2024-04-12 26 瀏覽
今日去咗黃大仙嗰邊做工作、跟住同我嘅合作夥伴一齊食飯、大家都諗咗好耐,呢排咩都食過、嘗試一下冇乜點食過嘅菜!我諗吓原來都好耐冇食過上海菜!黃大仙北館嗰度附近有一間叫上海婆婆,佢哋嘅粗炒同埋擔擔麵都係比較受歡迎!仲有好多上海特色地道小食!想簡單啲嘅,其實都會有上海煨麵! 今次我哋決定散嗌,諗住可以食多啲嘢!夾夾埋埋都唔夠$500好抵食!韭菜炒鱔糊最需要欣賞嘅就係鱔糊肉,完全一條骨都冇!再加上韭菜好香!上海小籠包小籠包肉質嫩滑、好juicy、再加上小籠包都大隻感覺好回本!上海青菜煨麵陽光面本身已經好好食、配合清湯同埋青菜、味道清香!份量大大碗!腰果雞丁一句講晒真係好抵食,份量好大好滿足!腰果炒到好香雞丁肉好滑!韭菜盒子呢排食韭菜嘅嘢都食得多,但係呢個好得意嘅形狀好似餃子食得開次生煎包嘅感覺好獨特!最後就係煎蔥油餅味道香濃、再加上雖然係油炸,但係一啲都唔油膩!上海婆婆黃大仙北館LG-05-08

今次我哋決定散嗌,諗住可以食多啲嘢!
夾夾埋埋都唔夠$500好抵食!

韭菜炒鱔糊
最需要欣賞嘅就係鱔糊肉,完全一條骨都冇!再加上韭菜好香!

上海小籠包

上海青菜煨麵

腰果雞丁

韭菜盒子

最後就係煎蔥油餅
味道香濃、再加上雖然係油炸,但係一啲都唔油膩!

上海婆婆
黃大仙北館LG-05-08
人均$200起|黃大仙|上海菜|上海婆婆好久沒有看到上海婆婆的分店了,這次在黃大仙見到這一家,當然要去吃吃看咯~~~韭黃炒鱔糊,$128這個巨好吃!鱔糊炒的剛好,而且魚骨也不多,份量也很多韭黃十分香口,十分滿意!農家小炒肉$88這個和內地吃得到的不同,沒有味精,而且肉肉的份量也是很多,辣椒也是特別下飯,我和朋友都愛極了!琥珀合桃芥末蝦球這個芥末味有點濃,可是配上核桃,還有蝦球本身的味道,也是很下飯的!紅糖糍粑(4件)這個酥炸糍粑軟檽極了,我也是很愛吃的!裏面有許多的紅糖,咬下去都流出來啦!——————為食分界線——————📍上海婆婆黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下低層LG05號舖人均消費: $200#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #黃大仙美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #黃大仙探店 #香港中餐 #香港好去處 #黃大仙推薦食品 #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香
人均$200起|黃大仙|上海菜|上海婆婆
韭黃炒鱔糊,$128
這個巨好吃!
鱔糊炒的剛好,而且魚骨也不多,份量也很多
韭黃十分香口,十分滿意!

農家小炒肉$88

琥珀合桃芥末蝦球

紅糖糍粑(4件)
——————為食分界線——————
📍上海婆婆
黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下低層LG05號舖

人均消費: $200
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
仲記唔記得上年水浸成個北館低層浸到不見天日去完黃大仙廟經過見到已經完全翻新了👌咁岩家人想食上海野就試下呢間新開返既上海婆婆👵🏻座位闊落好多卡位 裝修得幾精緻✨餐牌有季節限定蟹料理🦀價錢定價都幾合理整體野食水準都唔錯 店員服務態度有禮🙏🏼大家去完黃大仙廟近近地去呢間食飯都唔錯💛📍蟹粉撈麵🍜 HKD128上碟要襯熱食啊 掛住影相都變涼左少少🤏🏻食到粒粒蟹肉 蟹粉味都幾出🦀配埋炸蔥絲又幾夾喎 上海拉面口感都唔錯📍田園獅子頭 HKD85有兩大球獅子頭配小棠菜🥬獅子頭用既豬肉肥瘦均勻紅燒汁滷到好入味 食落口感軟嫩味道夠鹹香小棠菜又夠爽口 呢個幾好味😋📍陳年花雕醉雞 HKD88冰冰涼涼🧊食到好濃酒香味道🍶而且雞件好爽滑 好開胃既前菜📍上海小籠包🥟 HKD45做到皮薄餡靚 一咬爆湯汁💦內餡豬肉味道食得出幾鮮 無乜雪味每粒份量都幾足 唔會感覺食左陣風📍黑糖冰粉HKD28冰粉好滑溜而且肉眼睇閃令令好特別✨芋圓煙煙靭靭配搭蜜餞紅豆綠豆口感幾有層次 整體唔會好甜值得嗌💛
仲記唔記得上年水浸成個北館低層浸到不見天日

