(非會員)
2009-11-06 52 瀏覽
手上恆生card的cash dollar 將於2月到期, 之前看過優惠, 於是到Pappagallo用cash dollar $10 換一球雪糕用信用card付款之後,店員說有幾種味係premium,要+$3我就問邊種係premium但個店員流露左 眼神一下其實我唔知都係想問一下0者.......最後挑了個開心果味(+3),份量都算多,味道幾好味放入口後,食得出真係有開心果味雖然食唔到果肉, 但確係比本地雪糕幼滑,唔錯呀我會推薦有恆生咭的朋友,用這個cash dollar $10 換一球雪糕因為算抵用
手上恆生card的cash dollar 將於2月到期,
之前看過優惠,

用信用card付款之後,
店員說有幾種味係premium,要+$3
我就問邊種係premium
但個店員流露左 [你咁都要問] 眼神一下
其實我唔知都係想問一下0者.......

最後挑了個開心果味(+3),
份量都算多,味道幾好味
放入口後,食得出真係有開心果味
雖然食唔到果肉,
但確係比本地雪糕幼滑,
唔錯呀

我會推薦有恆生咭的朋友,
用這個cash dollar $10 換一球雪糕
因為算抵用
2009-09-07 20 瀏覽
<~第27件要試食既拿破崙餅都係ppg既!芒果拿破崙餅+咖啡雪糕$32嗯....同上次可以話係一樣...d酥皮好crispy~又脆又甜~不過就得上下2層好似少左d囉..至少都應該中間加一層丫係咪呀...d custard就ok la~唔夠重牛油味同蛋香~雪糕就唔加好過加喇...咁細"粒",但加10蚊....我寧願自己order一球ice cream....
<~第27件要試食既拿破崙餅都係ppg既!
芒果拿破崙餅+咖啡雪糕$32
2009-07-31 7 瀏覽
食完飯來了朗豪坊行街行過見到畫板雪糕做買一送一優惠一次過可以試三種不同味的雪糕又有優惠就來吃了三種雪糕限定了一定是士多啤梨 芒果 和 朱古力士多啤梨 內有果肉,有奶味,也是唯一好吃的一球芒果雪葩 快溶之餘又無味朱古力 有陣劣質朱古力味,不討好總是覺得是這三種味都是沒人買的味道才會限定這三種味真的不是見它們小小的很可愛都不來吃了果然還是Häagen-Dazs合我心
食完飯來了朗豪坊行街
行過見到畫板雪糕做買一送一優惠
一次過可以試三種不同味的雪糕又有優惠就來吃了
三種雪糕限定了一定是士多啤梨 芒果 和 朱古力
士多啤梨 內有果肉,有奶味,也是唯一好吃的一球
芒果雪葩 快溶之餘又無味

朱古力 有陣劣質朱古力味,不討好
總是覺得是這三種味都是沒人買的味道才會限定這三種味
真的不是見它們小小的很可愛都不來吃了

果然還是Häagen-Dazs合我心
2009-07-16
$25 (宵夜)
2009-07-30 8 瀏覽
去完隔離間龍島換朱古力後,我們走左去伯伯加奴看雪糕,剛好手頭上還有兩張十元現金劵,於是就買個甜品二人分享。買了士多啤梨醬配柚子蜜雪果窩夫,窩夫是即叫即制的,在等待期間聞著窩夫香氣,由不肚餓聞聞下都開始餓起來了。窩夫有四大件,外脆內軟;柚子蜜雪果,酸酸地且不太甜加上感覺清新,絕對是嚴夏之選;士多啤梨醬裡帶有疑是果肉的肉絲,另有士多啤梨幾粒作裝飾,是新鮮的。堂食位置雖細少,但因開門無耐,只有我們一櫃客,所以可以舒舒服服,慢慢地吃。

,絕對是嚴夏之選;士多啤梨醬裡帶有疑是果肉的肉絲
,另有士多啤梨幾粒作裝飾,是新鮮的。

賣相超靚
即叫即制
2009-07-19
$7.5 (其他)
賣相超靚
即叫即制
2009-07-28 7 瀏覽
七月廿六日(星期日)同老公去朗豪睇johnny depp之前,坐一陣吧!老婆仔是日不舒服呢!老公說到PPG吃個甜品順便坐坐呢!選了一會,老公要了蜜蜜壽司(兩件),我要了繽紛滿載!蜜蜜壽司(兩件),是指定的,芒果味和呍呢嗱味,正好合老公胃口!而繽紛滿載則是兩個雪糕球,下面是waffle碟!繽紛滿載,要了vanila cookies 和black sesame,cookies味道比較濃,放在上面吃先,所以吃不到芝麻味呢!waffle很甜很脆!好味!蜜蜜壽司(兩件),外表有驚喜!下面放了乾冰!有視察效果呢!味道也不錯!mango是雪芭來的!走之前和老公說,今次終於不是"文",而是吃了!^^
七月廿六日(星期日)

