2011-10-05 164 瀏覽
其實已經黎食過幾次. 我都唔記得寫食評, 今次真係要補返服務 :其實次次黎D 員工都好有禮貌, 佢地1見你落單唔駛叫都會埋黎收. 唔駛叫. 好主動,AND 上菜都好快. 無留單. 叫佢地幫手影相又勁好禮貌即同你影. 環境: 佢環境幾靚, 我坐過係鐵板果邊D 位, 都無油煙. 同埋D 師父都好NICE . 1度睇佢表演, 1度食好正. 食物: 野食幾好味, 佢依排BOOK 位有大蝦送, 個大蝦都幾好味. 好新鮮. 佢個刺身沙律, AND 鐵板牛肉都好好味. 串燒, 最好味係燒玉子. 同埋佢炸蠔都係我必叫既. 今次係黎慶祝生日. 仲有個壽司蛋糕. 雖然佢真係好多飯, 但真係幾靚, 仲有整左個窩牛仔壽司. 真係好CUTE. 唔捨得食. 仲有可以加$30 任飲清酒, 我覺得佢幾易入口, 幾好味其實佢價錢都唔算貴. 比旺角其他放提鋪好好多. 最重要今次生日主角好開心.

其實已經黎食過幾次. 我都唔記得寫食評, 今次真係要補返

服務 :其實次次黎D 員工都好有禮貌,
叫佢地幫手影相又勁好禮貌即同你影.

環境: 佢環境幾靚

送既大蝦
刺身
今次係黎慶祝生日. 仲有個壽司蛋糕. 雖然佢真係好多飯
, 但真係幾靚,
生日蛋糕
仲有整左個窩牛仔壽司. 真係好CUTE. 唔捨得食.
好CUTE既窩牛壽司

• 炸蠔
  • 鐵板燒
  • 清酒
2011-08-11 37 瀏覽
朋友生日book左呢間度食放題,限時2個鐘,野食款式不多,但上菜速度都幾快手同叫既野食都黎齊,剌身尚算新鮮。串燒方面部份咸左少少,但都ok推介雞軟骨同燒牛肉粒~但饅魚炒飯同玉子既味道就怪怪地食食下既時候原來有燒虎蝦送都幾大隻,正另外就係,果度既侍應好nice整體黎講算係甘啦~有機會會再黎。
朋友生日book左呢間度食放題,限時2個鐘,野食款式不多,
但上菜速度都幾快手同叫既野食都黎齊,剌身尚算新鮮。
串燒方面部份咸左少少,但都ok
推介雞軟骨同燒牛肉粒~
但饅魚炒飯同玉子既味道就怪怪地

食食下既時候原來有燒虎蝦送
都幾大隻,正

另外就係,果度既侍應好nice

整體黎講算係甘啦~有機會會再黎。
2011-08-10
2011-08-10 23 瀏覽
This is the 4th time we vistied , usually once a month but we dont think we will go again in short time. We arrived about 9:30 pm last night , they are still always "Fly order" , no Kirin beer , no Akashi beer, BBQ food :no ox tounge, no scallop . Sashimi and Sushi is few choices. Feel that they are less food provide than before. However, it is good price for hkd178/person x 75% + 10% services charges = HKD145/person something, if you only want sashimi, sushi , BBQ and not a big stomach you coul

However, it is good price for hkd178/person x 75% + 10% services charges = HKD145/person something, if you only want sashimi, sushi , BBQ and not a big stomach you could try.
2011-08-09
  • Salmon
  • Herring
2011-04-10 22 瀏覽
由於無訂枱(七點前入坐八折)被安排坐在廚房出入口的二人桌,在放題期間由於食物不停甩漏,故有很多等待時間。期間廚房不時傳出歡樂笑聲,明顯感到廚房的不專業,難怪味道咁差!
2011-04-10
結果.... 係柳暗花明又一村, 行吓行吓就見到呢間 --- 串 Kushi , um......其實大致上食物都ok, 都夠新鮮又唔太差囉, 我唸我都會再去, 個日食得好少野好多野都無試過,希望下次再去可以試多少少野就好喇.... ^^
我唸我都會再去, 個日食得好少野好多野都無試過,
希望下次再去可以試多少少野就好喇.... ^^
呢個海膽係入場送架, 新鮮, 好味~
2010-11-27
呢個海膽係入場送架, 新鮮, 好味~
由於果陣係油麻地返工...就周圍覓食...試到呢間..心諗佢係鐵板燒價$又唔貴就試下啦~叫左2個set lunch燒魷魚跟飯+飲豬頸肉跟飯+飲問題係2樣都冇咩味...自己要自行再加豉油調味..不過咁既價錢..40蚊左右..不過不失啦~
由於果陣係油麻地返工...
就周圍覓食...試到呢間..