冰粉好滑溜而且肉眼睇閃令令好特別✨
芋圓煙煙靭靭配搭蜜餞紅豆綠豆
口感幾有層次 整體唔會好甜值得嗌💛
2024-03-21
我同老公都中意食上海菜,係九龍東附近放工近近地行過黎黃仙龍翔中心食 上海婆婆 裝修左之後明顯帶點和式裝潢同明亮左好多!川渝小籠包 $45 紅白雙色共4隻,跟原味同價。小籠包咬落豬肉餡紮實帶微辣川式風味!鱔糊炒年糕 $98平時食鱔糊通常配白飯,炒年糕配搭又幾新穎砂鍋雲吞雞 小$118 共3隻菜肉雲吞、滑雞、花膠,湯頭好香甜~椰菜回鍋肉 $85 見到回鍋肉有不辣的選項就想點黎試下,豬肉片大大塊又炒得幾惹味!茶位$6/個 收費合理兩人埋單唔洗$400都算性價比高

裝修左之後明顯帶點和式裝潢同明亮左好多!

川渝小籠包 $45

紅白雙色共4隻,跟原味同價。

小籠包咬落豬肉餡紮實帶微辣川式風味!

鱔糊炒年糕 $98
平時食鱔糊通常配白飯,炒年糕配搭又幾新穎

砂鍋雲吞雞 小$118
共3隻菜肉雲吞、滑雞、花膠,湯頭好香甜~

椰菜回鍋肉 $85

• 椰菜回鍋肉
  • 川渝小籠包
2K
2024-04-07 48 瀏覽
🥟上海版茶記🥟-去過「上海婆婆」幾間分店食嘢 不經不覺 佢成為我嘅上海版茶記飯堂:上菜快💨 品質好🏅 價錢抵👛 食午市套餐或者下午茶 CP值更高🤩-🥚皮蛋豆腐 +$18🎋油炆小竹筍 +$18食套餐可以用優惠價追加滬式小食 揀咗我嘅all time favourite油炆筍 同埋單係刀工已經值回票價嘅皮蛋豆腐-🥟上海小籠包 $45小籠包係必食‼️ 皮薄餡靚 咬開之後 肉汁滿瀉 湯鮮燙口 大滿足呀🥳-🥢上海粗炒 $68老抽醬油勁上色 粗條麵味濃唔算鹹 可惜而家好多粗炒改用白菜仔代替椰菜 -🧆菠蘿黑醋炒排骨 $68黑醋版咕嚕肉鹹酸兼備 半肥瘦肉排烏卒卒 味道唔錯 簡單實惠又一餐-🫓綠茶芋泥餅 $28唔叫高力豆沙因為朋友想試新嘢 喺一半好奇嘅情況下點咗呢款甜點 又有小驚喜喎😎 綠茶味雖然淡 芝麻香加餅皮酥搭夠 芋泥餡甜甜地綿綿地😗-🥣酒釀丸子 +$12-📍上海婆婆黃大仙中心北館地下低層#黃大仙美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #黃大仙探店 #香港中餐 #香港好去處 #黃大仙推薦食品
🥟上海版茶記🥟

