2024-01-25 44 瀏覽
佐賀燒肉谷 @guu_yakiniku 登陸港島銅鑼灣提供有Lv1-4 豐富放題套餐✨由即日至31/1凡惠顧Lv3或以上套餐 可獲贈佐賀和牛壽喜燒自助區有>40款食品供應 仲有特色燒肉可頌⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥Lv3澳洲和牛海鮮放題120分鐘享用多款澳洲和牛 包括和牛肉眼芯特上牛肋肉 上級牛胸肉 厚燒牛舌 日本產雞及海鮮:珍寶生蠔🦪廣島蠔 帶子 虎蝦 魷魚扇貝 青口等128品食物 沒有限量 真正任點留肚試熟食及甜品 可以自己唧雪糕 整鯛魚燒·🐂頭盤以天梯造型呈上 很IGable 打卡一流澳洲和牛5個不同部位及多款海鮮 超級高質如牛舌 牛肋肉 極上牛小排 澳洲和牛板腱等海鮮盤有鮑魚 虎蝦 青口 翡翠螺🐚新鮮大隻·🥓煙燻壺漬封門柳必吃店內招牌菜!封門柳顏色較深 脂肪不多但口感十分柔嫩 是整頭牛肉味最濃的部分以壺漬醃製後再加上煙燻處理 入味帶煙燻香軟冧口感令人吃不停口🫕足足encore 2次·🥘佐賀和牛壽喜燒先以牛脂起鍋 加入洋葱爆香 再倒適量白砂糖每位2片佐賀和牛🥩脂肪分佈均勻 肉質柔軟加入味道香甜的壽喜燒醬汁 燒起來肉香四溢佐賀和牛咬落去入口即溶 沾上蛋汁後更滑
佐賀燒肉谷 @guu_yakiniku 登陸港島銅鑼灣
每位2片佐賀和牛🥩脂肪分佈均勻 肉質柔軟
加入味道香甜的壽喜燒醬汁 燒起來肉香四溢
佐賀和牛咬落去入口即溶 沾上蛋汁後更滑嫩
2024-01-25 44 瀏覽
佐賀燒肉谷喺銅鑼灣希慎開左新分店,超吸引嘅喺主打日本佐賀A4和牛!日系裝修,座位闊落,放題有4款選擇,我哋今次就揀左 Lv4「日本佐賀A4和牛海鮮放題」,120分鐘可以食哂140款美食,自助區有40款無限追加,仲可以免費暢日本飲清酒及 SAPPORO 啤酒!一嚟到就送左個 DIY 和牛壽喜燒,可以自己整或店員會幫你整埋!香甜嘅燒肉,沾埋蛋液,入口即溶,超正!仲有個日本佐賀A4和牛寶盒,試齊6個不同部位,包括「佐賀A4和牛三角嫩肌」、「佐賀A4和牛薄炙牛肋肉」、「佐賀A4和牛肩胛」、「佐賀A4和牛角切」、「佐賀A4和牛小排」及「佐賀A4和牛牛肋條」和牛色澤油花均勻,燒完油脂出哂嚟,牛味香濃,重點係任點任食,啱哂牛魔王!佢哋仲有個特別嘅食法,就係燒肉可頌,將牛角包🥐烤一烤,夾埋燒肉、沙律菜,可以加埋喜好嘅醬汁,有牛油果莎莎醬/粉紅櫻花沙律醬,咁就完成呢個燒肉可頌啦!另外我哋仲點左海鮮,佢哋海鮮款式都幾多,有鮑魚、生蠔、海蝦等,都係必點,全部都好新鮮!而羊架亦係必點,肉質鮮嫩又Juicy,淨係用香草醃製,都已經好好食,又無羶味😋 最後食埋軟雪糕就完滿😍😍

