2023-02-14 19 瀏覽
夜媽媽宵夜梗係食串燒最正,今次試吓朋友屋企樓下呢一間串燒店餐廳入面都貼咗一啲餐廳嘅推介,如果叫半打仲會有優惠價添我就叫返自己平時比較鍾意食嘅幾款串燒!首先食串燒一口和牛,入口即溶,唔會又韌又硬,個牛味都幾濃郁雞軟骨又係我好最意既串燒,脆口又帶少少雞肉,配埋孜然粉同辣粉真係好正燒豬大腸外脆內軟,的確唔錯燒墨魚丸都幾好食,墨魚丸夠彈牙,唔會係食麵粉嗰種最後仲有燒金菇牛肉卷同玉子,個玉子大大舊,甜甜地幾好食呀
夜媽媽宵夜梗係食串燒最正,今次試吓朋友屋企樓下呢一間串燒店
餐廳入面都貼咗一啲餐廳嘅推介,如果叫半打仲會有優惠價添

我就叫返自己平時比較鍾意食嘅幾款串燒!
首先食串燒一口和牛,入口即溶,唔會又韌又硬,個牛味都幾濃郁

燒豬大腸外脆內軟,的確唔錯

燒墨魚丸都幾好食,墨魚丸夠彈牙,唔會係食麵粉嗰種

最後仲有燒金菇牛肉卷同玉子,個玉子大大舊,甜甜地幾好食呀
2023-02-13 526 瀏覽
係呀~我又食串燒喇🤭 今次係堅尼地城嘅串燒小店,見到開咗唔係好耐就心郁郁想去試下! 見佢用app落單都幾方便🤭價錢仲一目了然添!💬 燒雞腎雞腎口感爽口,香草調味都幾夾,邊食邊飲啤酒汽水一流😆回頭食: ⓨⓔⓢ💬 燒絕味雞軟骨依款就燒得比較乾身,食落爽脆香口,燒嘅時候加埋少少辣粉,惹味十足!🤭回頭食: ⓨⓔⓢ💬燒原切牛舌心片串燒店必叫嘅牛舌,佢仲要用牛舌最精選嘅部位,味濃且肉質細膩,仲要幾厚身😚 果然係我至愛!!回頭食: ⓨⓔⓢ💬燒日本一口和牛粒鍾意牛牛嘅我,點少得和牛粒呢?!和牛粒燒完唔會好乾身,而且牛嘅味道都幾濃,仲有份量都唔少😆正呀!回頭食: ⓨⓔⓢ💬 蒜蓉燒大大茄子滿滿蒜蓉鋪係大大嘅茄子上,滑滑嘅茄子肉襯托惹味香料,食好多件都唔會膩👍回頭食: ⓨⓔⓢ💬 燒甜美菠蘿🤭又真係幾甜嘅菠蘿,燒完帶焦香且十分多汁,食一串真係唔夠,要追加至得😍!!回頭食: ⓨⓔⓢ💬蒜蓉燒大生蠔燒得岩岩好嘅生蠔好嫩,蒜蓉嘅香帶出大生蠔嘅鮮甜🤭 鍾意生蠔嘅朋友仔記得試下!回頭食: ⓨⓔⓢ💬燒特色土豆片孜然粉灑喺土豆片上幾夾,我本身仲以為似薯片,試落質感都幾得意,少少脆邊食落帶軟身😋回頭食: ⓨⓔⓢ💬錫紙花甲粉依