🫓綠茶芋泥餅 $28

🥣酒釀丸子 +$12

📍上海婆婆
黃大仙中心北館地下低層

數到上海菜你第一個印象係邊一間餐廳⁉️上海婆婆你一定數得出‼️屹立多年既上海餐廳梗有佢原因😍==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🥟上海小籠包 打頭陣開胃梗係要食返上海招牌菜小籠包啦😍一到永遠唔會令人失望嘅點心 呢間做到皮薄餡靚更加令人難忘🩵午市套餐叫咗👇🏻🍍菠蘿黑醋排骨配白飯 配有足料嘅例湯🥣鮮豆漿🥛仲有上海最出名嘅甜品酒釀丸子💕咁豐富嘅午餐一位都係$100左右🫡黑醋排骨甜酸味道得宜 好味又開胃💕🥦奶湯津白 上海津白都好出名 有肉有菜先夠營養豐富😊呢個津白食落口Creamy惹味 唔好以為佢係菜送唔到飯 一樣好正㗎😍🐮蔥爆牛仔肉 好有鑊氣嘅牛仔肉 熱辣辣 非常惹味💥呢一餐真係好豐富😍==============================一間咁老字號嘅上海餐廳打滾多年係有佢嘅實力嘅
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

皮薄餡靚更加令人難忘🩵

午市套餐叫咗👇🏻
一間咁老字號嘅上海餐廳打滾多年係有佢嘅實力嘅
2024-04-06 32 瀏覽
上海婆婆👵🏻琥珀合桃芥末蝦球 🦐$148蝦球全部都大大粒,份量都有唔少,爽口彈牙有蝦味,絕對唔係平時拿到冇晒味嗰種,加上芥末醬汁,令到成碟餸菜非常惹味!琥珀合桃都好耐未食過,拎黎送茶送飯都好適合👍🏻👍🏻~北京炸醬麵🍜$65一直都好鍾意食上海婆婆嘅炸醬麵,麵條特別有咬口,加上肉碎嘅份量都好多,每一次食都覺得好滿足!🤤🤤川辣肉末炒薯粉🥔$82呢一個炒薯粉香辣惹味,而且份量大得驚人,$82真係好抵食!🈹🈹高力豆沙(4件)🫘$58佢哋嘅高力豆沙應該係即叫即整嘅,咬落熱辣辣,外層亦都非常鬆軟,價錢都算合理!
上海婆婆👵🏻

琥珀合桃芥末蝦球 🦐$148

北京炸醬麵🍜$65

川辣肉末炒薯粉🥔$82

高力豆沙(4件)🫘$58
2024-04-04 29 瀏覽
朋友外遊回港,相約飯聚兼派手信,友人愛吃上海菜,上網search到黃大仙中心新開咗間「上海婆婆」,餐廳主打傳統上海菜,店內環境寬敞,裝修骨子,座位闊落,好適合同三五知己嚟聚餐。上海小籠包一籠有4隻,上檯時熱辣辣,外皮厚薄適中,入口有韌性,足夠承托住啲湯汁,肉餡用新鮮豬肉炮製,入口味道好鮮甜,點少少醋食,更添風味!砂鍋原條黃魚雲吞湯,黃魚原條上,兩面都煎到金黃色,魚肉鮮味幼滑,湯底鮮甜;雲吞大大粒,皮薄餡靚,飽滿又多汁。婆婆擔擔麵,揀咗唔辣,湯底有水準,入口充滿濃郁花生香。麵條Q彈有勁,順滑又掛湯,配埋鮮美嘅肉末一齊食,滋味滿分。甜品點咗客高力豆沙,即叫即炸,外皮脹卜卜,入口軟綿綿,充滿蛋白香,加上內裡甜而不膩嘅豆沙餡,絕對係誠意之作。

2024-04-04 30 瀏覽
最近想食中式菜經過見到依間新新淨淨放工就同朋友嚟左依間食上海菜菜單包羅萬有我地3個人就點左7碟餸開胃菜《雞絲拌粉皮》 $78卷狀粉皮 晶瑩剔透又爽口 好有誠意配合清新青瓜同恰到好處既芝麻醬口感豐富 味道剛剛好 係我想要既味道而且好足料試過係其他地方食雞絲粉皮又水又淡味 量又唔多唔係簡單就一定好食《生煎包》$42本來以為係入面有湯既生煎包 但其實係冇湯的但都不影響其香口底部香香脆脆 肉餡滿滿《上海小籠包》$45湯汁小籠包真係唔係到到都好食食過有啲內餡湯汁太咸 亦食過淡而無味但依到既小籠包湯汁肉餡好岩我口味有肉味之餘不太咸也不會淡 食多幾個都唔會膩《鮑魚大蝦粉絲煲》$188足料鮑魚大蝦 適合撈飯一齊食份量多到食唔哂《腿蓉奶湯津白》$85奶湯好清甜 而且樖樖菜都好大條又入味成碟清哂《干貝賽螃蟹》$88依道餸好得意 口感味道特別《高力豆沙》$58係朋友話好食所以叫既餸紅豆餡配合甜甜地糖粉 都唔錯又食到人地收舖環境乾淨舒服 又大又多位好適合朋友傾計飯聚
最近想食中式菜

