2023-01-27 6102 瀏覽
·͜· 燒菠蘿 $32雖然32蚊得兩舊菠蘿好肉有啲唔抵🥹 但每舊燒到勁香勁多汁💦 表面仲有陣焦糖𝐥𝐚𝐲𝐞𝐫令成個層次提升不少🍍評分: 9/10🌟·͜· 炸雞軟骨 $48炸雞軟骨既兩位粉絲表示炸個火喉控制得好好👍🏻 唔會太油膩而且放咗好耐都仲係好脆 唔錯🤣評分: 8.5/10🌟·͜· 雞之盛宴 $128雞之盛宴總共有五款串燒🍢 包搭雞軟骨、炸雞皮、雞丸子、雞肉同雞翼🐣 其中最鐘意係雞軟骨同埋一粒波咁既雞丸子😆 雞肉都幾嫩滑夠𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲🫶🏻評分: 8/10🌟·͜· 豚之盛盒 $128煙腩肉、豬肝、豬肋肉、豬頸肉、豚京煎另一款豚之盛盒相對黎講唔算太吸引👀 豬肝既質感唔係人人鐘意😮‍💨 煙腩肉又比較油膩🥲 其餘個三款口感唔差 味道不過不失👌🏻評分: 7/10🌟·͜· 燒牛舌丼 $138燒牛舌丼係一人份量🍚 如果𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞每人都有一塊牛舌既🤞🏻 牛舌淋身得黎又有啲咬口 調味剛好🧂 配埋飯食真係輕鬆清哂😚評分: 8/10🌟·͜· 日出富士丼 $228日出富士丼其寶係伴熟玉子慢烤西冷飯😛 慢烤西冷都算有肉味但肉質唔差🥩 撈埋蛋汁食就更加出色😍 而且仲配埋沙律醬同甜甜地既蛋黃醬撈飯𝐲𝐮𝐦𝐲𝐮𝐦😋評分: 8.5/1
·͜· 燒菠蘿 $32
評分: 9/10🌟

·͜· 炸雞軟骨 $48

·͜· 雞之盛宴 $128

·͜· 豚之盛盒 $128
煙腩肉、豬肝、豬肋肉、豬頸肉、豚京煎
評分: 7/10🌟

·͜· 燒牛舌丼 $138

·͜· 日出富士丼 $228

·͜· 塩燒油甘魚餃 $198
非常推介塩燒油甘魚餃俾鐘意食魚既朋友🙌🏻 油甘魚餃整得超香🤩 魚肉食到超嫩滑 而且唔會有細骨好方便😌 點埋個燒汁就更加正✨
評分: 9/10🌟

·͜· 極上牛柳三文治 $198
賣相吸引既牛柳三文治似係餐廳必食之一🔥 三文治表面呈金黃色 以為會好脆口😎 點知竟然同冇烘過既麵包一樣咁淋😟 入面既牛柳有啲𝐨𝐯𝐞𝐫𝐜𝐨𝐨𝐤唔夠香同淋身🫠 整體係一個令人失望既🥪
評分: 5/10🌟

·͜· 唐揚廣島蠔(5件) $128
唐揚廣島蠔炸得夠香脆💫 外表炸至金黃色 炸粉又唔會太厚🥰 入面既蠔都算大隻同鮮甜🦪 值得一試👏🏻

·͜· 火炙三文魚親子卷 $128
火炙三文魚親子卷配上三文魚子提鮮🤤 親子卷亦加入脆脆增添口感🍣 味感唔錯之餘份量好適合𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞食🤍
————————————————————————————
丸十あぶり牧場 (旺角)
極上牛柳三文治
雞之盛宴
豚之盛盒
燒菠蘿
日出富士丼
塩燒油甘魚餃
唐揚廣島蠔(5件)
燒牛舌丼
炸雞軟骨
雞之盛宴
豚之盛盒
燒菠蘿
日出富士丼
塩燒油甘魚餃
唐揚廣島蠔(5件)
燒牛舌丼
炸雞軟骨
2023-01-24 454 瀏覽
平時喺香港食日本燒肉🍖,我多數都係食任食嘅😝雖然有d餐廳嘅任食嘅價錢一d都唔平,但肉質始終都係差d😅要喺香港搵一間性價比高嘅燒肉店一d都唔容易😿所以都係一碟碟叫嘅比較好《丸十牧場》喺新世紀開咗一段時間啦,但我一直都無試過,我一時嘅興起,估唔到又驚喜wor♥️食物餐廳主打燒肉,另外重有壽司🍣同其他日本菜式。但我始終都係想食燒肉🤭🤭我當日就叫咗個燒肉set,佢嘅肉質幾唔錯,應該真係日本🇯🇵牛嚟嘅!另外,d肉嘅燒汁亦都夠晒入味,燒完用嚟送飯🍚真係好正,一碗飯真係唔夠喉😂想食日本燒肉嘅朋友,不妨可以嚟《丸十牧場》試吓💕

