2023-02-08 58 瀏覽
一間位於觀塘工廈嘅餐廳📍餐廳離地鐵站非常近🚇,一入餐廳見到個環境好文青feel,好舒服,食物都唔錯👍🏻🔸 寶島蛋餅(配肉鬆)🍳 ($50)蛋餅整得好香脆😋 肉鬆嘅份量都好足夠🌟可以揀走醬 我就揀咗🙈 就咁食都好食👍🏻🔸 波霸奶茶🧋 (下午茶 +$0)係賞茶嘅奶茶✨🟤 總結係一間好舒服嘅小店,今次食嘅食物質素唔錯😋 價錢都算平,下午茶餐配波霸奶茶好抵😍 下次有機會會試多啲唔同dishes✨
一間位於觀塘工廈嘅餐廳📍

🔸 寶島蛋餅(配肉鬆)🍳 ($50)
蛋餅整得好香脆😋
肉鬆嘅份量都好足夠🌟
可以揀走醬 我就揀咗🙈 就咁食都好食👍🏻

🔸 波霸奶茶🧋 (下午茶 +$0)
係賞茶嘅奶茶✨

🟤 總結
寶島蛋餅
寶島蛋餅
2023-02-05 36 瀏覽
豬軟骨新竹米粉湯🍜米粉不過不失 湯底好鮮甜💯豬軟骨好淋好入味 同埋d肉好嫩滑good👍🏼另一個餸揀咗最鍾意食既酒糟雞中翼 酒味夠晒濃 加埋辛辣味 冚住左平時酒糟既苦味 勁正!食完想嗌多份外賣🤣🤣台式鐵板吐司-滿漢綜合🥪滿漢綜合有蛋 芝士 煙肉同埋火腿~咬完第一啖 充滿驚喜🤩麵包係我最鍾意食既牛油酥皮方包 烘得岩岩好~正常女仔食量一份已經好飽😊黑松露薯條🍟跟餐加$30可以試埋佢既黑松露薯條~薯條既份量都算多 黑松露醬略嫌唔夠濃 但整體都可以🤗巴斯克蛋糕🧁呢個甜品好打卡😍賣相同味道都超乎我想像中好食~芝士味夠晒濃 仲配埋珍珠一齊食 將個口感提升😋凍柚子蜜🍹柚子味都夠濃 算係正常發揮👍🏼QR code下單時可以揀少冰少甜 岩晒keep fit既人士波霸奶茶🧋跟餐6pm前可免費升級👏🏼對賞茶既飲品印象唔深 ~但經過呢餐之後就加深左😊奶底好香 珍珠夠多 出色👍🏼伊甸 (觀塘)觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓C室

豬軟骨新竹米粉湯🍜

波霸奶茶🧋

伊甸 (觀塘)
觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓C室
2023-02-02 56 瀏覽
[ 伊甸 Eden ]再次encore嘅餐廳,皆因食物質素不錯,而且環境舒適👍🏻👍🏻緊喺要約埋朋友去食吓。✿ EDEN 特製台式雙餸鐵路便當 $60午餐呢個價錢有雙餸相當抵食,雙餸揀咗鹽酥雞排&花枝丸,另外仲追加咗+$12台灣腸&魚肉春卷,每款都可以試到小小🤏🏻🤏🏻花枝丸整得彈牙有口感👍🏻台灣腸咬落會爆汁😋✿ 台式鐵板吐司配鹽酥雞排🍞🍞 $78吐司喺丹麥多士,甜甜地,再配埋沙律醬,味道一流。多士夾住原塊雞排🤤🤤睇見都流口水。✿ 波霸奶茶🧋🧋午餐會包一款飲品,仲可以揀賞茶出品嘅波霸奶茶,唔洗額外加錢,好抵呀😲😲總結🫦午市套餐抵食,仲有珍珠奶茶飲,啱哂珍奶控🤭🤭✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿伊甸 Eden地址: 觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓C室電話: 96855957✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 伊甸 Eden ]

