想食扁皮鴨唔使要去到啲出名大酒樓,呢度都可以食到薄脆皮嘅鴨。仲有好多特色京菜,適合一班人嚟享用呢~!🦆北京填鴨 ($480/全隻)這款填鴨烤得香脆,肉質鮮嫩多汁,外皮酥脆,內裏肉汁豐富,是一道非常美味的北京烤鴨🫁醉鴨肝 ($168)這款菜式鴨肝入味,口感豐富,搭配上紹興酒煮過,酒香味道十分突出,是一道非常精緻的菜式🔳香醋汁海哲頭 ($98)這款菜式海哲頭鮮嫩美味,香醋汁的酸甜味道非常適中,口感清爽,是一道非常開胃的菜式🐟麻辣鳳尾魚 ($90)我至愛嘅菜式!♥️😘青檸蜜糖味香氣十足,炸得很鬆脆,令人食不停口!偷偷地話你知,其實一啲都唔辣,反而甜甜地🤣🥟紅油抄手 ($65)這款抄手外皮薄軟嫩,內裏餡料鮮嫩可口,搭配上辣椒油和花生醬更加美味,是一道非常經典的川菜小吃~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•價錢:💰💰💰💰味道:👅👅👅👅環境:🌇🌇🌇服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳賣相:📸📸📸📸整體推薦:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•京饌 (觀塘)⏰ 11:00-15:00/ 17:00-00:00📍觀塘觀塘道4

🦆北京填鴨 ($480/全隻)

🫁醉鴨肝 ($168)

🔳香醋汁海哲頭 ($98)

🐟麻辣鳳尾魚 ($90)

🥟紅油抄手 ($65)

價錢:💰💰💰💰
整體推薦:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

京饌 (觀塘)
⏰ 11:00-15:00/ 17:00-00:00
📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)3樓1號舖
有一次同屋企人慶祝生日,由於屋企人都比較喜歡吃中菜,因此我選了這間京饌,各款食物的味道都相當不錯,能夠保持高質素,當然價錢不算非常便宜,但都是可以接受的價錢👍🏻👍🏻👍🏻一間餐廳的質素,都可以從他的北京填鴨試得出,我們點了全鴨,他的皮都是比較薄,包上烤鴨,再配上不同的醬料和配料,真是美食❤️❤️❤️至於其他的小菜,質素都非常高,色香味俱全,但不是非常大份的,所以可能要有心理準備比平常的菜式要多點幾款,才足夠一家人吃❤️❤️👍🏻👍🏻

2023-04-26 1101 瀏覽
之前已經有食過一次😍估唔到觀塘有咁好味嘅上海菜🤍🤍今次食得好好味🤤正啊我哋嗌咗酸辣湯~ 魚羹 都好鮮味海蜇青瓜超好食~ 酸酸地幾開胃❤️❤️ 小籠包我哋嗌咗四隻蟹粉小籠包同埋一籠正常小籠包~ 好好味呀包裹住啲湯汁熱辣辣勁好食🤤、 仲有好好味嘅炸銀絲卷~點煉奶一流😍醉鴿 夠曬味🤤好食啊~炸松子魚🤤🤤好香口好好食配埋甜甜地嘅汁 ~ 炒年糕正常發揮❤️煙煙韌韌食上海嘅必嗌❤️👉🏻👉🏻第一次食蜜汁火方😍😍一試愛上勁好食個皮軟林林暖笠笠👉🏻再配埋香脆嘅炸腐皮+青瓜+火腿👉🏻淋上靈魂醬汁😍好好食啊 我食左兩份🤣 原本諗住去食甜品㗎,不過已經好飽啦食唔落🥲
我哋嗌咗酸辣湯~ 魚羹 都好鮮味
海蜇青瓜超好食~ 酸酸地幾開胃❤️❤️
👉🏻👉🏻第一次食蜜汁火方😍😍一試愛上勁好食
原本諗住去食甜品㗎,不過已經好飽啦食唔落🥲
2023-04-17 958 瀏覽
非常差的晚飯體驗!我地一行4人訂了當晚6點晚飯, 5:50PM已到達餐廳。我地企左係reception 大約5分鐘, 完全無人理我地, 我跟住行入D試圖找職員幫手, 但職員不理會, 就算同我有眼神接觸的都無意圖想招呼我地入座, 已經再企多了5分鐘, 我就入去收銀位置找個部長 (因她的制服不同), 她不太禮貌地指向門口, 叫我出去等!! 我同佢講我已經等左10分鐘, 但她沒有理會。企多2-3分鐘, 終於有個侍應帶我地入座。其實當時時間尚早, 場內只有2成位置有客, 所以肯定不是太忙無閒帶位!好的, 算! 到了點菜時間。同我地落單的侍應態度極差, 沒有笑容沒有講唔該沒有講多謝我都無所謂, 但唔該態度好小小, 唔好對我地反白眼!食物質數: 我唔可以講難食, 但唔係好食。同埋大部分野係預先整定,  北京填鴨的夾餅係凍既, 好明顯係一早蒸定; 生煎包又係唔熱, 而且內便係無湯汁, 應該係凍左"鯨"哂, 其他野食無特別但唔係好味。埋單唔平, 差不多$800 (4位)。好難再會去呢間餐廳!
非常差的晚飯體驗!