食物

想食日本燒肉嘅朋友,不妨可以嚟《丸十牧場》試吓💕
2023-01-23 482 瀏覽
新春假期外出用膳,到這家燒肉店享用晚餐,點了多款食物: 牛肩肉($148)一共五件,燒一會兒至兩面變色,便剛剛熟透,入口有肉汁而軟腍。 海鮮盛($298)食物豐富,包括鮮蝦、蠔、鮑魚、魷魚以及帶子,擺盤很好看。每一款海鮮美味新鮮,燒帶子的時候,可見肉汁在帶子殼內沸騰,令人垂涎。 炒野菜($88)色彩繽紛,各類野菜,包括椰菜、金菇、紅蘿蔔、芽菜和菇類,炒得爽口。 加州卷($68)一共有六件,傳統的做法,表面鋪滿蟹子,很有鹹香。 蒲燒鰻魚飯($108)大大件鰻魚,蒲燒汁惹味,米飯軟熟可口,好吃難停。 這裡服務員人數多,服務有效率。食物價錢大眾化。
新春假期外出用膳,到這家燒肉店享用晚餐,點了多款食物:

牛肩肉($148)

海鮮盛($298)

炒野菜($88)

加州卷($68)
一共有六件,傳統的做法,表面鋪滿蟹子,很有鹹香。

蒲燒鰻魚飯($108)
大大件鰻魚,蒲燒汁惹味,米飯軟熟可口,好吃難停。

這裡服務員人數多,服務有效率。食物價錢大眾化。
2023-01-22
2023-01-21 366 瀏覽
今日擺脫旺角嘅放題捆綁,將要求再度提升,就係要品嚐最正宗最地道嘅日本菜。😋而喺新世紀廣場多咗咁多餐廳之下,亦都搵到一間非常有格局嘅日本餐廳。😗我第一道推介嘅菜式就係味道濃烈澎湃嘅甲羅燒,🦀滿滿嘅蟹膏再加入蛋嘅攪拌就成為咗非常足份量又夠晒重蟹味甲格羅燒,🦀旁邊好似多士嘅就當然係用嚟撈埋蟹膏一齊食🦀主菜嘅話我就會推薦呢一款日式牛柳,🥩日本嘅牛無論係普通定係和牛都有一種特徵就係肉質比較鮮嫩,🥩呢一款亦都係,整到大約五成熟咁就係最佳享用品質,🥩見到周圍都係牛扒嘅精華,牛氣沖天🥩最後食日本菜當然唔少得壽司盛, 🍣魚類貝類都係必要嘅選擇,當然以魚類最為標青,🍣因為全部都係從日本當地直送,所以一定要搶先試味道🍣丸十あぶり牧場 (旺角)旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖

主菜嘅話我就會推薦呢一款日式牛柳,

最後食日本菜當然唔少得壽司盛,

丸十あぶり牧場 (旺角)
2023-01-21 318 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕MOKO依度好似越嚟越多餐廳,🤔呢個商場都唔覺入邊有咁多嘢食,😅次次都會行出商場再去旺角嗰度搵嘢食,😂依間丸十あぶり牧場嘅嘢食真係好驚喜!🫣Lunch Time我就同朋友一齊食,☺️我嗌咗呢度嘅招牌,😆日岀富士山🗻,呢個富士山嘅高度都幾高,用好多嘅牛肉堆砌住😚,兩組嘅醬汁分別係蛋黃汁同埋秘製嘅白汁😙,味道甜甜地,其實都幾開胃!😝牛肉嘅部份係用咗西冷薄切, 🤪所以牛肉嘅味道都幾香!😝喺呢個富士山嘅山頂,🤓上邊仲有一隻溫泉蛋,🤪將啲牛肉加埋蛋液一齊食,真係特別好食!🤭我哋都有嗌到蜆肉同埋牛肉,不過講到底最有驚喜嘅一定係日出富士山!😤🌕最後MoonMoon都幾滿意依度,日岀富士山有驚喜又有特色,下次再食!🌕
🌕Hello我係Moon🌕