最後食埋軟雪糕就完滿😍😍
2024-01-16
2024-01-24 51 瀏覽
終於開咗黎香港區!仲要係最就腳嘅商場上面。今次揀咗LV3澳洲和牛+海鮮放題2個鐘。都有成130款唔同野可以任揀~ CP值極高🌟期間限定!壽喜燒意外驚喜~ 侍應會主動幫手,先用牛脂起鍋~ 加入洋蔥沙糖炒香,再加入和牛同壽喜燒汁調味。食之前再沾上蛋黃🤤回味無窮🥢燒廣島蠔驚喜位!特級大生蠔🦪洗到乾淨勁想就咁吞落肚😂 放入爐中燒好,蠔味特出🥢原條魷魚🦑大條到鋪滿個爐~ 燒好後又嫩又爽口🥢澳洲穀飼牛板腱/厚切油花少但分佈均勻,肉質軟嫩有彈性,香甜多汁🥢安格斯牛小排油花偏淡紅色,肉質軟嫩q彈,相比起牛肩位無咁肥膩,入口即化🥢美國和牛肩胛肉眼朋友最鍾意❤️ 肉眼脂肪較少,有咬口、肉味濃郁🥢煙燻壺漬封門柳味道層次好豐富!油脂較少,但醬汁好入味好食!🥢澳洲和牛-特上牛肋肉肉脂均勻,口感軟嫩、入口即溶🥢原隻鮑魚燒 / 燒帆立貝兩款都雖然新鮮爽彈,但已經被和牛比下去🤪🥢榴蓮炸彈外皮酥脆,似係新鮮製作~ 🍫甜品最出色係燒棉花糖~ 串好色彩繽紛嘅棉花糖~ 慢火輕輕燒到外脆內軟~ 甜到入心~ 另外仲有即製爆谷🍿🌟另外~ 自助區都有唔同嘅小食/飲品 都可以隨意攞~ 勁多野食

🌟期間限定!壽喜燒

🥢燒廣島蠔

🥢原條魷魚🦑
大條到鋪滿個爐~ 燒好後又嫩又爽口

🥢澳洲穀飼牛板腱/厚切
油花少但分佈均勻,肉質軟嫩有彈性,香甜多汁

🥢安格斯牛小排
油花偏淡紅色,肉質軟嫩q彈,相比起牛肩位無咁肥膩,入口即化

🥢美國和牛肩胛肉眼
朋友最鍾意❤️ 肉眼脂肪較少,有咬口、肉味濃郁

🥢煙燻壺漬封門柳
味道層次好豐富!油脂較少,但醬汁好入味好食!

🥢澳洲和牛-特上牛肋肉
肉脂均勻,口感軟嫩、入口即溶

🥢原隻鮑魚燒 / 燒帆立貝
兩款都雖然新鮮爽彈,但已經被和牛比下去🤪

🥢榴蓮炸彈
外皮酥脆,似係新鮮製作~

🍫甜品

2024-01-17
  • 燒廣島蠔
  • 澳洲穀飼牛板腱/厚切
2024-01-23 110 瀏覽
最近天氣真係好適合食燒肉咁啱係銅鑼灣,發現hysan新開佐一間佐賀燒肉谷呢間嘢啲燒肉咁出名,一定要試下啦·呢到有唔同等級嘅牛、豬、海鮮揀有放題同定食兩樣都可以係自助吧任食超過40種美食✌️·我哋今次揀佐定食🐂殿堂澳洲和牛盛合逢禮拜一至四晚餐時段,兩位進食,仲會送一條封門柳✌️·🌟封門柳肉質好嫩滑,甚至唔駛特別調味,加少少鹽就超好味 🌟牛胸腹每次吃燒肉必點,肥瘦相間,一啖咬下去,有很香的牛味~ 🌟特上牛肋肉鍾意油脂香味嘅朋友一定唔可以錯過。 🌟牛小排之前食牛小排成日擔心好「鞋」不過呢到嘅牛小排肉質好嫩滑,同燒肉汁絕配。 🌟梅花肉真係諗唔到,呢間嘢連豬肉都可以咁好食。燒到脆卜卜嘅同時,啲肉質都係好嫩。 🌟多春魚真心感動,係燒肉店可以食到咁肥美嘅多春魚! 除佐咁多肉,呢到仲有自助吧。可以自助燒蔬菜食~仲有雪糕機!抹茶軟雪糕太好味。忍唔住食佐幾碗~仲有好多日式小前菜和嘢飲譬如螺肉、八爪魚⋯我哋係自助吧食佐超多嘢,絕對值回票價!
最近天氣真係好適合食燒肉
咁啱係銅鑼灣,發現hysan新開佐一間佐賀燒肉谷
呢間嘢啲燒肉咁出名,一定要試下啦

