串燒堂琴晚約咗朋友喺西環食串燒,食串燒做晚餐都係第一次,間店係新開,連紅色招牌紙都未開, 應該係試業中!呢間門口都係有一級,又要出動我塊斜板嘅時候!呢間店舖入面好細,大約坐得約十人,店員幫我搵一張近門口,一路食一路聽住E神d歌好唔錯!1.錫紙花甲粉$58(9/10)花甲粉唔係周圍都有,呢個價錢一大兜真係非常抵食,仲要係有麻辣湯底,花甲都有12隻,大大粒好厚肉好新鮮,碗內粉絲吸滿哂麻辣湯底,非常好食,大家記得叫啦,絕對係必食!2. 燒虎皮雞爪$25(9/10)雞爪表面燒得啱啱好,面上鋪滿咗孜然粉, 呢種辣度同泰式鳳爪好唔同,泰式鳳爪係入面辣出嚟, 呢個雞爪係面頭辣,入面冇咩味!3.北海道3重芝士炸雞$25(8/10)呢個炸雞有少少芝士,仲可以拉絲!4.紐西蘭羊架$45(9/10)羊架都係加咗孜然粉,肥瘦適中,太瘦會好硬,呢個就啱啱好!5.蒜蓉燒大大茄子$38(9/10)呢個茄子好大條,切開鋪滿了蒜蓉拎嚟燒,茄肉好易起, 啖啖茄肉加埋孜然粉好惹味!6.錫紙燒蒜蓉金針菇$38(9/10)呢個蒜蓉金針菇好好食,金針菇吸哂蒜蓉汁正爆!7.燒脆香雞皮$18(6/10)雞皮燒得唔夠脆,有少少硬!8.
串燒堂

呢間門口都係有一級,又要出動我塊斜板嘅時候!

1.錫紙花甲粉$58(9/10)

2. 燒虎皮雞爪$25(9/10)

3.北海道3重芝士炸雞$25(8/10)
呢個炸雞有少少芝士,仲可以拉絲!

4.紐西蘭羊架$45(9/10)
羊架都係加咗孜然粉,肥瘦適中,太瘦會好硬,呢個就啱啱好!

5.蒜蓉燒大大茄子$38(9/10)

6.錫紙燒蒜蓉金針菇$38(9/10)
呢個蒜蓉金針菇好好食,金針菇吸哂蒜蓉汁正爆!

7.燒脆香雞皮$18(6/10)
雞皮燒得唔夠脆,有少少硬!

8.朱古力棉花糖$22(8/10)
本來叫朱古力棉花糖夾餅,店員睇錯咗,變左朱古力棉花糖,價錢一樣!棉花糖燒到面頭有少少脆,諗起之前BBQ燒棉花糖會著火!😂

9.燒牛肋肉串$26(8/10)
唔會好硬!幾好味!

10. 燒原切牛舌心片$38(9/10)
呢個牛舌唔係薄切,有返d厚度,肉質好淋!

2人總共價錢$366,有加一服務費!

個人口味總評分:8.4/10

地址:西環堅尼地城荷蘭街1A-1G號太康大廈地下D號舖

#串燒堂 #串燒 #香港串燒 #港式串燒 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 燒虎皮雞爪
  • 紐西蘭羊架
  • 蒜蓉燒大大茄子
  • 燒原切牛舌心片
  • 錫紙花甲粉
2023-01-15 62 瀏覽
西環好似冇港式串燒,見佢好似開咗冇耐就試試佢先🫡佢用App落單嘅~會計埋幾多錢,唔洗驚唔覺意叫得多咗好貴🤣不過個人覺得店內比較焗,食到有少少熱🫠整體個調味都幾好,係用辣椒粉同孜然粉,無特別講嘅話就會係小辣,個人覺得都唔算好辣,另外枱面都有調味粉,覺得唔夠味可以自己加~· 雞肉棒串 $18似漢堡扒咁,有少少軟骨嘅口感,又唔會鞋· 燒脆脆香燒賣 $20燒賣就正正常常· 燒肥牛金菇卷 $28 / 燒牛舌 $38 / 燒牛肋肉串 $26肉類唔係叫咗好多,肥牛金菇就一串有3舊,不過金菇就唔算好入味,但整體唔會乾而牛舌就好好食,厚切得嚟又唔會鞋口,都唔會乾,牛味都好夠~推薦!不過牛肉串就少少乾,味道就夠嘅~·土豆片 $18 / 燒韭菜 $18 / 燒娃娃菜 $18土豆片係店舖推薦之一,似薯片咁幾惹味~個人覺得蔬菜類會比較鹹,但菜類唔會燒到好乾,仲好爽口· 玉子燒 $28面會有少少焦糖甜味~加埋啲蛋香都幾好食🫡一串都唔細,2個人食都夠~· 錫紙燒蒜蓉花甲 $58份量都唔少~花甲都開哂口,新鮮嘅同埋得2-3隻係有沙,就睇你好唔好彩啦~· 炸鵪鶉蛋串 $20淨係叫咗1串炸物,都幾特別~炸得好香口~🍽 串
不過個人覺得店內比較焗,食到有少少熱🫠