💬 燒雞腎
雞腎口感爽口,香草調味都幾夾,邊食邊飲啤酒汽水一流😆

💬 燒絕味雞軟骨

💬燒原切牛舌心片

💬燒日本一口和牛粒

💬 蒜蓉燒大大茄子

💬 燒甜美菠蘿

💬蒜蓉燒大生蠔

💬燒特色土豆片

💬錫紙花甲粉
依個食辣朋友就必食😆 好大碗而且花甲數量都唔少,辣味亦唔會遮蓋佢嘅鮮味,粉絲吸引哂麻辣湯底,入口非常香,一口接一口🤭食完好滿足
回頭食: ⓨⓔⓢ

總結一下,店鋪唔係十分大間,但勝在食物款式都唔少,連甜食都有幾款,食物質素都不錯,環境都幾舒服❤️

❤️串燒堂
❤️西環堅尼地城荷蘭街1A-1G號太康大廈地下D號舖
❤️9657 7255
▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂
2023-02-12 23 瀏覽
係堅尼地城行行下街發現左間應該係新開既串燒店,因為店面既紅色紙都未摵😆啲串燒都幾高質,啱晒一家大細或者一班同學仔一齊食宵夜呀🤤🤤 蒜蓉燒原條魷魚啲汁一邊食一邊滴😆燒得好juicy呀! 燒脆脆香燒賣燒賣控一定要食燒燒賣啦😋外皮燒得好脆好香口,加埋啲辣粉真係好惹味👍🏻 蒜蓉燒大大茄子燒茄子係食串燒必嗌既野食😽呢度啲茄子最好既就係好易夾,唔會痴晒係層皮到😆 燒脆香雞皮熱辣辣既雞皮真係好好味,建議大家一定要趁熱食,又脆又多油脂🤤🤤! 錫紙燒蒜蓉娃娃菜呢間好貼心❤️,會將啲菜切細做一口既size,唔會食到成個口都係汁咁污糟,抵讚呀! 厚燒午餐肉個午餐肉真係勁厚!好好好滿足呀! 燒雞腎燒雞腎爽爽脆脆,好有咬口💕 雞肉棒串雞肉串燒完都仲保留到肉汁,幾嫩😋 燒日本一口和牛粒呢個性價比好高呀😆本身以為個和牛串得4-5粒,點知份量有咁多,串滿晒成支籤呀🤣🤣 錫紙花甲粉呢個花甲粉強烈推介呀!碗粉分量好大,花甲分量超多,有十幾二十粒,粒粒都好飽滿,而且個粉既口感好爽口,唔會浸得太耐就腍晒,好正! 兩個人食到好飽埋單都唔洗四百蚊,如果多啲人一齊黎可以嗌啲有半打優惠既串燒,超抵食呀🤣呢間串燒店仲有甜品食架,不過我太

蒜蓉燒原條魷魚
啲汁一邊食一邊滴😆燒得好juicy呀!

燒脆脆香燒賣

蒜蓉燒大大茄子

燒脆香雞皮

錫紙燒蒜蓉娃娃菜

厚燒午餐肉
個午餐肉真係勁厚!好好好滿足呀!

燒雞腎
燒雞腎爽爽脆脆,好有咬口💕

雞肉棒串
雞肉串燒完都仲保留到肉汁,幾嫩😋

燒日本一口和牛粒

錫紙花甲粉

兩個人食到好飽埋單都唔洗四百蚊,如果多啲人一齊黎可以嗌啲有半打優惠既串燒,超抵食呀🤣呢間串燒店仲有甜品食架,不過我太飽就無試,下次試下先~

今日咁啱嚟去西環 知道呢度新開左一間食港式串燒既 就同朋友嚟試下呢間小店位置唔多 店員安排左我坐喺靠牆既位置 坐低後先放低2隻碟比我地呢度係用qr code落單既,想食啲咩一目了然,好清楚咁分哂類首先第一轉叫左芝士焗茄子,燒賣,芝士年糕茄子配上大量芝士及沙律醬,比起傳統既蒜蓉更有特色,鹹鹹甜甜都幾新穎,茄子好大條,芝士年糕好好食😋外面少少焦,裏面既芝士流心,味濃,年糕煙韌軟熟,值得一試第二轉再加點左韮菜,翠肉瓜,金菇,蔬菜類好新鮮燒完都仲好juicy即叫即燒,每樣食物都落重左孜然粉,味道好夠,街坊小店,充滿人情味嚟得食串燒點能夠唔飲酒,一於啤啤佢啦

首先第一轉叫左芝士焗茄子,燒賣,芝士年糕

嚟得食串燒點能夠唔飲酒,一於啤啤佢啦
2023-02-10 13 瀏覽
嚟開西環做嘢,你到三點三下午茶時間,想搵啲小食醫下肚,我對港式串燒情有獨鍾,所以揀咗呢一間新開嘅串燒店。燒金菇肥牛卷、燒脆脆燒賣、燒甜菠蘿、燒雞軟骨、燒雞腎叫左以上5樣野,首先價錢係合理,味道上都出色,每份都係即叫即燒,熱辣辣好味道。我本身好中意食金菇肥牛卷,所以一見到都即刻叫,用串燒咁present都係幾新鮮,加埋香辣美味嘅調味,十分推介。菠蘿亦十分正!燒完之反水入面d甜份標晒出嚟,可以話燒過嘅菠蘿係最好食嘅菠蘿。而另外雞軟骨同雞腎都燒得唔錯。而燒賣好考功夫,而度做到岩岩好,外脆內軟,好味道!

