2023-03-17 6 瀏覽
呢日放假同朋友係旺角行街,行完街朋友話附近有間食串燒唔錯,我地就GOGOGO! 款式都幾多選擇,價錢又唔貴的地嗌到成枱都係 😝燒脆脆香燒賣 (燒賣呢識食一定係燒!外皮燒到脆卜卜先最好食😋)燒雞軟骨 (雞軟骨脆卜卜好有咬口,加上調味好香goodgood👍🏽 )雞肉棒串(雞肉嫩滑)燒台灣腸 (熱辣辣食甜甜地表皮又脆)燒雞泡魚乾 (我最愛😍,燒得好香,有咬口點埋沙律醬就最正😉 )甜蜜蜜一口番薯 (番薯好甜)燒頂級墨魚丸 (咬落彈牙有墨魚肉)燒四季豆 (加左調味料燒好薏味)超美味玉子燒 (去到邊都一定會嗌玉子燒,好好食😋)燒豆卜(外皮燒得乾脆,加埋少少辣椒粉食好香口)燒翠玉瓜 (燒得帶焦但又唔會好乾身,一咬依然多汁)燒甜美菠蘿 (最後嗌番個菠蘿🍍當甜品,香甜又多汁)ღ 以qr code落單好方便,食物即叫即燒又快上枱

雞肉棒串(雞肉嫩滑)

燒台灣腸 (熱辣辣食甜甜地表皮又脆)

甜蜜蜜一口番薯 (番薯好甜)

燒頂級墨魚丸 (咬落彈牙有墨魚肉)

燒四季豆 (加左調味料燒好薏味)

超美味玉子燒 (去到邊都一定會嗌玉子燒,好好食😋)

燒豆卜(外皮燒得乾脆,加埋少少辣椒粉食好香口)

燒翠玉瓜 (燒得帶焦但又唔會好乾身,一咬依然多汁)

燒甜美菠蘿 (最後嗌番個菠蘿🍍當甜品,香甜又多汁)

ღ 以qr code落單好方便,食物即叫即燒又快上枱
2023-03-16 18 瀏覽
平時都中意同朋友去食下宵夜,宵夜黎講串燒又點少得呢,又可以食到夜一夜,又食得多啲款,次次食完都好滿足!前幾日就食左旺角嗰間串燒陣啦😆🍴炸黑松露薯條🍟薯條本身有加味粉先加分,冇醬已經夠曬惹味,黑松露醬都比得幾大方,夠曬撈啲薯條 🍴炸雞軟骨炸到好脆,雞軟骨外面炸得香脆而裏面都有軟骨嘅爽口🍴 麻辣海蜇食得多熱辣辣嘅嘢叫翻碟冷嘅麻辣海蜇平衡下,夠爽口!🍴超美味玉子燒,燒豆卜,燒甜美菠蘿菠蘿真係同個名一樣甜美lol,玉子燒甜甜地好食🍴燒四季豆,燒豆卜四季豆夠曬重口味,豆卜唔會太乾🍴燒娃娃菜重口味得黎又有娃娃菜嘅清甜

🍴炸黑松露薯條🍟

🍴炸雞軟骨
炸到好脆,雞軟骨外面炸得香脆而裏面都有軟骨嘅爽口

🍴 麻辣海蜇
食得多熱辣辣嘅嘢叫翻碟冷嘅麻辣海蜇平衡下,夠爽口!

