2024-01-11 167 瀏覽
🍽️ 住家飯 📍屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖-老公話今日好想食雞煲,所以帶埋我一齊去屯門食朋友推介嘅雞煲火鍋放題( $168一位)❤️❤️❤️星期一至四再送一個小菜,不過我哋太飽啦,今次就冇食到🥰🥰🥰真係好抵呀!💫火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲估唔到佢既份量咁多咁大煲😝😝難怪朋友仔推薦一定要嚟食!雞肉嘅份量好多🐔🐔雖然雞肉上枱嘅時候已經煮熟晒,但係一路煲住一路食,雞肉肉質依然滑溜👍🏻👍🏻😆😆而且雞肉同豆卜、蒜頭、芫荽等等嘅配料都好入味😍😍😍小辣嘅雞煲惹味香濃😝😝加啲芝士落去可以中和咗少少辣味🌶️🌶️同時間味道更加有層次🎊🎊而點睛之筆就係佢啲黑松露,令成個味道昇華咗另一個層次🥳🥳🥳而重點中嘅重點係咩?就係啲雞係任加㗎 !😍😍😍真心超抵!💫火鍋配料餐廳提供咗多種蔬菜、麵料、牛柏葉、魷魚同埋丸類配料,夾埋濃郁嘅麻辣雞煲,真係好正啊!🔥🔥🔥💫飲品雞煲火鍋放題,仲有提供多款飲品🍺🍵🧃🥤🧋包括茶、涼茶、汽水同埋啤酒,仲可以落單叫紅豆冰、利賓納等茶餐廳飲品,呢個價錢嚟講,真係好抵呀!-🌟見到店員不停咁樣補充邊爐配料😆😆😆唔驚食食吓冇晒貨👍🏻👍🏻🌟呢個份量、呢個質素配埋呢個價錢🤩🤩仲要冇加一、任加雞😙😙😙我會話係
🍽️ 住家飯
📍屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖

💫火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲

💫火鍋配料

💫飲品

🌟呢個份量、呢個質素配埋呢個價錢🤩🤩仲要冇加一、任加雞😙😙😙我會話係屯門區數一數二抵食嘅雞煲!❤️❤️❤️難怪朋友食完都不停推介!

🌟雖然小菜飽到食唔落,但係見到其他客人啲小菜都係大大份🥰🥰而且選擇好多,除咗魚香茄子、啫啫雞煲等等,仲有泰式肉碎生菜包、手撕雞等等嘅選擇😙😙超吸引呀😋😋😋食雞煲送小菜就淨係限星期一至四,大家可以預返日子過嚟試吓!😍😍😍

推薦指數:5/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TuenMun #屯門 #屯門好去處 #屯門美食 #屯門美食地圖 #屯門必食 #住家飯
聖誕約朋友見面,適逢天氣寒冷,最好就係去打邊爐食雞煲了。地胆朋友帶我去這間「住家飯」食雞煲。店舖不是很大,窗明几淨,裝修簡潔,真的有「住家飯」的感覺。今晚都頗多食客,座無虛席。我們選了$168的任食雞煲火鍋放題。飲品任飲,凍櫃內還有很多丸類、瓜類、菇類、蔬菜等火鍋配料供選擇。我們選了火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲。芝士味道香滑濃稠,還能有拉絲的效果。雞件包一層薄薄的脆漿,經過炸後,仍然軟滑入味,份量也充足,還可以無限量加雞!雞煲配料如豆卜、洋蔥、生菜等亦非常入味。整煲雞煲熱騰騰的,還微微滲出黑松露的香氣,十分惹味。吃完雞煲後,原來還有小菜奉送。有很多小菜供選擇,如啫啫生菜煲、啫啫滑雞煲、魚香茄子煲、通菜炒牛肉、京都豬扒、泰式肉碎生菜包、住家小炒王等等。我們你好選擇困難症,最後,選了脆煎蠔餅。脆漿很薄,蠔餅炸得很鬆脆,蠔亦很大隻,蘸上魚露吃,非常正宗。我們已飽了七成,但還是繼續打邊爐。店員倒入豬骨湯,便把雞煲轉成為火鍋。我們點了肥牛、及豚肉片,又拿了一些丸、蟹柳、冬菇及蔬菜。真是大滿足!最值得一提的是飲品!這個任飲任食雞煲火鍋放題,除了普通的罐裝、紙包裝飲品外,居然還有一般茶餐廳的飲品,如忌
我們已飽了七成,但還是繼續打邊爐。
最值得一提的是飲品!這個任飲任食雞煲火鍋放題,除了普通的罐裝、紙包裝飲品外,居然還有一般茶餐廳的飲品,如忌廉泡泡,阿華田、泡泡朱古力、利賓納、鮮檸蜜、紅豆冰等等。真的選擇很多,也令人喜出望外。
總括而言,今次朋友真係冇介紹錯!這間住家飯真是很有住家feel,真是有窩心的味道和平靚正的價錢。