✿ EDEN 特製台式雙餸鐵路便當 $60

✿ 台式鐵板吐司配鹽酥雞排🍞🍞 $78

✿ 波霸奶茶🧋🧋

總結🫦
午市套餐抵食,仲有珍珠奶茶飲,啱哂珍奶控🤭🤭
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
伊甸 Eden
電話: 96855957
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 台式鐵板吐司
  • 波霸奶茶
2023-01-31 44 瀏覽
觀塘工廈嘅樓上Café ,裝修之後都係第一次嚟,地方夠大,空間闊落,坐得舒服,係同朋友傾計嘅好地方👍🏻 台式香菇肉燥配鹽酥雞排台灣腸珍珠白飯🍱珍珠飯上面鋪滿肉燥,甘甜唔油膩,送飯一流。鹽酥雞排新鮮炸起,十分酥脆。炸粉同椒鹽份量啱啱好,雞排肉質軟嫩。仲有好鍾意嘅台灣腸,正!😋 Eden雙餸鐵路便當仲送涼拌小食及飲品。波霸奶茶係賞茶出品,好飲👍🏻👍🏻

台式香菇肉燥配鹽酥雞排台灣腸珍珠白飯🍱

2022-11-17
今日去咗官塘一間主打台灣菜嘅餐廳 — 伊甸,之前都嚟過幾次食晚餐感覺都幾好!星期六大概十二點鐘到未算太多人,但再晏少少就已經full house,想食記得book位或者早少少到!台式鐵板吐司($67)brunch必點之選,今日揀嘅滿漢綜合有炒蛋、起司、培根、火腿同沙律菜,厚切吐司選用咗酥香丹麥多士,再烤到兩邊焦香,配埋豐富餡料同沙律醬,啖啖台味!EDEN 特盛台式雙餸套餐($88)餸菜款式多又樣樣都好高質,今次嘅鹽酥豬排炸到外酥內軟,小米辣酒糟雞中翼酒香十足,非常惹味!秘製辣肉碎香同辣度夠,但如果撈米粉就唔略嫌鹹度唔夠。套餐仲有甜品黑糖花生麻糬或者紅豆仙草芋圓,非常滿足!巴斯克芝士蛋糕(+$30)芝士蛋糕比平時更為焦香,帶淡淡檸檬嘅酸同香,入口唔會太漏,想食甜品不妨一試!午市套餐仲可以免費升級賞茶波霸奶茶,平時飲一杯都要三十幾蚊,跟餐飲性價比超高!

台式鐵板吐司

EDEN 特盛台式雙餸套餐

黑糖花生麻糬

台式鐵板吐司
EDEN 特盛台式雙餸套餐
黑糖花生麻糬
2023-01-05 61 瀏覽
今次來到朋友食過話好抵食的台式樓上cafe,超近地鐵站,d3出口行大約5分鐘一層樓梯就到👏🏻店面都好闊落多坐位,空間感十足,就算坐滿哂人都唔會有侷促嘅感覺。特製台式雙餸鐵路便$60Set 1台式香菇肉操飯可以,味道好居家A鹽酥雞排(4塊)炸得剛剛好唔會柴B台灣腸(2舊)有驚喜,黑焦味好重😋特製台式雙餸鐵路便$60Set 2秘製辣肉碎乾拌新竹米粉唔辣,米粉好濕潤,乾拌肉操唔錯A清湯牛肋條 (4舊)似牛肉麵上面的半筋半肉,都唔錯B吉列炸蝦超正,炸得好脆又保留左蝦的鮮嫩👍🏻波霸奶茶茶味唔太濃,飲落順口,唔會癡牙另外追加黑糖奶蓋波霸巴斯克蛋糕 $40啖啖的芝士味,黑糖奶蓋微鹹,中和了芝蛋糕的甜味黑松露薯條 $30可以再炸得脆d ,黑松露漿滿滿,可以留返小小點炸蝦,超正

特製台式雙餸鐵路便$60
Set 1
台式香菇肉操飯
可以,味道好居家
A
鹽酥雞排(4塊)
炸得剛剛好唔會柴
B
台灣腸(2舊)
有驚喜,黑焦味好重😋

特製台式雙餸鐵路便$60
Set 2
秘製辣肉碎乾拌新竹米粉
唔辣,米粉好濕潤,乾拌肉操唔錯
A
清湯牛肋條 (4舊)
似牛肉麵上面的半筋半肉,都唔錯
B
吉列炸蝦
超正,炸得好脆又保留左蝦的鮮嫩👍🏻

