2022-07-02 600 瀏覽
今天和天水圍友友2個人來吃這家燒肉店,選了90品的套餐,真是八號風球下的優質體驗!店員非常耐斯和有禮貌,我們坐下後有店員主動問我們肉質如何,並看到店員細心地指導鄰桌如何使用qr code 下單,真是優質的店員!哇耶 店內播放的全都是我喜歡的日文歌,有aimer, 米津玄師, yorushika還有我最愛的Yoasobi 的歌!焦糖甜蕉太酷了!哇耶 希望盡快有下次用餐機會wwwww
焦糖甜蕉太酷了!
哇耶 希望盡快有下次用餐機會wwwww

2022-06-25 826 瀏覽
喂講真……我都好少寫食評今次真係真係真係好差好差既體驗開頭呢個燒肉頭盤好幾款牛肉都係重複都諗緊行心知不妙諗住自己叫嗰啲會質素好啲點知來來去去都係嗰啲樣唔知係管理問題定係公司政策真係好垃圾千祈千祈唔好試我食嘅係$458餐第二級別肉嘅質素我會話係一兩百蚊既套餐唯一唯一唯一我要讚佢嘅就係影啲相好靚啲裝修都算新我個餐可以免費飲啤酒我認輸啦永久不在去真係真係好耐冇試過食燒肉食得咁唔開心最後埋單兩個人食咗$10xx
喂講真……

真係真係好耐冇試過
食燒肉食得咁唔開心

最後埋單兩個人食咗$10xx
燒肉放題
餐廳提供5個不同的燒烤餐選擇!我哋被餐牌上「煙燻壺漬封門柳牛小排」吸引🤩,所以就叫咗C. 極上牛小排海鮮放題餐。🐮極上牛小排海鮮放題餐:$348(成人)店員先介紹有三種不同的醬料,但我覺得沾了汁後會更重口味呢🤣~🎃前菜:南瓜蓉伴麥芽餅很好吃,卜卜脆的,很快就吃光光了🤣!———————————然後叫了不同的肉,放在一個六格的木盆,其中一種肉卷成了玫瑰花形🌹(有牛小排、牛肋骨肉、牛翼板、牛肩胛肉、牛頸脊等等)。之後還點豬肉、雞肉、海鮮。特別一提的是‼️‼‼️👇🏻️🐄煙燻壺漬封門柳牛小排(醬油味)真係超長🤣,算係打卡able👍🏻(只限第一次叫)第二次就無咁長了🤣!肉質鮮嫩多汁,非常好吃😋!———————————熟食方面也很有驚喜,最愛吃炸雞、炸芝士年糕和泡菜餃子!而且還提供紫菜飯、咖哩飯、叉燒拉麵、牛肉烏冬海鮮地獄湯、豆腐湯、日式味噌湯。但怕呢啲太飽肚了,所以只叫了雪濃湯試試😋。———————————🍦除雪糕外,還提供三種甜品。(朱古力綿花糖香蕉、榴槤炸彈、椰汁流心球)因為不會吃香蕉和榴槤的關係,只好試椰汁流心球‼️‼️‼️很好吃,外脆內軟!咬了一口,椰汁便開始流出來,強列推介大家要與雪糕一起吃,一冷一

🐮極上牛小排海鮮放題餐:$348(成人)

🎃前菜:南瓜蓉伴麥芽餅
很好吃,卜卜脆的,很快就吃光光了🤣!

