2013-03-06
好多時都會去元朗; 呢日唔洗趕時間; 就想起呢處有(豆腐花)食^o^ 之前成日路經呢間鋪, 但每次都人頭擁擁; 好多客人呀!! 自己又趕時間喎!! 所以….次次都食唔到!!!! 今次終於可以品嘗一吓囉!! 入到去有位, 即座底….o黎碗 (豆腐花) 先 ~~~ 食落都幾滑~ 唔錯 ~ ^o^食食吓, 聽到有人叫 : 黑豆豆腐花?? 正喎!! 唔係到到都食到, 而且自己成日頭痛!! (因為黑豆有治頭痛功效) ; 所以唔好理咁多一於買外賣, 返屋企同媽媽一齊 (品嚐) ^o^所買食物唔太甜, (砵仔糕) 細細個啱曬我 ; 個人覺得 (黑豆豆腐花) 只加疆汁唔加糖, 仲好味呀!! 可以食到好香嘅(黑豆豆香) , 我本身係唔太鍾意食 (花生, 芝麻做料)嘅 “糯米糍” 架!! 不過我媽媽就鍾意食; 所以自己唔食, 都一定要俾佢食! ^o^ ^o^ 媽媽食左之後….就話好香芝麻味, 好好味喎!!! 見佢講到咁好??? 咪試吓囉!!!哦………………媽媽冇點我喎!! 又真幾好味喎!! 小小甜, 小小咸, 有花生香, 芝麻香; ok 喎!! 味道適中; 又真係幾好食~ ^o^以我呢個平時唔太鍾意
今次終於可以品嘗一吓囉!!
以我呢個平時唔太鍾意食 (甜野) 嘅人o黎講, 係非常之啱我口味, 冇咁甜食都食得健康D啦 ~ ^O^
而家想起都想食呀!!! 哈~ 哈~ 哈~