2023-08-14 408 瀏覽
放題] 食下午茶buffet 就食過,打邊爐又真係第一次~以我唔算大食嘅人黎講,$130到就食到同夜晚一樣嘅份量,其實都算抵~食完先夜晚都係食左少少生果就夠,唔駛再食晚餐,哈哈!下次要試埋燒肉放題先😋🔹九州風味豬骨濃湯🔹 睇落好似好濃,但食落都係普通豬骨湯~無乜特別~🔹蟲草花胡椒豬肚湯🔹個人好鍾意胡椒豬肚湯,不過呢個只係加左少少胡椒嘅雞湯,入面有幾嚿豬肚咁囉,要$10感覺唔多抵……🔹美國嚴選肥牛🔹$130黎講嘅肥牛真係算高質,都有啲牛味同唔算肥👍🏻🔹飲品🔹汽水以外,都有好多選擇~有罐裝latte(幾好),芭樂汁(麻麻地),有氣蘋果汁 & 青提汁 (偏甜)🔹甜品🔹除左雪糕,仲有日本牛奶雪條,啫喱同蛋糕仔~
[青衣- 下午茶打邊爐放題]

食下午茶buffet 就食過,
打邊爐又真係第一次~
以我唔算大食嘅人黎講,
$130到就食到同夜晚一樣嘅份量,
其實都算抵~
食完先夜晚都係食左少少生果就夠,
唔駛再食晚餐,哈哈!
下次要試埋燒肉放題先😋

🔹九州風味豬骨濃湯🔹
睇落好似好濃,
但食落都係普通豬骨湯~
無乜特別~

🔹蟲草花胡椒豬肚湯🔹
個人好鍾意胡椒豬肚湯,
不過呢個只係加左少少胡椒嘅雞湯,
入面有幾嚿豬肚咁囉,
要$10感覺唔多抵……

🔹美國嚴選肥牛🔹
$130黎講嘅肥牛真係算高質,
都有啲牛味同唔算肥👍🏻

🔹飲品🔹
汽水以外,都有好多選擇~
有罐裝latte(幾好),芭樂汁(麻麻地),
有氣蘋果汁 & 青提汁 (偏甜)

🔹甜品🔹
除左雪糕,仲有日本牛奶雪條,啫喱同蛋糕仔~

2023-07-09 398 瀏覽
即興約嘅飯局想食燒肉好耐,突然朋友話想收工即去,咁唯有奉陪到底啦🤭呢間燒肉其實有好多分店,除咗燒仲可以烚,不過我就第一次去準時去到唔使等,可能平日嘅關係,唔算太多人,比咗個卡位我哋,唔錯雖然只有牛,豬,雞三種肉選擇,不過都係任食嘅,而出面有沙律配菜咖啡嘢飲雪糕雪條無限量提供,全部亦都係任食任飲嘅$138/100分鐘真係吃到飽,抵到爛呀,最後以兩條藍莓乳酪雪條作總結見佢個下午茶烚吓烚吓只係$118,仲話食足3個鐘添,真係要搵次試試佢先😆😂😂
即興約嘅飯局

2023-06-28
  • 藍莓乳酪雪條
青衣城嘅餐廳都試到七七八八,一直係差呢間,因為見佢係食放題,梗係要肚餓啲先去~ 今晚咁岩係我同男朋友都好肚餓,機會終於嚟啦我哋閑日夜晚七點幾去到,餐廳都已經坐滿左七八成,相信假期會更加多人~ 餐廳幾特別嘅位係有燒肉同火鍋可以揀,區內應該都唔多呢種餐廳~ 選擇困難症嘅我哋都掙扎咗一段時間先決定到,因為兩樣都好似好正咁~ 雖然現場好似食火鍋嘅人多啲,因為湯底選擇都好多,不過今日咁啱我哋都想食啲香口啲嘅嘢,所以決定食燒肉一坐低當然先去拎嘢飲同雪條,選擇都幾多,仲有少少熟食頂下肚先,質素都數錯,期待一陣可以不停食牛~ 好彩上菜速度好快,我哋叫嘅肉好快已經到齊,肉類嘅選擇好多,不過當然我哋都係集中叫澳洲黑安格斯牛肉,脂肪分布都幾平均,食落肉味好濃,唔會太油太漏,鍾意食牛味比較濃嘅人應該會好岩口味期待下次黎可以試下火鍋