.📍#住家飯宜家好難搵到無味精餐廳🥹屯門難得有間主打無味精🙌🏻有住家菜之餘仲有打邊爐放題😯第一次食連湯底都係無味精嘅邊爐!! 先係$128免加一 🩷90分鐘任飲任食😻❣️今次叫咗椰子雞同壽喜燒湯底🍲(混合湯底+$10)椰子雞湯有好多椰子肉、飲落有好清新嘅椰子水味同清甜嘅雞湯味👀 建議先落鮮雞件、同蔬菜🤓食到原汁原味。壽喜燒都唔會死甜😀濃度剛剛好、呢個湯底淥肥牛同豬肉一流👏🏻❣️肉類方面主要係鮮雞件、豬肉片同肥牛任食🤎雞件好新鮮、洽完仲係好滑🥹豬肉片有驚喜、無雪味😯豬味較濃、比較出色😋肥牛片唔係一半都係脂肪果隻👀抵食!❣️丸類同蔬菜類自助夾嘅👍🏻種類繁多、較特別係有海苔響鈴🔔❣️飲品仲有清熱解毒嘅支裝涼茶、汽水等多款選擇❣️餐廳環境光猛、坐得舒服🫶🏻食完火鍋真係一啲口渴感都無😆下次要試吓住家飯先得、見好多學生同打工仔都當呢到飯堂架🤩價錢親民☺️——————————————-📍 住家飯🏠 屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖#hkfoodstep#hkfoodstep屯門##hkfoodstep火鍋 #hkfood #hkfoodie #hkcouple#屯門美食
📍#住家飯

❣️今次叫咗椰子雞同壽喜燒湯底🍲(混合湯底+$10)

壽喜燒都唔會死甜😀濃度剛剛好、呢個湯底淥肥牛同豬肉一流👏🏻

❣️丸類同蔬菜類自助夾嘅👍🏻種類繁多、較特別係有海苔響鈴🔔

❣️飲品仲有清熱解毒嘅支裝涼茶、汽水等多款選擇

——————————————-
📍 住家飯
🏠 屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖

#hkfoodstep
#hkfoodstep屯門
##hkfoodstep火鍋
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#屯門美食
天氣凍凍地緊係要食個靚雞煲+打邊爐🍲火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲 成人@$168呢個同一般食開既傳統雞煲有少少唔同,有啲fusion感,似傳統+韓式嘅混合版雞煲店員會先送上一煲熱辣辣既雞煲 雞件既份量都好多, 仲可以無限添加雞附送一兜滿滿黑松路醬+兩款cheese (芝士片&芝士碎)🧀 岩晒芝士控的你雞件雖然浸滿晒汁,但咬落口都仲感受到雞既表皮稍為處理過,仍然有一陣香脆感,十分驚喜。試完原味落左芝士同黑松路醬落去再食,估唔到呢個配搭又幾新鮮😎出奇地好味,加上雞件好滑,有少少似食緊韓式雞既錯覺。店鋪仲有多款汽水、配菜任你揀,食完雞煲之後可以加唔同湯底落去繼續sha bu sha bu最令我驚喜係呢個套餐仲有得包埋一款小菜,我地揀左椒鹽豆腐。即叫即整,送到上黎熱辣辣,椒鹽超惹味,啲豆腐係有口感、挺身既豆腐,下次再黎會試下叫佢其他小菜🤭
天氣凍凍地緊係要食個靚雞煲+打邊爐🍲

