家製的煮法一樣)汕尾紫菜四寶好開心,紫菜好大塊😆我自己就糖食咗一個淮山麵,唔係好多地方有得食淮山麵。淮山健脾有益呀。腩汁湯底好香。瑞士汁雞翼都幾大隻、都唔知係雞中翼,應該係雞大翼。我飲品都仲有養生嘅選擇,我叫咗石斛竹蔗茅根~ 可以清熱滋陰感覺服務態度都幾好,招呼周到嘅。總結:都係土瓜灣一間溫馨車仔麵小店
第一次見嘅外賣盒🥡 好似罐頭一樣🥫

所以拎到返屋企都仲係幾保暖

上湯鴛鴦餃
分別係韭菜餃同埋白菜餃~ 睇得出係手工包製,都幾有心機。

汕尾紫菜四寶
好開心,紫菜好大塊😆

我飲品都仲有養生嘅選擇,我叫咗石斛竹蔗茅根~ 可以清熱滋陰

感覺服務態度都幾好,招呼周到嘅。

總結:都係土瓜灣一間溫馨車仔麵小店
  • 白蘿蔔
2023-12-22 103 瀏覽
黎到土瓜灣呢間一喜車仔麵,本身諗住求求其其食飽就算,點知野食完全超出我預期🤩每一樣都係心機之作,同埋好多野都係自家製,店家仲好熱情,係咁同我地推薦邊啲嘢好食。佢地啲潮汕丸仔同米粿都唔係普通車仔麵店食到既😋我覺得專登入黎食都值得!1️⃣香辣單骨雞中翼($28) 脆香微辣好惹味🔥單骨方便食用啖啖肉😋  2️⃣椒鹽孖寶(豬扒拼片頭)($30) 椒鹽味道惹味得黎唔會太過重口味,豬扒同埋片頭都好好食!特別係個片頭!店家介紹係用左80%魚肉,淨係落左20%麵粉,食多啲都唔怕肥😗  3️⃣炸韭菜餃($30) 即叫即炸既韭菜餃,就咁睇個樣已經覺得係靚仔啲。脆卜卜而且唔會有油膩感,仲粒粒飽滿添🥟  4️⃣咖哩三寶(魚蛋、魷魚、魚腐)($45) 佢地個咖喱汁好惹味!店員好好~本身呢個三寶係拼牛柏葉既,但係我同朋友都唔鍾意,佢就幫我地換左魚腐。魚腐可以索味👍另外魚蛋同魷魚配咖喱汁都係好正!  5️⃣紫菜四寶(油麵+$10) 有秘製特級瀨尿牛筋丸、汕尾馬鮫豬肉丸、汕尾手工小米粿、有魷魚的魷魚丸,配上黃金雞湯同埋紫菜。呢個真係必食!湯係濃郁金黃色,用左雞骨、鳳爪等多種食材熬成,絕對真材實料!另外特別驚訝個牛筋丸,真係爆汁既!一咬開
1️⃣香辣單骨雞中翼($28)
香辣單骨雞中翼
脆香微辣好惹味🔥單骨方便食用啖啖肉😋