呢到有唔同等級嘅牛、豬、海鮮揀
放題同定食
兩樣都可以係自助吧任食超過40種美食✌️

我哋今次揀佐定食
🐂殿堂澳洲和牛盛合
逢禮拜一至四晚餐時段,兩位進食,仲會送一條封門柳✌️

🌟封門柳
肉質好嫩滑,甚至唔駛特別調味,加少少鹽就超好味

🌟牛胸腹
每次吃燒肉必點,肥瘦相間,一啖咬下去,有很香的牛味~

🌟特上牛肋肉
鍾意油脂香味嘅朋友一定唔可以錯過。

🌟牛小排
之前食牛小排成日擔心好「鞋」
不過呢到嘅牛小排肉質好嫩滑,同燒肉汁絕配。

🌟梅花肉

🌟多春魚
真心感動,係燒肉店可以食到咁肥美嘅多春魚!

除佐咁多肉,呢到仲有自助吧。可以自助燒蔬菜食~
仲有雪糕機!抹茶軟雪糕太好味。忍唔住食佐幾碗~

仲有好多日式小前菜和嘢飲
譬如螺肉、八爪魚⋯

我哋係自助吧食佐超多嘢,絕對值回票價!
2024-01-19
近排慶祝日子多,又係與家人好友相聚既時間,一起圍爐食燒肉放題就最好不過啦!呢日去左銅鑼灣希慎廣場新開既 "佐賀燒肉谷",盡情品嘗靚既九州佐賀和牛,太美味啦!店內以深木色日系設計,裝修雅致,地方非常闊落,空間感足夠,環境十分舒服。餐廳主打日本九州佐賀縣農埸空運直送既佐賀和牛,多款肉類及海鮮無限量供應,超過百多款菜色可以品嚐。可以任飲任食120分鐘,有圍裙提供,著淺色衫都唔驚。套餐分有4款,LV1 $248 放題] 有72品+,另外3個套餐就分別106品+、128品+及140品+,而最豪華嘅140品+提供 放題] ,可以一次過食晒6款唔同部位嘅和牛。今次就試最豪華嘅套餐 : LV4 殿堂澳洲和牛海鮮放題 (有140品+) $618位 (+10%) ~ 免費暢飲日本清酒 及 Asahi 生啤。首先奉上係用咗豪華嘅盒盛載佐賀和牛,當然要即時打卡先啦!入面全部都係最頂級既靚牛肉 : 究極佐賀和牛三角嫩肌、佐賀A4和牛薄炙牛肋肉、佐賀A4和牛角切、佐賀A4和牛肩胛、佐賀A4和牛小排、佐賀A4和牛牛肋條。和牛放在木盒內,賣相精美。款款和牛好高質,牛味濃厚,肉質鮮嫩,油脂分布均勻,入口即溶,沾上雞蛋或

套餐分有4款,LV1 $248 [特上牛品海鮮放題] 有72品+,另外3個套餐就分別106品+、128品+及140品+,而最豪華嘅140品+提供 [日本佐賀A4和牛海鮮放題] ,可以一次過食晒6款唔同部位嘅和牛。