走之前和老公說,今次終於不是"文",而是吃了!^^
繽紛滿載
蜜蜜壽司(兩件)
2009-07-26
繽紛滿載
蜜蜜壽司(兩件)
2009-07-25 5 瀏覽
我係napoleon既超級fans!食過paris既作品~一試愛上..誓要尋找最好食既拿破崙!好食既宗旨係:新鮮既酥皮唔會有水氣~要crispy鬆化脆口+蛋香奶+牛油味既custard!而非cream+sponge cake!<~第23件要試食既拿破崙餅係ppg既!由於之前見到ppg有一款唔係港式用sponge cake整成既拿破崙!但原來唔係間間有..今次落雨去左朗豪坊避雨~就比我發現左原來係呢間pg有得食!於是就坐低叫返件先~士多啤梨拿破崙餅$22 (如果想加雪糕就$32)首先一上枱就好吸引喇~好多紅色既原素~好吸引~忍唔住要開餐啦!一向對ppg既港式拿破崙評價唔錯~果然都冇令我失望~不過唔算係最好食囉~首先面頭加左dstrawberr sauce好似jam咁..其實個人唔太中意custard配strawberry..不過男友更唔中意芒果/peach..嗯~~~d酥皮好crispy~又脆又甜~不過就得上下2層好似少左d囉..至少都應該中間加一層丫係咪呀...d custard就ok la~唔夠重牛油味同蛋香~希望下次再食會有改善la~不過22蚊又咁大件我覺得都唔錯~

於是就坐低叫返件先~
士多啤梨拿破崙餅$22 (如果想加雪糕就$32)
首先一上枱就好吸引喇~
好多紅色既原素~好吸引~忍唔住要開餐啦!
一向對ppg既港式拿破崙評價唔錯~果然都冇令我失望~

$22 (其他)
  • napoleon cake
2009-03-31 8 瀏覽
The cake is absolutely disappointing神秘玫瑰the ice cream is Italian chocolatepreviously I thought the ice cream should be okhowever the taste is extremely disappointingfar too sweet with chololate outside layerHighly not recommendnot even worth to try on promotionthe space in shop is not enough6 of us felt very crowded
神秘玫瑰
Highly not recommend
6 of us felt very crowded
Italian chocolate ice cream cake
2009-03-30
$40 (宵夜)
2009-03-22 10 瀏覽
慶祝完生日, 一行人一齊去食甜品, 見Pappagallo近近地, 又有朋友係vip.就去左.第一次食, 叫左 18巨塔 火焰雪山 share. 18巨塔 好睇唔好食, 好次冰味咁. 不過真係好好睇. 火焰雪山 好硬, 佢比得plastic刀我地, cut左好耐都cut唔開, 問佢拎把硬d 既都先cut開到. 都係唔好食, 都唔係雪糕尼既.不過佢好就好左我地咁多人係到佢都唔會話我地大聲, 其實我地係知我地大聲, 不過我地見d staff冇出聲所以繼續大大聲.
慶祝完生日, 一行人一齊去食甜品,
見Pappagallo近近地, 又有朋友係vip.就去左.
第一次食, 叫左 18巨塔 火焰雪山 share.

18巨塔
好睇唔好食, 好次冰味咁. 不過真係好好睇.

火焰雪山
都係唔好食, 都唔係雪糕尼既.

不過佢好就好左我地咁多人係到佢都唔會話我地大聲,
$90 (宵夜)
慶祝紀念
生日
2009-03-09 12 瀏覽
朋友們愛遲到~我愛早到~結果~中左入呢間~打發一下時間~看下書冇人招呼都仲接受到~呢d旺區...係咁嫁啦~而且佢又就嚟關門嗰一個鐘....一時叫了焦糖燉蛋~加錢可以有特飲~~我叫左粟米牛奶食晒個一般到不得了的焦糖燉蛋~嗰杯粟米牛奶先嚟到...(我好掛住黃金海岸嗰間法國餐廳的燉蛋...)粟米奶...係將d牛奶同粟米放入機打散佢嘩.....擺明係凍左的粟米忌廉湯.................絶對可以用難飲嚟形容!!!!!!除非...你好想飲又凍又甜又碎的粟米湯.....
朋友們愛遲到~我愛早到~
結果~中左入呢間~打發一下時間~看下書

一時叫了焦糖燉蛋~加錢可以有特飲~~我叫左粟米牛奶

食晒個一般到不得了的焦糖燉蛋~嗰杯粟米牛奶先嚟到...
(我好掛住黃金海岸嗰間法國餐廳的燉蛋...)