🍴超美味玉子燒,燒豆卜,燒甜美菠蘿
菠蘿真係同個名一樣甜美lol,玉子燒甜甜地好食

🍴燒四季豆,燒豆卜
四季豆夠曬重口味,豆卜唔會太乾

🍴燒娃娃菜
重口味得黎又有娃娃菜嘅清甜
呢度地方雖少,但勝在食品齊全晚上7:00入鋪頭已經有約9成客人入座看來人氣很高,所以我都唔執輸黎食返餐食物款式選擇真係好多種,全部食物即叫即燒熱辣辣上枱,餐廳採用QR code自助下單❥燒脆脆香燒賣 (一串) $20燒燒賣好考功夫,燒太耐會好乾身,而呢度既燒賣就燒得岩岩好,外皮非常脆之餘入面既魚蓉仍能保持鮮味,如果可以加埋蜜糖係面再燒相信味道更佳。❥燒原切牛舌心片 (一串) $38一串有三片牛舌,都算好厚身,食起黎好爽口,帶有牛香味。❥炸雞皮餃子 (4隻) $48咁多樣入面我最鍾意食呢個,味道好特別,包外面既雞皮整得好薄好脆口,餡料既豐富又多汁,好好味。❥燒韮菜 (一串) $18❥燒娃娃菜 (一串) $18兩款菜都會灑上孜然辣粉調味,不會很乾身,食吃黎更滋味。❥蒜蓉燒扇貝帶子 (一隻) $32帶子好新鮮,夠厚身,無燒到過左龍縮水,保留到海鮮鮮味又多汁。❥錫紙燒蒜蓉花甲 $58花甲既份量比預期多,機乎2/3以上都有肉,蒜蓉味滿滿,食起黎好惹味。

呢度地方雖少,但勝在食品齊全
晚上7:00入鋪頭已經有約9成客人入座
看來人氣很高,所以我都唔執輸黎食返餐

❥燒脆脆香燒賣 (一串) $20

❥燒原切牛舌心片 (一串) $38
一串有三片牛舌,都算好厚身,食起黎好爽口,帶有牛香味。

炸雞皮餃子 (4隻) $48

❥燒韮菜 (一串) $18
❥燒娃娃菜 (一串) $18
兩款菜都會灑上孜然辣粉調味,不會很乾身,食吃黎更滋味。

❥蒜蓉燒扇貝帶子 (一隻) $32

❥錫紙燒蒜蓉花甲 $58

2023-03-15 21 瀏覽
經過旺角就想食啲平民啲又高質嘅嘢食😆冇諗住鬧市之中都有一間咁正嘅串燒店!!流心芝士年糕超多芝士!好澎湃,食落去味道好豐富☺️麻辣海蜇都幾正,辣辣地,好開胃!最吸引我嘅係大茄子🤣🤣因為個賣相真係好吸引!而且食落去蒜香味好重燒娃娃菜都幾特別,平時娃娃菜就好多汁,充滿水份,但而家咁樣食就有另一番味道~😆卜卜魚都唔錯口感幾好,幾特別 下次想試吓其他海鮮嗰啲,例如生蠔都幾吸引~重點係佢哋開喺旺角價錢都唔會好貴,值得再次到訪!

流心芝士年糕
超多芝士!好澎湃,食落去味道好豐富☺️

2023-03-15 10 瀏覽
最近去了串燒陣吃晚餐,整體來說很滿意。餐廳位於旺角通菜街,交通方便,地方也不大,但裝修十分舒適。訂位的話還可以享有九折優惠,節省不少。😂😂有得用手機點單,點了燒韭菜、燒豆卜、燒肥牛金菇卷、燒香卜卜魚豆腐、燒司華力腸和燒甜美菠蘿。菜式味道都很不錯,特別是燒肥牛金菇卷,肥牛很嫩,金菇也很鮮美。🥳不過,上菜速度稍微有點慢🤣🤣,但服務員都很親切🥰🥰,即叫即笑,讓人感到很舒適。總體來說,這是一個值得一試的串燒店。