首先奉上係用咗豪華嘅盒盛載佐賀和牛,當然要即時打卡先啦!入面全部都係最頂級既靚牛肉 : 究極佐賀和牛三角嫩肌、佐賀A4和牛薄炙牛肋肉、佐賀A4和牛角切、佐賀A4和牛肩胛、佐賀A4和牛小排、佐賀A4和牛牛肋條。和牛放在木盒內,賣相精美。款款和牛好高質,牛味濃厚,肉質鮮嫩,油脂分布均勻,入口即溶,沾上雞蛋或秘製醬汁,真係滋味無比。
和牛質地柔軟,油脂雪花平均分佈,單睇外表已經好吸引,經燒烤過入口即化,牛肉味道非常濃厚,肉質軟嫩,陣陣牛香味,食完一塊接一塊,實在太美味啦!
DIY和牛壽喜燒
由店員係餐枱前親自烹調,讓我哋體驗到日式傳統壽喜燒既滋味!首先以牛脂放落鍋中加熱,加入洋蔥爆香,再倒入少少白砂糖,然後加入佐賀和牛,再落壽喜燒醬汁烹煮。佐賀和牛雪花比例平均,牛味特別香濃,肉質鮮嫩柔軟,配上壽喜燒汁,香氣十足 ; 食材盡吸濃甜惹味嘅湯汁,湯汁鮮甜,和牛再沾上雞蛋,食落更嫩滑,味道層次豐富,覺得壽喜燒可以帶來視覺同味覺嘅享受。
Guu。燒肉可頌 (Guusant)
依款美食好特別,自製個人風格的爆汁燒肉包。將燒好嘅和牛加入翠綠沙律菜,塗上牛油果莎莎醬或粉紅櫻花沙律醬,可以DIY自己喜歡嘅可頌,美味又特色呢 ~
Guu。燒肉可頌 (Guusant)
除左和牛之外,亦有豚肉、雞肉、海鮮等,自助區仲有日式料理、前菜、沙律、蔬菜、湯類、飲品、甜點及雪糕等等,太多選擇啦。
下午茶
  • 極上黑毛和牛小排
  • 極上黑毛和牛牛肋條
  • 極上黑毛和牛肩胛
  • 極上黑毛和牛角切
  • 究極日本和牛三角嫩肌
  • 極上黑毛和牛薄炙牛肋肉
佐賀燒肉谷🐲@guu_yakiniku銅鑼灣希慎廣場上到餐廳嗰幾層嘅頂樓🏗 簡約日式木系風格,卡位闊落坐得舒服,開揚又抽風好🌬 提供即棄圍裙之餘,連食用碟上都放咗個細烤網架,讓人有一種高級嘅感覺🕴🏻120分鐘日本佐賀A4和牛海鮮放題🎌最premium嘅Lv4套餐🥇 來自美國、澳洲同日本嘅牛肉,叫得呢個set就當然係主攻全世界最高級嘅日本A4佐賀牛🇯🇵和牛角切|牛肋肉|三角嫩肌|牛小排|牛肋條|牛肩胛店員率先送上一盒頭盤,六款唔同部位嘅佐賀和牛係乾冰煙霧下若隱若現🧊 連同牛肉旁邊嘅小牌子🏷 就可以清楚知道食緊邊part同方便encore,碟上嘅係之後再叫嘅,質素一樣咁好🦦齋睇細緻平均嘅霜降紋路都知道係非常高質肥美😍 放係網上燒,火喉都好夠🔥 牛肉嘅油花直接被火烤炙,油滋味好豐富✨千祈唔好燒好耐,讓牛肉保持最佳柔軟口感⏰燒原隻日本生蠔|原隻鮑魚燒|大海老|法國黃金螺|原條魷魚筒平時去乜乜水產食一份磯燒海鮮都索價過百,呢到提供接近十款海鮮,高質又新鮮🌊 連殼生蠔手掌咁大隻🦪 比好多酒店自助餐嘅更飽滿多汁! 放心食夠本😋海鮮嚟講唔少得鮑魚同蝦啦,鮑魚擦得乾淨,大隻又新鮮,海老頭部尖刺都處理好,
佐賀燒肉谷🐲
@guu_yakiniku

120分鐘日本佐賀A4和牛海鮮放題🎌

和牛角切|牛肋肉|三角嫩肌|牛小排|牛肋條|牛肩胛

A4佐賀和牛角切 牛肋肉 三角嫩肌 牛小排 牛肋條 牛肩胛

燒原隻日本生蠔|原隻鮑魚燒|大海老|法國黃金螺|原條魷魚筒

燒原隻日本生蠔 原隻鮑魚燒 大海老 法國黃金螺 原條魷魚筒

海鮮嚟講唔少得鮑魚同蝦啦,鮑魚擦得乾淨,大隻又新鮮,海老頭部尖刺都處理好,蝦殼燒得焦香,肉質仍然彈牙🦐

魷魚筒同魷魚鬚差唔多佔據咗成個烤爐🦑 慢慢烤到蜷曲帶少少乾身,係主題樂園或年宵熟悉嘅鹹香味🎢 豐厚鮮美,厚度同嚼勁比較夠,即使唔點加調味,剪成大大個圈咁食好過癮⭕️