粟米奶...係將d牛奶同粟米放入機打散佢

絶對可以用難飲嚟形容!!!!!!

除非...你好想飲又凍又甜又碎的粟米湯.....
極普通的燉蛋.......不吃乜罷~
2009-03-06
2009-02-25 15 瀏覽
本來想讚下呢間野~點知就見到留下說佢既唔好~我諗真係唔同人唔同表現lu~真係要做下統一訓練下員工啦~講番尋日~本來諗著去朗豪一帶buy個cake賀fd子生日~點知行過呢到見到好多人咁~就行埋去睇下啦~點知原來佢做緊優惠~buy一個窩夫+$12有一杯(細)雪糕or一件cake~為食妹就咁就比佢吸引左埋去係咁睇雪糕都唔知揀咩好~有個黑衫見到我係咁揀~就比左佢地既皇牌mango我食~話明皇牌~早就試過la~不過見佢咁有誠意就試試la~最後都係揀左焦糖咖啡~同埋chocolate cheese cake~ha~因為太多人響cake櫃前面~我又揀左ice cream既口味先~攪到等揀cake等左好耐~個雪糕姐姐好有心機咁幫我拎著個雪糕~之後我話堂食~佢仲幫我拎哂野同過埋來收$~服務態度不錯呢~!焦糖咖啡雪糕~正正正>v<!本身已經like coffee味既雪糕~今次第一次食呢間既coffee味~入面仲有d焦糖脆脆~ice cream好滑~美中不足係我揀cake既時間太耐~攪到個ice cream溶得太快chocolate cheese cake~雖然chocolate 同chee
本來想讚下呢間野~點知就見到留下說佢既唔好~
我諗真係唔同人唔同表現lu~
真係要做下統一訓練下員工啦~

講番尋日~
本來諗著去朗豪一帶buy個cake賀fd子生日~
點知行過呢到見到好多人咁~
就行埋去睇下啦~
點知原來佢做緊優惠~
buy一個窩夫+$12有一杯(細)雪糕or一件cake~

為食妹就咁就比佢吸引左埋去

係咁睇雪糕都唔知揀咩好~
有個黑衫見到我係咁揀~
就比左佢地既皇牌mango我食~
話明皇牌~早就試過la~
不過見佢咁有誠意就試試la~

之後我話堂食~佢仲幫我拎哂野同過埋來收$~
服務態度不錯呢~!

焦糖咖啡雪糕~
正正正>v<!
本身已經like coffee味既雪糕~
今次第一次食呢間既coffee味~
入面仲有d焦糖脆脆~
ice cream好滑~
美中不足係我揀cake既時間太耐~
攪到個ice cream溶得太快

chocolate cheese cake~
雖然chocolate 同cheese都係我like既野~
但係我覺得呢個cake就將佢地配合得唔係咁好~
上面既chocolate mousse好夠味~同埋都夠滑~
但係d曲奇就唔係咁ok~
上面果2個cookies "lum"既@3@好似通左風咁~
入面既cookies就完全冇味~
cheese就一向都覺得ok~
好實~
唔怕"漏"既朋友仔~呢間既cheese真係岩哂大家~

堂食既時候見到有好多優惠既餐~遲下要去試下先@v@
正~焦糖咖啡味雪糕
chocolate cheese cake~怕漏要一齊食呀!
正~焦糖咖啡味雪糕
  • 焦糖咖啡味雪糕~皇家cheese cake(沙田果間見過)
2009-02-22 16 瀏覽
仲等我之前讚佢地抵食=3=真系要睇人-0-沙田果D好好人-3-又肯比你試食"又好大球.但系呢到就..首先服務吾掂啦.個職員冇心機.我見我前面果個系到諗左好耐食乜味.佢"mui"哂咀食甘囉咩態度?!=0=雖然我吾系比佢"mui"果個,但系都好吾likey佢呢種態度.人客諗吾到食咩味好,佢就好應該主動介紹下,同比人客試食啦下化!剩系日得企系到吾動!講番我果筆..佢好古寒.好細球,系"勁"細球
仲等我之前讚佢地抵食=3=
真系要睇人-0-
沙田果D好好人-3-
又肯比你試食"
又好大球.
但系呢到就..
首先服務吾掂啦.
個職員冇心機.
我見我前面果個系到諗左好耐食乜味.
佢"mui"哂咀食甘囉
咩態度?!=0=
雖然我吾系比佢"mui"果個,
但系都好吾likey佢呢種態度.
人客諗吾到食咩味好,
佢就好應該主動介紹下,同比人客試食啦下化!
剩系日得企系到吾動!