2️⃣椒鹽孖寶(豬扒拼片頭)($30)
椒鹽孖寶

3️⃣炸韭菜餃($30)
炸韭菜餃

4️⃣咖哩三寶(魚蛋、魷魚、魚腐)($45)
咖哩三寶

5️⃣紫菜四寶(油麵+$10)
紫菜四寶

6️⃣車仔麵(幼麵$10)(多蔥)
 👉豬紅($10)
👉蘿白($10)
👉紫菜($10)
👉冬菇($10)
 👉魚肉($12)
車仔麵

7️⃣生炸潮汕三寶($39)
生炸潮汕三寶

8️⃣汕尾小米粿($28)
汕尾小米粿

9️⃣酸齋($10)
酸齋
酸甜開胃,以小食黎講唔會令人覺得好飽濟。

🔟支裝豆漿($10)
香辣單骨雞中翼
紫菜四寶
2023-12-20 5 瀏覽
一喜車仔麵主打廣東家鄉嘢,有不少獨門招牌,既正宗又足料。所以久別重逢,我們都叫了不少美食,十分豐富。紫菜四寶米粉,湯底雞湯鮮味十足,馬駮豬肉丸、魷魚丸、墨魚丸彈牙,果然是八成魚肉,兩成澱粉,絕無吹水,配埋紫菜,蒽花,芫茜就變得清甜。試了香辣的單骨雞中翼,經過特別處理,肉質嫩滑,辣味與香料的平衡恰到好處。椒鹽孖寶展現了廚師的細心,椒鹽豬扒的外酥內嫩,親自手打魚豆腐十分之鮮嫩,充滿魚味。咖哩四寶(魚蛋、牛柏葉、牛腩、魷魚),這個小食特別值得一提的是咖哩味道最為正宗,搭配牛柏葉、牛腩、魷魚,親手打的魚蛋,突顯出咖哩的風味。汕尾小米粿就顧名思義就是家鄉的菜式,上湯米粿包含了馬鮫豬肉,而外面是用粉粿皮包的,用煮的方式製作令米粿更加煙韌,而我就非常喜歡這個口感。整體來講,這次的用餐體驗不錯,老闆老闆娘很大方親切,我很喜歡。

2023-12-20 7 瀏覽
周末假日,去土瓜灣探長輩,路過見到新開的車仔麵店,想起兒時跟家人吃車仔麵的時光,一於帶同長輩來試試新店。環境乾淨新簇,簡潔清新!有小紙兜作骨碟之用,衛生方便!各人望著餐牌,各自有心頭好,手機各自落單,轉眼各式美食已擺滿一枱。老闆推介的椒鹽魚片頭 $26,是自家制的產物,標榜魚肉成分高;以八成魚肉配兩成粉漿新鮮做的,質感確實彈牙!另一款炸物,是生炸潮汕三寶 $39,分別有汕尾馬鮫豬肉丸、有魷魚的魷魚丸及深海粒粒墨魚丸;每款三粒!各有特色!炸韭菜餃(5隻)$30,皮極脆,韮菜香!好食!香辣單骨雞中翼 $28,單支骨易食,更入味。車仔麵有多款餸菜及麵底可選,更可加$3升級秘製黃金雞湯。每款餸菜都是十零蚊,難得一家人開心share,加餸當然唔會慳住慳住,豐盛的一大碗麵都唔使一百,抵食!有蘿白,酸齋,冬菇,生菜,特級瀨尿牛筋丸,牛腩同五香醃肉。抵食之餘味道唔錯。再叫多碗淨餸,方便分享。最欣賞蘿白,清甜軟腍無渣;冬菇十分軟腍。午餐肉亦有炸過,不會在湯中一浸即腍。再加上紫菜,汕尾小米粿,豬肉粉粿,特級瀨尿牛筋丸,配上濃味沙嗲汁,超級惹味!蠔油菜芯一碟只需$16,又一抵食之選!點餐點得太開心,吃剩的給

環境乾淨新簇,簡潔清新!有小紙兜作骨碟之用,衛生方便!

炸韭菜餃(5隻)$30,皮極脆,韮菜香!好食!

香辣單骨雞中翼 $28,單支骨易食,更入味。

車仔麵有多款餸菜及麵底可選,更可加$3升級秘製黃金雞湯。

再叫多碗淨餸,方便分享。

最欣賞蘿白,清甜軟腍無渣;冬菇十分軟腍。
午餐肉亦有炸過,不會在湯中一浸即腍。

蠔油菜芯一碟只需$16,又一抵食之選!