· 雞肉棒串 $18
似漢堡扒咁,有少少軟骨嘅口感,又唔會鞋

· 燒脆脆香燒賣 $20
燒賣就正正常常

不過牛肉串就少少乾,味道就夠嘅~

·土豆片 $18 / 燒韭菜 $18 / 燒娃娃菜 $18

· 玉子燒 $28

· 錫紙燒蒜蓉花甲 $58
份量都唔少~花甲都開哂口,新鮮嘅
同埋得2-3隻係有沙,就睇你好唔好彩啦~

· 炸鵪鶉蛋串 $20
淨係叫咗1串炸物,都幾特別~炸得好香口~

🍽 串燒堂 | 西環
📍西環堅尼地城荷蘭街1A-1G號太康大廈地下D號舖
2023-01-06 51 瀏覽
經過堅尼地城🤪見有間新開嘅串燒店🍡裡面設計又幾潮招牌都好搶眼🤩串燒堂🥰我哋點咗好多款樣樣都試下咁!蒜蓉燒原條魷魚🦑原條魷魚上枱面燒得香脆 口感彈牙 魷魚鬚香香脆脆😋錫紙燒蒜蓉花甲 份量真係唔少啊 蒜蓉鋪滿好香啊虎皮雞爪 乾身得都好多隻燒韮菜 外面乾身🌿肉類有 燒羊肉 牛肉 豬頸肉 五花腩肉串 串串size都唔細,而且好香口!有醬汁同蔥花作調味,非常好食一定要試吓🐚😋食物份量都幾多味道都幾好! 又靜靜地。。而且係即叫即燒 好唔錯😋😋🥰
經過堅尼地城🤪見有間新開嘅串燒店🍡裡面設計又幾潮
招牌都好搶眼🤩串燒堂🥰

我哋點咗好多款樣樣都試下咁!

錫紙燒蒜蓉花甲 份量真係唔少啊 蒜蓉鋪滿好香啊
虎皮雞爪 乾身得都好多隻

燒韮菜 外面乾身🌿
肉類有 燒羊肉 牛肉 豬頸肉 五花腩肉串

2023-01-03 52 瀏覽
呢排愛上食串燒!今次試左西環既串燒店 價錢好抵 全部都係$20令 岩哂我呢d咩都想試少少既人 🤗 通常男仔都好怕食串燒因為食勁多都唔夠飽 但佢地仲有埋花甲粉 唔洗驚食到破產🤣我地叫左 燒脆脆香燒賣 ($20) / 錫紙花界粉 ($58) / 醬燒墨魚咀 ($28) / 流心芝士年糕 ($32) 燒香卜卜魚豆腐 ($20) / 燒絕味雞軟骨 ($18) / 燒蒙古羊肉串 ($22) / 燒絕味雞軟骨 ($18) / 雞肉棒串 ($18) / 燒肥牛金菇卷 ($28) / 燒泰國秋葵 ($18) 全部野食都係default少辣 食唔到辣既記得要轉唔辣呀~ 全部即叫即燒 幾串幾串咁上 唔會食食下就凍哂!串燒燒到脆卜卜 加埋spices 忍唔住係咁食 😋 大推燒燒賣 墨魚咀 花甲粉 🫶 全部串燒都花甲粉唔會太油 仲有蒜同芫荽 好惹味! 花甲份量比我想像中多 !! 粉絲配上韮芽好索汁 好正🤩呢度好適合同朋友食下野飲杯酒 🥰