日岀富士山

日岀富士山
2023-01-20 267 瀏覽
前幾日同女友行完花市,跟住順便去埋新世紀買波鞋(大出血!),唔差在食得好少少啦!女友想食壽司,我就想食燒肉!丸十牧場絕對滿足到我哋2個胃口!因為佢又有壽司,又可以自己燒肉!我哋叫咗玉子、壽司盛、燒肉定食,重叫咗d日本酒飲,今日真係大滿足!我哋都估唔到佢d壽司又幾高質同新鮮,連我平時唔係好食生野嘅都一食再食!至於碟燒肉就更驚喜!每款牛嘅肉質都唔同,而且d雪花重好靚!我女友就鍾意食和牛,因為入口即溶,我就鍾意食牛板腱,因為無咁油膩!丸十食物嘅價錢雖然唔算太平,但食物質素真係幾好,一分錢一分貨!新年咁開心,間唔中食吓d好嘢都係必須的!

2023-01-20 214 瀏覽
燒肉店愈開愈多,韓日臺三大主流各有特色。今日和朋友去的燒肉店,特色是食材由牧場直達到港,所以質素有保證。餐牌選擇甚多,由燒肉、丼飯、壽司到刺身都有,適合一大班朋友共聚,縱使各有喜好也必能搵到一款啱自己的。金星豚無豬腩肉的肥膏,薄薄一層油脂肥而不膩,充滿肉汁,就算燒過火也不鞋口,啖啖肉好滋味。另外叫了些牛肉也很好吃。燒和牛黑松露溫泉蛋沙律,店家代燒真係好些,燒得剛剛好,入口即溶有肉汁,蔬菜份量超多,平衡了肉類的油膩。
燒肉店愈開愈多,韓日臺三大主流各有特色。
餐牌選擇甚多,由燒肉、丼飯、壽司刺身都有,適合一大班朋友共聚,縱使各有喜好也必能搵到一款啱自己的。

另外叫了些牛肉也很好吃。

2023-01-20 222 瀏覽
日料也是博大精深,各種不同的菜品組合起來,天天吃都不會膩。今天過來吃和食與燒肉,繁忙時間餐廳也是人來人往絡繹不絕。一定是味道不錯才吸引大家吃了又來。燒肉是我的最愛,上等的和牛擺盤精美,配上特製的調味料,放到火上烤熟就可以包住生菜吃了。肉質鮮嫩多汁,又不塞牙齒。油脂豐腴,在口腔裡面化開,人生在世,有如此美味,也就值得了。壽司也是十分精美,新鮮的魚肉包裹着米飯,好吃到笑出來。魚肉肥瘦適中,天然的維生素和微量元素,補充一天的營養。

2023-01-20 201 瀏覽
丸十あぶり牧場,位於旺角新世紀廣場3場,一間集居酒屋及日式烤肉於一身的餐廳,餐廳選擇非常之多,除咗傳統日式壽司刺身串燒外,另外仲有日式烤肉,真係想食生又得,食熟又食,啱晒一家大細或者同好友共聚,一定有野啱食。近來天氣凍凍地,最啱食烤肉,和牛牛舌剩係睇樣已經覺得好吸引,厚切牛舌肉味香濃,油花分明,牛舌獨有口感爽口彈牙。食烤肉又點可以唔叫西冷,大大塊厚切西冷,肥瘦適中,肉質細嫩,油花較少只有邊旁等一片脂肪,啖啖肉有咬口。

2023-01-16
2023-01-20 141 瀏覽
而架延長左東鐵線約港島區朋友黎九龍食飯真係超方便,今日我地簡左旺角新世紀既日本餐廳 — 丸十あぶり牧場。食日本菜我好鍾意呢間,因為選擇好多,有料理,燒肉,壽司,串燒,總有野岩食,約朋友唔洗就黎就去搵野食。我地今日就簡左食燒肉,叫左 $630極上一頭和牛拼盤(每款2件),足足有9款和牛。個人最鍾意就係牛舌,好彈牙,另外牛小排有肉味 油脂又夠,好香口呀。另外重叫2款和牛各100G。餐廳座位舒適,通風都做得好好 食完唔會成身味。有時食燒肉斬係比較鍾意呢D單點 唔洗下下放題食得好趕咁!

