2021-06-06 252 瀏覽
最鍾意食甜嘅鹹嘢既我,今次已經唔係第一次嚟呢間一起果醬,因為真係覺得好特別,例如佢個士多啤梨果醬豬肋骨,都幾香,不過兩次食都有啲乾,希望下次有改進,今次同朋友食仲可以試埋全日早餐、青醬雞肉意粉、九宮格多士、蜆肉意粉,都幾好味,最鍾意個多士,啲果醬好有特色。仲叫咗嘢飲,不過就麻麻啦朋友話覺得味道有啲怪,好彩我冇揀到。環境都算舒服,好鍾意西貢呢一啲Cafe,坐得好正,仲有好靚嘅連儂牆擺設。下次會再嚟。

下次會再嚟。
2021-06-01 221 瀏覽
📍 西貢 Let’s jam💰 人均 150左右 到了西貢提前看了攻略,覺得這間一起果醬餐廳還不錯!於是來到這裡吃飯,網友都推薦這間餐廳的果醬,果然不錯!我要了一份all day breakfast可以選一種果醬,我選了桂花梨的,桂花味特別的香!非常好吃,我都想買回家一罐啦!50-60的樣子,另外的就是豬肋骨,燉得很入味,甜甜的很好吃! 還有紅豆冰,紅豆很多, 我還傻傻地問侍應,紅豆冰可不可以走冰,侍應態度非常好回答了我,總之是一間很溫馨的餐廳
📍 西貢 Let’s jam
💰 人均 150左右
士多啤梨豬肋骨
Classic  all  day  breakfast
真  紅豆冰
Classic  all  day  breakfast
真  紅豆冰
2021-05-10 292 瀏覽
餐廳內供應多款輕食,如All Day Breakfast、班尼迪蛋,另外亦有漢堡等主食,但最出色嘅一定係佢哋嘅Homemade 果醬,有好多種唔同嘅口味,仲可以買返屋企試吓。.今日一早去行山,早餐要食飽啲,所以叫左All Day Breakfast ,同傳統嘅英式早餐一樣有齊番茄、炒蛋、香腸、煙肉、焗豆、蘑菇等等,食材及味道不過不失。我反而想介紹一下佢哋嘅自選果醬,我哋揀左桂花雪梨、蛋黃菠蘿。果醬無奇怪嘅色素亦無香精味,係好天然嘅感覺。桂花雪梨聞到淡淡花香,雪梨清甜,仲食到一粒粒果肉。蛋黃菠蘿味道相對濃郁啲,菠蘿大大粒,估唔到蛋黃同酸酸甜甜嘅味道會咁夾。厚多士烘得啱啱好,表面金黃香脆,入面仲係軟綿綿,搽上果醬食真係會覺得有種幸福啲感覺。
2021-05-04 308 瀏覽
一起果醬吧!😜1️⃣果醬九宮格多士($49)唔想錯過試佢地自家製果醬既機會就叫佢啦~有香脆多士配上九種隨機配既唔同口味果醬!👏🏻比較鍾意玉桂蘋果果醬~不過有幾款果醬太甜,例如蛋黃菠蘿。2️⃣士多啤梨果醬燒豬肋骨($89)焗到啱啱好!夠味之餘配埋甜甜地既🍓🍓果醬,正!3️⃣全天英式早餐($79)朋友話麻麻地,特別係炒蛋仲要有啲似家麥當勞炒蛋。🥸4️⃣木瓜雪耳鮮奶($36)果醬系列飲品之一。用咗佢哋嘅木瓜雪耳果醬,入面真係有木瓜肉同雪耳㗎!🤩
一起果醬吧!😜

