2021-04-06 665 瀏覽
外賣叫咗大蜆烏冬😍😍個價錢唔太貴,個烏冬有成3,40隻,食極都仲有,真係好抵食呀🙈🙈🤭🤭湯底都夠濃味,不過似豉油湯。反而啲烏冬就霉霉地唔係太彈牙,但整體真係唔差。
外賣叫咗大蜆烏冬😍😍

2021-02-18 669 瀏覽
掛住日本,好想食魚生,但膽量低,怕生嘢危險d, 多謝OpenRice 比咗個mastercard scan pay $100等我又再次出動揾嘢食,雖然scan pay暫時唔多店舖用得,但都有呢d大小小嘅集團。我就叫咗個門口有賣廣告嘅花膠雞烏冬,味道原來有啲似金X牌嘅忌廉雞湯,其實味道都唔錯,不過烏冬真係唔夠我第一次係日本食既彈牙,可能我要㨂凍烏冬,當然爆葱係我嘅指定動作,不過始終唔係日本葱,無香嘅葱味,但整睇都ok,另一個係明太子蛋烏冬,明太子都係好食嘅,另加炸豬扒,蕃薯,其實佢都脆嘅,不過件蕃薯好似小朋友咁好細件😂值得一讚,個收銀哥哥好有禮,我唔識用個pay,話等一等,佢完全無介意,仲話你慢慢
2021-02-07
用餐優惠
信用卡優惠
2021-02-18 496 瀏覽
呢間算係食烏冬來講算係唔錯既一間!!因為新蒲崗附近都冇乜嘢烏冬嘅店舖,所以喺新蒲崗想食烏冬第一時間都會諗起佢!一入到去舖頭,啲職員都好nice!!!會叫你任揀嘢食,又叫你去夾嘢食,有同你講啲水可以任飲!!!!——豬軟骨濃湯烏冬 豬軟骨感覺幾淋!直接吞d骨落肚都冇問題🤣烏冬都幾彈牙!!湯底普通(´・_・`)——腐皮烏冬以咁樣嘅價錢有兩大塊腐皮喺度都算幾抵!cp值唔差!!湯底偏鹹,但可接受!——仲有好多調味料,包括水同埋蔥花,仲有七味粉嗰啲都係任加既,我自己就鍾意多青!!

2021-02-01 340 瀏覽
話說今日唔想煮飯、就叫左個丸龜製麵戶戶送。叫左個一人餐、點知似兒童餐多啲。個碗就鬼咁大、但實際只有相中個碗3分之1打開既時候我都當堂*哇*一聲其他小食都正常、係個飯真係好有問題🤨?一啖就見底、你係咪當人水魚、外賣求其比就算

