2019-03-20
今日同朋友行到廟街附近搵食,周圍餐廟都係煲仔飯一係食中菜海鮮,唔係咁岩兩個人食。俾我地發現左呢間日本居酒居,啲野又幾特別同價錢唔算貴。所以就揀左呢間喇!見到差唔多每張枱都寫左個留枱名已有人訂座,都幾多人食喎😁應該都唔差。見到呢個一層層既壽司杯,又幾特別喎🤤岩哂影相打卡呀!分左六層,每樣都幾新鮮。有兩隻鮑魚食,食落好味道,鹹鹹地又煙韌,幾好味!海鮮沙律卷作開胃前菜。然後我地就一層一層咁食上去😁蟹籽魷魚,吞拿魚蓉,魚籽醬帆立貝,三文魚籽配三文魚刺身,牡丹蝦😋刺身既質素都幾好,夠鮮味同大塊。都幾抵食。仲叫左d燒物:芝士雞翼 同明太子雞翼🐥釀左好多明太子,好足料又惹味。雞翼去埋骨,食落夠方便🤤燒茄子🍆好大碟,茄子燒完唔會話乾,反而有水份。調味料令到茄子好香。幾有口感燒蕃薯仔🍠食落甜甜地,外皮有少少脆皮。唔錯三文魚刺身🍣好肥美又厚切既三文魚,好鮮味呀😋正炸天婦羅拼盤 🍤炸到熱辣辣 好香脆,唔會話好厚粉。有爽口彈牙既天婦羅大蝦,甜甜地既南瓜,同炸茄子🍆 ,食得好滋味。仲叫左 安格斯牛肉壽喜燒🥘都幾多料,嫩肉既安格斯肥牛,雜菜,生雞蛋,金菇🍄豆腐等等。個湯底做得幾好,幾濃郁,令到啲餸夠哂入味。都
見到呢個一層層既壽司杯,又幾特別喎🤤
岩哂影相打卡呀!
分左六層,每樣都幾新鮮。
有兩隻鮑魚食,食落好味道,鹹鹹地又煙韌,幾好味!
海鮮沙律卷作開胃前菜。
然後我地就一層一層咁食上去😁
刺身既質素都幾好,夠鮮味同大塊。都幾抵食。
仲叫左d燒物:
芝士雞翼 同明太子雞翼🐥
釀左好多明太子,好足料又惹味。
雞翼去埋骨,食落夠方便🤤
燒茄子🍆
好大碟,茄子燒完唔會話乾,反而有水份。
調味料令到茄子好香。幾有口感
燒蕃薯仔🍠食落甜甜地,外皮有少少脆皮。唔錯
三文魚刺身🍣
好肥美又厚切既三文魚,好鮮味呀😋正
炸天婦羅拼盤 🍤
炸到熱辣辣 好香脆,唔會話好厚粉。
仲叫左 安格斯牛肉壽喜燒🥘
都幾多料,嫩肉既安格斯肥牛,雜菜,生雞蛋,金菇🍄豆腐等等。
個湯底做得幾好,幾濃郁,令到啲餸夠哂入味。
都唔錯喎!
呢度既員工服務都幾好,又keep住幫我地加茶個d,幾nice👍幾滿意😁