好難再會去呢間餐廳!
2023-04-15
10 分鐘 (堂食)
2023-04-07 853 瀏覽
昨天下午和一個朋友在該店舖午膳, 連埋早一個月光顧, 兩次都安排在很緊迫的座位. 左右兩邊分別有兩枱客, 一台三人, 一台兩人, 每張枱相距只有4至5吋距離, 根本同朋友傾唔到計, 嘈過街市!!首先收費已經唔係平, 但係座位設計鋪排比快餐店還要緊迫, 就算你唔同朋友傾計, 隔離啲人講嘢, 因為坐得太近,都會好嘈!有啲似去咗市政局街市上面的餐廳一樣, 好嘈吵!!!冇本事再去了!!!
有啲似去咗市政局街市上面的餐廳一樣, 好嘈吵!!!
冇本事再去了!!!
2023-04-06
2023-03-11 1209 瀏覽
從來未試過出街食啲咁嘅嘢,垃圾中嘅垃圾,同食隔夜飯餸一樣!好後悔同朋友嚟食,食咗好唔舒服。啲裝修又殘又舊,食物質素比以前差很多。比以前初初開店時,簡直係天堂與地獄。如果之前嚟過或者冇嚟過,都千祈唔好再試。
2023-03-08
2023-03-01 1310 瀏覽
一大班朋友都想食片皮鴨🦆Apm呢間都食過好幾次 所以決定去再食今次一行十一人去 book左張大枱近窗邊入面嘅坐位都比較多 而且都寬敞係好適合一家大細 朋友一齊去食飯聚一聚☺️一坐低緊係即刻嗌左隻片皮鴨先啦片皮鴨評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻見到個色澤都知係好食 皮脆肉嫩唔好睇以為個啲皮得一籠好少原來食下食下都有20幾塊😆個皮好軟好薄 用嚟包片皮鴨好好食而啲鴨真係好嫩好正 一啲都唔’鞋‘拌碟仲有啲山楂條 好開胃好夾雜果糖醋大黃魚評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢條魚麻麻地 一嚟難起 一起啲骨就痴住曬而且個魚皮都唔夠脆 味道就幾好食醉乳鴿評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好入味嘅醉乳鴿 啲肉好嫩滑仲有啲陳皮拌碟 不過食落就冇乜陳皮味咸蛋黃米通評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好驚喜 估唔到咁好食🤤咬落去脆卜卜加埋啲咸蛋黃味真係好正 仲要唔會好油膩嘅感覺蔥爆羊肉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個羊肉唔會好羶 可能係有大蔥味係到啲羊肉片好薄 所以炒完配飯食真係一流炒年糕評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻味道好好 年糕亦都好煙韌 陳醋餚肉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個肉係凍嘅 有層類似jelly嘅嘢 點埋陳醋食都好食上海粗炒評分:👍🏻👍🏻
一大班朋友都想食片皮鴨🦆