點餐點得太開心,吃剩的給長輩帶回家。店家的外賣盒很有特色,拉罐封裝,保鮮之餘防漏。
2023-12-18 19 瀏覽
今朝做野到下就兩點至搵食,同朋友試下附近車仔麵,見佢下午茶時段都咁多人,等左十分鐘就有位~咁好在有位老闆娘招呼,嘩,好好人,完全演繹左真正既待客之道!十分之有禮貌,仲介紹鋪頭小食比我地!⭐️經佢推介之後,必點既香辣單骨雞中翼,食落脆脆地,完全係即叫即炸感覺(臨走前忍吾住讚下佢個雞翼好好味,佢都分享返係早上醃製,客人叫個陣即炸,吾係早早炸定個隻)吾怪得下咬落去好香好脆,無預先炸定既真係吾同好多~⭐️之後上湯鴛鴦餃(3韭菜+4菜肉),最近熱氣想食清清地,佢有炸餃,我都爭扎左一陣,食完上湯餃果然無後悔,粒粒多肉好味!⭐️仲有咖喱三寶(魚蛋,魷魚,牛柏葉),細個好鍾意食,咖哩味好香,特別加埋魷魚真係好正⭐️叫埋椒絲腐乳通菜,份量都好多力水上抄得好爽,通菜配腐乳無得輸!⭐️車仔麵加左黃金雞湯,湯底有驚喜,味道香而且濃郁,係好有心機既湯底!叫左酸齋,汕尾小米棵,酸齋味道酸酸地好好咬,小米棵都皮簿餡多,好特別!📍一喜車仔麵 (土瓜灣)📍土瓜灣北帝街31號地舖

📍一喜車仔麵 (土瓜灣)
📍土瓜灣北帝街31號地舖
2023-12-16 22 瀏覽
依一間餐廳,所有嘢其實都幾好食,咖喱三寶都辣得幾過癮,咖喱味好好食,同魚蛋、柏葉、魷魚非常之夾。另外佢生炸潮汕三寶同椒鹽魚片頭都好正,魚片頭都係自家製,非常足料。雖然呢一間係一間車仔麵店,但係如果你唔想食車仔麵嘅話亦都可以叫淨餸,因為佢啲餸真係好好食,再配埋佢嘅湯底就更加正。我特別推介佢嘅瀨尿牛筋丸,因為真係超級爆汁,當然佢生炸豬扒、紫菜同埋其他嘢食都好好食。另外,我會建議大家試吓佢嘅袋裝豆漿,因為佢個袋裝豆漿自家製嘅,所以飲落去好有質感,而且數量有限。

2023-12-16 32 瀏覽
平時成日去土瓜灣搵嘢食,呢間車仔麵第一次試,估唔到比預期好食佢有好多特別嘅配料,喺出邊比較難食到,湯底好清甜唔係落味精個種嗌咗幾個餸份量都好多,仲叫咗個椒絲腐乳通菜都好好食腐乳好多味道好香,見佢有個汕尾小米粿好得意,好奇係咩嚟嘅,原來係豬肉粉果第一次試最驚艷係佢個瀨尿牛丸咬流落去真係會爆漿姨姨怕我唔夠食推薦咗佢哋嘅炸單骨雞翼,炸得幾酥脆,好似有啲南乳味咁好惹味整體嚟講覺得佢哋好足料好有心做,會成日過嚟食
嗌咗幾個餸份量都好多,仲叫咗個椒絲腐乳通菜都好好食
第一次試
最驚艷係佢個瀨尿牛丸
咬流落去真係會爆漿
整體嚟講覺得佢哋好足料
好有心做,會成日過嚟食
2023-12-15 27 瀏覽
一喜車仔麵好多花款,勁多配料,湯底,小食。眼花撩亂,店員親切,qr code落單,簡單易明!豪華九寶車仔麵,已經有哂指定配料!豬紅嫩滑,墨丸有粒粒墨魚好有質感又夠爽彈!蘿蔔無渣帶清甜,另加左份水魷魚,爽彈有咬口!配了香辣咖哩汁,相當惹味又開胃。另一特色係好多小食,咖哩魚蛋16蚊12粒,魚蛋夠爽第,魚肉夠多,配上惹味咖哩汁好惹味,非常抵食!潮式小食相當煙un, 非常好食。香辣單骨雞翼夠啖啖肉,炸得香脆但又唔油,夠香口有水準。腐乳通菜夠翠綠,清新清爽,好新鮮又夠靚既通菜。另外外賣可以request用上靚靚既包裝,呢度既黃金雞湯超正,不得不打包。

一喜車仔麵好多花款,

豪華九寶車仔麵,已經有哂指定配料!豬紅嫩滑,

潮式小食相當煙un, 非常好食。

香辣單骨雞翼夠啖啖肉,炸得香脆但又唔油,夠香口有水準。

呢度既黃金雞湯超正,不得不打包。