燒原隻日本生蠔 原隻鮑魚燒

Guu •燒肉可頌 Guusant🥐

Guu •燒肉可頌 Guusant

食多幾片牛之後,唔想就咁食咁單調,自助吧有迷你牛角包🥐 建議食法係大約10後烤得鬆脆後,再加入牛肉、蔬菜同醬汁,就大功告成了🥪 想多菜少肉平衡下或者豪邁地塞滿肉片,都可以自己隨意搭配📊

煙燻壺漬封門柳🥩

煙燻壺漬封門柳

唔好見個壺細細,但從壺中夾起牛肋條,原來係手臂咁長🦾 整條牛肋放係壺中以醬油醃製,再加以煙燻🚬 整條燒完再剪細✂️「牛之靈魂」嘅封門柳同和牛相比,牛味更濃,脂肪少而肌肉纖維多,食起嚟更有嚼勁💪🏽

DIY和牛壽喜燒🧨

DIY和牛壽喜燒

為慶祝銅鑼灣新店開張,限時送DIY和牛壽喜燒,讓大家可以按卡紙上嘅指示🔖 以油脂起鍋,逐上加入洋蔥、砂糖、和牛同醬汁,最後沾上日本蛋黃汁,香甜滑嫩🍳

自助吧有罐裝飲品同即沖咖啡,甜品有鯛魚燒、草餅、卷蛋🍡 仲可以落order任食Mövenpick雪糕同暢飲Asahi生啤清啤🍶

自助吧

極優質嘅牛肉同海鮮,蔬菜、熟食,甚至飲品甜品都超多選擇👹 打破任食放題貴多不貴精嘅形象,唔洗再餓足幾餐,再去血戰到底先回到本🤑

A4佐賀和牛角切 牛肋肉 三角嫩肌 牛小排 牛肋條 牛肩胛
燒原隻日本生蠔 原隻鮑魚燒 大海老 法國黃金螺 原條魷魚筒
燒原隻日本生蠔 原隻鮑魚燒
Guu •燒肉可頌 Guusant
煙燻壺漬封門柳
自助吧
2024-01-19 47 瀏覽
終於有機會同個朋友歎返個放題lunch喇!.時間充裕,我地揀個level 4,主打佐賀A4和牛,有多個部位可以揀,依個有肉有海鮮嘅餐簡直係享受,邊食燒肉,邊傾計。侍應先送上一個拼盤,我地可以先試左幾款肉,之後再追加。有和牛角切,肋胛,肩肉,牛肋肉,三角嫩肌,我個人就當然喜歡多油花嘅牛肋肉,同油花細膩嘅三角嫩肌,仲有就係牛味濃郁嘅封門柳,真係好正,正到要encore🤣至於牛角切都幾香,唔會好油膩,食完仲有牛脂香喺口中。依家仲有期間限定DIY壽喜燒,侍應好好話可以幫我地煮,我地當然要享受埋依個席前服務啦🤣先用牛脂起鍋,再加入洋蔥炒香,其後加入和牛煎香至五成,加入壽喜燒汁調味,食得!.另外我地都有叫海鮮,大海老,柚子鯛魚,帶子等等,每款都新鮮,個人特別喜歡大海老,鮮味十足,肉質爽脆,真係要一點再點,蝦都食左3隻。.燒肉過後仲有Movenpick雪糕做甜品,真係好圓滿。.總括黎講,依度嘅和牛質素真係同單點燒肉可媲美,肉質同油花分布都係令人回味,好適合約朋友黎聚會。
終於有機會同個朋友歎返個放題lunch喇!