呢個肉係凍嘅 有層類似jelly嘅嘢 點埋陳醋食都好食

上海粗炒
味道好好 好入味 但又唔會好重味精
2023-02-27 1312 瀏覽
又同朋友二人去咗apm京饌食北京填鴨。北京填鴨皮肉均稱,唔會太多肥膏,半隻份量都好大碟。餅皮雖然好快凍咗,但唔會太硬。配料份量充足,有山渣條、青瓜條,同埋甜醬。煎鍋貼一碟六隻,鍋貼底部煎到焦香脆卜卜,但仍有充足肉汁,蘸醋同食剛剛好。雞絲粉皮,雞絲肉質唔韌,醬汁好多,足夠拌勻每條粉皮😆*店舖坐位唔算闊落,同隔離枱好近,聽到人地傾偈內容😆**成日轉餐牌,最喜歡的脆脆臭豆腐粒又無咗...希望佢可以快啲再提供啦
又同朋友二人去咗apm京饌食北京填鴨。

煎鍋貼

雞絲粉皮,雞絲肉質唔韌,醬汁好多,足夠拌勻每條粉皮😆
雞絲粉皮

*店舖坐位唔算闊落,同隔離枱好近,聽到人地傾偈內容😆

煎鍋貼
  • 鮮肉鍋貼
2023-02-20 671 瀏覽
食物品質十分有水準。色香味俱全。㕑師功夫了得,相比其他同類型店舖超班很多。雖然地方稍微狹窄,但員工良好的服務態度彌補了這缺點。試過必定會放棄去其他同類型食肆。必定會再光顧。
試過必定會放棄去其他同類型食肆。必定會再光顧。
2023-02-20
2023-02-10 925 瀏覽
第一次同朋友黎食呢間位於觀塘APM既片皮鴨☺️☺️入座時話有限時,所以等齊人先入座🤪🤪(但最後食完店員都無特別趕我哋走,可能外面無客人等位)我哋叫左食套餐(套餐相對食既款式較多,而且價錢比較抵食)每款都幾精緻片皮鴨配料都好多同足夠呢款雜菜味道都好好,湯也比我偷喝了比較fusion的菜式😂😂😂咕嚕肉有薯條呢款醬汁好好吃前菜海哲味道也不錯這個作小吃,吹吹水時吃這個魚好鮮甜,可惜份量比較精緻☺️☺️
第一次同朋友黎食呢間位於觀塘APM既片皮鴨☺️☺️

片皮鴨配料都好多同足夠

呢款雜菜味道都好好,湯也比我偷喝了

比較fusion的菜式😂😂😂咕嚕肉有薯條

呢款醬汁好好吃

前菜海哲味道也不錯

這個作小吃,吹吹水時吃

這個魚好鮮甜,可惜份量比較精緻☺️☺️
2023-01-09 1822 瀏覽
間唔中會諗起呢到嘅醉鴨肝 於是今晚又嚟食下星期日睇嚟都多人 不過唔使等位但得兩個人就要坐中間同隔離檯只有一條縫嘅位醉鴨肝仲係好好食口感好似凍嘅牛油咁好滑 入面好滑嫩加埋啲酒汁好入味 舊舊都好有鴨肝香咪同酒香小籠包係有四粒嘅我最鍾意嘅一樣嘢係入面係啲肉餡無薑佢個皮夠薄 不過筷子功唔好會夾爛個皮啲肉加埋湯汁食落好舒服清炒河蝦仁就有少少失準 之前食啲蝦仁係細粒啲 會鮮甜同彈牙啲今次啲蝦仁都幾大粒 無咗個鮮甜味北京填鴨上到嚟熱辣辣 即刻就咁夾兩片嚟食燒到皮脆肉嫩 唔會好肥膩 夾埋餅皮食就會有層次啲總括嚟講啲嘢係幾好食 同埋幾貴😂都係想食醉鴨肝過下口癮時先會再嚟
間唔中會諗起呢到嘅醉鴨肝 於是今晚又嚟食下

總括嚟講啲嘢係幾好食 同埋幾貴😂
都係想食醉鴨肝過下口癮時先會再嚟
2023-01-08
2022-12-21 1357 瀏覽
每次去親觀塘,其中一間會心思思想去嘅餐廳就係京饌。咁遲收工喺附近,所以就去咗食。平日我主打嘅菜式係菜肉雲吞同埋嫩雞煨麵,今日同埋朋友一齊食,所以可以叫多兩樣,我哋就揀咗桂花糖蓮藕同埋上海粗炒。桂花糖蓮藕我本身以為係就咁蓮藕加桂花糖,點知原來佢係會將每一嚿蓮藕都炸過先再加桂花糖漿,揸得非常香口,加埋桂花糖漿真係好好食。不過本身我唔食得太多炸嘢,如果唔係清碟都得。菜肉雲吞一如以往水準,皮薄餡靚。我鍾意嘅菜肉雲吞菜肉比例係菜多個肉好多,而佢亦都完全符合我嘅要求。清湯亦都唔錯,如果唔係我要飲晒嫩雞煨麵嘅雞湯,我都會飲咗呢個湯。嫩雞煨麵亦都係符合水準之作,雞湯濃郁,杯麵會得夠入味,絕對唔係出面好多地方嘅湯還湯麵還麵。上海粗炒都好味,水準正常,未至於好多年嘅會面同埋菜肉雲吞咁好,但係都係合乎水準。