1️⃣果醬九宮格多士($49)
唔想錯過試佢地自家製果醬既機會就叫佢啦~

有香脆多士配上九種隨機配既唔同口味果醬!👏🏻

比較鍾意玉桂蘋果果醬~不過有幾款果醬太甜,例如蛋黃菠蘿。

2️⃣士多啤梨果醬燒豬肋骨($89)
焗到啱啱好!夠味之餘配埋甜甜地既🍓🍓果醬,正!
士多啤梨果醬燒豬肋骨

3️⃣全天英式早餐($79)
朋友話麻麻地,特別係炒蛋仲要有啲似家麥當勞炒蛋。🥸
全天英式早餐

4️⃣木瓜雪耳鮮奶($36)
木瓜雪耳鮮奶
木瓜雪耳鮮奶
好耐冇入過西貢,於是假期揸車入去閒逛吓食吓嘢。去到門口已經好多人等緊位,仲話要等45分鐘到😨!! 但好想試佢個多士,所以係附近行吓影吓相📸hea吓就返過去睇吓有位未。話都冇咁快~就可以入座啦!! Weekend都要等位等一陣。建議一到西貢先拎飛排隊都係附近行吓👍🏻店舖面積唔算大,約7-8枱客人,枱與枱之間有足夠距離唔會逼埋一齊,細細地café感覺好warm💛💛💛而且店舖同時有賣自家製果jam🍯!入座時店員好細心,提供口罩袋。但好彩有自備口罩套,唔再造更多浪費。-🔸果醬九宮格多士 $49好鬆軟嘅面包,烘到外脆內軟🍞上碟暖暖的,即使慢慢食都仲keep住脆脆面包皮&鬆軟嘅面包仲可以一次過試到九款自家製果Jam❗️一啖一款果Jam。食完岩心水仲可以買埋返屋企日日食!❣️最鍾意玫瑰蘋果🍎 & 丁香香橙🍊果Jam唔會太甜太膩,齋食一個人食哂都冇問題💯🔸Classic All Day Breakfast $797款食材包括Croissant、磨菇 🍄 、雞肉腸、茄汁豆、煎蕃茄🍅、炒蛋🥚、Bacon🥓,再配一款果Jam!超飽😋牛角包同樣內脆外軟,夾塊Bacon 都好夾!男朋友揀咗配🥭芒果果醬,用牛角包配芒
好耐冇入過西貢,於是假期揸車入去閒逛吓食吓嘢。

🔸果醬九宮格多士 $49
好鬆軟嘅面包,烘到外脆內軟🍞上碟暖暖的,
即使慢慢食都仲keep住脆脆面包皮&鬆軟嘅面包
❣️最鍾意玫瑰蘋果🍎 & 丁香香橙🍊
果Jam唔會太甜太膩,齋食一個人食哂都冇問題💯

Classic  All  Day  Breakfast

超飽😋牛角包同樣內脆外軟,夾塊Bacon 都好夾!男朋友揀咗配🥭芒果果醬,用牛角包配芒果果醬幾好食!

🔸特製果醬梳打 $38
一人一杯果醬梳打,揀咗丁香香橙🍊同熱帶風情🌻
雖然只係果醬+梳打,但幾有特色👍意想不到幾Match。
不過記得攪多幾下,溶咁D果醬均勻每一啖,最尾個幾啖先唔會太甜😂

環境:小小Cafe但唔會坐得好逼。西貢鋪較舊,但牆上一張又一張memo紙💛係最warm嘅感覺

食物:多士真係驚喜🍞一直以為要係日本先食到咁鬆軟嘅面包!滿足😋

服務:除咗為客人提供口罩套,店員見你點咗多士試咗九款果醬,會提議果醬梳打及其他食物揀其他Jam。店員都好nice~
2020-08-23
45 分鐘 (堂食)
Classic  All  Day  Breakfast
難得同男朋友遠離市區入到西貢一於去試吓想試好耐嘅嘅<一起果醬>由於係平日入去西貢,所以人流都唔算好多亦唔洗等位—————————————————————🔸果醬九宮格多士($49)話明<一起果醬>最出名嘅就一定係果jam喇呢間鋪有成10款嘅果醬如果有選擇困難唔知揀咩味道好就可以揀呢個果醬九宮格多士有齊9種果醬樣樣都可以試齊個人認為玉桂蘋果最好食味道比較少見,但食落又唔會過甜加上有粒粒嘅蘋果肉推介程度:4⭐️—————————————————————🔸英式奶油鬆餅餐($69)除咗果醬,呢到嘅scone都係名物所以一場嚟到點都要試埋個餐包左三個scone+clotted cream+1款自選果醬我哋揀咗藍莓醬,有啲酸scone比較乾身推介程度:3.5⭐️—————————————————————💛一起果醬 (西貢)💛西貢市場街9號地下