火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲 成人@$168

呢個同一般食開既傳統雞煲有少少唔同,
有啲fusion感,似傳統+韓式嘅混合版雞煲
店員會先送上一煲熱辣辣既雞煲
雞件既份量都好多, 仲可以無限添加雞

❄️受冬季季候風影響, 天氣氣溫降至十度左右~ 冬天終於嚟啦🥶 天氣寒冷, 最啱打邊爐, 食番啲熱野抵寒流😙 今次我哋黎番個港式邊爐, 搵咗住家飯嘅雞煲火鍋放題黎食!.呢間店舖雖然唔係連鎖店, 但竟然都有雞煲火煱放題! 首先可以揀要即炒鍋式 (火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲/ 川味開胃酸菜魚片)或者特色湯底打邊爐~,豬生想試double cheese雞煲, 所以我哋就黎個雞煲先~ 大癲, 我哋落咗好多芝士落去, 勁拉絲🧀 勁邪惡~ 雞塊越食越入味, 份量都唔少呀~ 胃口勁嘅人係可以不斷refill啲雞添! 食完雞煲仲可以轉打邊爐, 火鍋料都唔少呀, 唔同嘅菜, 菇類, 丸類, 海鮮, 肉類, 仲可以無限拎野飲!!! 逢星期一至四仲有送一款小菜嘅優惠, 相信你講得嘅小菜都應該會食到~ 我哋揀咗沙嗲金菇肥牛炒絲煲, 夠哂鑊氣!😋.📌 住家飯屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖.#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #tuenmun #hotpot #chicke
❄️
📌 住家飯
屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖
#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #tuenmun #hotpot #chicken #winter
天氣一涼就想食雞煲,但下下都幾百蚊起跳,荷包好快乾硬化!🤪今次就encore「住家飯」,諗佢夠晒平,$168 就有得雞煲火鍋放題飲品任飲配料任食~過下口癮都唔錯!🐔雞煲火鍋放題 每位$168 (2位起)$168價錢係包晒以下嘅菜式:🧀火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲燃燒嘅黑松露芝士麻辣雞煲!雞煲一上枱就超熱🔥店員會加酒,然後火燃起嚟,煲面冒出火焰,場面好震撼,一定要打卡留影。之後佢哋會畀你好多芝士同一大堆黑松露醬,你自己可以加落去雞煲度,好好味啊!🤤再講下佢嘅份量,啲雞肉多到成個煲滿晒咁滯,同埋佢嘅雞件全部都係好多肉。🥩任食火鍋配料:食完雞煲之後可以叫店員幫你加湯就可以轉做打邊爐嘅部份,除咗雪櫃嘅自助區之外,我哋仲可以透過手機嘅QR code落單,點選肥牛、豚肉片、雞件等等。保證食到你飽!😋🥦住家菜(只限逢星期一至四):最過癮係幫襯呢一個雞煲火鍋放題套餐,只要你係逢星期一至四晚嚟幫襯,仲可以享受到一份住家飯嘅味道!而且仲有超級多嘅選擇,我哋喺芸芸嘅小菜裏邊揀咗沙嗲金菇肥牛粉絲煲。雖然食完雞煲放題同埋火鍋配料之後已經好飽,但係我哋都好想試吓佢呢份住家菜嘅味道,果然冇令我哋失望,食物份量依舊係十