心諗佢係鐵板燒價$又唔貴就試下啦~
叫左2個set lunch
燒魷魚跟飯+飲
豬頸肉跟飯+飲
問題係2樣都冇咩味...自己要自行再加豉油調味..
不過咁既價錢..40蚊左右..不過不失啦~
2010-09-14 2 瀏覽
I went to this restaurant a few months ago and as my friend and I were in TST/Jordan area last Sat, I decided to go back.Sad to say the food and service have become worse!!! My friend and I ordered some food and as there were 2 of us and the table was small, we though we would take our time and order as and when we finished our round of food. However, to our dismay and disappointment, many of the things which we ordered did not come despite telling the waiter that they had missed our oders. At

My friend and I ordered some food and as there were 2 of us and the table was small, we though we would take our time and order as and when we finished our round of food. However, to our dismay and disappointment, many of the things which we ordered did not come despite telling the waiter that they had missed our oders. At one point, this waitress even tried to clear my plate when there were still unfinished food!! What service is that?!!!

I will not go back to this restaurant ever!!!
2010-09-11
2010-09-12 4 瀏覽
十一個人慶祝生日。勁漏魚生ORDER,叫咗三四張ORDER,只來了一次!好多野都出得好慢。然後出齊串燒嘅肉類,瓜菜。等我地飽得七七八八之後,台面剩低D肉,然後我哋再追及ORDER魚生時,佢就話我地台面有野剩,剩低D野要計錢!幫我哋HOLD住某D ORDER 同叫我哋唔好落ORDER住!我同意呢間野D野食都OK,好過好多放題,但覺得做生意嘅手法唔好囉!都一肚氣架!
十一個人慶祝生日。

2010-09-11
5 分鐘 (堂食)
2010-06-22 3 瀏覽
上星期同朋友慶祝生日諗住開開心心黎食餐飯, 結果食到一肚氣!首先, 佢地d侍應個個黑口黑面, 問佢地囉d野或者吹下d野食都比哂面色你睇, 勁冇引!另外, 佢地漏單漏得非常神奇! 頭一個鐘出野食勁慢, 好多時候都係佢地放低一兩碟野, 一班人幾分鐘內食完之後就係等佢兩三個字先有下一批野食, 食左成個鐘都係飽得一半! 離譜! 未試過咁樣食放題!有見及此, 我地係食到last 15分鐘last call既時候就寫左大量野食, 再同佢地d 侍應講之前叫d野都唔要, 出哂依家落個d野食就ok. 之後佢地既侍應就出黎同我地講食唔哂要計番錢呀, 我地又叫佢地出張單比我地睇佢會出幾多野食咁樣. 之後神奇既事就發生喇, 食左咁耐都未出現過既燒牛舌, 白玉豚等食物居然係我地check單之後出現左. 喂大佬, 咩原因呀? 頭85分鐘都冇既野, 一投訴,一check單就有?總括黎講, 依間野d野食係ok既, 比起好多放題都出色. 但係佢地既服務可以講係垃圾, 本人之唔建議各位幫襯, 除非你想受下氣啦. 每人比二百幾蚊唔係多, 但係唔至於要受氣囉. 唔知係佢地公司policy係咁呀?定係員工質素既問題呢?

2010-06-19
2010-06-09 3 瀏覽
見openrice comment好似幾好, 尋晚去左間叫做"串"既地方食放題... $168/100mins放題... 結果: ok... 差!1. 店內唔多人 (得一半), 落單後要等15mins先有第一碟嘢食, 包括唔洗煮既魚生. 2. ok多漏單, 仲要有啲第一張單既嘢, 喺第三/四張單(1hr later)先黎... 3. 啲嘢勁淡, 我全程大部份都係"點Jack"咁"點"啲嘢食.4. 刺身少choose得黎... 仲要淡味, 連本來最鮮味既三文魚都no good 5. 炸野既感覺似番炸... 乾得黎... 有咬口... =X6. 牛肉簿燒既感覺係: 肥肥的, 生生的, 硬硬的 (肥肥的牛肉+生生的蔥粒+硬硬的蒜粒) 但係要讚既係:1. 燒翠肉瓜, 牛油冬菇, 幾好味.2. 會勤力收碟 and 酙茶.3. 最後會問你有冇咩漏左未到.