特別一提的是‼️‼‼️👇🏻️

🐄煙燻壺漬封門柳牛小排(醬油味)
———————————
🍦除雪糕外,還提供三種甜品。(朱古力綿花糖香蕉、榴槤炸彈、椰汁流心球)因為不會吃香蕉和榴槤的關係,只好試椰汁流心球‼️‼️‼️很好吃,外脆內軟!咬了一口,椰汁便開始流出來,強列推介大家要與雪糕一起吃,一冷一熱,感覺很搞笑🤪!
———————————
總結:要注意手機點餐每次只可以點10份,後來點餐時間過了,無法手機點餐。幸好職員也替我點椰汁流心球👍🏻😋!
2022-06-11 543 瀏覽
話說韓國燒肉都食咗幾間㗎啦,已經今日見屯門市中心有一間燒肉谷,行過見到佢兩人入座一位半價, 咁咪入去試,下坐低之後佢嚟咗一份定食, 肉質好好食有幾款跟住可以再加添,佢外圍都好多食物,咁我哋係食咗嗰個包海鮮嘅不過係少量海鮮 不過就有少少貴,但係見佢係兩位一位半價都算可以食得落嘅如果正價嘅話我就唔建議去食。佢有牛肩脊但係都有少少取巧嘅,睇落去就好似好多款畀你揀;其實係唔多,咁佢分咗原味,黑椒味,醬油味;咁嘅變咗係三款嘢其實就都係一隻牛嚟嘅啫;變咗牛肉嘅款式就少咗好多喇。 豬同雞都係咁我哋嗌嗰款 B餐,有多春魚,鯖魚,青口;魷魚仔,呢四款海鮮簡真係少咗啲。如果佢可以加多幾個海鮮有海蝦,鮑魚呀嗰啲佢就會貴啲囉。咁外面嘅外圍嘢食嘅呢都好食嘅咁佢特別推介一樣嘢就係佢嘅豆腐花,我哋一般食嘅豆腐花係白色嘅,黃豆做嘅,佢用黑豆去做豆腐花非常好味,咁佢有黑糖醬同白糖醬仲有黃糖 畀你加。雪糕方面就只係得朱古力味仲係雪糕車嗰隻:無杯裝雪糕,冇雪條。嗰啲食嘅咁飲品就都多嘅:可樂啦,七喜啦,楊協成啦仲有就係橙汁呀諸如此類一般大陸嘅嘢囉咁總括嚟講好食都係好食嘅食得食得過去嘅不過就價錢就貴咗少少 如果佢可以平民化小
豬同雞都係咁我哋嗌嗰款 B餐,有多春魚,鯖魚,青口;魷魚仔,呢四款海鮮簡真係少咗啲。如果佢可以加多幾個海鮮有海蝦,鮑魚呀嗰啲佢就會貴啲囉。咁外面嘅外圍嘢食嘅呢都好食嘅咁佢特別推介一樣嘢就係佢嘅豆腐花,我哋一般食嘅豆腐花係白色嘅,黃豆做嘅,佢用黑豆去做豆腐花非常好味,咁佢有黑糖醬同白糖醬仲有黃糖 畀你加。雪糕方面就只係得朱古力味仲係雪糕車嗰隻:無杯裝雪糕,冇雪條。嗰啲食嘅咁飲品就都多嘅:可樂啦,七喜啦,楊協成啦仲有就係橙汁呀諸如此類一般大陸嘅嘢囉咁總括嚟講好食都係好食嘅食得食得過去嘅不過就價錢就貴咗少少 如果佢可以平民化小小嘅話我覺得佢應該會係客人會多啲嘅今日我哋入去十二點鐘入去我哋係第一台佢開十一點半我哋係第一台開嘅都我哋走嘅時候都係得四姨食嚇到嘅啫可能佢收費量為貴咗啲好多人都唔食但係我真係好似cds嘅心態入去嘅姐夫謀論點都好呢一餐算係豐富嘅都燒得好食嘅
2022-06-08
  • 黑豆豆腐花
2022-06-04 701 瀏覽
佐賀和牛見間野新開咪去試下,令我一試難忘再試投降,21/5星期六夜晚6:30到去唔洗等位咪試下,叫左個set c試下啦,可能平價嘢啦頭盤賣相一般,正常頭盤都靚靚囝囝,我唔明白間嘢點解可以攪到啲肉有瘀黑同雪到有冰,牛脷切得夠厚身但失敗於放入口係韌嘅,其他肉類性價比下去不值一提,比較容易接受都係牛小排,真係韓XX醃製肉類都好過佢,自助吧飲品唔夠凍又無人補充食品,自助熟食區冇款簡直係失敗寧願去改為order,驚喜嘅係有個沙律區/雪糕機豆腐花,咁啱又俾我聽到門口個男職員喺度講啲客人嘅壞話內容就唔講啦,(明明係同一間公司隔離牛氣食物質素都仲好啲,但比最初時質素都係差咗,希望佢哋公司檢討吓?)真係冇想過第一次寫食評,係差評
2022-05-21
2022-06-03 492 瀏覽
我好少寫食評 但呢間真係忍唔住要寫一寫因為牛角入唔到既緣故 去試一試新餐廳 一坐低有個精緻既頭盤 同有一個牛肋條 然後店長過黎幫我地燒 又教我地點燒牛最好食 個牛肋條一入口好驚人 非常juicy 可惜唔記得影相 其他既牛都好有牛味 我以為咁好食既頭盤 食完就無 原來每種肉仲可以encore 另外仲有好多野食揀 我個人真心覺得好食過牛角 店長真係極好services 成日都好親切過黎教我地點燒最好食 有時又燒埋比我地食真係三星級價錢 五星級服務 下次再食燒肉 呢間係首選
我好少寫食評 但呢間真係忍唔住要寫一寫
2022-06-03
午餐
  • 牛肋條
2022-04-15 1016 瀏覽
平日時間,Lunch見牛角排長,等成就過來試下呢間燒肉放題選咗Set C,極上牛小排海鮮,肉質唔錯,最好味果然牛小排,除咗牛,佢雞腿肉都好味,肉質幾滑,忍唔住叫咗第二轉,海鮮不過不失總體來講食物質素唔錯
平日時間,Lunch見牛角排長,等成就過來試下呢間燒肉放題
總體來講食物質素唔錯