燒金菇肥牛卷、燒脆脆燒賣、燒甜菠蘿、燒雞軟骨、燒雞腎
2023-02-09 22 瀏覽
呢間串燒堂就係堅尼地城地鐵站附近,荷蘭街,都算易搵。最緊要佢開到好夜,開到2am!啱晒食宵夜!!!餐廳裝修簡簡單單,夠地道,唔拘束,價錢尚算相宜,算幾舒服,可以慢慢坐同朋友宵夜慢吹,我地坐左好耐,都無俾人趕🤣宵夜當然慢慢啤、慢慢食、慢慢傾。所以啤酒唔少得!有日本枝豆,送酒一流。串燒又係好正,慢慢食再慢慢叫,慢慢loop,好味又好爽😂燒肥牛金菇卷、燒娃娃菜肥牛金菇卷一串有三件,份量都幾好!娃娃菜配埋調味燒起上嚟爽脆多汁惹味燒玉子燒 燒土豆片土豆片算係呢度嘅一大特色 比普通薯片好食推介一試!燒四季豆、燒甜美菠蘿四季豆配惹味調味,新鮮菠蘿燒又係正,仲要切好方便食,又消消滯,不錯!*留意店鋪開4pm-2am,早去未開架!但真心宵夜好選擇👍
呢間串燒堂就係堅尼地城地鐵站附近,
荷蘭街,
都算易搵。
最緊要佢開到好夜,開到2am!
啱晒食宵夜!!!

餐廳裝修簡簡單單,
夠地道,唔拘束,
價錢尚算相宜,
算幾舒服,可以慢慢坐同朋友宵夜慢吹,
我地坐左好耐,都無俾人趕🤣

宵夜當然慢慢啤、慢慢食、慢慢傾。
所以啤酒唔少得!

有日本枝豆,送酒一流。

串燒又係好正,
慢慢食再慢慢叫,慢慢loop,好味又好爽😂

燒肥牛金菇卷、燒娃娃菜
肥牛金菇卷一串有三件,份量都幾好!
娃娃菜配埋調味燒起上嚟爽脆多汁惹味

燒玉子燒 燒土豆片
土豆片算係呢度嘅一大特色
比普通薯片好食
推介一試!

燒四季豆、燒甜美菠蘿
四季豆配惹味調味,
新鮮菠蘿燒又係正,仲要切好方便食,又消消滯,不錯!

*留意店鋪開4pm-2am,
早去未開架!但真心宵夜好選擇👍
2023-02-08 12 瀏覽
今晚同朋友去完中環飲嘢,突然間好想食串燒,我地發現咗呢間港式串燒店係由4:00pm開到02:00am,咁夜都有得食串燒,好開心呀🥰<燒豬大腸>話說平時我係唔食豬大腸嘅,不過呢度燒到脆卜卜,咬落煙韌,又幾好食wo😶😶<鹽燒南美大虎蝦>虎蝦大大隻,要讚嘅係,唔會燒得太過乾身🙌🏻<燒絕味雞軟骨><燒雞腎>燒得好惹味,好有四川feel,刺激!送啤酒一流呀!<燒肥牛金菇卷>咬落juicy,外層香脆,讚!<燒脆脆香燒賣>推介!話說我係蒸燒賣控,原來炸燒賣係咁好食!外層好脆,入面就煙韌,無得輸!<燒香卜卜魚豆腐><燒韮菜>食咗咁多肉,食番d菜balance下🤣<燒娃娃菜><日本枝豆>送酒正!份量夠多!