呢度好適合同朋友食下野飲杯酒 🥰

2022-12-27 46 瀏覽
呢間串燒堂啲串燒好正🤤 好香好惹味即叫即燒 每串都係熱辣辣🔥調味料主要係孜然粉同辣椒粉辣度可以揀小/中/大辣平日唔係好食得辣 揀左小辣 覺得剛剛好香口得來不會太重口味餐牌好多選擇 全部都唔錯吃正餐 小食或宵夜都okay當中最鐘意係魚豆腐同鮑魚燒香卜卜魚豆腐 $20蒜蓉燒原條魷魚 $38燒泰國秋葵$18燒冬菇 $18鹽燒美國大虎蝦 (2串)$38蒜蓉燒南非大鮑魚 $38燒絕味雞軟骨$18燒脆香雞皮 $18雞肉棒串 $18
呢間串燒堂啲串燒好正🤤 好香好惹味

燒絕味雞軟骨$18
燒脆香雞皮 $18
雞肉棒串 $18
2022-12-27 20 瀏覽
✅錫紙燒蒜蓉花甲:花甲份量多,無沙✅蒜蓉燒生蠔/鮑魚:蒜蓉超級香,海鮮都唔會燒過龍💁🏼‍♀️✅炸燒賣:外皮脆卜卜,配埋調味粉,一流☺️✅墨魚咀:食落爽口,完全唔會韌😋❌朱古力棉花糖夾餅:棉花糖燒得唔夠時間,成塊餅都好dry…❌雞軟骨:本身雞軟骨size好細,燒完超級乾🤮住附近既朋友話新開左一間串燒店,專登黎試下🤩個人覺得調味偏重,但口味人士就未必岩啦🥹上菜時間耐左d,希望店員熟手之後會好d啦😌

✅錫紙燒蒜蓉花甲:花甲份量多,無沙
✅蒜蓉燒生蠔/鮑魚:蒜蓉超級香,海鮮都唔會燒過龍💁🏼‍♀️
✅炸燒賣:外皮脆卜卜,配埋調味粉,一流☺️
✅墨魚咀:食落爽口,完全唔會韌😋

❌朱古力棉花糖夾餅:棉花糖燒得唔夠時間,成塊餅都好dry…
❌雞軟骨:本身雞軟骨size好細,燒完超級乾🤮

2022-12-24 42 瀏覽
Post完社交媒體網站 story 先決定寫食評,所以啲相唔真實😂必食既有:魷魚鬚,超肥美,又爽燒饅頭,外脆內軟,入面仲突出左麵團嘅甜一兜蜆,鮮甜,脆脆其他正常發揮,係好味的。有叫肉類,不太熱。雞軟骨可以不用叫,很細粒。試業中,會再來!
必食既有:
魷魚鬚,超肥美,又爽
燒饅頭,外脆內軟,入面仲突出左麵團嘅甜
一兜蜆,鮮甜,脆脆
試業中,會再來!
2022-12-21 39 瀏覽
率先介紹錫紙花甲粉$58,首先講個湯底係麻辣湯底,上面鋪滿芫荽芽菜,更喜歡粉絲吸收晒麻辣湯底的味道,有麻香味,但辣味不重,所以不用擔心粉絲吃落太辣,花甲先甜香滑沒有沙,以$58價錢性價比高,配料及主食材料充足,值得推介蒜蓉燒原條魷魚$38 吃落爽口煙靭,喜歡放上蔥花及有心思去擺盤雞肉棒串 $18 其中值得推薦,就是這個雞肉棒串吃落有點似漢堡扒的肉,咬落鬆化不鞋口,又唔乾風味燒鯖魚$42 喜歡鯖魚,上面灑上檸檬汁立即變得很清新,鯖魚也燒得剛好,魚皮亦燒得香脆燒燒台灣腸$20燒牛肋肉串$20醬燒豬頸肉$28雞軟骨串及雞腎串 $20以上串燒值得推薦是台灣腸,特別香口,而豬頸肉係用醬汁燒烤,肉質厚嫩,而牛肋肉灑上辣粉而燒,而雞軟骨及雞腎串吃落爽口的