2022-04-14
講真我好少俾絕對差評,但連續食左呢個集團其中兩間新店,食到懷疑人生😂😂·身為屯門牛應該有留意到屯市三樓開左間燒肉店,隔離間台式火鍋同埋同層嘅牛気都屬於同一集團😂遲啲再介紹埋隔離間中伏台式火鍋🙂·🐮SRF極黑和牛海鮮放題($458/位)呢個餐可以任食120分鐘,仲可以任飲生啤同清酒🍶先講左優點先😂🌝原條魷魚筒好大條,新鮮,燒緊都聞到好香魷魚味,肉質彈牙,一啲都唔霉,我覺得係成餐叫做比較好食嘅野😂🌝榴連炸彈熱辣辣,外脆內軟,榴連味夠晒重👍🏻🌝蔬菜類都新鮮,除左用qr code落單,仲有部分可以係自助吧夾,不過選擇比較少·優點講完喇🙂輪到缺點:🌚職員話因為人手問題,所以無頭盤,講緊嘅應該係用黎打卡果種天梯,一片片牛肉分好晒類放係天梯,我覺得無都唔緊要,都係食物質素重要啲🌚牛肉上枱果類無紙牌分類,當我唔識食唔可以一眼睇得出果塊係咩,要睇返相先知,但啲牛肉食落無牛味,有啲仲又鞋又韌,連和牛都唔似和牛🥲🥲牛肋條好大條,但同時都好大條筋⋯·🌚海鮮類除左魷魚之外都好唔新鮮,扇貝燒熟之後縮到好似五毫子咁細粒,蠔質感好霉,咬左一啖就吐左,清酒煮蜆得清酒味無蜆味,牛油帆立貝都係無味,唔知食左啲咩⋯鰻魚啲肉腍
🐮SRF極黑和牛海鮮放題($458/位)
呢個餐可以任食120分鐘,仲可以任飲生啤同清酒🍶
先講左優點先😂
🌝榴連炸彈熱辣辣,外脆內軟,榴連味夠晒重👍🏻
優點講完喇🙂輪到缺點:
🌚海鮮類除左魷魚之外都好唔新鮮,扇貝燒熟之後縮到好似五毫子咁細粒,蠔質感好霉,咬左一啖就吐左,清酒煮蜆得清酒味無蜆味,牛油帆立貝都係無味,唔知食左啲咩⋯鰻魚啲肉腍到好似擺左好耐咁🥲🥲
🌚我哋叫左兩輪,但第二輪叫嘅牛完全無黎過,淨係黎左啲雞肉同蔬菜,唔知係咪特登唔俾你食咁多牛🥲因為我哋食緊果陣都聽到隔離枱話啲牛等左半個鐘都未黎⋯我哋中間叫左碟燒肉鹽打算食牛果陣用,點知到最後都無黎到⋯
🌚叫左個鰹魚豆腐湯,飲落勁似壽喜燒味,好鹹😂😂
🌚飲品、熟食同甜品選擇好少,叫左件燒菠蘿,見到隻色勁淺色都心知不妙,燒完咬左一啖真係酸到pk😂
🌚每張枱上面都無抽油煙果條通,一路燒啲煙係咁飄埋黎⋯
整體黎講,兩個人食左成千蚊,但九成野食都好唔掂,牛肉完全無水準,海鮮質素都好差,如果只係二百幾蚊我都預左唔會好食得去邊😂但你收得咁貴,唔好話因為人手唔夠所以質素差左,咁質素差左點解你唔收返平啲?😂😂
2022-03-23 868 瀏覽
兩個人食揀咗B餐,依家五點前埋單仲可以減$40 ,價錢都幾抵。除咗基本肉類之外,有好多其他款式既食物,上菜速度都算快,各種食物都好好食,質素唔馬虎。蔬菜冇得落單,要自己出去攞。值得推薦嘅係要自己點嘅醬料,鹽、蒜醬、同埋酸汁點燒肉非常好食。最值得讚係員工服務態度好好,每個員工都好有禮貌、好耐心咁教點樣燒啲食物,同佢反映意見亦都願意聆聽,會有相應嘅跟進服務,而且夠鐘都唔會趕你走,可以慢慢坐傾偈。值得再encore!
值得再encore!
2022-02-28 799 瀏覽
雖然疫情爆得嚴重,但日日食外賣都唔係辦法。今日難得早收工,即刻想食返餐勁嘅!適逢今日開始食開嘅X角燒肉停業,順勢就去試吓新開呢間燒肉谷。由於第一次嚟,所以冇食任食套餐,叫咗兩個午市定食餐,雖然百零蚊貨仔一個,但係一啲都唔失禮。份量都好足夠,而且味道非常唔錯食材新鮮。今次食午市套餐,都冇太多嘢可以寫,但由於今次整體都非常唔錯,下次一定試吓佢個任食餐💪值得一睇依間舖頭用咗全城斷晒貨嘅納米消毒,個自助吧成個感覺安全晒,夠晒細心👍