<燒豬大腸>
<鹽燒南美大虎蝦>
虎蝦大大隻,要讚嘅係,唔會燒得太過乾身🙌🏻

<燒絕味雞軟骨><燒雞腎>
燒得好惹味,好有四川feel,刺激!送啤酒一流呀!
<燒肥牛金菇卷>
咬落juicy,外層香脆,讚!

<燒脆脆香燒賣>
<燒香卜卜魚豆腐><燒韮菜>
食咗咁多肉,食番d菜balance下🤣

<燒娃娃菜>

<日本枝豆>
送酒正!份量夠多!

2023-02-07 28 瀏覽
新年期間四圍去拜年, 食完正餐後, 同老死去食串燒, 吹下水。 佢屋企附近有間串燒店, 餐廳串燒堂位於西環堅尼地城荷蘭街1A-1G號太康大廈地由下晝4點開到零晨2點, 啱哂睇完波嘅我地。簡單點左: 日本枝豆, 炸鵪鶉蛋串, 燒豆卜,燒特色土豆片, 燒日本一口和牛粒,超美味玉子燒, 燒四季豆。炸鵪鶉蛋串, 比較少喺串燒店食到, 估唔到咁正, 外脆內軟, 鵪鶉蛋味香濃, 必食。燒豆卜, 加入7味粉更加提昇豆卜野味程度。燒特色土豆片, 口感似薯片, 但唔似脆片脆到界口, 呢個好味好多, 土豆味豐富。燒日本一口和牛粒, 入口即溶, 牛味香濃, 燒到有少少微燶, 更加野味。其他串燒都非常好食, 老死無介紹錯。

簡單點左:
日本枝豆,
炸鵪鶉蛋串,
燒豆卜,
燒特色土豆片,
燒日本一口和牛粒,
超美味玉子燒,
燒四季豆。

燒豆卜, 加入7味粉更加提昇豆卜野味程度。

其他串燒都非常好食, 老死無介紹錯。
2023-02-06 17 瀏覽
辛勞一日最鍾意同同事去食下串燒啤一啤,今次揀咗串燒堂,見佢做緊半打優惠,營業時間係16:00-02:00,啱晒幾個同事放工嚟一邊食一邊吹水,想食夜啲都唔怕絕味雞軟骨 燒雞腎 燒肥牛金菇絕味雞軟骨落咗好多味粉孜然粉一齊燒,燒完仲食到軟骨,唔會縮水乜都冇,比我想像中大粒,有少少辣但可以接受雞腎一啲都唔乾,仲好爽口,唔會𡁻擦膠,送啤酒一流燒肥牛金菇好juicy, 金菇吸晒啲汁同牛香,成舊擺入口好滿足燒豆卜 燒土豆片 燒菠蘿好少點燒豆卜,原來燒完係咁香脆,一邊傾計一邊食,食下食下又俾我食晒成串🤣燒土豆片都幾清爽嘅感覺,落埋孜然粉好惹味必點燒菠蘿!燒過嘅菠蘿比平時就咁當生果食嘅更香甜,食完咁多咸食食呢個可清下味蕾嫌仲未夠喉追加咗個燒雞肉棒同燒雞翼,兩樣都啖啖肉,為呢個串燒聚會畫上完美句號食咗咁多嘢飲埋嘢都係每人二百蚊左右,坐得又舒服,下次會再嚟!