燒肉過後仲有Movenpick雪糕做甜品,真係好圓滿。
2024-01-10
午餐
2024-01-18 2650 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,決定請佢食燒肉,我哋嚟咗做嘢附近嘅希慎廣場,卡位闊落,走日式木系風,入到去沒有太大油煙味,抽風做得不錯,餐廳亦提供即棄圍裙,食完燒肉都可以清新地離開。*L3: 殿堂澳洲和牛海鮮放題* $448* 120分鐘呢個套餐主要食澳洲和牛,手機落單,任點任食,牛肉眼芯、特上牛肋肉、上級牛胸肉,厚燒牛舌。除咗牛,還有炭火赤雞燒、香草羊架,以為其他海鮮、熱食及甜品。點食物之前店員先為我哋送上多款唔同部位嘅澳洲和牛,每款牛旁邊都有牌子,讓我哋清楚知道食緊邊部位方便追加。另外,仲有一盤海鮮拼盤包括原隻鮑魚燒、法國黃金螺、大海老、帆立貝等,落單可以點燒日本原隻生蠔🦪,回本無難度。然後,店員放低期間限定,免費送的壽喜燒材料,包括四塊高質和牛。為免糟蹋和牛,我邀請店員幫我哋完成製作壽喜燒。和牛紋路平均,入口軟熟即溶,柔軟香滑。Guu•燒肉可頌Guusant 正當我哋忙碌燒肉之際,朋友出去攞嘢飲時發現,用牛角包夾住燒肉食一樣得,加上餐廳預先預備的生菜及其他配料,咬落口牛角包鬆脆,和牛爆汁,打卡一流。頭盤熱盤選擇多不失色眼闊肚窄,為免浪費,我哋盡量點自己喜歡的,特別推介芝士年糕及日式燒紫薯年糕

*L3: 殿堂澳洲和牛海鮮放題* $448* 120分鐘

Guu•燒肉可頌Guusant

頭盤熱盤選擇多不失色
眼闊肚窄,為免浪費,我哋盡量點自己喜歡的,特別推介芝士年糕及日式燒紫薯年糕,餡料香滑香甜,口感煙韌。野菜湯烏冬亦不錯,食一碗清下油膩,原滿作結。

燒肉過程中,店員會不時幫我哋換燒烤網,又會主動問我哋有無需要幫手燒,燒嘅時候都會細心問我哋想要熟啲定生啲,好幫得手。

之前食過另一間分店非常滿足~適逢銅鑼灣店新開幕🥳🥳當然要再去回味吓~呢度有四款燒肉放題套餐可供選擇~Be就梗係揀最吸引嘅✨(Lv4)日本佐賀A4和牛海鮮放題 $658@位 (另加一)✨咪俾價錢嚇親住😂食落就知合理吖~因為120分鐘可以食盡140樣美食🤤最最重要係可以任食埋最頂級和牛之一嘅日本佐賀和牛🐂仲有得無限暢飲埋生啤&清酒❗❗❗.事不宜遲快手QR code落單~食物都火速送上~首先店員幫手DIY個✨和牛壽喜燒 😍😍入口即溶嘅和牛沾埋香甜壽喜燒汁&蛋液~堪稱完美~等食期間巡視自助區除咗有✨沙律,✨前菜,✨熟食,✨水果,✨甜品,✨飲品等等之外…Be仲發現可以自製個人風格嘅✨爆汁燒肉可頌(Guusant)🤩將烤好嘅燒和牛加入自選醬汁,蔬菜到牛角包入面~啖啖爆juicy呢~跟住主角✨佐賀和牛 要出場喇🫶🏻🫶🏻一定要叫哂唔同部位品嚐🤭包括✨究極日本和牛三角嫩肌、✨佐賀A4和牛薄炙牛肋肉、✨佐賀A4和牛肩胛、✨佐賀A4和牛角切、✨佐賀A4和牛小排、✨佐賀A4和牛牛肋條❗❗❗淨睇紋理已經令人驚艷(!!)食落每片都牛味濃郁且牛脂溶化於口中~實在太幸福啦❤️❤️另外Be仲有食咗海量美味食材~當中最推薦:
事不宜遲快手QR code落單~食物都火速送上~首先店員幫手DIY個✨和牛壽喜燒 😍😍入口即溶嘅和牛沾埋香甜壽喜燒汁&蛋液~堪稱完美~等食期間巡視自助區除咗有✨沙律,✨前菜,✨熟食,✨水果,✨甜品,✨飲品等等之外…Be仲發現可以自製個人風格嘅✨爆汁燒肉可頌(Guusant)🤩將烤好嘅燒和牛加入自選醬汁,蔬菜到牛角包入面~啖啖爆juicy呢~跟住主角✨佐賀和牛 要出場喇🫶🏻🫶🏻一定要叫哂唔同部位品嚐🤭包括✨究極日本和牛三角嫩肌、✨佐賀A4和牛薄炙牛肋肉、✨佐賀A4和牛肩胛、✨佐賀A4和牛角切、✨佐賀A4和牛小排、✨佐賀A4和牛牛肋條❗❗❗淨睇紋理已經令人驚艷(!!)食落每片都牛味濃郁且牛脂溶化於口中~實在太幸福啦❤️❤️另外Be仲有食咗海量美味食材~當中最推薦:✨燒原隻日本生蠔🦪、✨霜降豬頸肉、✨原條魷魚筒(新鮮又巨型🦑)、✨原隻鮑魚燒、✨焦糖甘薯……等等等等~食到後期真心眼闊肚窄只可以食埋杯Movenpick雪糕就投降🤣🤣食後感只可以講:必須擇日留肚再去同和牛搏鬥😘😘