打開既時候我都當堂*哇*一聲

雞肉飯
2021-02-01
20 分鐘 (外賣送餐)
2020-07-23 883 瀏覽
咖喱牛肉烏冬 (中$43, 大$47) 個咖喱味都尚算ok,但可以再濃d,d肉其實都唔算多,好麻麻😶 咖喱薯餅 $17 都熱既,好脆,炸得幾好同埋都有咖喱味👻 冷烏冬(中 $31, 大 $35) 比起熱烏冬係煙韌d ,咬落好有口感👍🏻 不過個冷烏冬汁真係幾無味🤷🏻‍♀️ 雖然都預左食頹餐,但係其實都係入都去先知原來自助都咁😂 個價錢又唔算特別平,無餐唔包飲品,未至於覺得個烏冬非常出眾,係的確比較日式既,不過下次我會寧願揀譚仔/茶記😂 整體黎講,食頹餐得黎我食個烏冬+炸物+飲品其實都ard 70蚊,唔算特別平又零service,CP值我覺得麻麻,咁既質素擺food court可能會好少少🙈🙈 因為入得鋪頭expect係有service同埋水準再好返少少🥰
咖哩牛肉烏冬
2019-11-26 1156 瀏覽
每次嚟到都係夜晚已經變得冇乜選擇,今次叫咗冷烏冬,烏冬尚可,但冷烏冬個汁真係不了,冇乜味道!唔知係咪夜晚嘅關係,啲天婦羅配菜已經賣得7788,冇乜選擇。Um....下次應該不會再幫襯了
每次嚟到都係夜晚已經變得冇乜選擇,
今次叫咗冷烏冬,烏冬尚可,
但冷烏冬個汁真係不了,冇乜味道!
唔知係咪夜晚嘅關係,
啲天婦羅配菜已經賣得7788,冇乜選擇。
Um....下次應該不會再幫襯了
2019-11-17 884 瀏覽
今日本身諗住食一間日本野做午餐,但係嗰間野未開門咁行過今日其實大部份喺miKiki入邊你都食過晒啦,最後呢就係得mosburger同埋呢一間烏冬揀,,最後都唔係想食漢堡包,所以就揀咗丸龜烏冬,咁呀可能因為11:30太早啊所以呢就未有咁多人食,咁你睇圖呢就吸引,我就叫左一個和風牛肉麻將撈烏冬,另一個就叫咗照燒雞肉撈烏冬,咁呢間野就嗌完之後呢就要經過一個自助嘅炸物區,所以我哋另外再點左一個牛肉薯餅同番薯天婦羅,開頭望到個和風牛肉麻將撈烏冬都嚇一下,因為嗰個麻醬嘅顏色好似辣汁咁紅,食落去味道好好,個麻將帶小小嘅酸味,牛肉係正常普通貨,個烏冬我覺得冷烏冬會好啲,熱烏冬撈麻將係有啲怪怪地,但係味道上都幾好食,照燒雞肉撈烏冬雞肉都幾多,照燒汁又唔會太鹹,基本上都幾好食,個柞樹餅好友日式風味,撈埋啲咖喱汁好好味,個番薯天婦羅正常水準,可以再試呢間野。
今日本身諗住食一間日本野做午餐,但係嗰間野未開門
2019-09-14 826 瀏覽
自助形式:揀完野食 ➡ 比$$水、調味料都係自助的是日點餐:蜆肉肉烏冬(中)湯頭清甜,唔油膩鋪滿蜆肉,滿滿的🙂配有海帶,清新啲整體幾好味番食指數:😋😋😋😋I
自助形式:
揀完野食 ➡ 比$$
水、調味料都係自助的

是日點餐:

蜆肉肉烏冬(中)
湯頭清甜,唔油膩
鋪滿蜆肉,滿滿的🙂
配有海帶,清新啲
整體幾好味

番食指數:😋😋😋😋I
2019-09-03 607 瀏覽
掛住日本野食,食日本菜又貴,食下丸龜製麵,呢類日式快餐先~點樣都平過壽司、拉麵啦!一於試下手製烏冬,果然沒有期望,沒有失望~油豆腐昆布湯烏冬$44,鰹魚醬油湯底唔太咸。腐皮同昆布帶嚟豐富嘅口感😂烏冬方面,熱食既口感其實同超市急凍烏冬差唔多。可惜炸豬排$22有點咸同乾。不過不失咁啦~醬油冷烏冬$35。凍烏冬比熱煙韌好多!醬油偏向濃郁,未必人人ok。炸蝦餅$12好味!咬開會見到鮮蝦,但有點貴12蚊比較細塊~

油豆腐昆布湯烏冬$44,

醬油冷烏冬$35。
2019-06-03 702 瀏覽
今日突然間好想食烏冬,所以lunch就揀左呢間餐廳。呢度既烏冬都幾多選擇,最後我揀左腐皮湯烏冬(大碗),份量都幾大碗。烏冬味道ok,口感軟硬適中。美中不足係腐皮太甜。總括黎講$44蚊都算抵食既~食完記得keep返張收據,下次憑收據係星期一至五買正價烏冬有得減$5架!
腐皮湯烏冬
2019-06-03
2019-05-27 479 瀏覽
夏天到了,飯腳話要減肥食清d~揀呢度貪佢可以一人一set,自己揀想配咩餸!飯腳叫左好清嘅釜揚烏冬,配一兜醬油餐廳有個小吧檯放左d配料隨大家任落飯腳加左大量蔥、脆脆同埋wasabi落d醬油到,試左少少,估唔到咁食又幾好味!加$5蚊有兩塊腐皮腐皮好的骰,味道略嫌甜得濟小妹早已經自我放棄,叫左醬油烏冬加幾個小食醬油湯烏冬比得好少湯,加上排隊比完錢再行返埋位之後,烏冬已經索哂醬油湯,好咸⋯ 要去廚房問佢加d清湯溝淡佢先食到辣味豚肉幾惹味,係油左少少呢度有好多唔同嘅小食、炸物比人任意配搭,想輕食又得,想重口味又得,都算一個方便快餐之選黎!
夏天到了,飯腳話要減肥食清d~
揀呢度貪佢可以一人一set,自己揀想配咩餸!