絕味雞軟骨 燒雞腎 燒肥牛金菇

雞腎一啲都唔乾,仲好爽口,唔會𡁻擦膠,送啤酒一流

燒豆卜 燒土豆片 燒菠蘿

燒土豆片都幾清爽嘅感覺,落埋孜然粉好惹味

抵食串燒,而且勁有孜然同辣既風味,食串燒一定要啤一啤🍻餐廳枱唔多,但勝在店家唔會為左做生意,令食客坐得唔舒服,就算二人去,都可以坐四人枱,好岩係咁叫串燒既我地🤣燒絕味雞軟骨, 燒日本一口和牛粒, 燒烤卜卜魚豆腐, 蒜蓉燒原條魷魚, 燒惹味小饅頭,醬燒豬頸肉👍每一樣也令鎖緊肉汁,令肉汁鮮嫩,無加味精,食完唔洗係甘飲水✨️蒜蓉燒原條魷魚整條魷魚手臂咁長, 而且店員好好甘分開咗魷魚鬚同魷魚嘅身體, 蒜蓉味勁吸引,咬落香口 ✨️燒惹味味小饅頭饅頭似有炸過,但無損燒烤的味道,而且炸的感覺又不是太肥膩,咬落又不是一口牛的感覺✨️燒烤卜卜魚豆腐:香烤過的魚豆腐又不是乾爭爭,反而仍有嫩嫩的針✨️蒜蓉燒大大茄子:香濃蒜蓉再加烤過茄子,每一啖都有茄子味但又有燒烤味✨️燒蒙古羊肉串,燒豬大腸✨️燒肥牛金菇卷,燒牛肋肉串✨️錫紙燒蒜蓉花甲✨️蒜蓉燒昏扇貝帶子,蒜蓉燒大生蠔,燒日本一口和牛粒鮮味十足,但又不失燒烤的風味

✨️蒜蓉燒原條魷魚

✨️燒惹味味小饅頭

✨️燒蒙古羊肉串,燒豬大腸

✨️燒肥牛金菇卷,燒牛肋肉串

✨️錫紙燒蒜蓉花甲

✨️蒜蓉燒昏扇貝帶子,蒜蓉燒大生蠔,燒日本一口和牛粒
鮮味十足,但又不失燒烤的風味

• 燒小饅頭
  • 蒜蓉扇貝
  • 蒜蓉大生蠔
  • 燒豬大腸
  • 蒜蓉燒大茄子
2023-02-04 13 瀏覽
同同事放工諗住去飲杯嘢食吓啲小食咁啱喺西環附近見到呢一間又唔錯喎!舖頭精簡得來又舒適-日本枝豆,飲啤酒梗係要配呢個日本枝豆啦。粒粒都燒香哂,又爽又脆-燒日本一口牛同埋燒豆卜,好重牛肉嘅香味,粒粒都好Juice唔會好乾身!燒豆卜又第一次食,又唔錯喎!-燒娃娃菜,燒咗嘅娃娃菜更加爽甜,好惹味!-燒豬大腸,鹽燒虎蝦,兩隻都好食,虎蝦新鮮,再用火燒過,味道夠香!-燒雞中翼,炸鵪鶉蛋,雞翼好食同埋佢外面加左獨有既粉,令成隻雞翼更加入味😋😋

-燒娃娃菜,燒咗嘅娃娃菜更加爽甜,好惹味!

2023-02-01
  • 燒雞中翼
  • 日本一口牛
2023-02-04 15 瀏覽
好耐無黎西環喇,同朋友咁啱想食少少野順便傾下計,經過依間串燒店就諗住試下.🔸燒脆脆香燒賣燒賣外皮好脆,魚肉餡咬落去煙煙韌韌幾好食❤️🔸燒原切牛舌心片牛舌比想像中厚,而且都幾有牛味👍🏻🔸燒燒台灣腸好耐無食燒香腸,香腸外脆內軟~.🔸醬燒豬頸肉豬頸肉上面搽咗一層燒醬好惹味,而且肉質都算嫩~🔸燒翠玉瓜估唔到燒過嘅翠玉瓜仲好多汁又爽脆!🔸燒香卜卜魚豆腐魚豆腐雖然薄薄一片但都幾鬆軟,味道唔錯喔💕🔸燒雞腎雞腎咬落去好爽脆,配可樂或者啤酒一流啊✨🔸燒絕味雞軟骨雞軟骨燒得啱啱好,脆脆又軟軟,幾有咬口~.🔸蒜蓉燒大大茄子食串燒梗係唔少得燒茄子啦‼️蒜蓉味好濃但又唔會太辣,茄子肉都好嫩,依度嘅燒蔬菜都算幾出色!.🔸錫紙燒蒜蓉花甲花甲體積唔算大,但每粒都燒熟哂而且有打開,仲幾有鮮味添!加埋蒜蓉好惹味啊~.如果經過又想同朋友食少少野,依度係唔錯嘅選擇,離地鐵站又唔遠,位置算係旺中帶靜✨