波霸奶茶
茶味唔太濃,飲落順口,唔會癡牙

另外追加

黑糖奶蓋波霸巴斯克蛋糕 $40
啖啖的芝士味,黑糖奶蓋微鹹,中和了芝蛋糕的甜味

黑松露薯條 $30
可以再炸得脆d ,黑松露漿滿滿,可以留返小小點炸蝦,超正
2023-01-05
2022-12-23 58 瀏覽
「伊甸」位於觀塘工業中心,因為之前去果座大廈食過嘢所以知道有伊甸嘅存在,環境簡約清新,喺度用餐感覺好舒服。✿ 台式鐵板吐司 (滿漢綜合) $67相信好多人都食過洪瑞珍嘅三文治🥪滿漢即雞蛋、芝士、煙肉、火腿🥚🧀🥓材料好豐富,吐司烘烤得香脆,數款材料結合滋味十足。✿ 𝐸𝐷𝐸𝑁特盛台式雙餸套餐台灣菜都有雙餸飯?真系咩菜式都整到雙餸飯😂台式香菇肉燥飯配鹽酥雞排、魚肉春卷,鹽酥雞排香脆可口,同時可以做到吾油膩,魚肉春卷吾系難記戈隻😹炸過都香口。✿ 紅豆鮮草芋圓隨餐附送紅豆鮮草芋圓/ 黑糖花生麻糬,紅豆鮮草芋圓比想像中好味勁多😍鮮草好滑,地瓜圓、芋圓口感煙韌,地瓜同香芋味好重🧡💜✿ 黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕 $40套餐加$40就可以享用黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕,聽個名都知堅🤣黑糖珍珠同奶蓋系分開上,珍珠ok煙韌,奶蓋不太漏甜度恰到好處。巴斯克芝士蛋糕偏向似一般cheesecake,芝士味濃郁。

✿ 台式鐵板吐司 (滿漢綜合) $67

✿ 𝐸𝐷𝐸𝑁特盛台式雙餸套餐

✿ 紅豆鮮草芋圓
鮮草好滑,地瓜圓、芋圓口感煙韌,地瓜同香芋味好重🧡💜

✿ 黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕 $40
2022-12-17
2022-12-22 1489 瀏覽
裝修好靚,有普通座位,都有bar 枱同矮枱,黑鋼餐具都印有Eden ▫️EDEN特製台式雙餸鐵路便當 (一至五午市)- $60 , 包前菜飲品▫️前菜為辣菜脯及酸蘿蔔▫️QR code落單☑️台式香菇肉燥飯 ☑️EDEN 秘製辣肉碎乾拌新竹米粉2款肉燥都好食,辣肉碎都幾辣,但有種麻香好惹味,中意辣嘅朋友要試下。新竹米粉可以湯或乾拌,米粉好幼,份量足夠。☑️鹽酥雞翼 / 香煎豬扒 /☑️魚肉春卷/ 鹽酥雞扒A有7個選擇,B有8個選擇,真係吾知點揀,全部都好叫吸引,最後選左以上呢d。鹽酥好脆,有鹹香,而且切好一件件,十分推薦,香煎就要自己切,但就冇甘熱氣。鹽酥雞翼都大隻,魚肉春卷就香口得黎有咬口,我幾中意。☑️波霸奶茶冇諗過呢到嘅飲品係賞茶出品,珍珠軟糯有黑糖香味,奶茶都好味,奶味茶味都剛好,午餐set先$60,波霸奶茶仲要吾洗加錢,而且同出面飲一樣甘大杯,好抵啊😆熱凍飲都可以,仲可以少冰微甜,飲吾晒仲可以拎住行街繼續飲。☑️黑松露薯條 (細)- $30薯條新鮮炸起,又脆又熱,薯味濃,下面仲有椰菜墊底,而黑松露沙律醬份量夠多,薯條食完都仲有剩。🔘巴斯克芝士蛋糕 - $30甜品可以後上,3.5吋睇落好細,但其

▫️前菜為辣菜脯及酸蘿蔔

☑️波霸奶茶

☑️黑松露薯條 (細)- $30
黑松露薯條

🔘巴斯克芝士蛋糕 - $30
甜品可以後上,3.5吋睇落好細,但其實你食完正餐已經好飽,個蛋糕仲要繼濟。蛋糕芝士及檸檬味香濃,但好似焗得太熟,個外表好黑,中間亦做吾到流心/creamy效果,變左雪芳蛋糕咁樣,有d失望。