2023-03-15 8 瀏覽
旺角嘅串燒陣絕對係一個不容錯過的地方,都提供咗各種口味豐富的燒烤串價格也非常實惠,物超所值。炸鵪鶉蛋串炸鵪鶉蛋串都幾受歡迎,見幾多人叫。口感香脆,外層酥脆,內裡柔軟,味道唔錯👍🏻台灣腸以豬肉和大腸為主要原料,加入各種香料和調味料製成。唔會有任何難嚼嘅感覺,但又唔會過於軟爛。味道既有鹹味又有微微的甜味和香料味。燒司華力腸口感香脆,外層烤得微微焦香,內裡則是飽滿的肉汁和腸腔,味道濃郁 jengggg娃娃菜清香又吸哂啲味😚甜蜜蜜一口番薯🍠相信無人唔中意食呱玉子燒口感軟綿又有彈性,味道香甜❤️

旺角嘅串燒陣絕對係一個不容錯過的地方,
都提供咗各種口味豐富的燒烤串
價格也非常實惠,物超所值。

炸鵪鶉蛋串

台灣腸

以豬肉和大腸為主要原料,加入各種香料和調味料製成。

燒司華力腸

娃娃菜

清香又吸哂啲味😚

甜蜜蜜一口番薯🍠

相信無人唔中意食呱

玉子燒

口感軟綿又有彈性,味道香甜❤️
2023-03-10 49 瀏覽
前一陣子經常光顧日式串燒,雖然質素很高,但價錢普遍偏貴💵。有點懷念平民價錢的川味串燒,就預約了旺角這間串燒小店🔥。-🐚錫紙燒麻辣蒜蓉花甲 - 💸$58花甲份量很足!而且不會只有空殼!滿滿蒜蓉粒,加上自製麻辣汁,非常惹味👅~🐟燒香卜卜魚豆腐 - 💸$20比想像中有驚喜,皮燒過後很香口,魚豆腐甜甜的😋。🔺燒惹味小饅頭 - 💸$22第一次見有燒小饅頭這個菜式,看似挺特別。燒過的饅頭面頭有點脆,沾上甜甜的煉奶更好吃🍬 (溫馨提示:煉奶要主動向店員領取的)⭕️雞肉棒串 - 💸$18🍆蒜蓉燒大大茄子 - 💸$38茄子真的很肥美😹 有兩個手掌的大小。滿滿茄肉,蒜蓉份量適中,不會很苦及搶喉,啖啖滿足✨!🐡燒雞泡魚乾 - 💸$45超超超好吃的🍺!甜甜有咬口很過癮,不會乾得很難咀嚼,吃完一碟再一碟🤭~🐔燒脆香雞皮 - 💸$18雞皮不是燒的很脆,稍為遜色。燒絕味雞軟骨 - 💸$18🐷燒五花腩肉串 - 💸$28🐮燒牛肋肉串 - 💸$26牛味香濃,牛肋肉部位很有嚼口。🐓燒雞中翼 - 💸$24雞翼大隻,嫩滑多汁。🥬燒韭菜 - 💸$18韭菜上佈滿孜然、辣粉等調味料,非常惹味😋。錫紙燒蒜蓉娃娃菜 - 💸$38娃娃菜煮的
🐚錫紙燒麻辣蒜蓉花甲 - 💸$58
🐟燒香卜卜魚豆腐 - 💸$20
比想像中有驚喜,皮燒過後很香口,魚豆腐甜甜的😋。

🔺燒惹味小饅頭 - 💸$22

⭕️雞肉棒串 - 💸$18
🍆蒜蓉燒大大茄子 - 💸$38
🐡燒雞泡魚乾 - 💸$45
🐔燒脆香雞皮 - 💸$18
雞皮不是燒的很脆,稍為遜色。

燒絕味雞軟骨 - 💸$18

🐷燒五花腩肉串 - 💸$28

🐮燒牛肋肉串 - 💸$26
牛味香濃,牛肋肉部位很有嚼口。

🐓燒雞中翼 - 💸$24
雞翼大隻,嫩滑多汁。
🥬燒韭菜 - 💸$18
韭菜上佈滿孜然、辣粉等調味料,非常惹味😋。
燒韭菜
錫紙燒蒜蓉娃娃菜 - 💸$38
娃娃菜煮的很淋很入味,吸滿蒜蓉汁的精華‼️
錫紙蒜蓉娃娃菜
🐏燒蒙古羊肉串 - 💸$22
孜然粉沒有蓋過羊肉的香羶味👍

