2025-01-13
二鍋頭 - 尖沙嘴羊腩煲﹑牛尾煲、火鍋三合一滋味趁天氣仲涼涼地,呢日約左朋友去到二鍋頭食任食雞煲+火鍋 ! 二鍋頭而家推出最多任食7小時無限量任飲任食火鍋放題,仲有任食雞煲,牛尾煲,豬手煲,同埋而家仲可以任食羊腩煲😍,仲有任食4款口味烤魚呀!位置好方便,就喺尖東站附近。上左層樓梯後,可能店員聽有聲,佢就特登走出門口迎接我哋,服務態度好好👍。我哋18:00入座, 坐低後店員叫我哋揀左任食果煲先,火鍋湯底同配料就可以慢慢揀。除左雞煲仲有鴨煲同豬手煲揀。我哋一開始就揀左雞煲,小辣雞煲一拎上枱已經聞到好香,店員會再幫手炒到熱辣辣,除左雞肉仲有啲紫洋蔥、鳳爪、芫莤。之後就打邊爐,湯飲落幾入味👍呢度可以免費鴛鴦湯底要讚一讚👍🏻不過我哋只係揀咗胡椒豬肚雞湯,真係啱晒凍冰冰嘅天氣令到個人暖笠笠😌係自助區就拎左啲菜、響鈴、魚皮等等,飲品同雪糕都係任飲任食 ! 去自助區拎完野,落左單既食物都到咗肉類:牛板腱、本地鮮滑牛、西班牙黑梅肉、紐西蘭羊卷肉,肉類好新鮮,尤其本地鮮滑牛嘅肉好有驚喜,因為好厚但係好嫩滑👍🏻海鮮:脆鯇魚腩、海蝦、海蜆、墨魚滑、雲吞,海鮮新鮮、鮮甜👍🏻不過我最鍾意都係脆鯇魚腩,肉質厚爽脆又
我哋一開始就揀左雞煲,小辣
去自助區拎完野,落左單既食物都到咗
海鮮:脆鯇魚腩、海蝦、海蜆、墨魚滑、雲吞,海鮮新鮮、鮮甜👍🏻不過我最鍾意都係脆鯇魚腩,肉質厚爽脆又無骨😋而海蝦好大隻同埋肉質爽口😋啲帆立貝同蜆都好大粒 !
最後提大家要留肚食返甜品做結尾,呢度居然有澳洲牌子Bulla嘅雪條😍
今次真係食得好飽,店員服務態度又好好。下次會想試埋佢個豬手煲同冬蔭公湯底😋
$268「嚴選安格斯牛放題任食」,係「120分鐘火鍋放題」😋,星期五六日假期/前夕 每位加 $10, 「羊腩煲」每位加 $88
二鍋頭 (嘉芙中心)
地址 : 尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓
電話 : 3590 5650