🔸燒脆脆香燒賣
燒賣外皮好脆,魚肉餡咬落去煙煙韌韌幾好食❤️
🔸燒原切牛舌心片
牛舌比想像中厚,而且都幾有牛味👍🏻
🔸燒燒台灣腸
好耐無食燒香腸,香腸外脆內軟~

🔸醬燒豬頸肉
豬頸肉上面搽咗一層燒醬好惹味,而且肉質都算嫩~
🔸燒翠玉瓜
估唔到燒過嘅翠玉瓜仲好多汁又爽脆!
🔸燒香卜卜魚豆腐
魚豆腐雖然薄薄一片但都幾鬆軟,味道唔錯喔💕
🔸燒雞腎
雞腎咬落去好爽脆,配可樂或者啤酒一流啊✨
🔸燒絕味雞軟骨
雞軟骨燒得啱啱好,脆脆又軟軟,幾有咬口~
🔸蒜蓉燒大大茄子

🔸錫紙燒蒜蓉花甲

2023-01-31
  • 燒脆脆香燒賣
  • 醬燒豬頸肉
  • 燒原切牛舌心片
2023-02-03 10 瀏覽
西環不嬲都多嘢食 仲要係小店 真係要支持下呀 嘢食越嚟越年輕化 啱我哋後生仔口味 真係好 最近香港都好輕食 串燒 今日嚟試呢一間新開嘅串燒店 真係好ok呀有好多款式揀 上菜速度快 味道又好 點咗個 #流心芝士年糕 外脆內軟 煙韌 好好味佢哋推介嘅 #錫紙燒蒜蓉花甲 唔辣都好新鮮好開胃 另一推介係 #芝士燒大生蠔 芝士味heavy 生蠔熱辣辣上好有海水味 做好大隻可以encall #蒜蓉燒南非大鮑魚 好煙韌啦連殼上好新鮮 #法式鵝肝多士 喺多士上面放住 在脆內軟嘅 鵝肝一啖擺落口 真係味蕾大爆發 的串燒做得幾好 仲要係地舖 感覺佢價錢親民 可以再嚟

點咗個 #流心芝士年糕 外脆內軟 煙韌 好好味

的串燒做得幾好 仲要係地舖 感覺佢價錢親民 可以再嚟
流心芝士年糕
錫紙燒蒜蓉花甲
2023-01-29 40 瀏覽
•西環串燒堂•西環新開左間串燒店叫串燒堂,放工同同事去試吓,平日晚上都好爆場,外賣機不停響,所以都幾期待佢既食物質素。試左燒鮑魚同魷魚,火喉拿捏得岩岩好,一啲都唔un又唔腥, 仲好滑嫩多汁,配埋特製醬汁,惹味到不得了。另外叫左燒豬頸肉,雞軟骨雞腎半打雙併,羊肉串同牛肉串。肉類方面同樣出色,無一款係「鞋烚烚」既,全部都整得好入味,雞腎好多地方都容易燒到硬實實,但呢間就竟然燒得好軟彈,非常不錯。店舖好整潔光猛,就算好夜到都好多人,眼見好多大學生同情侶光顧,同時又好多外賣員取外賣,店員都應付自如,上碟速度好迅速,夜遊堅尼地城可以黎呢間餐廳試吓。
•西環串燒堂•

西環新開左間串燒店叫串燒堂

試左燒鮑魚同魷魚,

2023-01-11
2023-01-20 37 瀏覽
之前食過呢間,覺得幾好食,不過有少少遠今次都依然係食花甲粉($58),花甲粉嘅湯好有蒜味,個人覺得幾好味,而且花甲嘅份量都好足夠,淨係食呢個就已經夠飽如果佢近啲嘅話,我覺得我會成日嚟食佢嘅花甲粉🤣🤣今次就試咗佢羊肉($22),魷魚($38),金針菇($38),茄子($38)等等全部味道都唔錯,而且落嘅粉都好夠,食得好香好爽今次我仲好好地咁叫咗一份生蠔($32),勁多蒜,香香哋幾正順帶一提,呢度環境都好有特色,好貼地,會印有一個 食飯唔好減肥 同埋 被迫營業 嘅字眼
之前食過呢間,覺得幾好食,不過有少少遠
如果佢近啲嘅話,我覺得我會成日嚟食佢嘅花甲粉🤣🤣
全部味道都唔錯,而且落嘅粉都好夠,食得好香好爽
今次我仲好好地咁叫咗一份生蠔($32),勁多蒜,香香哋幾正