麻吉燒 - 💸$20
喜歡燒過後裡面軟糯,煙煙韌韌的夾心🤌。
2023-03-08 47 瀏覽
本身見到啲foodie推薦話呢間好平民,咪諗住過嚟試試。一入到去,地下勁癡笠笠,好似好污糟咁。佢哋係用qr code落單嘅,見到啲圖好似好抵咁,因為佢哋張相係有幾串嘅,點知原來係成20蚊一串雞軟骨扇貝張相有4舊,30幾蚊,心諗咁抵咪嗌嚟食,點知又得一個。隻蠔又成30幾蚊一隻,覺得佢哋啲相好擾亂到人。嗌咗200蚊,得1個扇貝,一隻好細嘅蠔,3串雞軟骨,3串雞腎,1串墨魚咀,完全唔飽。仲有食唔到辣嘅人唔好去,勁辣,冇得揀辣唔辣。其實啲串燒好重口味,有得自己落粉好似好啲。
本身見到啲foodie推薦話呢間好平民,咪諗住過嚟試試。

一入到去,地下勁癡笠笠,好似好污糟咁。

仲有食唔到辣嘅人唔好去,勁辣
,冇得揀辣唔辣。其實啲串燒好重口味,有得自己落粉好似好啲。

疫情期間無法北上感覺香港地串燒舖頭多了很多而當中其中一家我會回顧的就是旺角的串燒陣皆因他的燒茄子十分容易撕-蒜蓉燒大大茄子燒茄子好吃歸好吃但經常都皮肉相連總是無辦法食盡每一絲瓜肉但串燒陣的茄子可以!!而且不會因此而影響口感及味道一撕撕到尾 乾乾淨淨的燒茄子 一字記之曰 爽-燒翠玉瓜外皮已燒至微皺以為是失水準了但咬開依然多汁!而且微皺的表面令口感更豐富~-燒惹味小饅頭小饅頭烘至微脆要即上即食!放軟口感會差很遠配上辣椒粉及煉奶甜甜辣辣-燒香卜卜魚豆腐魚豆腐是火鍋至愛但原來配燒烤亦十分相配外衣會被燒至乾脆 如燒豆皮內裡魚豆腐依然惹味 口感彈牙-錫紙燒麻辣蒜蓉疫情期間無法北上感覺香港地串燒舖頭多了很多而當中其中一家我會回顧的就是旺角的串燒陣皆因他的燒茄子十分容易撕-蒜蓉燒大大茄子燒茄子好吃歸好吃但經常都皮肉相連總是無辦法食盡每一絲瓜肉但串燒陣的茄子可以!!而且不會因此而影響口感及味道一撕撕到尾 乾乾淨淨的燒茄子 一字記之曰 爽-燒翠玉瓜外皮已燒至微皺以為是失水準了但咬開依然多汁!而且微皺的表面令口感更豐富~-燒惹味小饅頭小饅頭烘至微脆要即上即食!放軟口感會差很遠配上辣椒粉及煉奶甜甜辣辣-燒香卜
疫情期間無法北上
十分容易撕
燒茄子好吃歸好吃
但經常都皮肉相連
總是無辦法食盡每一絲瓜肉
但串燒陣的茄子可以!!
而且不會因此而影響口感及味道
一撕撕到尾 乾乾淨淨的燒茄子
一字記之曰 爽
燒翠玉瓜
外皮已燒至微皺
以為是失水準了
但咬開依然多汁!
而且微皺的表面令口感更豐富~
燒惹味小饅頭
十分容易撕
燒茄子好吃歸好吃