2022-12-22
午餐
黑松露薯條
2022-12-21 57 瀏覽
話說朋友近排個個都去台灣旅行,自己心郁郁都想去又冇時間,去咗台式飲品店合併既賞茶餐廳,感受下台灣小食既味道。台式鐵板吐司 鹽酥雞排 $78鹽酥雞扒炸得香脆可口,啱啱炸好會外脆內軟,唔會有太大炸粉味,好有台灣地道小食嘅感覺。黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕(凍)(3.5") $40巴斯克芝士蛋糕口感綿密,淋上黑糖奶蓋波霸,合味勁夾,鍾意食甜品嘅一定唔好錯過🥰🥰🥰百香翡翠(鮮)$15百香果偏甜,揀少甜已經足夠😳💛寶島蛋餅肉鬆 培根 🥓輕量沙律🥗$68蛋餅皮煎得脆卜卜,加埋肉鬆培根,鹹香味濃,配搭新鮮沙律,清新與濃郁味中和返,take 個balance 🙈黑松露薯條 🍟$30粗薯條配上黑松露醬,脆卜卜又沾上甜甜的味道桂花烏龍波霸奶茶🧋$15波霸珍珠有咬口,但個人建議揀少甜~🌟

台式鐵板吐司 鹽酥雞排 $78

黑糖奶蓋波霸巴斯克芝士蛋糕(凍)(3.5") $40

百香翡翠(鮮)$15
百香果偏甜,揀少甜已經足夠😳💛

寶島蛋餅肉鬆 培根 🥓輕量沙律🥗$68

黑松露薯條 🍟$30
粗薯條配上黑松露醬,脆卜卜又沾上甜甜的味道

桂花烏龍波霸奶茶🧋$15
波霸珍珠有咬口,但個人建議揀少甜~🌟
幫襯勁買💛伊甸 ➰@eden.kwuntongan invitation to our feast嚟到觀塘就梗係去工廠大廈啦,今次去咗觀塘工業中心,地點超方便,喺地鐵站出閘之後行過去行過去2分鐘都唔洗😎前身係原址開左5年嘅小伊甸,換左個更清新簡約嘅格局🎋 引用左聖經伊甸園嘅樂園意思,用嚟比喻幸福快樂嘅生活環境🍀賞茶外賣就飲得多,新餐廳依舊同賞茶cross over,就可以坐低歎杯茶同食下便當🍱 餐廳分左4個area,cushion位、卡位、矮櫈同bar枱高櫈🪑 入座嘅時候店員表示可以隨便揀位坐你,做人最緊要係有得揀嘛🤓牆上寫住啟發性嘅字句,鼓勵大家順境時好好享受,但係逆境時亦要多思考,千祈唔好灰晒機,撐住呀🥹花枝丸 台灣腸 配鹽酥薯條 🍟下午茶有啲輕量嘅選擇,花枝丸漲卜卜,台灣腸皮脆肉香,肥瘦比例剛好,炸物加啲椒鹽粉真係好惹味🤤寶島蛋餅 配輕量沙律 🫔火腿|鮪魚蛋餅可以自選一款配料,火腿、起司、鮪魚、肉鬆、粟米同培根🥓 原本個set default係單拼,加$10可以雙拼✌🏽 配料份份量都幾多,外皮口感酥脆又帶點煙韌😬 沙律除左有常見嘅胡麻醬之外,仲有健康嘅nuts碎係面🌰 巴斯克芝士
幫襯勁買💛

寶島蛋餅 配輕量沙律 🫔
火腿|鮪魚

巴斯克芝士蛋糕 🍰

巴斯克芝士蛋糕

帶點淡淡嘅檸味,清香唔膩,平衝左芝士蛋糕嘅🍋 除左原味,當然唔少得台式必備嘅黑糖奶蓋同波霸珍珠🧋 跟餐嘅話比散叫平$10💰

冬瓜仙草 🫒

葡萄柚綠 加蘆薈 🍊

冬瓜仙草  葡萄柚綠 加蘆薈

呢到有完完整整嘅賞茶menu,印象中價錢都好似係差唔多🥳 套餐包一杯綠茶/烏龍茶/柚子蜜/檸檬蜜,但重點係台式飲品不論原價幾錢,跟餐都只係$15❗️6點前仲可以免費升級波霸奶茶🧋