難得同男朋友遠離市區入到西貢
一於去試吓想試好耐嘅嘅<一起果醬>
由於係平日入去西貢,所以人流都唔算好多亦唔洗等位

—————————————————————
🔸果醬九宮格多士($49)
話明<一起果醬>最出名嘅就一定係果jam喇
呢間鋪有成10款嘅果醬
如果有選擇困難唔知揀咩味道好
就可以揀呢個果醬九宮格多士
有齊9種果醬樣樣都可以試齊
個人認為玉桂蘋果最好食
味道比較少見,但食落又唔會過甜加上有粒粒嘅蘋果肉
推介程度:4⭐️
—————————————————————
🔸英式奶油鬆餅餐($69)
除咗果醬,呢到嘅scone都係名物
所以一場嚟到點都要試埋
我哋揀咗藍莓醬,有啲酸
scone比較乾身
推介程度:3.5⭐️

💛一起果醬 (西貢)💛
西貢市場街9號地下
2021-04-15 192 瀏覽
得閒又入左西貢走個圈,黎到依間以果jam為主題既cafe,環境簡樸,雖不是華麗既裝修,但有西貢地道既感覺,有一大塊留言板,同埋好多手工果醬賣,朝早十點幾黎到唔洗等位就入座了。《士多啤梨果醬燒豬肋骨》 燒豬肋骨燒到有焦香感覺,豬肋骨肉質唔乾好軟好淋口,用手撕都可以分開成一舊舊,仲好juicy,面頭既士多啤梨醬酸酸甜甜食到好開胃,佢另外再有一個燒汁跟比重口味人士,伴碟既薯角勁脆熱辣辣好味,推介。《全天英式早餐》至於All Day breakfast其實就比較普通,係勝在塊多士可以自選果醬,我當日揀左玫瑰蘋果,蘋果既酸甜加上淡淡玫瑰香,再加埋舊牛油食,又幾鬼match!

《士多啤梨果醬燒豬肋骨》

《全天英式早餐》
2021-04-07 172 瀏覽
去西貢玩之前梗係要係碼頭附近食個靚brunch先出發,呢日就揀咗呢間整果醬整到出晒名嘅💛店Let's Jam,係尖沙咀都有分店,呢度主打自家製唔同配搭嘅果醬,仲將果醬融入唔同菜式或者配多士同麵包。果醬九宮格多士嚟到Let's Jam必點呢個果醬九宮格多士,一次過可以試晒佢哋9款特色果醬,厚厚嘅多士都烘得幾香口,尤其是邊邊位特別香脆,多士嚟講都唔錯👍🏻,9款果醬都各有特色,每款都食得出分別,自己就比較鍾意夠酸嘅雜莓醬、好香嘅肉桂蘋果,另外玫瑰蘋果食到玫瑰香,桂花雪梨清清甜甜都唔錯,其他就正正常常啦。士多啤梨果醬燒豬肋骨燒豬肋骨配埋薯角同烤蔬菜,個豬肋骨都燒得幾香,啲肉燒到好腍,一絲絲咁好容易食到,本身都有啲燒汁,另外仲有酸酸甜甜嘅士多啤梨果醬,不過好可惜實在燒得太太太燶喇🙈🙈🙈嘥咗😅😅果醬沙冰呢度仲有幾款用招牌果醬整成嘅飲品,呢個沙冰可以係佢哋幾款果醬到揀一款,我就揀咗熱帶風情,有熱情果、蘋果、菠蘿同木瓜,飲落菠蘿同木瓜味出啲,味道清爽,夏天飲啱晒。人均消費:$100推介指數(10分為滿分):7.5分

果醬沙冰

人均消費:$100
推介指數(10分為滿分):7.5分

2021-04-06
20 分鐘 (堂食)
2021-03-31 189 瀏覽
一間以果醬做賣點嘅舖頭💛💛💛baby ribs $89入味 夠林👍🏻面頭啲士多啤梨果醬幾夾😋all day breakfast $79可以自己揀一款果醬整體來講十分之普通,因為所有嘢都好普通,可能期望太高有少少失望,揀咗隻菠蘿果醬,超級甜☹️九宮格多士 $49朋友話大部份唔錯,有幾款特別甜木瓜雪耳鮮奶 $36有好多木瓜肉桂花雪梨茶 $36朋友話好似就咁嗰隻果醬溝水,好淡,唔會再試
一間以果醬做賣點嘅舖頭
💛💛💛