但經常都皮肉相連
總是無辦法食盡每一絲瓜肉
但串燒陣的茄子可以!!
而且不會因此而影響口感及味道
一撕撕到尾 乾乾淨淨的燒茄子
一字記之曰 爽
燒翠玉瓜
外皮已燒至微皺
以為是失水準了
但咬開依然多汁!
而且微皺的表面令口感更豐富~
燒惹味小饅頭
錫紙兜的的辣汁沾其他串燒亦一流
加單加單~
錫紙燒的娃娃菜切開一段段
方便食用 而且調味不多
保留了娃娃菜本身的甜味~
2023-03-05 20 瀏覽
同好友晚飯,約左旺角通菜街,望下望下有串燒又不錯喎👍🏻未到7點都坐滿大半人,地方乾淨👍🏻讚電子落單,方便😍蒜蓉燒大大茄子-必點之選,見每枱叫都知好嘢 ,果然一上枱同朋友嘩一聲,大家都覺燒得好香,蒜蓉味同配料十分配合,我就再加多小小辣椒粉更提升😍正錫紙燒麻辣田雞-田雞好滑,份量多,每啖都爽有小麻味道,香脆但多骨,加了隻青椒分外香口,值得一試🫶🏻燒韭菜-朋友至愛,愛有好香濃韮菜加入調味粉,見到佢食到笑晒,我都忍唔到食一啖。👍🏻燒雞中翼-正字形容,香口,2大隻18蚊,超值燒脆香雞皮-朋友又至愛,我試了口,感覺好薯片,好脆口,好好食😋燒原切牛舌心片-2大串,牛舌好爽身,夠juicy.真心正燒蒙古羊肉串-加左點孜然粉,分外好味,保留到羊肉味道,有質素。👍🏻👍🏻當然食串燒要飲可樂先夠爽,傾傾講講又一餐正嘢🤌🏻
同好友晚飯,約左旺角通菜街,望下望下有串燒又不錯喎👍🏻
未到7點都坐滿大半人,地方乾淨👍🏻讚
電子落單,方便😍
燒雞中翼-正字形容,香口,2大隻18蚊,超值
燒原切牛舌心片-2大串,牛舌好爽身,夠juicy.真心正
當然食串燒要飲可樂先夠爽,傾傾講講又一餐正嘢🤌🏻
2023-03-03 75 瀏覽
由於之前吃得很飽,所以晚餐不想吃太多;發現了在女人街有一家串燒店,以川味為主,有我最愛吃的孜然味,價錢也不貴,決定一試大致上分肉類海鮮及蔬菜,以川菜風味為主,孜然粉/ 辣椒/蒜蓉便是一大特色,香口惹味,最平10多元起一串點了以下食物:🔸川燒麻辣燒扇貝$32 🔸燒絕味雞軟骨$18🔸燒八爪魚鬆$28🔸蒜蓉燒大大茄子$38 🔸燒日本一口黃牛粒$38🔸燒香卜卜魚豆腐$20🔸燒蒙古羊肉串$22🔸錫紙燒蒜蓉娃娃菜$38🔸錫紙燒麻辣蒜蓉花甲$58 ❤️想特別講下必食推介:*燒扇貝 , 孜然粉加上多蒜蓉特別香口,在港式 / 日式的串燒是比較少有*蒜蓉大大茄子,size 真的很大,火候剛剛好,孜然粉加上蒜蓉及蔥花,*香卜卜魚豆腐,外脆內軟,美味*麻辣蒜蓉花甲,湯底清甜,花甲沾上蒜蓉/辣椒,惹味