飯腳叫左好清嘅釜揚烏冬,配一兜醬油
釜揚烏冬

餐廳有個小吧檯放左d配料隨大家任落

加$5蚊有兩塊腐皮
腐皮好的骰,味道略嫌甜得濟
腐皮

小妹早已經自我放棄,叫左醬油烏冬加幾個小食

辣味豚肉

辣味豚肉幾惹味,係油左少少

炸魷魚穌
釜揚烏冬
炸魷魚穌
2019-05-24 313 瀏覽
今年一田大減價,決定約姊妹去新蒲崗shopping,因為覺得這邊沒有太多人,不用排太耐隊,不過現在大減價的一田感覺上冇之前這麼抵買,shopping完之後同朋友去醫肚,朋友話想食清淡啲,見到這邊有丸龜製麵係食烏冬的,決定去試下,由於第一次食,都唔係好知點樣買嘢,好彩有個整烏冬的丫姐同個收銀丫哥都好有禮貌,好細心解答我的問題,所以都冇咩問題順利買到嘢食,除咗得烏冬同幾個飯之外,只係有一些小食,由於朋友話想食清淡些,所以只係order咗兩個烏冬就算,講真見到個價錢都知唔慌好食得去邊,點知一試之下有驚喜,我叫咗個番茄牛肉烏冬,個蕃茄湯好濃味,似真係用番茄煮出來的,味道剛剛好,飲落冇咩味精的感覺,牛肉都幾好味,但係d牛肉有d肥,烏冬軟硬度適中,這個價錢來講真係超值,比起尖沙咀同銅鑼灣嘅一些賣百幾元一個的拉麵店仲好好多,性價比超高,估唔到40幾蚊的烏冬都會有好的水準,朋友仔食的溫泉蛋烏冬都話好食,烏冬的口感好好,溫泉蛋香滑,個醬油都唔會話好鹹,配烏冬都幾好食,下次要帶埋老公同仔仔再食過
,味道剛剛好,飲落冇咩味精的感覺
,牛肉都幾好味,但係d牛肉有d肥,烏冬軟硬度適中
,朋友仔食的溫泉蛋烏冬都話好食,烏冬的口感好好,溫泉蛋香滑
2019-05-23
  • 番茄牛肉烏冬
2019-05-11 293 瀏覽
丸龜製麵一向都係採用自助形式,入到鋪頭搵位坐先,然後再去落order。佢啲小食全部擺哂出黎,落左個主食order之後,可以自己隨便揀小食。覺得佢啲小食種類都算多,主要介於$10-$20,攞完之後再一次過比錢。見到有新品介紹,我就叫左個京蔥牛肉拌烏冬(冷),可以揀冷或者熱。而細烏冬同大都係差$3,感覺上好似叫大會抵啲。買完後側邊有自助區,可以自己加蔥、天婦羅脆粒、鰹魚醬油等。碗烏冬嘅分量都真係幾多,而且牛肉都係,食得好飽。冷烏冬都幾彈牙,同埋除左碗醬油外,本身碗麵啲汁都頗多,足夠撈哂成碗野。覺得依個烏冬真係幾好食,值得一試。