baby ribs $89
入味 夠林👍🏻
面頭啲士多啤梨果醬幾夾😋

all day breakfast $79
可以自己揀一款果醬

九宮格多士 $49
朋友話大部份唔錯,有幾款特別甜
木瓜雪耳鮮奶 $36
有好多木瓜肉

桂花雪梨茶 $36
朋友話好似就咁嗰隻果醬溝水,好淡,唔會再試
2021-03-28 208 瀏覽
星期日下午黎到都好以直入有位坐低真係好彩,有人等位就限時1.5小時 二個人我地叫咗好多野食,太多野都想試啦,叫咗個丁香香橙果醬熱綠茶$60(二個人)綠茶飲完可以不斷加茶果醬九宮格可以滿足我地既慾望一次過試哂佢既果醬日式炸雞呢個都好食雞粒炸得剛剛好仲有少少汁唔會炸到乾晒身,自己加咗少少果醬配埋一齊食都好味😋英式鬆餅真係比到驚喜我地,我地2個都覺得好好食,外脆內鬆軟少少濕濕潤潤唔會乾,再配埋果醬同奶油真係一個人都可以食哂3個鬆餅🥞班尼迪溫泉蛋配芒果荷蘭汁,因為大家都食到飽飽地,加上個法包上枱後放咗一陣所以好難咬開😅呢餐係好味嘅!

果醬九宮格可以滿足我地既慾望一次過試哂佢既果醬

呢餐係好味嘅!
2021-03-26 170 瀏覽
去到西貢不單純只可以食海鮮,還有很多美美cafe 選擇,今次朋友建議去Let’s Jam Cafe!疫情中的西貢人流不算多,晚上可以安靜地享受一下。不用訂位就可以入座,當晚大約有三檯客人。我們選擇了All day breakfast、豬扒餐、冰綠茶和朱古力咖啡。餐廳叫Let’s Jam,顧名思義以果醬命名。All day breakfast可選擇牛角包或其他麵包,我最愛牛角包🥐當然會選擇角包啦,店員建議「蛋黃菠蘿」味既果醬,味道有少少甜,還有菠蘿肉,口感清新!😋
2021-03-17
  • All Day Breakfast
2021-03-23 110 瀏覽
其實呢間餐廳應該都唔洗我多介紹直頭係我學生時期去西貢必去之後畢咗業直頭揸車入去食all day咁all day都唔洗我多介紹今次想介紹佢哋個豬扒👸慢煮西班牙杜克洛豬扒餐 $128其實肉黎講,我最怕就係豬扒因為成日覺得,豬扒肉質唔淋,成日好鞋口不過呢個豬扒係慢煮,勁易切開肉質好淋好滑,又夠juicy肥瘦適中,所以仲帶小小爽口配埋肉桂蘋果燒汁,酸酸甜甜再減低個油膩感薯角都好值得講,好熱好新鮮本身都自帶少少辣,其實都正佢仲比埋個士多啤梨燒烤醬點薯角勁好味,一個主菜多重感受當然唔少得呢度嘅招牌果醬啦!今次我就揀咗玫瑰蘋果茶清清地,有花香,唔會死甜西貢係有好多新式簡約系café不過呢度我叫老字號café都有水準架👸Jan B重點推介
其實呢間餐廳應該都唔洗我多介紹
直頭係我學生時期去西貢必去
之後畢咗業直頭揸車入去食all day
咁all day都唔洗我多介紹
今次想介紹佢哋個豬扒

👸慢煮西班牙杜克洛豬扒餐 $128
其實肉黎講,我最怕就係豬扒
因為成日覺得,豬扒肉質唔淋,成日好鞋口
不過呢個豬扒係慢煮,勁易切開
肉質好淋好滑,又夠juicy
肥瘦適中,所以仲帶小小爽口
配埋肉桂蘋果燒汁,酸酸甜甜
再減低個油膩感
薯角都好值得講,好熱好新鮮
本身都自帶少少辣,其實都正
佢仲比埋個士多啤梨燒烤醬點薯角
勁好味,一個主菜多重感受