又食到人地收舖
環境乾淨舒服 又大又多位
好適合朋友傾計飯聚

2024-03-27
推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥🔥這間連鎖上海菜館,於這個商場開業一段時間,自從去年水災重新翻新後,以集團的另一間連鎖店的菜館命名。雖然食物的款式大同小異,都是主打中國的上海菜系為主,但是質素則有所提供,不論味道或是擺盤,都比以前用心。值得一提是餐廳加入了不少素菜的選擇,適合注重飲食健康的人士。This Shanghai restaurant, part of a chain, has been operating in this mall for some time. Since renovations following last year's floods, it has been renamed after another chain's restaurant within the group. While the menu style remains similar, focusing predominantly on Shanghai cuisine, there has been an improvement in quality, both

This Shanghai restaurant, part of a chain, has been operating in this mall for some time. Since renovations following last year's floods, it has been renamed after another chain's restaurant within the group. While the menu style remains similar, focusing predominantly on Shanghai cuisine, there has been an improvement in quality, both in taste and presentation. Notably, the restaurant has added a variety of vegetarian options, catering to health-conscious individuals.

素叉子燒餅 ($88)
Fried Veggie & Pine Nuts (With Baked Sesame Pie)

雖然只有蔬菜,但吃起上來不會太過清淡。燒餅烘得非常香脆,但很容易將蔬菜包入燒餅中,吃起來的口感除了香脆之餘,亦有蔬果的爽脆,層次十分豐富。

Despite being solely vegetables, the dish is not overly bland. The pancakes are baked to a crisp, making it easy to encase the vegetables within, offering a crunchy texture combined with the freshness of the vegetables, creating a rich layering of flavors.
素叉子燒餅 Fried Veggie & Pine Nuts (With Baked Sesame Pie)
素上海炒年糕 ($88)

這個素炒年糕其實與有肉的版本分別不太大,主要的材料是年糕、冬菇絲,以及小白菜,不同的是廚師將豬肉換成豆腐乾及豆卜,配以濃稠的黑醬油,味道相對於有豬肉的炒年糕較為淡,欠了點鮮味。

This vegetarian fried rice cake is not vastly different from its meat version. The key ingredients include rice cakes, shredded shiitake mushrooms, and baby bok choy, with the pork replaced by dried tofu and beancurd, seasoned with thick dark soy sauce. The taste is comparatively lighter than the pork-filled version, lacking a bit of freshness.
素上海炒年糕 - Veggie Fried Rice Cake in Shanghai Style
上海小籠包 (4 個) ($48)

小籠包的皮做到厚薄適中,一口咬下去就有非常多的湯汁湧出來,湯汁不太咸,但有鮮味,不過肉質較硬,幸好不太肥膩

The dumpling skin is moderately thick, bursting with flavorful broth upon each bite. The broth is not overly salty but offers a savory taste. However, the meat texture is slightly tough, yet not excessively greasy.
上海小籠包 (4 個) Steamed Pork Dumplings (4 pcs)
上海煎窩貼 ($48)
Pan Fried Pork Dumplings

窩貼的湯汁非常多,但皮比較厚,肉質太肥膩同樣是較硬,而且皮煎得不夠香脆,所以有點失色

The dumplings contain an abundance of broth however, the skin is quite thick. The meat is too fatty and tough, and the skin lacks the desired crispiness, resulting in a somewhat lackluster dish.
上海煎窩貼 - Pan Fried Pork Dumplings
素菜煎餃子 ($48)
Pan Fried Veggie Dumplings

這個餃子的皮較窩貼薄,蔬菜餡料十分多,吃下去的味道十分清新,但又不會過份清淡無味,是一個不俗的健康之選

With a thin, soft skin, the dumplings are generously filled with vegetables, offering a fresh yet flavorful taste. It is a commendable healthy choice that is far from bland.
素菜煎餃子 - Pan Fried Veggie Dumplings
炸饅頭 ($24)
Pan Fried Buns