期待下次黎可以試下火鍋
2023-03-23
2023-05-18 371 瀏覽
喺青衣城搵食,見到呢間佐賀山田,一間日本料理餐廳供應正宗嘅日式火鍋,見到餐廳環境雅緻,氣氛溫馨,都幾岩適合與家人同朋友共享美食嘅好去處。佐賀山田嘅火鍋選擇豐富多樣,包括了豚肉、牛肉、雞肉、海鮮、蔬菜等等,每種食材都新鮮好食。餐廳嘅湯底分別有醬油、味噌、豆乳、骨湯等不同口味,適合唔同口味嘅顧客。餐廳更提供了鮮菇、豆腐、粉絲等多種配菜,可以加入火鍋中增加豐富口感。佐賀山田嘅火鍋食材都係由日本直接進口,保證新鮮同正宗。餐廳嘅服務亦都十分貼心,會為客人提供專業嘅服務同建議。總括而言,佐賀山田係一間好正宗、好值得一試嘅日本料理餐廳,特別係佢嘅日式火鍋。食材新鮮,湯底口味多樣化,價格亦都好實惠。如果你想試下正宗嘅日式火鍋,一定要黎呢度試吓啦。

2023-05-07 253 瀏覽
是日約左朋友在青衣城見面,想搵間可以坐得耐少少的餐廳,於是決定黎呢度一路打邊爐,一路吹水。餐廳除左有打邊爐之外,仲有日式燒肉。今次同朋友點左新出的澳洲黑安格斯牛板鍵,湯底係廣島蠔味蹭鍋,大大隻既蠔,湯底非常鮮味!而牛板鍵都無令人失望,色澤明亮,有雪花,好有牛香味!自助區款式多樣,而且好整齊衛生,不時會有店員幫忙打理。另外值得一提既係佢既甜品同雪條,甜品款式多樣有水準,另外記得要試返條雪條,奶味非常香濃,朋友仲一口氣食左二條!
而牛板鍵都無令人失望,色澤明亮,有雪花,好有牛香味!
自助區款式多樣,而且好整齊衛生,不時會有店員幫忙打理。
睇FB 做緊$118涮涮鍋下午茶放題,帶埋🤴🏻黎食先!😁😁採用一人一鍋細邊爐,都幾衛生亦都適合一啲唔食某類菜式嘅朋友,例如唔食牛、唔食菇類等唔使就黎就去 😚😚肉要QR Code 落單,分別有牛肩肉、特選雞腿肉及美國豚肉!店家會先上齊三款肉,質素ok,我同🤴🏻只係再叫左牛肉☺️☺️出面亦有好多丸丸、菜菜、甜品、飲品俾你任攞😆😆,但當中嘅芋泥貢丸同芋頭,非常失望,完全零芋頭味,特別係芋頭😩😩雖然係90分鐘,可能冇咩客人等緊,埋咗單都照俾我哋繼續坐😉😉,整個用餐過程都幾舒服😊😊除咗係打邊爐放題同時仲做緊$138燒肉放題,咁下次睇吓有冇機會再同🤴🏻黎食燒肉啦!😆😆
睇FB 做緊$118涮涮鍋下午茶放題,帶埋🤴🏻黎食先!😁😁

2023-04-19
10 分鐘 (堂食)
🏞跟朋友去完郊遊,因為東涌那邊沒什麼特別好吃,於是決定前往青衣覓食。身為生酮飲食者外出吃飯最愛燒肉🥓和火鍋🥘,這間店兩者都有齊實在太正,如果可以同時又燒肉又火鍋就更完美了!餐廳正在做promotion,澳洲黑安格斯牛燒肉放題$298一位78折,還送一盤燒肉盛,比固定menu內的美國和牛放題還要便宜。一坐下店員就送上燒肉盛, 裡面包括五種不同部位和切法的黑安格斯牛肉, 各有優勝, 部分油脂分佈均勻油香四散,有些部位雖然油花不多但肉味香濃。之後繼續主攻牛肉, 不過只有燒肉盛當中的牛板腱和保樂肩肉可以再點,其餘的都是美國和牛。除了牛當然也要點些豬、雞和海鮮,蔬菜如牛油金針菇、粟米同翠玉瓜同樣也少不了。自助吧有不少火鍋材料可以自取,我拿了點蔬菜回來燒,因為燒肉放題內的蔬菜種類實在太少😂。飲品方面選擇也很多,不過以罐裝飲品為主, 我盡量選一些無糖或低糖的,將quota留給雪糕和甜品😋。我和朋友都是食力派,不停燒不停吃到人家打烊關門才走,臨走前也不忘拿了幾盒雪糕,可惜味道一般。✧ ˚ · . *:・゚✧*:・゚✧・゚: *✧・゚:* .· ˚ ✧🥘佐賀山田📍青衣城1期2樓203號舖✿ 味道 ♥ ♥