2023-01-12
2023-01-20 124 瀏覽
旺角moko上面有間平民價的日本餐廳,串燒、壽司、燒肉⋯⋯多款以居酒屋形式的食物都有!任君選擇!而家它的分店也有幾間,旺角這一間也算方面,火車站一上便到達!說回食物方面,串燒可以單點,也可以以拼盤形式選擇,總有一款是你心水!很好!至於燒肉方面,有很多款不同部位的牛肉供應! 此外燒肉是以火山石燒的方式送上,儀式感滿滿!而且可按自己喜好的熟成度處理,賣相又好看!推薦!小食方面,汁煮海螺也很特別!很香濃的味道,海螺的份量也okay!

午市去到旺角新世紀廣場丸十,入邊有分燒肉加和食場地和擺設都非常有日本風味,連茶杯都好精緻首先叫左一招牌極上牛柳三文治$198 肉質選用極上牛柳🐮港式風味的三文治演繹,濃郁肉汁渗進多士,牛肉口感juicy,麵包鬆軟🍞 香味&肉味互相配合雞之盛宴$128有五款不同部分的雞串燒,我覺得當中最好吃的是燒雞皮和燒雞翼。雞皮燒得十分香脆,油香十足,雞翼肉質鮮美。極上鮪魚盛合$298有大拖羅同吞拿魚蓉❤️非常高質😍好有鮮味🤩影相睇已經見到好靚,實物更加一流當日我哋下午食嘢其實唔多人,覺得都好好彩給我地的食物材料都好高質,不過價錢真係偏貴,試過一次半次都OK🤣好彩平時有儲開商場積分就可以當錢洗😆
午市去到旺角新世紀廣場丸十,入邊有分燒肉加和食
場地和擺設都非常有日本風味,連茶杯都好精緻

雞之盛宴$128

極上鮪魚盛合$298

• 極上牛柳三文治
2023-01-14 275 瀏覽
日式燒肉店越開越多,不只去日本要食,連隔岸的台灣都有不少名牌燒肉店,成日飛去第二度的香港人(當然唔係講自己)自然也對燒肉要求高了。最近又有新店加入,早前我已去過這間位於旺角MOKO的「丸十あぶり牧場」,賣點是Farm to Table,即是直接由牧場訂貨直送到港,據說每期會輸入不同地區或不同牧場的牛肉,目前就主要供應澳洲和牛中最高級別的M9+和牛🤤店舖以四人枱為主,如果真的毒到要一個人來吃燒肉,也可以坐吧枱的😂今次食和風柚子蝦沙律+鐵板燒地雞+鐵板龍蝦+燒豚肉丼因為今次同行朋友唔食牛,另有下次先嚟做牛魔王啦😎

今次食和風柚子蝦沙律+鐵板燒地雞+鐵板龍蝦+燒豚肉丼
因為今次同行朋友唔食牛,另有下次先嚟做牛魔王啦😎
2023-01-05 451 瀏覽
.📍丸十|旺角旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖@marujuhongkong 旺角moko既餐廳好多丸十係其中一間好味既日本料理餐牌選擇豐富 由魚生到串燒到丼飯都應有盡有廚師發辦盛合 12貫壽司既組合十分高質魚生十分新鮮🐟有海膽赤蝦帶子拖羅三文魚籽等高級既壽司日出富士丼可以打卡之餘仲好好味堆到富士山咁高既燒牛肉飯 配沙律醬汁同溫泉蛋攪渾後食落好香口柔滑串燒種類都有好多可以揀組合或散嗌都ok
📍丸十|旺角

日出富士丼可以打卡之餘仲好好味

串燒種類都有好多
可以揀組合或散嗌都ok

2022-12-11 944 瀏覽
星期日係MOKO唔知食咩好,見呢間有位就諗住試下啦!首先叫左個極上牛柳三文治,都預左係細件,不過就真係比想像中仲要細。味道方面,冇咩牛味,食到既都係醬汁既味道,係近年食過最令人失望既極上牛柳三文治。壽司方面叫左幾年,其中炙燒左口魚邊壽司真係細件到嘩一聲,食落仲要係冇味(因為實在太薄喇)。其他既食落都為冇咩味,同超市買既質素差唔多,唯一要講既係佢溶雪算做得OK。埋單加一後$519。總體係令人失望既。難怪放假既晚市都會walk in都有位。
星期日係MOKO唔知食咩好,見呢間有位就諗住試下啦!

總體係令人失望既。難怪放假既晚市都會walk in都有位。
炙燒左口魚邊壽司
極上牛柳三文治