但係要讚既係:
1. 燒翠肉瓜, 牛油冬菇, 幾好味.

2. 會勤力收碟 and 酙茶.

3. 最後會問你有冇咩漏左未到.
2010-06-08
  • 燒翠肉瓜
  • 牛油冬菇
2010-06-03 18 瀏覽
這兩個星期大食積上身,上個星期先食完金田,今日又試咗另一間日式放題。雖然金田好多人寫,而且評語也不俗,但今日試埋「串」,我覺得「串」啱我食啲。其實兩間啲嘢食都大同小異,但lee度多咗鐵板燒,我見個師傅真係好大火咁响度燒不停。魚生款式唔多,只有7-8款,大路嘢,三文魚、吞拿魚....,lee方面金田較出色,因多款啲。但lee度嘅新鮮度唔差,都好正。壽司種類較多,大約有十幾款,但因為我哋唔想食飯,所以無點。至於鐵板的話,朋友話牛好好味,牛舌好正。我唔食牛,但點咗帆立貝,正!!仲有蝦都好好味~~168+10%可以响100分鐘內任叫,嘢飲的話加$20任飲汽水,加$30可以飲酒,但我哋無叫~~ 因為飲茶都ok~~ 之前諗住食但因為book唔到枱而取消,今晚平日,早一日book已ok,實地視察後發覺地方真係唔大,所以星期五六日or假日前夕真係要早幾日book。個人口味,我覺得lee度嘅熱食好咪過金田,但刺身的話就金田多款啲~~

壽司種類較多,大約有十幾款,但因為我哋唔想食飯,所以無點。

2010-06-03
  • 清酒煮硯,雞軟骨,鐵板燒(蝦)
2010-05-31 4 瀏覽
Initially, I think 串 is just another shop which provides low quality japanese bufeftBut it is not!鐵板燒 lunch set, $45 onlywith 鐵板燒 + fried rice + dessertreally attractive!the service is good toomy frd ordered sashimi setbut the waiter forgot to give us the ricewhen they noticed that, they gave us dumplngs for free such that we can finish the bowl of rice when we have finished the sashimi
But it is not!
鐵板燒 lunch set, $45 only
really attractive!

the service is good too
my frd ordered sashimi set
2010-05-05 5 瀏覽
輾轉的在別人那裡看到「串」的廣告,「日式」、「任食」再看看...有「希靈魚」!!而且,價錢「二百元以下」,雙眼幾乎變成心心的嚷著要去一試。再三安排之下,還是只有跟男友二人到。到時大概七時許,沒人在排隊的關係,我們很快就被安排入座。店內的裝潢一般,地方也比較細,誠心是有點扣分,不過又想平價的環境沒關係,最主要還是乾淨衛生,以及食物水準好。不過見店子不旺又開始有點擔心,此地段此時間,竟然冷清?侍應說+20可以任飲汽水/+30可以任飲清酒,由於只可以任食100分鐘,商量之後決定散叫5蚊的一罐可樂算了。始終主要是來吃,不是來喝。最後我們叫了:-蟹子沙律  -很正常的味道,蟹子不腥吞拿魚刺身 -我吃的都有筋,但男友十分讚好活鯛魚刺身 -不懂欣賞的味道魷魚刺身  -OK希靈魚刺身 -是我跟男友的至愛,所以我們每一次都有叫,可是每一次都比少。       味道方面不過不失,但外邊不是每一間日式餐廳都有,故此也是一項特點。八爪魚刺身 -新鮮,但是冰鮮的鮮(有雪味)赤貝壽司  -OK腐皮壽司  -男友的至愛,我沒意見熟蝦壽司  -OK燒牛肉粒  -比想像中大碟,燒得是有點老燒帶子   -不夠熱,但一試無
輾轉的在別人那裡看到「串」的廣告,
「日式」、「任食」再看看...有「希靈魚」!!
而且,價錢「二百元以下」,雙眼幾乎變成心心的嚷著要去一試。

再三安排之下,還是只有跟男友二人到。
到時大概七時許,沒人在排隊的關係,我們很快就被安排入座。
店內的裝潢一般,地方也比較細,誠心是有點扣分,
不過見店子不旺又開始有點擔心,此地段此時間,竟然冷清?