🧀火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲
燃燒嘅黑松露芝士麻辣雞煲雞煲一上枱就超熱🔥店員會加酒,然後火燃起嚟,煲面冒出火焰,場面好震撼,一定要打卡留影。之後佢哋會畀你好多芝士同一大堆黑松露醬,你自己可以加落去雞煲度,好好味啊!🤤再講下佢嘅份量,啲雞肉多到成個煲滿晒咁滯,同埋佢嘅雞件全部都係好多肉。

🥩任食火鍋配料:

🥦住家菜(只限逢星期一至四):
最過癮係幫襯呢一個雞煲火鍋放題套餐,只要你係逢星期一至四晚嚟幫襯,仲可以享受到一份住家飯嘅味道!而且仲有超級多嘅選擇,我哋喺芸芸嘅小菜裏邊揀咗沙嗲金菇肥牛粉絲煲。雖然食完雞煲放題同埋火鍋配料之後已經好飽,但係我哋都好想試吓佢呢份住家菜嘅味道,果然冇令我哋失望,食物份量依舊係十足!金菇同肥牛都煮到好入味!果然係一份價錢兩種享受! 😍

現場所見餐廳,客人好多,店員都做到踢晒腳,但係都依然保持到良好嘅服務態度,係家嘅味道👍🏻
2023-12-07
10 分鐘 (堂食)
  • 黑松露雞煲
2023-12-15 495 瀏覽
身為屯門人,又點會未去過置樂一帶覓食!今晚屋企人話想食火鍋,於是拉大隊過來置樂尋找心儀餐廳。行過青海圍,見到這間「住家飯」餐廳,門口海報的$168任食雞煲火鍋,價錢相當吸引。一開始先食雞煲,上枱後,店員會往煲內倒酒,然後點火。火焰過後就可放芝士和黑松露醬,拌勻就起筷。雞件預先炸香才放煲,肉質嫩滑入味,但炸粉漿有點厚。芝士帶有微微拉絲效果,黑松露的味道在濃郁醬汁之下未算明顯,建議蘸點在雞件上會好一點。整煲份量都好多,除雞件之外,還有豆卜、洋蔥、生菜等其他配料。但可能一開始淋了酒的關係,煲內所有食物都有著強烈的酒味,尤其是豆卜。對不太愛酒的人來說,會有點吃不消。吃完雞煲就可請店員倒入豬骨湯,搖身一變成為火鍋放題。牛肉、豚肉、紫菜響鈴等經手機下單,而各款丸類、蔬菜就放櫃中自取。肥牛片質素普通,以這個價錢來說都算是可以的。也許是雞煲的原因,個人覺得湯底偏油一些,所以淥蔬菜會有少少油膩感。反而後來放即食麵時,把雞煲剩下的芝士放進,變成韓式芝士麵又意外地幾好食。逢星期一至四惠顧會奉送小菜,2-4位可以選擇1款。試了椒鹽鮮魷,魷魚先炸好,再用炸蒜、辣椒等炒香。魷魚爽口帶少許煙韌感,惹味夠穫氣。但略嫌
身為屯門人,又點會未去過置樂一帶覓食
!今晚屋企人話想食火鍋,於是拉大隊過來置樂尋找心儀餐廳。