饅頭炸的非常鬆脆,但不會過份油膩,配以香甜的鍊奶,味道有更多層次,稍有不足是份量比較細

The buns are fried to a crispy texture, not overly oily. Paired with sweet condensed milk, the flavors are multi-layered, slightly lacking only in portion
size.
炸饅頭 - Pan Fried Buns
黑糖冰粉 ($28)
Sichuan Jelly in Brown Sugar

這個甜品口感非常特別,冰粉的軟滑、芋圓的煙靭,還有紅豆、綠豆及黃豆的香味,都令這個甜品更具層次,而且整個甜品的味道不太甜,所以十分清新健康

This dessert offers a unique experience with smooth ice jelly, chewy tapioca pearls, along with the aroma of red beans, mung beans, and yellow beans, creating depth in flavor. The dessert is not too sweet, making it a refreshing and healthy option.
黑糖冰粉 - Sichuan Jelly in Brown Sugar
😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥🔥

✅提供多款食物給客人選擇,而且有不少是素食,適合愛好健康的人士
The restaurant offers a diverse range of dishes, with a good selection of vegetarian options, suitable for health-conscious diners.

❌無Nil

🏡環境Environment: 🔥🔥🔥🔥

✅中式的裝修設計,以柔和的燈光配襯,而且整齊清潔,坐位亦十分寬敞
The restaurant's Chinese-style decor, complemented by soft lighting, is neat and clean, with spacious seating arrangements.

❌無Nil

💁服務Service:🔥🔥🔥

✅待應生非常親切,而且上菜的速度亦很快速
The staff is friendly, and the service is prompt.

❌採用手機下單,年長的人士可能會覺得不太方便
Using mobile ordering might be inconvenient for older patrons.

💰價格Price:🔥🔥🔥

✅價格不算太貴,而且份量亦十分多,所以尚算可以
The prices are reasonable, with generous portion sizes, making it value for money.

❌與裝修前相比,價格加了不少,幸好食物的質素有所提高
Prices have increased from the pre-renovation era. Thankfully, there has been an improvement in food quality.
題外話/補充資料: 無試食
2024-03-03
炸饅頭 - Pan Fried Buns
1K
2024-03-31 37 瀏覽
今日同家人去了黃大仙廟後,入返去黃大仙中心北館地下低層搵食,看見這間食上海口味專門店,加上裝修整潔光猛,座位闊落舒適,就係咁入去了。餐牌上食物款式選擇十分之多,家人再望望有個必食之選,松子大黃魚,以原條黃魚炸得香脆不過火,外脆肉嫩酥脆,入口啖啖肉,再淋上酸甜可口嘅糖醋醬汁,還有雜果和椰果,酸甜可口,非常美味!田園獅子頭,相對是個手工菜,以白菜清燉出蔬菜的鮮美,碟上有2個大肉球有如頭獅子頭,內部卻細柔如棉是獅子頭的特色,咁入口夠曬鬆化鱔糊炒年糕,份量十足之餘,黃鱔食極都有,加上年糕切成薄片的煙韌軟糯口感,嚼勁十足最後加埋個黃金炒飯,用了咸蛋黃配蝦仁,炒飯粒粒分明,咸蛋黃味十足,飯粒乾爽,粒粒分明,份量十足!落單後出菜快,食物有質素,價錢都算大眾化,喜歡食上海菜又多個選擇!

2024-03-30 49 瀏覽
今日放去,去左黃大仙食飯見到新開左間上海婆婆平平地又近近地地方好大好新,又乾淨服務都好好,有回應又友善我同老公一人一碗麵擔擔麵$58辣辣地,好多肉碎但吾算好濃郁濃湯青菜煨麵$58個湯底奶白色好靚好多菜麵都好細滑小籠包$45多肉汁,肉都多醉雞$88好香酒味雞好大件菠蘿黑醋排骨$85酸酸甜甜好好味排骨好多肉無肥糕黑糖冰粉(芋圓,蜜豆) $28冰粉好靚,閃閃亮芋圓好Q彈偏甜,加左少少水好好多連茶錢2個人都係400
今日放去,去左黃大仙食飯
見到新開左間上海婆婆
平平地又近近地
地方好大好新,又乾淨
服務都好好,有回應又友善