2022-02-16 808 瀏覽
一直以來屯市都好少有燒肉店,上個月見開咗呢間燒肉谷,即刻約朋友來試吓!呢間燒肉係劃一100分鐘放題,食越貴嘅肉就越貴,我哋揀咗人氣C餐,已經有一百種食物任揀,午市每位仲減$40一上枱唔使點嘢,店員就先上頭盤肉畀我哋,食到邊舊覺得好食就再encore。呢間舖有隻漬過嘅封門柳,出面都幾少有,食落好有牛味又唔肥,幾好!其他牛肉擺碟由濃至淡, 可以揀你想食嘅次序慢慢燒!其他食物都中上水準,有海鮮、雞肉、豬肉同埋其他日式料理,屯門友可以嚟試試!

2022-02-13
2022-02-11 462 瀏覽
Lunch 減40蚊,埋單350左右整體表現尚唔錯,350蚊的牛肉,豬肉,雞肉款式都好多,基本上唔可能食哂所有款式,一開爐,一壺封門柳及一set 牛肉(唔同部位的牛肉)就會送上黎,等試完呢轉就可以簡自己喜歡的牛肉,全部都可以係手機落單,該店出名封門柳 ,由於我一個人食,一壺封門柳係一大條牛肉,幾大份量,味道還可以,本人唔太識食牛肉,總覺得d牛肉都差唔多味道。海鮮方面,魷魚須比較好食。甜品就海鹽雪糕比較出色,味道唔錯。雖然減左40蚊,但埋單都要加一,lunch 唔多人食,可能因為疫情。不過放題一個人都食唔到好多。
Lunch 減40蚊,埋單350左右
甜品就海鹽雪糕比較出色,味道唔錯。
2022-02-07 289 瀏覽
Saw their ad for opening on FB and went ahead trying over the CNY holidays. Wonderful experience for the kids! Very convenient ordering via QR code. Ordered set C and meat quality is acceptable given the price. Kids love the seafood especially the whole squid, prawns and scallops. Huge fridge with vast drinks selection, fun ice cream bar too. In all great dining experience with friendly staffs. Seats were comfortable and spacious too. Worth trying.
2022-02-03
15 分鐘 (堂食)
午餐
2022-02-04 353 瀏覽
價錢選擇有五款 第一次試揀咗C plan $348 一位 而家做緊推廣,五點前每位減$40。飲品都係任飲. 未落單已經首先嚟咗一客壺漬牛(可任叫),牛舌扎, 同六款不同部位牛肉 可以方便大家先試鍾意邊款, 個壺漬牛最好食好juicy, 之後仲嗌多咗兩壺添 其他牛都新鮮唔錯 係唯一個牛肋骨不太新鮮。 C plan 嘅海鮮就好一般啦 係魷魚鬚唔錯啫 另外 出面有個自助吧 可能比較晏已經四點 出面啲 前菜蔬菜都 畀人攞到尾聲 賣相唔太吸引 所以冇攞(但可以喺自助落單佢會攞新嘅出嚟)飲品凍櫃另有少量甜品 因為太飽都冇食 最後淨係食咗個海鹽軟雪糕 都幾好唔太甜。整體成餐以呢個價錢 都算唔錯 希望佢日後都keep到呢個質素啦 下次會再試D plan。用餐日期:4/2/2022

用餐日期:4/2/2022