除左物質食糧之外,門口亦有寄賣唔同嘅精神食糧 - 心靈成長書籍📚 同皮膚保養品💆🏻 環境清靜舒適,無論係咪基督徒都值得支持嘅小店🙌🏻

仲有唔少勵志正能量嘅金句,精神滿滿🈵 quote返收據上嘅一句金句 「惟願公平如大水滾滾,使公義如江河滔滔」🌊

支持良心小店💛
花枝丸 台灣腸 配鹽酥薯條
冬瓜仙草  葡萄柚綠 加蘆薈
Just 1 minute away from Exit D of Kwun Tong MTR Station, there is a amazing Taiwanese cafe with an elegant and comfortable environment.The restaurant has just been refurbished, and the whole environment has a fresh and youthful feel. It feels like sitting here to relax for a day is scary Food and beverages are almost worth it. The set meal is $88, including Taiwanese drinks and desserts, and the portions are really big. You can really order a cup of food and drink while sitting here with friends

Food and beverages are almost worth it. The set meal is $88, including Taiwanese drinks and desserts, and the portions are really big. You can really order a cup of food and drink while sitting here with friends.

The set meal is worth eating, and I bought two special table-style double-dish set meals

Taiwanese Mushroom Minced Pork with Pearl Rice
Pan-fried Pork Chops
Salted Crispy Huaqi Pills (2 pcs)
Beef Ribs in Clear Soup
cold snacks

Taiwanese Mushroom Minced Pork with Hsinchu Rice Noodle Soup
Honey Pork Knuckle
Dried meat and hot vegetables
Chicken Wings with Millet and Spicy Wine Lees (2pc)
cold snacks

Dessert
Red Bean Jelly and Taro Balls

The overall food is full of Taiwanese taste. After eating a big bowl of taro balls, it is really satisfying. I feel that everyone is young and left. Haha, it is really a comfortable cafe.
一向都知道官塘工厦區有好多隱世美食,今次喺朋友介紹下就去左官塘工業中心第四期嘅【伊甸】食lunch。呢度嘅裝修設計走台灣文青風,别樹一格,感覺非常舒適。🥰我哋各自order咗特盛台式雙餸套餐share食。首先可選台式香菇肉燥/EDEN秘製辣肉碎配珍珠白飯/新竹米粉湯/乾拌新竹米粉,再選二餸(有15款選擇),再有甜品及飲品,都幾豐富。😋分別有台式香菇肉燥珍珠白飯、鹽酥豬排、鹽酥雞中翼、台式香菇肉燥新竹米粉湯、鹽酥雞排、鹽酥花枝丸、秘製辣肉碎珍珠白飯、蜜汁豬手、小米辣酒糟雞中翼、涼拌小食,飲品有波霸奶茶、鮮檸檬蜜,甜品有黑糖花生麻薯及紅豆仙草芋圓。😍台式香菇肉燥珍珠白飯及台式香菇肉燥新竹米粉湯嘅香菇味濃,肉燥又入味,配飯或米粉同樣出色。😋鹽酥豬排、鹽酥雞中翼、鹽酥雞排、鹽酥花枝丸超惹味,炸得甘香可口又不失肉質鮮嫩。😋秘製辣肉碎珍珠白飯值得推薦,辣肉碎味覺口感冇得彈。😋蜜汁豬手分量十足兼香口,好有骨膠原。😋小米辣酒糟雞中翼有少少酒香味,雞肉嫩但吾肥。😋波霸奶茶、鮮檸檬蜜同樣係台式手沖飲品,好味。😋黑糖花生麻薯及紅豆仙草芋圓食嗰時好有台灣感覺。🥰