燒燒台灣腸$20
燒牛肋肉串$20
醬燒豬頸肉$28
雞軟骨串及雞腎串 $20

港式串燒真係宵夜良物 惹味又香口 好難忍口🤤呢間串燒堂就係堅尼地城新開既小店住西環或者讀緊hku既朋友可以黎試下😆呢度既串燒全部都係即叫即燒 熱辣辣又香噴噴🥰而調味主要都係以辣椒粉同埋孜然粉為主如果你係重口味人士仲可以挑戰中辣同大辣🌶️呢度既串燒好多唔同選擇 如果選擇困難的話可以跟牆上面既十大推薦🔟今次就試左好多唔同店家推薦既款式 👍🏻以下就精選左幾樣串燒小食推薦⭐️肉肉系列❤️燒孜然羊肉串孜然同羊肉呢個組合都係唔會出錯😆串燒嘅調味真係唔錯 好配合到羊既羶味 ❤️燒五花腩肉串五花腩好香油脂又有肉汁 邪惡之選🤤❤️燒牛肋肉串反而牛肉就有少少失望 真係比較韌 下次可能試下和牛牛柳粒🙈香口系列❤️燒脆脆香燒賣❤️惹味炸饅頭呢款兩款脆香燒賣同埋炸饅頭都燒到脆卜卜岩曬平時都鍾意食香口野既我👍🏻👍🏻野菜系列❤️蒜蓉燒大大茄子🍆食串燒又點少得燒茄子呢度既茄子完全係jumbo size 調味唔會過重😆❤️燒翠玉瓜同茄子一樣 呢度既蔬菜處理得好Keep到翠玉瓜juicy既口感 咬落爆汁💦🏡串燒堂📍西環堅尼地城荷蘭街1A-1G號太康大廈地下D號舖
港式串燒真係宵夜良物 惹味又香口 好難忍口🤤

Keep到翠玉瓜juicy既口感 咬落爆汁💦

🏡串燒堂
📍西環堅尼地城荷蘭街1A-1G號太康大廈地下D號舖
2022-12-18 25 瀏覽
天凍又黎食串燒~~Ktown出名chill係人都知啦,夜麻麻想食個宵夜最好就係串燒。餐廳係荷蘭街,介乎香港大學站同堅尼地城站之間,兩個站出都好方便。一坐低就見到餐廳四周貼左好多食物相,見到就好快決定到想食啲咩,見到都流晒口水。2個人叫左以下串燒燒原切牛舌芯片-肉質好林,恰到好處燒日本一口和牛- 油份剛好,不膩不鞋燒澳洲牛小排 - 牛味充足,燒牛有煎牛扒感覺,美中不足係無切細件,唯有一人一份就咁咬燒玉子- 制作細心,表面燒過,有脆脆焦糖既味道羊架 - 羊架加孜然粉無得輸,另人想起新疆羊肉串既風味。牛油粟米 - 粟米一定唔係普通街市買到個啲,完全無渣,粒粒爽脆清甜。豬頸肉- 平時都係食開泰式烤既口味,今次用七味粉加孜然粉烤,真係別有一番風味喔。兩個人宵夜食串燒最合適不過,我仲偷聽到隔離枱自攜飲品老闆都話無所謂,啱晒一班朋友聚埋一齊吹水飲下野,傾到夜一夜都唔怕!
天凍又黎食串燒~~

2個人叫左以下串燒

燒原切牛舌芯片-肉質好林,恰到好處
燒日本一口和牛- 油份剛好,不膩不鞋

燒玉子- 制作細心,表面燒過,有脆脆焦糖既味道

羊架 - 羊架加孜然粉無得輸,另人想起新疆羊肉串既風味。

2022-12-13 449 瀏覽
港式串燒fans🇭🇰 西環街坊真係好幸福 周圍都有好嘢食🥳 一班朋友聚會都好適合🔥❣️錫紙花甲粉飢寒交迫之下好想食啲暖嘢🤣 好少食到花甲粉 麻辣之友見到唔可以miss😍🌶️唔會太油辣辣地又重蒜同芫荽味🧄 花甲份量多又新鮮乾淨💦 粉絲配上韮芽索湯又有飽足感( ˙༥˙ )❣️燒脆脆香燒賣❣️燒絕味雞軟骨❣️燒惹味小饅頭❣️燒特色土豆片❣️蒜蓉燒大大茄子🍆❣️蒜蓉燒原條魷魚🦑以上都係佢哋十大必食推介‼️ 不過比朋友笑我食好多carbs🤣 鬼叫佢燒完係特別好食✨🤭我好鐘意食燒賣🥺 燒到脆卜卜加香料真係 take my money✅饅頭原來係加香料燒再點煉奶 鹹鹹甜甜好惹味🙆🏻‍♀️所有串燒加蒜蓉都係臭但好食😆 魷魚好香有海洋公園味🤣❣️燒脆香雞皮❣️燒翠玉瓜❣️燒冬菇❣️燒甜美菠蘿❣️燒泰國秋葵本身諗住再叫多 round 但係太足料已經飽左(๑°⌓︎°๑)蔬菜類都係燒到外面乾身入邊Juicy🍍🌽🫑整體真係好抵食 每人都食唔夠200🙀 下次要叫多啲先得🙆🏻‍♀️