2024-01-15 57 瀏覽
佐賀燒肉谷有幾間分店 今次同女朋友黎到銅鑼灣分店 叫左個Lv4. 日本佐賀A4和牛海鮮放題🤣 每一款嘅食物質素都好高 由頭食到落尾好滿足😍🍀DIY和牛壽喜燒係燒肉之前 首先食返個壽喜燒先😛 將個鍋放上鐵網到加熱 再加入醬汁 洋蔥🧅 和牛🐮 一齊加熱就食得😉 食落口感軟嫩 味道濃郁😚🍀日本佐賀A4和牛海鮮放題佐賀A4和牛嘅雪花分佈好平均 望見已經流晒口水🤤 依個套餐包左 和牛三角嫩肌 和牛薄炙牛肋肉 和牛小排 和牛肩胛 和牛牛肋條 同埋和牛角切🥰 吾同厚薄同部位嘅和牛都可以品嘗到 而我就比較鐘意食片狀嘅和牛部分 再點蛋漿一齊食 食落冇咁膩😋另外仲有好多吾同嘅牛部分可以食到 當中煙燻壺漬封門柳係和牛以外 我覺得最好食嘅部分😜 口感有嚼勁 每一啖都有好濃厚嘅牛肉味☺️ 安格斯牛小排 美國和牛肩胛肉眼嘅牛肉味都好濃郁 而且醃製嘅醬料口味都好正 吾洗額外再點任何醬料😉 食左咁上下牛 再叫左啲海鮮食下 燒鮑魚同埋燒日本生蠔都好新鮮🦪 鮮味十足 好好食🤤

🍀DIY和牛壽喜燒

🍀日本佐賀A4和牛海鮮放題

2024-01-15 45 瀏覽
平時去食燒肉都會想試多啲唔同款式所以都好鍾意食放題 可以任嗌任食見到呢間燒肉店係希慎開左新分店環境夠新淨 座位好多又闊落 感覺舒適♥︎LV.3 澳洲和牛海鮮放題 $488/位店員首先serve左個壽喜燒牛比我地先用左佐賀A4和牛 真係勁好食 入口即溶雖然無得refill 但都好驚喜有得試另外仲有頭盤8款牛同海鮮拼盤都勁吸引試左邊款牛岩口味就可以瘋狂嗌😙我就比較鍾意食油脂豐富啲既和牛肉眼芯燒過之後油脂香氣撲鼻 食落軟腍 😋厚燒牛舌好爽口 牛肋肉都係好岩燒肉另外推介大家要嗌煙燻壼漬封門柳勁大條封門柳 可以原條燒一燒再剪開牛味濃郁得黎 仲有好香煙燻味海鮮方面嗌左原條魷魚筒 燒日本原隻生蠔都好正好有係日本海產店燒烤既感覺 😂😂😂鮑魚已經預先將內臟處理好 燒熟一夾起就食得鍾意食海鮮既揀呢個Set就無錯 真係好抵食醬燒赤雞雞爽肉 炭火赤雞燒呢2款雞亦都比較特別唔係度度有得食醬汁調味亦唔會過咸 唔洗自己再調味自助區亦有超過40款食物/飲品可以自取真係120分鐘都未停過口呀 超多野食最特別仲有牛角包 可以將燒過既肉夾入去加入沙律菜 另有一番風味
平時去食燒肉都會想試多啲唔同款式