秘製辣肉碎珍珠白飯值得推薦,辣肉碎味覺口感冇得彈。😋

蜜汁豬手分量十足兼香口,好有骨膠原。😋

小米辣酒糟雞中翼有少少酒香味,雞肉嫩但吾肥。😋

波霸奶茶、鮮檸檬蜜同樣係台式手沖飲品,好味。😋

黑糖花生麻薯及紅豆仙草芋圓食嗰時好有台灣感覺。🥰
2022-12-10 1105 瀏覽
觀塘其實好多好野食,今晚就搵到間同地鐵站只有一分鐘步行距離嘅台式料理cafe,特別推介一下!平時响地鐵月台都會見到呢間 “伊甸”,木系裝潢簡潔明亮,牆身有特別中文格言,亦有唔同枱櫈高度任君選擇 (對窗外境嘅bar枱、矮圓枱、長枱)。坐低後見到餐具都刻咗 eden,整齊又有型格!同朋友各自點咗 “特盛台式雙餸套餐”,好抵食!秘製辣肉碎、乾拌新竹米粉 - 好鍾意呢個配搭,未撈個肉碎時,已經聞到米粉淡淡米香味,而個肉碎汁香辣滋味到可以令我食晒一大碗米粉!醬炆豬軟骨肉質淋,魚肉春卷就似炸咗嘅長型魚蛋,每樣份量啱啱好,又可以試唔同野☺️朋友嘅台式香菇肉燥上碟時已放在新竹米粉湯裡,一樣清香爽口。試咗個清湯牛肋條,仲有牛筋! 都炆得好入味😋而台灣腸就有微辣嘅黑椒帶出滋味。涼拌小食有酸蘿蔔同埋辣菜,醒神開胃。跟餐仲包埋波霸奶茶🧋,抵晒!食完兩餸麵餐先叫店員上甜品,好期待呀!果然無令我失望,紅豆甜、仙草撈淡奶、煙煙韌韌嘅芋圓係台灣經典甜品🍡 朋友嘅黑糖花生麻糬都特別,外層係黑糖啫喱、甜而不漏,包住濃郁花生餡料,實在係花生醬控嘅至愛🥜今晚真係飽到捧住個肚腩走!

同朋友各自點咗 “特盛台式雙餸套餐”,好抵食!

今晚真係飽到捧住個肚腩走!
  • 紅豆仙草芋圓
  • 波霸奶茶
2022-12-10 37 瀏覽
要在觀塘工廠區覓食,往工廈走是常識吧。這裡原來是台灣茶飲店賞茶的餐廳,裝修是我最喜歡的日系小清新路線,加上工廈的地方寬敞,空間感十足。和朋友每人點了這裡的「EDEN 特製台式雙餸鐵路便當」,餸除了一般的豬扒雞扒外,還有清湯牛肋條、醬炆豬軟骨,蜜汁豬手可選;不想吃飯也可以選湯米粉或乾拌米粉。朋友點了鹽酥雞扒拼酒糟雞中翼湯米粉,酒糟雞翼帶少許辣味道不錯米粉配辣肉碎和菜脯亦非常惹味。我則點了鹽酥豬排拼小香腸肉燥飯兩樣餸都是我的最愛,二話不說的點了,小香腸是黑椒味的,正👍🏼貪心的我們還追加了黑松露薯條和黑糖奶蓋波霸芝士蛋糕。粗薯條配上黑松露蛋黃醬,香脆可口。巴斯克芝士蛋糕配上奶蓋和珍珠,豐富了味道和口感的層次。非常滿足又抵食的午餐+下午茶,就這樣和朋友傾傾講講,過了一個悠閑的下午

要在觀塘工廠區覓食,往工廈走是常識吧。

米粉配辣肉碎和菜脯亦非常惹味。

我則點了鹽酥豬排拼小香腸肉燥飯

貪心的我們還追加了黑松露薯條和黑糖奶蓋波霸芝士蛋糕。
粗薯條配上黑松露蛋黃醬,香脆可口。

巴斯克芝士蛋糕配上奶蓋和珍珠,豐富了味道和口感的層次。

2022-12-03 54 瀏覽
觀塘都吾少台灣野揀,經朋友推介黎到呢間一試~呢到其實好近地鐵站,不過平時少係呢幢大廈食野,所以要搵一搵先搵到呢間店入到去,見餐廳好闊落,裝修都好有feel,牆上有畫同經文,配合‘伊甸’呢個名,感覺好舒服。連餐具都有餐廳名好細心!佢既午市套餐真係好想抵!$60揀飯/面,再揀主菜,然後仲有小食及台式飲品送!真心好抵食我哋一行幾人,大家都叫下唔同款式的食品!鹽酥豬扒、台式腸同吉列蝦我覺得最好食~台式飲品仲要大大杯我揀波霸奶茶微糖,的確唔會甜,推介另外都點咗蛋餅,又係好值得推介嘅食品,蛋餅煎得好脆好香總結覺得呢間又抵食又好食,會下次再食!
觀塘都吾少台灣野揀,經朋友推介黎到呢間一試~

我揀波霸奶茶微糖,的確唔會甜,推介

另外都點咗蛋餅,又係好值得推介嘅食品,蛋餅煎得好脆好香

總結覺得呢間又抵食又好食,會下次再食!