當然唔少得呢度嘅招牌果醬啦!
今次我就揀咗玫瑰蘋果茶
清清地,有花香,唔會死甜
西貢係有好多新式簡約系café
不過呢度我叫老字號café都有水準架

👸Jan B重點推介
2021-03-12
午餐
2021-03-23 120 瀏覽
🍹果醬雞翼 酸酸甜甜幾好食 有層果醬係雞翼上面 有D似蜜糖雞翼 脆皮又好入味☺️#桂花雪梨果醬奶昔 第一啖飲落去有點怪 可能只係飲到甜味奶味 但之後飲飲下又飲到少少雪梨味 不過味道偏甜👀班尼迪溫泉蛋配芒果荷蘭汁 不錯不錯 溫泉蛋同三文魚都幾好食😋 係唔係好食到芒果汁(?)味🤭-下次肚餓d會想試佢個九宮格多士🤤-⭐️溫馨提示:星期日下晝都要預等15mins左右 大約到3:00後就冇咩人 環境都幾舒服 去當日都見到有人會拎書黎一路睇一路食多士😌========================一起果醬letsjam📍西貢市場街9號地下-
🍹
========================
一起果醬letsjam
📍西貢市場街9號地下
2021-02-02 764 瀏覽
襯住weekend就入西貢行下,無安排咩特別行程,望下海、食下野、拍下拖,好簡單,亦好舒服😌~ 「讓每天 簡簡單單相處 交織甜美瑣事」👫🏼Let’s Jam相信好多人都唔陌生了,主打自家製果醬,仲開埋分店出尖沙咀。討厭果醬既女朋友抱住純打卡既心態去試哈哈😆12點左右去到,等左2張台就到! 食緊既時候,就見到出現短短地既人龍啦。建議唔想排隊既朋友就要早少少去啦‼️餐廳唔大,裝潢比較休閒,分為室內室外座位。室內有一篇既連儂牆,室外有少少陽光曬下,各有特色😇1.英式奶油鬆餅餐 ($69) 🌟4.5/5分鬆餅超級鬆化,好香牛油味,外脆內軟,好好食!😍跟餐可以揀一款自家製果醬,我地要左熱帶風情(熱情果+菠蘿+木爪+蘋果)。果醬比較流質,菠蘿同蘋果既味比較突出,非常多果肉,酸酸甜甜,味道討好👍🏻~ 對比起市面上一般較傑身同死甜既果醬,女朋友都話呢個唔錯!😋唯一要扣分既係,唔知係咪個碟太細個啦😂果醬黎到既時候已經倒瀉左少少🥺令有個鬆餅既底浸住左~2.班尼迪溫泉蛋配芒果荷蘭汁、煙三文魚 ($79) 🌟5/5分原先只係諗住叫個無Jam既,驚自己唔鐘意食啲Jam🤣點知呢個真係超驚喜! 溫泉蛋生熟控制得好好,

「讓每天 簡簡單單相處 交織甜美瑣事」👫🏼

1.英式奶油鬆餅餐 ($69) 🌟4.5/5分
英式奶油鬆餅餐 ($69)

班尼迪溫泉蛋配芒果荷蘭汁、煙三文魚 ($79)
原先只係諗住叫個無Jam既,驚自己唔鐘意食啲Jam🤣點知呢個真係超驚喜! 溫泉蛋生熟控制得好好,非常流心!🤤 (男朋友仲話蛋白部分好似豆腐花咁滑!🤪) 煙三文魚咸香,底既法包切落去個時好硬,心諗GG了…😖點知加埋溫泉蛋同荷蘭汁既濕潤,令到佢一路食都係咁香脆,完全唔會浸淋哂!🤩成個配搭真係好好食!😍

芒果荷蘭汁雖然唔太食得出有芒果味,只係同坊間既荷蘭汁有種唔識形容,但明顯既分別!😝跟配既沙津亦新鮮~

3.凍桂花雪梨茶 ($34) 🌟4/5分
凍桂花雪梨茶 ($34)
餐廳有唔少果醬系列既特飲,桂花雪梨茶入面有好多桂花花瓣同雪梨果肉,真材實料!👍🏻桂花既清香,雪梨既清甜,整個組合很fresh~ 飲落去好舒服💕

總括而言,西貢Let’s Jam環境簡約舒服☺️價錢合理,食物有驚喜😆自家製果醬亦無令人失望~ 係一個放鬆下既好選擇!🥰

15 分鐘 (堂食)
英式奶油鬆餅餐 ($69)
班尼迪溫泉蛋配芒果荷蘭汁、煙三文魚 ($79)
凍桂花雪梨茶 ($34)
2021-01-19 413 瀏覽
⋯—————————😋自家製果醬同scone🌟仲要係黃店#一起果醬 西貢店:⚡️環境:3.5/5⚡️食物:4/5⚡️服務:3/5——————一起果醬 (尖沙咀)尖沙咀松山道15-17號地下D舖一起果醬 (西貢)西貢市場街9號地下

—————————

⚡️環境:3.5/5
⚡️食物:4/5
⚡️服務:3/5

——————

一起果醬 (尖沙咀)
尖沙咀松山道15-17號地下D舖

一起果醬 (西貢)
西貢市場街9號地下
  • All Day Breakfast