點了以下食物:
🔸燒蒙古羊肉串$22
🔸錫紙燒蒜蓉娃娃菜$38
🔸錫紙燒麻辣蒜蓉花甲$58

❤️想特別講下必食推介:
*香卜卜魚豆腐,外脆內軟,美味
*麻辣蒜蓉花甲,湯底清甜,花甲沾上蒜蓉/辣椒,惹味
川燒麻辣燒扇貝
燒八爪魚鬆
2023-03-01
川燒麻辣燒扇貝
燒八爪魚鬆
2023-02-26 28 瀏覽
香港好食又抵既串燒真係好少,但呢間都算我係心儀的頭幾位! 呢到款式好多,有燒肉類、菜類、海鮮、丸類、炸物、麻辣專區等等,價錢又親民。次次食親串燒都一定會叫既燒娃娃菜! 呢到唔會燒到好乾身,調味又岩岩好。燒香卜卜魚豆腐都好有驚喜,係燒到好脆,食落好似炸物咁! 燒肥牛金菇卷同樣水汁準以上,咬落去係好juicy,唔乾柴。特別D既叫左炸鵪鶉蛋卷,真係第一次食,又幾唔錯! 流心芝士年糕都好好食,一咬就爆芝士漿出黎。惹味小饅頭表面燒到脆脆地,點埋鍊奶好夾!
係旺角行街,穿過通菜街見到依間串燒小店,突然想食串燒就入去試試,店內好多霓虹燈牌好啱打卡,用QRcode落單好方便~~款式都幾多,有蔬菜、丸類、炸物、麵食、甜品、海鮮、自家製麻辣類,價錢唔貴,整體味道唔錯๑•̑з•̑๑)੭🔺錫紙燒麻辣蒜蓉花甲 $58重點推薦‼️花甲份量超多,每粒花甲都有肉,比粒粒蒜蓉包住,如果再辣啲就比滿分.ᐟ.ᐟ🔺蒜蓉燒大大茄子🍆 $38🍆茄子又係必點串燒,大大條肉厚,食落超滿足,蒜蓉量同調味粉比例調得恰到好處,口腔充斥住滿滿既蒜味超開心🔺燒雞中翼 $24雞肉嫩滑香口,滿佈香濃孜然粉 🔺燒惹味小饅頭 $22第一次見到有燒饅頭🫓燒得金黃香脆,外脆內軟,鋪左滿滿既孜然粉 ,咸甜咸甜,口感好得意🔺朱古力棉花糖夾餅 $25兩塊餅乾夾住燒過軟綿綿既棉花糖,吱左滿滿既朱古力醬🍫好吃喔˙³˙🔺燒五花腩肉串 $28五花腩燒過後肉味更香濃滋味,油脂更出📍燒娃娃菜 $18娃娃菜好甜,食下菜解下膩都不錯📍燒牛肋肉串 $26📍燒日本一口和牛粒 $38火喉控制得幾好,芳香既孜然粉掩蓋牛的膻味 好惹味💬有加一服務費