🥘佐賀山田
📍青衣城1期2樓203號舖

✿ 味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
✿ 回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkbakery #hkdessert #hkfoodlover #hkfoodblog #hklife #hkphotography #hkdaily #hkgirl #hkig #hkigfood #hkiger #hkiggirl #hongkonger #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkonginsta #hongkongig #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #日本料理
2023-04-16 165 瀏覽
今日去咗朋友仔屋企玩,差唔多到晚飯時間就行咗去青衣城睇吓有乜嘢食,朋友想打邊爐,所以我哋就揀咗呢間一人一鍋。餐廳環境乾淨企理,食物處理方面亦做得唔錯,部份蔬菜會放喺雪櫃裏面保存,另外仲有甜品同雪糕供應。餐廳提供五種價錢嘅放題同有八款湯底俾你揀,我地揀咗特選美國牛肩胛肉放題。牛肉品質唔錯,海鮮方面更加出色,尤其係墨魚仔,超級大隻之餘煮熟後仲唔會縮水,入口啖啖肉超滿足,而且上菜速度超級快,完全冇拖單嘅情況出現。
2023-04-03 380 瀏覽
今日約左好耐冇見既朋友在青衣城見面食野行下, 在諗食什麼時, 見到佐賀山田, 燒肉放題100分鐘都只是黑安格斯牛都是三百幾,而且環境乾淨,時間尚早,閒日人流不算多, 行到攰可以坐下食下, 傾下計都好。坐底職員就送上一盤燒肉盛, 已經包括幾種靚牛肉, 有齊不同部位同切法, 各有優勝, 部分油脂分佈均勻油香四散, 薄薄一片, 快熟得來, 又容易燒到金黃。有啲部位雖然油花不多但肉味香濃。其間不懂使用燒爐, 職員都好幫忙關細火一些。之後繼續主攻牛肉之外, 再試下其他野食, 當中都有幾種海鮮類別既野, 試左牛油煮蜆, 魷魚仔及較特別的一夜干及鱈魚片。煮蜆同魷魚就一般般, 但另外兩款有驚喜, 一夜干燒起上來真是外面皮脆, 入面魚肉軟。鱈魚片更特別, 但要小心燒燶, 燒一陣縮左啲硬身就可以食, 食落係似魚味香濃既脆片。仲試左牛油金針菇、粟米同翠玉瓜, 三樣都不錯。飲品方便選擇很多, 選左解茶解油膩, 可以食多啲。最後當然食番兩枝日本口味雪條先滿足離開, 太飽有其他口味雪糕同甜品都試不到了。
2023-03-27 298 瀏覽
好耐冇食過燒肉,朋友揀咗位於青衣城嘅「佐賀山田」。貪商場有免費泊4個鐘車同有得差電👏🏼呢排做緊澳洲黑安格斯晚市燒肉放題,100分鐘任食價錢每位$298加一。另外仲有更高級嘅和牛set可以選擇💁🏻‍♂️餐廳係半自助形式,手機QR code落單叫大部份嘅食材,而出面嘅自助放題區可以攞丸、菜、腸仔等等嘅配料,雪糕同埋飲品。(餐廳同時可以揀涮涮鍋所以出面自己攞嘅料有啲打邊爐feel😂)最正係可以自己整牛角飯😋😋😋😋我哋揀嘅plan 每枱會送一份「澳洲黑安格斯燒肉盛」。✅黑安格斯牛板腱✅黑安格斯肉眼蓋✅黑安格斯保樂肩肉✅黑安格斯牛腹肉✅佐賀和牛上枱好靚太多食物同配料🫣2人一爐稍為嫌個爐細咗少少🤏🏼朋友好中意塊芝士漢堡扒,encore 咗😆花魚一夜干、日式芝士年糕同日式鱈魚片必點💯雪櫃入面可以揀嘅雪條都正呀,有奶茶雪糕、北海道牛乳雪條同埋明治嘅雪條😋