侍應說+20可以任飲汽水/+30可以任飲清酒,
始終主要是來吃,不是來喝。

最後我們叫了:-

蟹子沙律  -很正常的味道,蟹子不腥

吞拿魚刺身 -我吃的都有筋,但男友十分讚好

活鯛魚刺身 -不懂欣賞的味道
魷魚刺身  -OK

八爪魚刺身 -新鮮,但是冰鮮的鮮(有雪味)

赤貝壽司  -OK

腐皮壽司  -男友的至愛,我沒意見

熟蝦壽司  -OK

燒牛肉粒  -比想像中大碟,燒得是有點老

燒帶子   -不夠熱,但一試無妨

燒鴨胸   -比想像中大碟,不夠熱

燒雞軟骨  -OK

燒雞翼   -OK

燒洋蔥   -男友的至愛,我沒意見

燒栗米   -好吃!夠甜!

燒銀杏   -很香,而且有點點的甘苦味

燒牛舌   -好吃!爽口

燒墨魚咀  -爽口,略淡

燒三文魚骨 -正!又香又好味!

炸生蠔   -不錯,雖然小隻點,味道很OK

炸豆腐   -出奇地好吃!有木魚在頂,高級了不少呢!

清酒煮蛽  -難吃!又凍又多砂,而且沒有清酒味道!

關東煮   -超級難吃!完全沒有味道可言。

天婦羅   -不錯,夠熱!

雪糕甜哈  -牛奶公司出品,沒投訴

說實在,失望是有的,味道上是OK,價錢也是OK,
服務同樣也OK(侍應姐姐的禮貌很好,而且也很勤快的說)
甚至上菜速道也OK快,汽水也是罐裝的OK抵!

為什麼扣分呢?

主要就是留單的問題很嚴重
希靈魚是我跟男友的至愛,每次也以「六」字起,
可是來的2~4片...點了一些食物又沒有來,
除了三文魚說明:沒有貨之外,其他不來真的就不來!!
雖然說有心理準備留單,但主要是去吃希靈魚的我,實在失望至極呢!

不過,店子乾淨,食物普遍在水準上,價錢也相宜~是值得再去的店子~
關東煮
蟹子沙律
燒銀杏+燒墨魚咀
其中一ROUND
2010-04-24
同frd book左星期四夜晚7:30,去到勁少人,似乎閒日唔book都ok.如此地段,雖然係閒日,但晚飯時間竟然無乜人就實在有d驚訝.約莫到9點後至開始坐到接近滿座.book果陣明明話無左+$30清酒任飲,但去到又有...據唯一飲酒既友人講, d酒飲得出有溝水,但入口ok.另外你落order寫既份量,同佢上枱個份量係完全無關的.例如雞翼,寫4黎6件,第二round寫3又黎左8件,靠直覺寫吧...刺身: 普通放題質素.估佢唔到歐洲火山灰停飛都仲有三文魚食.係飛得番,賣剩存貨,定入大陸貨?食落ok.牛肉粒: 普遍軟熟,但有時會有一兩粒食落有渣.有肉味但不濃,調味偏淡.豬扒肉(大概係咁既名): 明明好似係豬頸肉...?肥美,彈牙,仲要面頭有微微焦黃,小弟非常欣賞,黎左兩round.帆立貝: 無乜海鮮既鮮味,咬口ok,但煎熟之餘面頭有油而又唔係煎脆左個面,調味亦淡.唔係食鮮甜,唔係食濃味,又唔係食香口,唔識欣賞...炸豆腐: 面頭炸粉炸到有少少硬,但內裡豆腐依然軟滑,伴汁加木魚絲同蘿蔔蓉上.炸蠔: 普通水準,有frd覺得好食,可以一試.餃子: 本來見無跟餃子汁上仲想叫佢拎,點知有frd咬左啖
book果陣明明話無左+$30清酒任飲,但去到又有...
據唯一飲酒既友人講, d酒飲得出有溝水,但入口ok.
另外你落order寫既份量,同佢上枱個份量係完全無關的.

炸蠔: 普通水準,有frd覺得好食,可以一試.
餃子: 本來見無跟餃子汁上仲想叫佢拎,點知有frd咬左啖話已經落左.皮唔會炸得太實,加上餃子汁本來就好味,可以一試.
炸薯餅: 怕飽肚寫2試下,點知黎左一件再中間割一半,只試左1/4件.雖然得果一啖味道試唔真,但感覺良好.
蝦天婦羅: 炸漿太厚,蝦無味,成班天婦羅魔只嗌一round就算
蕃薯天婦羅: 估佢唔到炸漿反而非常薄,紫芯蕃薯非常紫非常甜,而且本身切得薄,唔會點飽肚,絕對值得一試.當然蕃薯呢家野一造造甜唔甜的,萬一有人幾個月後食落覺得完全唔甜既我都唔係有心浪費你quota...
白魚肉天婦羅: 炸漿無味再加上魚無味,唔知食緊舊乜,不試也罷.
串燒蕃茄: 小弟無試,朋友認為好味.
煙肉車厘茄串: 煙肉香口而車厘茄帶酸提升口味.本身已經係好配搭,亦好難失手,值得一試.
串燒雞翼: 全部中翼下面關節已切開.一串兩隻,寫4黎左6隻,寫3又黎左8隻,唔知點計勁怪.非常香口惹味,友人重口味加七味粉覺得更正.非常推介.
串燒冬菇: 味道普通無乜印象,無乜菇香味.
薄燒牛肉: 印象不深而且麻麻地.
金菇牛肉卷: 味道普通,好少燒汁.