花甲粉

• 錫紙花甲粉
  • 燒惹味小饅頭
  • 燒脆脆香燒賣
  • 蒜蓉燒原條魷魚
🐈✨✨✨✨✨🍽️ 串燒堂 📍西環堅尼地城荷蘭街1A-1G號太康大廈地下D號舖 #堅尼地城eatmeow好 #港島eatmeow好 男朋友翻工翻港島,就搵咗間港島串燒同佢試下😆佢新到紅紙都未撕,門面同店入面嘅裝飾都好吸引✨ 無影到收銀枱上面有個被迫營業中/被迫上班中忍唔住笑咗😂Overall覺得呢間串燒店嘅肉串唔錯✨✨😋見其他人話海鮮類都好出色,朋友就住隔離街決定下次約落嚟食下😆👨🏻‍🍳🤳🏻羊肉串羊肉同串燒嘅調味真係最佳拍檔😋 佢呢羊唔羶 岩曬唔鍾意羶味重嘅朋友一齊shareee👨🏻‍🍳🤳🏻燒五花腩肉串❤️五花腩好香油脂又有肉汁🤤👨🏻‍🍳🤳🏻錫紙燒小肥牛份量好多,滿滿嘅肥牛加埋孜然粉辣椒粉好惹味👏🏻👨🏻‍🍳🤳🏻雞肉棒串雞肉口感細嫩,係串燒店嘅一貫應有水準✨👨🏻‍🍳🤳🏻厚切午餐肉 ❤️午餐肉食材好食(有啲舖頭揀嘅午餐肉真係唔好食嫁食過就明😂),同埋真係好厚身,呢個幾好食😋👏🏻👨🏻‍🍳🤳🏻燒脆脆香燒賣好耐之前喺其他地方食過燒燒賣覺得幾好食,呢到燒燒賣就做到燒熟+外層微脆 😚👨🏻‍🍳🤳🏻土豆片大大塊薯仔又唔會太薄,可以過下食薯片嘅口癮 😛👨🏻‍🍳🤳🏻燒茄子調得好惹味,茄子肉又好易起~ 不過嚟緊茄子好
🐈✨✨✨✨✨
🍽️ 串燒堂