火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲

一開始先食雞煲,上枱後,店員會往煲內倒酒,然後點火

吃完雞煲就可請店員倒入豬骨湯,搖身一變成為火鍋放題

椒鹽鮮魷

逢星期一至四惠顧會奉送小菜,2-4位可以選擇1款
。試了椒鹽鮮魷,魷魚先炸好,再用炸蒜、辣椒等炒香。魷魚爽口帶少許煙韌感,惹味夠穫氣。但略嫌炸粉漿太厚。

飲品都是任飲的。汽水、支裝飲品放在雪櫃內自取。而茶記款式飲品,如:凍檸茶、阿華田等,就可經qr code點餐。選擇都多
2023-12-14
火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲
天氣開始涼涼哋,最好去食雞煲😎 趁朋友放假,帶佢入嚟屯門消遣一下🤣🤣 今次去嘅店舖係喺置樂附近距離市中心嘅位置亦都非常之近👍👍😎我哋兩個人叫咗一個雞煲,雞煲大大煲,而且佢一開始就把清酒灑在雞煲上再用火槍點上,絕對啱晒打卡之用👍 等熊熊烈火燒完之後,再加上芝士薄片同埋芝士粒以及黑松露😎👍 經過幾分鐘攪勻之後就可以開餐啦,雞煲已經夠邪惡,再加埋芝士更加邪惡😈 兩至四人叫雞煲佢可以有一碟免費嘅炒小菜,因為我哋兩個女仔唔食得太多嘢就叫了碟蒜蓉炒青菜十分之夠鑊氣😍😍👍👍👍👍 嘢飲也是無限包的👍😎 人均:$150地址:住家飯 (屯門)屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖

我哋兩個人叫咗一個雞煲雞煲大大煲,而且佢一開始就把清酒灑在雞煲上再用火槍點上,絕對啱晒打卡之用👍 等熊熊烈火燒完之後,再加上芝士薄片同埋芝士粒以及黑松露😎👍

嘢飲也是無限包的👍😎

人均:$150
地址:住家飯 (屯門)
屯門青海圍8號屯景大廈地下C號舖
呢間店除左有碟頭飯、小菜食之餘仲有雞煲火鍋放題🤩,價錢仲要非常抵食,天氣凍凍地,係打邊爐的時間喇星期一至日做緊每位成人 $168 ,食足2小時,有精美小菜送贈1️⃣黑松露芝士麻辣雞煲 OR 川味酸菜魚片2️⃣食完呢個,換湯底打邊爐(可雙拼),我揀左椰子雞湯&芫茜皮蛋豆腐湯極度推薦椰子雞湯底,真材實料,椰汁味濃郁同時間,亦可同時間揀埋小菜,有啫啫滑雞煲,鵝腸,煎蠔餅,選擇超多1️⃣我選了酸菜魚,健康d 魚片很多,好厚切,肉質鮮嫩,配料方面有爆多豆卜,索曬酸菜湯底的汁,大量芽菜,酸菜,非常開胃火鍋是用QR code 落單,有特級肥牛,紫菜響鈴等,自己可以出去再拎菜類(有幾款,如通菜,油麥菜,生菜),魚皮餃,丸類,腸仔,仲有好好食既南瓜全部都係無限供應飲品類別好多,有清熱的馬蹄爽,甘蔗水,可樂,盒裝蘋果綠茶,仲有茶餐廳飲品類別(如:凍檸利賓納,忌廉泡泡阿華田,紅豆冰)呢d 平時茶記係必須加錢項目,呢度係FREE🤩
呢間店除左有碟頭飯、小菜食之餘
1️⃣黑松露芝士麻辣雞煲 OR 川味酸菜魚片
極度推薦椰子雞湯底,真材實料,椰汁味濃郁

1️⃣我選了酸菜魚,健康d

全部都係無限供應
2023-11-09
  • 川味酸菜魚片
  • 椰子雞湯底
2023-11-17 112 瀏覽
估唔到作地既雞煲好食之餘,佢既小菜都好掂,有家既感覺😍兩個餸有湯、有野飲同飯加埋都唔洗$200,仲要好大碟🥰好過自己煮🙈響螺湯好夠味,加咗好多材料入去煲,佢都Pat左d湯料比我地,就連湯料都覺得好正。京都骨酸酸甜甜,有時都會驚佢會整到好酸,但佢依個都岩岩好,所以覺得好正,好岩送飯。仲有佢係啖啖肉,唔會好多骨既部分,所以真係好正👍🏻XO醬西蘭花炒鮮魷呢個真係好出色,佢個賣相已經好靚,出到黎仲要好香。佢有少少辣,味道岩岩好。佢既西蘭花好爽口,唔會淋晒,而且好大嚿,鮮魷有仲煮得岩岩好,都係好爽🤤野飲叫咗凍檸茶同埋熱菜蜜,真係好滿足🤭其實佢可以叫一啲特飲,凍檸樂、紅豆奶茶。下次再去試下先得😆