我同老公一人一碗麵

排骨好多肉無肥糕

黑糖冰粉(芋圓,蜜豆) $28
冰粉好靚,閃閃亮
芋圓好Q彈
偏甜,加左少少水好好多

連茶錢2個人都係400

2024-03-30 27 瀏覽
野生椒炒牛仔肉🥩牛仔肉切成薄片,炒到嫩多汁,充滿香氣💕野生椒的辣味和獨特的風味與牛肉完美融合,炒得剛剛好,食落夠辣,絕對係食辣朋友仔不容錯過的一道菜👍菜肉雲吞麵🍜雲吞大大粒,餡料豐富,湯頭清淡而不失美味,飲落鮮甜,配埋麵食就最滿足😙上海小籠包🥰食上海嘢點可以唔食佢哋嘅小籠包🤣呢個小籠包皮薄餡多,湯汁豐富,仲有辣味同蟹粉小籠包揀添😎炸一口小饅頭小饅頭炸得外酥內軟,大細啱啱好一啖,食落方便,配埋煉奶食口感更加豐富🥳手撕包心菜🥬手撕嘅方式保留了包心菜的鮮嫩度和脆爽口感,搭配蒜香和辣味嘅調味料令整道菜味道更上一層😌高力豆沙呢個係上海菜必是甜品之一,外殼酥脆內裏填滿香甜順滑的紅豆餡料,口感綿襪細膩,帶有微微甜味😋
野生椒炒牛仔肉🥩

菜肉雲吞麵🍜

上海小籠包🥰

炸一口小饅頭

手撕包心菜🥬

高力豆沙
2024-03-29 16 瀏覽
😋喺附近做完嘢就順便食埋先至走✅經過見到有呢間食上海嘢嘅舖頭❤️我哋就入去試吓😋呢間上海舖頭裝修好舒服😌🍜排骨擔擔麵 🌈好喜歡食擔擔麵😍呢度仲可以走辣🌶️所以我都可以食到喔☺️排骨份量都夠大份✅切開一件一件入口啖啖肉👍唔錯🥳🐣濃湯嫩雞煨麵 🌈呢個嫩雞煨麵係Hubby最鍾意食嘅😍煮完出嚟嘅雞肉超嫩滑✅配埋超濃嘅湯底❤️正🥢上海小籠包 🌈呢個小籠包上枱熱辣辣🔥仲好多汁❤️味道唔錯🥳🦐美極油爆蝦 🌈呢個油爆蝦係開咗邊炸👍蝦殼同蝦肉仲炸到分開咗💯所以用筷子食完全冇問題😍好細心呢✅啲蝦肉仲好爽添🥳🍲雪菜魚羹 🌈好鍾意食魚嘅我哋❤️就叫咗個雪菜魚羹試吓😍有好多魚肉☺️仲好鮮味😋🫔綠茶芋泥餅 🌈未試過食有綠茶味嘅芋泥餅👍呢個無論趁熱食定係凍食都一樣咁好食呀🥳

🍜排骨擔擔麵

🐣濃湯嫩雞煨麵

🥢上海小籠包

🌈呢個小籠包上枱熱辣辣🔥仲好多汁❤️味道唔錯🥳

🦐美極油爆蝦

🍲雪菜魚羹

🫔綠茶芋泥餅

2024-03-29 21 瀏覽
黃大仙終於有間似樣嘅上海野,餐廳環境好闊落,仲要裝修得好雅致。食物款式好多選擇,基本上我最愛嘅上海嘢都齊晒,而且價錢相宜,平時想食上海嘢一定再嚟食。生煎包(3個)($42)唔會好大個,食完一個都仲可以食其他野上海小籠包($45)雞絲拌粉皮 ($78)皮蛋豆腐($58)干貝賽螃蟹($88)鮑魚大蝦粉絲煲($188)都有幾多隻鮑魚下,而且粉絲索晒啲味,正腿蓉奶湯津白($85)高力豆沙(4件)($58)My always favourite😍

生煎包(3個)($42)
唔會好大個,食完一個都仲可以食其他野

上海小籠包($45)

雞絲拌粉皮 ($78)

皮蛋豆腐($58)

干貝賽螃蟹($88)

鮑魚大蝦粉絲煲($188)
都有幾多隻鮑魚下,而且粉絲索晒啲味,正

腿蓉奶湯津白($85)

高力豆沙(4件)($58)
My always favourite😍