最正係可以自己整牛角飯😋😋😋😋

我哋揀嘅plan 每枱會送一份「澳洲黑安格斯燒肉盛」。
✅黑安格斯牛板腱
✅黑安格斯肉眼蓋
✅黑安格斯保樂肩肉
✅黑安格斯牛腹肉
✅佐賀和牛
上枱好靚

太多食物同配料🫣
2人一爐稍為嫌個爐細咗少少🤏🏼

朋友好中意塊芝士漢堡扒,encore 咗😆

花魚一夜干、日式芝士年糕同日式鱈魚片必點💯

2023-03-20
2023-03-23 2665 瀏覽
🦪廣島蠔味噌鍋晚市放題Weekend 想食火鍋 ☺️shabu shabu 下🍲平時收工經過青衣城見到佐賀山田,今次終於去試下呢間係一人一鍋,可以自己揀鐘意既湯底。我地就揀左最近新出既澳洲黑安格斯 X 日式廣島蠔味噌鍋晚市放題,岩哂鐘意食牛同埋蠔既我😋😋😋黑安格斯牛肉質細嫩,脂肪少,油花分佈均勻,煮完之後唔會好似肥牛咁搞到成鍋都係油。而且牛味比其他牛肉更濃郁,煮完之後都好鲜甜湯底方面, 日式廣島蠔味噌鍋湯底好特別,淨係湯底已經有好多隻肥嘟嘟既廣島蠔🦪🦪🦪蠔既鮮味加埋味噌湯估唔到又幾夾,蠔提升左味噌湯既甜味,好似海鮮湯咁鮮甜,呢個配搭唔錯唔錯👍其他配料例如肉/小食,可以用手機QR code 落單,蔬菜可以出去自己拎。飲品就有樽裝同罐裝提供,仲有咖啡同日式茶。甜品都有好多選擇,有蛋糕,泡芙,仲有雪條同雪糕添😍📍 佐賀山田青衣青敬路33號青衣城1期2樓203號舖🦪廣島蠔味噌鍋晚市放題Weekend 想食火鍋 ☺️shabu shabu 下🍲平時收工經過青衣城見到佐賀山田,今次終於去試下呢間係一人一鍋,可以自己揀鐘意既湯底。我地就揀左最近新出既澳洲黑安格斯 X 日式廣島蠔味噌鍋晚市放題,岩哂鐘意食
🦪廣島蠔味噌鍋晚市放題

📍 佐賀山田

📍 佐賀山田
青衣青敬路33號青衣城1期2樓203號舖
2023-03-15
2023-03-23 316 瀏覽
工作需要去左轉青衣城鍾意打邊爐既我下午茶時段都要打邊爐🍲😂✳️佐賀山田 $118 (包埋加一)已經可以任飲任食✳️一人一鍋食物質素同種類仲要唔差🤭好豐富我本人唔想食太多拎野食好節制其實出面好多野拎👍🏻😉入座前可以選擇燒肉或者打邊爐🍲全程QR code落單👍🏻🤓肉嘅上菜速度好快Cp值好高有機會搵次正價時段食多啲選項的set食多次🤭😋

工作需要去左轉青衣城
鍾意打邊爐既我
下午茶時段都要打邊爐🍲😂

✳️佐賀山田 $118 (包埋加一)
已經可以任飲任食

肉嘅上菜速度好快
Cp值好高

有機會搵次正價時段食多啲選項的set食多次🤭😋

2023-03-22 180 瀏覽
今日,我嚟到咗佐賀山田,一間位於市中心嘅火鍋店。首先,我要講下澳洲黑安格斯牛肉。呢款牛肉嘅特點係肉質細嫩多汁,口感一流,同埋油花分布均勻,令肉質更加美味。煮過之後,佢仲可以保持原有嘅甜味同鮮味,食得停唔到口。每一啖都可以感受到肉質嘅柔軟同豐富嘅口感。再嚟就係日式廣島蠔味噌鍋,佢嘅味道好香濃,配上新鮮嘅廣島蠔,令人食落口可以感受到蠔肉嘅肥美同濃郁嘅湯底。每一啖都係舌尖上嘅美味。除咗主角之外,佐賀山田嘅放題菜式都好豐富。無論係肉類定者蔬菜,每一款都新鮮又好味,食得好開胃。佢哋仲提供多款丸子,例如魚丸、貢丸、牛肉丸等,口感豐富。而醬料同埋飲品都有好多選擇,可以配合自己嘅口味。甜品方面,選擇都好多,例如凍餅同雪糕等,一邊食火鍋一邊食甜品,真係享受。店員嘅服務都好貼心,會介紹每款菜嘅特點,主動問客人需唔需要加湯或者飲品,令人感受到好開心嘅用餐體驗。呢種服務真係令我好舒服,感受到店家嘅用心同熱誠。總括嚟講,佐賀山田嘅火鍋放題絕對係一個值得一試嘅盛宴。佢嘅美味令人忘不了,每一款菜都可以感受到店家嘅用心同熱情。如果你鍾意火鍋,咁佐賀山田絕對係一間你唔可以錯過嘅餐廳。
今日,我嚟到咗佐賀山田,一間位於市中心嘅火鍋店。