響螺湯

京都骨

XO醬西蘭花炒鮮魷

野飲叫咗凍檸茶同埋熱菜蜜,真係好滿足🤭
其實佢可以叫一啲特飲,凍檸樂、紅豆奶茶。下次再去試下先得😆
2023-11-12 97 瀏覽
好難食,雞煲啲雞係炸然後啲粉厚又要等半個鍾先黎,轉火鍋又要等半個鍾,蕃茄湯唔係用茄膏而用茄汁開,成個麥當勞汁咁,壽喜燒就死鹹。啲牛真係半肥瘦,一上枱見到色水唔靚,唯求用量“質”飽你,凍櫃啲嘢食冇樣得,龍蝦丸臭嘅,牛栢葉同水魷浸太耐,啲菜比凍櫃抽乾哂啲水,最好食可能係啲嘢飲。ps.個老細太大想頭,不如專心做小菜(雖然碟椒鹹鮮尤都係唔好食),起碼多人食過打邊爐,隔離要等枱,呢間就唔使就知出事。唯一ok係侍應

唯一ok係侍應
一見到呢個餐廳名,就知道係主張健康美食!本身諗住食小菜,但再睇真啲個menu,原來仲有雞煲放題食,價錢仲令人心心眼每位只係$168咋,仲要唔駛加一❤️仲有一款小菜送,真係好難唔叫呢個雞煲放題呢度嘅雞煲係有名堂的,「火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲」🍲麻辣汁醬比較多,味道偏濃!豆卜勁好食味道唔算好辣,加咗芝士做到拉絲效果,同時亦可以中和辣味雞件先泡過油,所以好鎖汁,越食越惹味,而且啲雞嘅份量一啲都唔少!如果胃口大的,可以不停refill啲雞我哋就一round已經好足夠~~「XO醬四季豆炒牛柳條」本身我哋係叫欖菜肉碎炒四季豆😅點知嚟錯左,果陣心諗點解會有咁多肉,之後再睇返menu,相信係落錯單……不過欣賞嘅係四季豆炒得好爽脆,完全唔會炒到淋哂食完雞煲,就轉湯底打邊爐食左咁多肉,我當然就係主力食菜喇❤️

一見到呢個餐廳名,就知道係主張健康美食!

本身諗住食小菜,但再睇真啲個menu,
原來仲有雞煲放題食,價錢仲令人心心眼

每位只係$168咋,仲要唔駛加一❤️
仲有一款小菜送,真係好難唔叫呢個雞煲放題

呢度嘅雞煲係有名堂的,「火焰黑松露雙重芝士麻辣雞煲」🍲
麻辣汁醬比較多,味道偏濃!
豆卜勁好食

味道唔算好辣,加咗芝士做到拉絲效果,同時亦可以中和辣味

雞件先泡過油,所以好鎖汁,越食越惹味,
而且啲雞嘅份量一啲都唔少!
如果胃口大的,可以不停refill啲雞

我哋就一round已經好足夠~~

「XO醬四季豆炒牛柳條」
本身我哋係叫欖菜肉碎炒四季豆😅
點知嚟錯左,果陣心諗點解會有咁多肉,
之後再睇返menu,相信係落錯單……
不過欣賞嘅係四季豆炒得好爽脆,完全唔會炒到淋哂