整體味道唔錯๑•̑з•̑๑)੭

🔺錫紙燒麻辣蒜蓉花甲 $58

🔺蒜蓉燒大大茄子🍆 $38

🔺燒雞中翼 $24
雞肉嫩滑香口,滿佈香濃孜然粉

🔺燒惹味小饅頭 $22
第一次見到有燒饅頭🫓

🔺朱古力棉花糖夾餅 $25

🔺燒五花腩肉串 $28
五花腩燒過後肉味更香濃滋味,油脂更出

📍燒娃娃菜 $18
娃娃菜好甜,食下菜解下膩都不錯

📍燒牛肋肉串 $26
📍燒日本一口和牛粒 $38
火喉控制得幾好,芳香既孜然粉掩蓋牛的膻味 好惹味

💬有加一服務費
  • 蒜蓉燒大大茄子
串燒陣琴晚經過旺角見到一間串燒餐廳,見好多人排隊又入去食串燒,今次呢間串燒店超方便輪椅入去食,又無一級梯級,坐位又多,但枱與枱之間算有少少逼,全場幾乎爆滿,坐我隔離仲聽到佢哋自我介紹緊自己,佢哋似網上識,應該係第一次約會,哈哈!😅😅😅我今次叫咗4樣野食,同前晚串燒店叫d野食有少少唔同,少咗超邪惡芝士,清淡咗!👍👍👍1.蒜蓉燒大大茄子(條)$38(8/10)呢條燒茄子雖然無咗邪惡芝士燒,但都落勁多蒜蓉同孜然粉,同前晚味道好唔同,幾唔錯!2.川式麻辣燒扇貝$32(7/10)呢個扇貝得超微辣,我叫咗中辣,可能客人太多, 麻辣味不見了,而且燒得乾咗少少,要注意控制火喉!👉👈3.燒紐西蘭羊架(2件)$45(8/10)呢個羊架建議落香草,純加孜然粉喺唔夠,我食得羊羶味唔等於旁人嗅得,隔離枱女仔叫救命,嚴重影響人地進行約會活動,哈哈!仲有4舊入面得1舊夠肥,其餘3舊好瘦,有少少乾同韌。食完肥果舊再叫多1串,總共食咗4舊,唔洗100蚊食到4舊算抵食!4.錫紙燒蒜蓉花甲$58(9/10)呢碗花甲粉好抵食,入面都有大約35隻花甲,每隻花甲又無沙,蜆肉又肥又新鮮,蒜蓉味唔會搶到鮮甜味,好好食!😋😋😋2人總共
串燒陣

1.蒜蓉燒大大茄子(條)$38(8/10)

2.川式麻辣燒扇貝$32(7/10)

3.燒紐西蘭羊架(2件)$45(8/10)

4.錫紙燒蒜蓉花甲$58(9/10)

2人總共價錢$275,有加一服務費!

個人口味總評分:8/10

地址:旺角通菜街1號威達商業大廈地下M號舖

2023-02-23 13 瀏覽
最近發現開多左好多串燒店,呢間見佢一直都幾多人排隊幫襯,自己都心思思想試好耐😋花呷份量頗多,而且粒粒新鮮,食落鮮甜又彈牙🥰加埋佢嘅少辣調味,非常推薦👍燒台灣腸台灣腸外皮燒到夠香脆😋麻吉年糕而家去串燒店每次都會點,因為鍾意佢外皮及麻吉的口感🤤燒魚腐皮本人大愛所有黃豆製成品🤭所以覺得好正,燒出嚟更覺滋味☺️燒牛舌心串牛舌夠曬厚身,燒到帶有焦香及口感夠爽,好味道🤤可以再encore燒雞軟骨軟骨燒到乾身爽口,加上少少🤏調味已經好出眾燒茄子🍆茄子夠大條,又係燒到剛好🥰非常容易拉起瓜肉👍超香蒜茸,食落勁惹味燒蠔呢個一般👍因為我比較鍾意少啲調味粉,因為能夠更突出鮮味燒鴨胸多士呢個朋友大推,我就感覺還好,因為唔太鍾意食鴨胸🫣但係油脂豐富細膩,而且多士又夠香脆👍📌串燒陣 (旺角)旺角通菜街1號威達商業大廈地下M號舖 #串燒陣 #串燒 #旺角美食 #旺角串燒 #串燒推介 #美味 #yummy #mkfood #女人街美食 #bbq #grill #hkfood

花呷

燒台灣腸
台灣腸外皮燒到夠香脆😋

麻吉年糕
而家去串燒店每次都會點,因為鍾意佢外皮及麻吉的口感🤤

燒魚腐皮
本人大愛所有黃豆製成品🤭所以覺得好正,燒出嚟更覺滋味☺️

燒牛舌心串

燒雞軟骨
軟骨燒到乾身爽口,加上少少🤏調味已經好出眾

燒茄子🍆
茄子夠大條,又係燒到剛好🥰
非常容易拉起瓜肉👍超香蒜茸,食落勁惹味

燒蠔
呢個一般👍因為我比較鍾意少啲調味粉,因為能夠更突出鮮味

燒鴨胸多士
呢個朋友大推,我就感覺還好,因為唔太鍾意食鴨胸🫣
但係油脂豐富細膩,而且多士又夠香脆👍

📌串燒陣 (旺角)
旺角通菜街1號威達商業大廈地下M號舖

2023-02-14