講番我果筆..
佢好古寒.
好細球,系"勁"細球
2009-01-25 2 瀏覽
某個週末跟一眾好友會面,月巴人提議去吃心太軟,結果走到這間經常飄來烘蛋筒香味的雪糕店,一行幾人等位期間被門前那張廣告吸引著,決定除心太軟外再來個18巨塔,我這幾個朋友都是有潛質的甜牙齒來的。兩個甜品製作需時,從廚房傳來焗蛋糕味道後不久,第一道的心太軟上桌了!蛋糕看來頗挺身,店員特意將蛋糕切開一小角讓朱古力漿流出,可以看到朱古力濃稠質感,但缺少了那種期待感覺,大家也覺得不好玩。蛋糕焗得時間長了一點,外層變得較厚也少了流心,真的有吃朱古力蛋糕的感覺而非心太軟;心太軟的朱古力味道還算濃郁,但味道稍甜而且只是微暖,又沒有額外加錢加雪糕,味道方面真的打了折扣。18巨塔外型的確吸引,店員小妹小心翼翼地將它送到我們桌上,最後還是倒塌了....幸而小妹眼明手快將其即時修正,18巨塔仍可保持原貌,抹汗!! 伯伯加奴的雪糕質素比不上HD幼滑,味道也比較模糊,記憶最深的只有像牙膏味道的薄荷和所有人吃掉也吃不出味道的香草味,其他的雪糕也只是不過不失......巨塔以雪糕球+2件像brownie的蛋糕和數片像嘉x麥芽酥組成;中間那兩件朱古力蛋糕比剛才的心太軟更乾身,沒有朱古力漿幫助下,味道更為不佳;酥餅味道甜甜

巨塔以雪糕球+2件像brownie的蛋糕和數片像嘉x麥芽酥組成;中間那兩件朱古力蛋糕比剛才的心太軟更乾身,沒有朱古力漿幫助下,味道更為不佳;酥餅味道甜甜,質感脆身,真的很像幼稚園茶點的麥芽酥,只是用那支有點化學的塑膠叉來享用這片酥餅,真的有點難度!

謝謝幾位甜牙齒陪我瘋!! luv u all~~
像蛋糕的心太軟
好看不好吃的18巨塔
2009-01-19 17 瀏覽
話說朋友生日, 去左朗豪坊既伯伯加奴買旦糕慶祝, 其實佢地d 旦糕既賣相已經一般, 不過趕住去食飯, 就o係附近既伯伯加奴買... 不過.. 佢地既旦糕真係..... 好唔得... o係生果上面既者喱厚得好似魚膠粉... 真係唔可以入口! 真係唔會再買low! 仲有一個問題, 就係我想去伯伯加奴既web site留comments俾佢地. 希望可以得以改善!好可惜, 佢地既web site 只係有d 旦糕既款式. 完全無地方接受顧客既意見, 今時今日, 咁樣真係唔得!!
話說朋友生日, 去左朗豪坊既伯伯加奴買旦糕慶祝,
不過.. 佢地既旦糕真係..... 好唔得...
o係生果上面既者喱厚得好似魚膠粉... 真係唔可以入口!
真係唔會再買low!

2009-01-05 17 瀏覽
今日與男友到旺角吃晚飯,不太滿足,所以就到處找吃甜品的選擇。從港鐵站進入朗豪坊,便立刻看見到pappagallo。手持兩張單球雪糕券,便每人吃一球雪糕吧。男友要了一球他的至愛,double chocolate,他形容雪糕的朱古力味道香濃,並且很喜愛朱古力粒呢!我就選了荔枝味雪果。味道頗清甜,但是吃久了,味道就感覺太淡了。總括而言,還是喜歡很另一品牌的。 ^^
從港鐵站進入朗豪坊,便立刻看見到pappagallo。

總括而言,還是喜歡很另一品牌的。 ^^
2008-10-27 5 瀏覽
圖中果個係我生日蛋糕,真係好靚,第一眼就love~但味道就........D忌廉to much and芝士淡口真後好睇唔好食之但係,佢伯伯加奴D ice-cream真係唔錯,選擇多,清新美味(尤其係乳果款),用恆生1蚊cash dollor多一球,抵,成日食都得,嘻嘻~

其他