京蔥牛肉拌烏冬(冷)
2019-05-05
2019-05-01 347 瀏覽
去完彩虹道打羽毛球,就過左呢度食自助烏冬。座位很多,食客很少。所有烏冬均有分中或大份量之價錢,今次選了牛肉麻醬拌烏冬及日式燒豚烏冬。仲有自選炸物。牛肉麻醬拌烏冬(大)$46和中份量只差兩元,烏冬份量好多,麵質粗身煙韌。麻醬拌醬微辛帶甜,讓人一口接一口。日式燒豚烏冬$44豬骨湯底唔會太咸,飲落順口。叉燒有兩塊都幾厚,食落一點都唔鞋口。帶筋的部分很q 彈。炸豬扒$22炸物區最貴的,豬扒都算大塊抵食。店員幫忙切好七份。炸粉略嫌偏厚,但豬扒炸得唔乾身。兩人食飽飽勁滿足都只係$112。不錯。
去完彩虹道打羽毛球,就過左呢度食自助烏冬。

座位很多,食客很少。

選炸物。

牛肉麻醬拌烏冬(大)$46

日式燒豚烏冬$44
豬骨湯底唔會太咸,飲落順口。
叉燒有兩塊都幾厚,食落一點都唔鞋口。帶筋的部分很q 彈。

炸豬扒$22
炸物區最貴的,豬扒都算大塊抵食。店員幫忙切好七份。

炸粉略嫌偏厚,但豬扒炸得唔乾身。

兩人食飽飽勁滿足都只係$112。
不錯。
2019-05-01
2019-03-05 367 瀏覽
來到以讚岐烏冬聞名的丸亀製麵本打算叫冷烏冬的, 怎料入口處放了蕃茄火鍋的宣傳板!! 環顧四周也有食客正在吃這鍋, 賣相及份量看似不錯的, 就決定一試. 服務員很主動地替我們找位置並先預熱火鍋湯底, 能於自助式快餐店體驗到這種服務的確驚喜!♀▴ ▾ ▴ ▾ ▴ ▾ ▴蕃茄肥牛鍋 $69• 説是蕃茄濃濃濃湯絕不誇張!!看到濃濃的蕃茄湯翻滾着就知道這次選對了! 吃到差不多尾段湯變得愈來愈少, 不好意思加湯的同時又不想加水的我..只好爭分奪秒的趕緊把食材都放進鍋裡lol▴ ▾ ▴美國穀飼肥牛*5片• 胖小子形容這比放題那種高價入口即溶的牛肉更重牛味, 加上蕃茄濃湯確是有追加牛肉的衝動!▴ ▾ ▴龍蝦丸/ 牛筋丸/ 蟹子福袋/ 竹輪卷*各1件• 平日都是年糕餡料的福袋, 蟹子福袋確是有驚喜! • 竹輪卷的尺寸也是比想像中還要長! • 總括來說肉丸類很有誠意!▴ ▾ ▴青口/ 粟米*各1件• 青口比其他快餐店的質素好, 這也是挺意外的▴ ▾ ▴金針菇/ 娃娃菜/ 鮮冬菇*2顆• 蔬菜類能泡久一點就泡久一點! 讓濃湯都滲入蔬菜(特別是菇類)的內心深處, 味道更佳!▴ ▾ ▴烏冬麵• 烏冬麵煙韌可口,

▴ ▾ ▴ ▾ ▴ ▾ ▴
蕃茄肥牛鍋 $69
美國穀飼肥牛*5片
龍蝦丸/ 牛筋丸/ 蟹子福袋/ 竹輪卷*各1件
青口/ 粟米*各1件
• 青口比其他快餐店的質素好, 這也是挺意外的
金針菇/ 娃娃菜/ 鮮冬菇*2顆
烏冬麵
• 烏冬麵煙韌可口, 配上蕃茄湯及牛肉一同進食幸福感Up+++
炸咖哩薯餅 $16
• 外脆內軟, 咖哩薯蓉味道適而, 不會因太濃而過鹹

不論湯底味道,食材質素, 整體份量...丸亀製麵確實比其餘幾家的快餐店火鍋優勝! 希望能籍此食評推薦大家支持, 以令此火鍋長期供應之餘, 更能同時保持其質素❤

炸咖哩薯餅
炸咖哩薯餅