👨🏻‍🍳🤳🏻羊肉串

👨🏻‍🍳🤳🏻燒五花腩肉串❤️
五花腩好香油脂又有肉汁🤤

👨🏻‍🍳🤳🏻錫紙燒小肥牛
份量好多,滿滿嘅肥牛加埋孜然粉辣椒粉好惹味👏🏻

👨🏻‍🍳🤳🏻雞肉棒串
雞肉口感細嫩,係串燒店嘅一貫應有水準✨

👨🏻‍🍳🤳🏻厚切午餐肉 ❤️

👨🏻‍🍳🤳🏻燒脆脆香燒賣

👨🏻‍🍳🤳🏻土豆片
大大塊薯仔又唔會太薄,可以過下食薯片嘅口癮 😛

👨🏻‍🍳🤳🏻燒茄子
調得好惹味,茄子肉又好易起~ 不過嚟緊茄子好似唔當造大家可以試下其他菜類🤓🤓

👨🏻‍🍳🤳🏻玉子燒❤️
有淡淡蛋香,加埋燒咗嘅玉子燒面有少少甜香味🥹 食咁多咸食嗌個玉子燒中和下好唔錯😋

👨🏻‍🍳🤳🏻燒流心芝士年糕
幾好食,個流心芝士嘅咸香好吸引🤍

住kennedy town/ 讀hku嘅朋友仔宵夜又多個選擇🥹👏🏻
2022-11-14 143 瀏覽
鋪面細細 最啱同朋友放咗工食下串燒為的不單止飽肚 更為了放工後的自在不拘小節的談天說地 無拘無束在這裏串燒的口味也貼近那種不羈和狂野的口味如沒有額外指明 均會灑上辣椒粉和孜然粉貫徹食串燒就係要惹味嘅原則由左至右燒雞軟骨($18)燒八爪魚酥($28)燒蒙古羊肉串($22)燒墨魚咀($28)燒翠玉瓜($18)燒烤技巧拿捏得好 食到食物本味 唔會太乾翠玉瓜保持多汁 墨魚咀彈牙燒紐西蘭羊架($45) 半肥瘦錫紙花甲份($58)份量都多酸辣紅薯粉($50)酸味偏重 辣味適中食得熱氣嘢多?飲王老吉下吓火
鋪面細細 最啱同朋友放咗工食下串燒
為的不單止飽肚 更為了放工後的自在
不拘小節的談天說地 無拘無束

在這裏
串燒的口味也貼近那種不羈和狂野的口味
如沒有額外指明 均會灑上辣椒粉和孜然粉
貫徹食串燒就係要惹味嘅原則

由左至右
燒雞軟骨($18)
燒八爪魚酥($28)
燒蒙古羊肉串($22)
燒墨魚咀($28)
燒翠玉瓜($18)
燒烤技巧拿捏得好 食到食物本味 唔會太乾
翠玉瓜保持多汁 墨魚咀彈牙

燒紐西蘭羊架($45) 半肥瘦

錫紙花甲份($58)
份量都多

酸辣紅薯粉($50)
酸味偏重 辣味適中

食得熱氣嘢多?飲王老吉下吓火
喺堅尼地城最近有間新開嘅串燒店名為串燒堂,入面嘅串燒種類繁多,仲有其他主食、甜品供應,價錢又唔貴,CP值都好高。花甲粉:呢個湯不得了,鮮甜無比,加埋新鮮嘅花甲,變得更加鮮甜,而花甲本身肉質飽滿,口感彈牙。而佢哋嘅粉絲份量好多,一個人食哂都勁飽,兩個女仔一齊分享就啱啱好。金菇牛肉串:一大扎嘅金菇比肥牛卷住,金菇吸收哂肥牛嘅油香,配埋佢哋嘅秘製醬汁就更加惹味。燒豆卜:豆卜外脆內軟,喺上面搽咗啲秘製醬汁,食起嚟增添一份香甜嘅味道。蒜蓉燒大大茄子 :茄子大大隻,火候控制得宜,啲肉好易就同皮分開,食到一絲絲嘅茄子肉,而且調味得宜,唔會太咸,有好濃嘅蒜香味。蒜香小龍蝦:一盤嘅小龍蝦都好多隻,每隻肉質飽滿,而且好彈牙爽口,入面用咗好多蒜,所以蒜味好突出,完全唔辣,但都食得出好惹味。蒜蓉燒原條魷魚:魷魚原條燒,火候十足,唔會太韌,又夠入味,配埋蒜蓉同秘製醬汁就更滋味。

花甲粉:

金菇牛肉串:

燒豆卜:

蒜蓉燒大大茄子 :

蒜香小龍蝦:

蒜蓉燒原條魷魚:
  • 花甲粉
2022-11-14 57 瀏覽
蒜蓉燒大生蠔生蠔的鮮味和蒜香,完美的融合在一起,即使蒜蓉好香,但係都食到個生蠔好新鮮,係蒜蓉味下都食都好濃嘅生蠔味!燒韭菜燒韭菜食落唔會燒得太老,配上秘製孜然粉,惹味又爽口。蒜蓉燒南非鮑魚南非鮑魚肉質鮮甜,肉質很有彈性, 好易咬斷,也很入味, 鮑魚跟蒜蓉醬真的好搭啊! 因為獨食,quota唔多,下次有機會都會想再試吓其他食物,尤其搵一大堆朋友仔嚟食,又可以叫多啲食物,試多啲食物,雖然小店,但空間都闊落!

蒜蓉燒大生蠔

燒韭菜
燒韭菜食落唔會燒得太老,配上秘製孜然粉,惹味又爽口。

蒜蓉燒南非鮑魚