食完雞煲,就轉湯底打邊爐

食左咁多肉,我當然就係主力食菜喇❤️
2023-11-05
2023-11-03 59 瀏覽
好耐之前經過呢間餐廳已經想食,因為佢嘅價錢真係好吸引,每位價錢都只係$168 係任食任飲 任食肥牛、豬肉同埋雞,晚市120分鐘湯底揀咗香濃沙嗲湯,主打冇味精嘅湯底 都幾有噱頭 因為好少何火鍋嘅餐廳會講明自己冇味精首先講吓湯底,湯底都真係真材實料,好多花生粒,湯底味道食落去香濃,同任食嘅肥牛味道好夾 , 而且肥牛嘅肉同埋脂肪嘅比例都係平均嘅,唔會過多脂肪,呢個好抵讚 雞肉喺沙嗲湯底入面味道都幾特別,雞肉肉質爽口,仲有勁推介大家食魷魚、芝士丸同埋海膽丸 最邪惡嘅食法係 叫一餅麵 啲面吸收晒啲湯底味道,好邪惡 飲品方面,推介大家飲椰汁 因為好少火鍋店有椰汁飲😍

最邪惡嘅食法係 叫一餅麵 啲面吸收晒啲湯底味道,好邪惡

飲品方面,推介大家飲椰汁 因為好少火鍋店有椰汁飲😍
2023-11-01 53 瀏覽
置樂出名多好嘢食!今次嚟到依間叫做住家飯嘅茶餐廳,食$168/1人雞煲加火鍋放題,CP值極高,食到非常之飽。而且7點左右已經坐無虛席,睇黎深受街坊喜愛☺️火焰黑松露芝士麻辣雞煲雞煲一嚟到熱辣辣,店員會加酒,然後點火即有火焰喺煲上面燃燒,場景震撼即時打卡。然後佢會比大量嘅芝士同埋一大兜嘅黑松露醬俾你自己加落去雞煲,非常惹味!😋食完之後可以叫店員換特色火鍋繼續打邊爐。湯底可以八選二,我揀咗椰子雞湯同皮蛋豆腐芫荽湯底。蔬菜丸類可以出去自己夾,牛肉響鈴魚皮等就可以用QR code落單 。牛肉唔會太肥,亦都份量!魚皮同響鈴都非常之脆!飲品:汽水櫃任拎有啤酒、豆漿、夏枯草、可樂等。最特別嘅係可以嗌一般茶餐廳飲品,我叫咗咖啡紅豆冰、柚子蜜同熱杏霜,味道也很好!
置樂出名多好嘢食!今次嚟到依間叫做住家飯嘅茶餐廳,食$168/1人雞煲火鍋放題,CP值極高,食到非常之飽。而且7點左右已經坐無虛席,睇黎深受街坊喜愛☺️

火焰黑松露芝士麻辣雞煲

小店經營嘅任食無味精火鍋,無醬料費、無加一,啤酒任飲,每位先$𝟭𝟮𝟴 !⃝ 湯底唔錯,唔遜息過貴少少嘅餐廳~環境成條街都係食任食雞煲咁制,其實呢間都有,但我哋今日唔算好餓,所以齋打邊爐。餐牌其實佢小菜list、碟頭飯都勁吸引,最緊要係平同埋好大份😨來來往往嘅客人真係不絕。 任飲任食火鍋 $𝟷𝟸𝟾(免加一) 揀咗鴛鴦湯底,一邊壽喜燒 ,一邊沙嗲湯,比我預期中有驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),壽喜燒同日本餐廳嘅湯底無異,十分清甜;港式餐廳所出嘅沙嗲湯絕對做到沙嗲牛肉湯嘅口味,用返嚟烚牛肉就啱哂。配料就有齊豬、牛、雞,當中以雞件質素最好,我哋都ᴇɴᴄᴏʀᴇ 咗一件,雞皮下帶黃色油脂,烚𝟸邊湯底都會索汁,仲有紫菜響玲、魚皮都係任食。飲品方面,$𝟭𝟮𝟴都有罐裝啤酒任飲,呢個價位收貨啦(*¯︶¯*) 下次會嚟試晚市小菜,見到超大份又平,難怪咁好生意!

餐牌

任飲任食火鍋 $𝟷𝟸𝟾(免加一)

任食無味精火鍋

任食無味精火鍋