Blue Monday 又凉凉地 出去滾吓先😆去青衣城這間燒肉火鍋二合一放題店😚@sagayamada_hk佢而家做緊 #澳洲黑安格斯牛燒肉放題#澳洲黑安格斯牛板腱x日式廣島蠔味噌鍋 湯底一人一鍋♦️日式廣島蠔味噌鍋🦪肉肥美 湯底味鮮香濃♦️日本櫻花蝦沙嗲湯🦐湯底香濃唔醎 鮮香惹味👭牛魔王專攻牛肉😚♦️黑安格斯🐮氣十足 油花均勻 肉嫩多汁 牛肉中間有一條根 入口很有嚼勁🤤♦️美國Cab牛肩胛肉 牛肩肉 牛五花 質素都好好 完全滿足到我哋對牛嘅肉望😆自助放題區火鍋配料 日式小食 沙津 咖哩飯 甜品 雪糕 飲品......另外落單點炸物日式章魚燒 珍寶炸帶子 炸薯角....♦️鍋物揀咗比較少食既內裡有竽粒既鱈福丸三杯魷魚燒🦑 芝士獅子狗 啱曬我這個🧀迷同芋頭控~~呀♦️飲品揀咗未飲過既有氣青悔 石榴 白桃氣水 細細罐 可以飲多幾款🤭甜品食日本明治雪條海鹽荔枝味👍藍莓芝士蛋糕🫐
Blue Monday 又凉凉地 出去滾吓先😆

♦️美國Cab牛肩胛肉 牛肩肉 牛五花
質素都好好 完全滿足到我哋對牛嘅肉望😆

自助放題

另外落單點炸物
日式章魚燒 珍寶炸帶子 炸薯角....

♦️鍋物
揀咗比較少食既內裡有竽粒既鱈福丸
三杯魷魚燒🦑 芝士獅子狗 啱曬我這個🧀迷同芋頭控~~呀

♦️飲品

甜品食日本明治雪條海鹽荔枝味👍
藍莓芝士蛋糕🫐

2023-03-13
2023-03-14 1209 瀏覽
#fafafoodblog打邊爐 #fafafoodblog青衣<晚市90 分鐘放題>每位249 蚊🍴澳洲黑安格斯牛板腱 配 日式廣島蠔味噌蠔新鮮大隻 湯底味噌味濃唔會蓋過蠔既鮮味🍴花膠骨膠原啫哩雞白湯 🐥加10 蚊花膠足料 好夠雞整成既啫哩 所以雞肉味香 要黎打邊爐正有7 品肉類任點 除左肉質燉滑既牛板腱 仲有煙 un 肉味濃既美國 choice牛肩 cab牛肩胛肉,肥美既 精選美國牛五花 ,🐂豬味香濃既 美國豚肉,。有口感既特選美國雞腿肉 ,🐥肥美既 美國豚肉五花 🐽出面各式丸同菜任拎 我提議可食 d日本米整成既白飯 落 d紫菜 食牛肉時點 d豉油撈埋一齊食 .而可以點既熟食 炸池魚仔 章魚小丸子 唐楊炸雞都唔錯仲有港式既牛乳雪條 奶茶同朱古力雪糕 夠哂滿足 thx#火鍋 #肥牛 #豚肉 #打邊爐 #甜品 #雪糕 #蠔 #花膠 #放題 Score 平均分< 7.5/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Servic
<晚市90 分鐘放題>每位249 蚊

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#佐賀山田
地址: 青衣青敬路33號青衣城1期2樓203號舖
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog青衣
=====================

2023-03-14