漏單比想像中嚴重.記得既至少有牛舌同煎大蝦無黎.特別係大蝦落左兩次單,之後last order問我地有無野未黎時催多次都無左影,但隔離枱又有得食,明顯係漏單唔係賣晒.

甜品有: 雪米糍(x2), 芝麻雪糕, 豆腐雪糕(當日售罄), 紅豆雪糕.雀巢公司雪糕原杯咁上.本來以為雪糕都係任食的,點知睇真d張紙下面有行細字寫每人一客...

有樣野抵讚.食到尾聲飽晒有d時間剩就大家坐低打下機.不知不覺over左半粒鐘(當時約坐滿8成客,幾乎得番bar枱位剩)都無催過,亦無收d食唔晒既野.當然如果bar枱都坐得七七八八可能會催鐘,就算唔催我地都會唔好意思即刻走,但未坐滿所以無催過我地呢一點實在感覺良好.為左呢點再加食物水準唔錯,肯定會再幫襯!
2010-04-22
2010-04-03 3 瀏覽
早前朋友介紹呢間爐邊燒店舖, 所以特意光顧!晚上9:00 去到, 無須等位, 可以立即入座環顧四周, 原來好細, 不過燈光較暗,好有氣氛店員安排我與友人坐Bar 枱,可以親眼看到師傅燒食物餐廳提供2張紙, 包括有刺身, 壽司, 鐵板燒, 串燒, 炸物etc.與友人毫無顧慮, 一次點了所有想吃的東西..不過事後發現, 一次過落單會有令所有食物同時抵達場面過於'熱鬧', 有令人吃不消的感覺…沙律: 好足料, 可惜刺身普遍不夠肥美鮮甜刺身: 只點了三文魚! 慶幸沒有點太多, 因為三文魚質素略低..溫泉蛋: 味道不太吸引, 而且葱太多了, 蓋過了蛋味燒的食物: 普遍也很好吃, 而且食物即叫即整, 熱辣辣 牛肉質素也算不錯, 不會過生或過熟甜品: 紅豆雪糕! 雖然已經飽到上食道, 但仍強行將雪糕清倉雖然$168蚊任食100分鐘但時限過後店員態度也很好, 沒有作出催促或不耐煩, 反而提供雪糕!還有不得不讚的是店舖的良好抽煙系統!!!!對於一向感敏的我, 全程也很自在, 離開店舖後也沒有丁點油煙味!!!總括而言, 價錢收費合理, 除刺身外, 食物整體是
早前朋友介紹呢間爐邊燒店舖, 所以特意光顧!
晚上9:00 去到, 無須等位, 可以立即入座

環顧四周, 原來好細, 不過燈光較暗,好有氣氛
店員安排我與友人坐Bar 枱,可以親眼看到師傅燒食物

與友人毫無顧慮, 一次點了所有想吃的東西..
不過事後發現, 一次過落單會有令所有食物同時抵達
場面過於'熱鬧', 有令人吃不消的感覺…

沙律: 好足料, 可惜刺身普遍不夠肥美鮮甜

刺身: 只點了三文魚!
慶幸沒有點太多, 因為三文魚質素略低..

溫泉蛋: 味道不太吸引, 而且葱太多了, 蓋過了蛋味

燒的食物: 普遍也很好吃, 而且食物即叫即整, 熱辣辣
牛肉質素也算不錯, 不會過生或過熟

雖然$168蚊任食100分鐘
還有不得不讚的是店舖的良好抽煙系統!!!!

總括而言, 價錢收費合理, 除刺身外, 食物整體是好味的!
而店舖店員服務態度良好, 十分樂意解答問題

提示: 一次無須叫太多, 否則食物放久了, 會影響口感!
沙律
牛肉粒+帆立貝