2018-02-13
喺尖沙咀食飯 食完心思思想買杯野飲 咁啱經過新開嘅丸茶手作 就試吓啦😋店面有大大個logo 唔驚搵唔到 又可以玻璃窗就見到伯伯整珍珠嘅過程 感覺幾衛生🤓去到見到伯伯整緊櫻花味珍珠 好似幾正 都想試吓 但係又煮又浸起碼要40分鐘 等唔切就叫左鐵觀音奶茶 配桂花珍珠😛 朋友就叫咗杯Royal latte 配黑糖珍珠餐牌好似仲有紫薯同黑芝麻味嘅珍珠揀😯由於我哋叫咗熱飲嘅關係 係外面唔會望到啲珍珠係咩樣 唯有偷影一杯人哋叫嘅凍飲😂桂花珍珠望落係咪好靚呢😛至於熱飲就係用呢款杯裝 我個杯鐵觀音奶茶呢 茶底其實係唔夠天仁嘅913好飲 都唔係好襯我揀嘅桂花珍珠 (my bad😂) 但啲珍珠食落去幾有桂花味同好有咬口😋朋友叫嗰杯latte黑糖珍珠就正好多 配搭正常 粒珍珠一樣好有咬口 佢讚不絕口😂😂😂另外值得一提係呢間丸茶價錢平過天仁同茶湯會 性價比唔錯🙊可以推介🤘🏻
餐牌好似仲有紫薯同黑芝麻味嘅珍珠揀😯
桂花珍珠望落係咪好靚呢😛