2022-12-02 1170 瀏覽
食晚市諗到慢慢食同朋友傾計,結果食到7788擺底哂筷子,問都唔問就來收哂野,連杯茶都想收埋。唔係即刻阻止連飲杯茶都無機會,好似叫你食完好快啲走,唔好留係度慢慢飲茶咁……其實想收左野先,講一聲都得,但收茶杯個下真係好shock,搞到最後都覺得唔好留咁耐,埋單去左附近咖啡店坐底飲住咖啡同朋友叙舊。以往都久唔久有來午餐,服務都無咁差,今次第一次食晚市估唔到會咁,應該唔會有下次……表示好失望,因為野食係幾好食先來,服務以往都叫過得去,但無諗過今次來明顯差左……
2022-12-01
2022-12-01 929 瀏覽
叫嘢食嘅時候,有個光光地頭,中年嘅侍應過黎落單。望都唔望人一眼,落完一個菜準備叫下一個,望返上去佢已經走咗。叫返佢返黎,落完一個,又走開,嘢都唔講一句,好似唔想做咁。 落一次單,佢走咗幾次。唔明點解佢會咁,可能有啲趕時間,都可能我地太吸引,怕忍唔住會同我地表白? 叫完嘢食唔夠位放,又係咁推啲嘢食上枱。係咁趕我地食快啲。總之間嘢啲職員態度都好差,嘢食又唔係特別好。無咩事,可以有其他選擇。一定唔會再黎!!
叫嘢食嘅時候,有個光光地頭,中年嘅侍應
2022-12-01
2022-11-21 1000 瀏覽
今晚約咗親戚嚟到APM食晚飯友人介紹所以訂咗呢間食京川滬菜嘅餐廳餐廳留咗卡位比我哋一行5位晚市關係都比較噪吵-友人介紹必點話梅醉乳鴿食落每啖都有酒味同酒香醉話梅酸甜加埋酒味好有趣雞絲粉皮粉皮食落煙韌彈滑,配埋麻醬雞絲好美味蟹粉小籠包皮薄餡靚,咬落一口湯芳香四溢,只可惜蒸得唔夠耐唔夠熱鎮江排骨食落每一口都酸甜鬆軟有醋香,香味誘人羊腩煲湯底調味恰到好處,鹹香又唔會搶咗肉味羊肉肥美多汁又夠鮮嫩,口感較軟稔而羶味不濃枝竹入哂味,筍鮮嫩爽口,馬蹄爽甜高力豆沙外皮較厚身,炸得不夠耐,表面唔脆餡心甜度適中整體食物相當不錯,坐得舒適,可以再來
今晚約咗親戚嚟到APM食晚飯
友人介紹所以訂咗呢間食京川滬菜嘅餐廳
餐廳留咗卡位比我哋一行5位
晚市關係都比較噪吵
友人介紹必點話梅醉乳鴿
食落每啖都有酒味同酒香
醉話梅酸甜加埋酒味好有趣

雞絲粉皮
粉皮食落煙韌彈滑,配埋麻醬雞絲好美味

蟹粉小籠包
皮薄餡靚,咬落一口湯芳香四溢,
只可惜蒸得唔夠耐唔夠熱

鎮江排骨
食落每一口都酸甜鬆軟有醋香,香味誘人

羊腩煲
湯底調味恰到好處,鹹香又唔會搶咗肉味
羊肉肥美多汁又夠鮮嫩,口感較軟稔而羶味不濃
枝竹入哂味,筍鮮嫩爽口,馬蹄爽甜

高力豆沙
外皮較厚身,炸得不夠耐,表面唔脆
餡心甜度適中

整體食物相當不錯,坐得舒適,可以再來