2018-12-10
個個都飲珍珠奶茶,唔通個個都淨係想飲黑色一粒粒嗰啲珍珠咩??🥤🥤🥤相信大家對〈丸。茶手作〉都唔會陌生,最近終於開到嚟佐敦區,即係我公司附近啦。😍😍😍新開就當然要即刻去捧場,佐敦鋪嘅特色之處係真係會見到店長喺度即製〈手工珍珠〉!!(戴曬口罩😷同手套🧤,絕對唔使擔心衛生問題👍👍👍)除咗店長整緊嘅淡粉紅色〈櫻花🌸珍珠〉外,仲有紫薯,桂花,黑芝麻同芒果,當然仲有傳統嘅黑糖珍珠啦😋😋😋另外仲有很多不同的手工飲品,真係試都有排試。😆😆😆首選一定係TOP3🥇🥈🥉同特別推介嘅桂花珍珠同櫻花珍珠。🌸🌸🌸〈櫻花珍珠奶茶(微甜微冰)〉到手啦到手啦!櫻花珍珠🌸嘅質地比較挺身有咬口,味道亦相對甜一些,有點像棉花糖🍡的味道。甜甜的襯上濃郁的奶茶,味道剛好。🥤🥤🥤〈紫薯珍珠奶茶(小甜微冰)〉老公的奶茶選了少甜,相比下紫薯珍珠就沒有這麼的甜。但口感更Q彈,細細粒很好咬口,滲出淡淡的紫薯清香。🍠🍠🍠雖然有學生👧🏻🧒🏻優惠,但不關姐的事好耐了💔💔💔不過買同款嘅話都有買一送一,下次可以夾埋同事一齊買。😁😁😁仲可以外賣喎!!這是想肥死姐嗎??😅😅😅
另外仲有很多不同的手工飲品,真係試都有排試。😆😆😆
〈櫻花珍珠奶茶(微甜微冰)〉
〈紫薯珍珠奶茶(小甜微冰)〉
雖然有學生👧🏻🧒🏻優惠,但不關姐的事好耐了💔💔💔
不過買同款嘅話都有買一送一,下次可以夾埋同事一齊買。😁😁😁
仲可以外賣喎!!這是想肥死姐嗎??😅😅😅