真係120分鐘都未停過口呀 超多野食
最特別仲有牛角包 可以將燒過既肉夾入去
加入沙律菜 另有一番風味
2024-01-14 104 瀏覽
🎊佐賀和牛燒肉放題 | 銅鑼灣新店餐廳主打佐賀牛 供應多款由佐賀農埸直送的佐賀和牛 裝潢以日式木系簡約風格為主調 這次點了佐賀A4和牛海鮮放題套餐 除了牛肉和海鮮任點外 自助區亦可無限追加多款前菜 小食 湯品 甜品和飲品 更可DIY自製個人風格的爆汁燒肉牛角包 相當新穎有趣.🥩和牛拼盤有六款佐賀和牛 以木盒裝著十分精緻 和牛的脂肪比例和肉味口感各有不同 多款和牛中較喜愛牛肩胛 牛小排和三角嫩肌的部位 牛肩胛肉味道濃郁 油花均勻 牛小排肉汁豐富 相比起牛肩胛不會太過肥膩 三角嫩肌油花細膩豐盈 入口即溶 .🥘另外的和牛壽喜燒可以自行DIY或請店員幫忙烹製 加入牛脂起鍋並把洋葱與壽喜燒醬汁進行烹煮 其後將和牛放入烤盤中煮至五成熟 最後將和牛沾上蛋汁同吃 口感柔嫩滑溜 味道帶香甜 .品嚐完和牛後 最後的甜品除了可以點Movenpick雪糕外 客人也可在助區自製軟雪糕甜筒 這套餐亦可免費暢飲日本清酒及生啤 120分鐘的和牛放題實在相當滿足 .總括而言 這裡的和牛質素絕對可以媲美坊間燒肉店的單點牛肉 和牛有著細緻的紋理和軟嫩的肉質 加上餐廳環境舒適愜意 是很適合與家人或朋友聚餐的好地方💆🏻‍♀️.佐
🎊佐賀和牛燒肉放題 | 銅鑼灣新店
佐賀A4和牛海鮮放題 (Lv4) | $658 per one
▪️DIY和牛壽喜燒
▫️佐賀A4和牛肩胛
▫️佐賀A4和牛小排
▫️佐賀A4和牛牛肋條
▪️MOVENPICK雪糕
希慎其實都係一個美食嘅集中地,10樓以上層層都有唔同嘅好嘢食,"佐賀燒肉谷"係最上嗰層。上到14樓,一入門口見到一系列嘅自助飲品、爆谷、甜品、熟食已經流晒口水🤤早去嘅話可以有窗口位,仲望到少少海,坐得非常舒服。🥰呢度主打燒肉放題,有分lv1-4,Lv 4有日本九洲產黑毛和牛同海鮮任食🤩絕對係真材實料,牛肉味豐沃,口感滑順,冇得挑!上菜上得快,真係好正!其他地方好少有呢個層次嘅靚肉!🥢DIY和牛壽喜燒🥘🥩一黎上咗個DIY和牛壽喜燒,包括壽喜燒盤,壽喜燒汁、洋蔥、蛋汁、糖。仲好細心有張教程。首先將個鐵pan 放喺燒爐上邊(唔使連埋下面個木盤,職員見到我雞手鴨腳,差啲燒埋個木盤,忍唔住黎幫我燒埋🤣非常之好,好殷勤嘅服務👍用肥牛油脂粒燒紅咗個爐,之後洋蔥,再燒肉,跟住就落壽喜燒汁加糖,就完成一個DIY壽喜燒。仲提供日本雞蛋黃,搞混佢再點肉食。一啖咬落去,香軟嘅肉質,濃厚嘅和牛味道,滿滿嘅幸福感‼️🥰超級好食‼️😋🥐🥩Guu•燒肉可頌熟食corner有牛角包,有附上教程,攞個包同沙律菜,再夾肉,加埋喜愛既醬汁。肉質Juicy,入口爆汁,好唔同既食法,又正‼️😋除咗order嘅食物之外,仲有沙律吧、飲品
希慎其實都係一個美食嘅集中地,
10樓以上層層都有唔同嘅好嘢食,
"佐賀燒肉谷"係最上嗰層。

早去嘅話可以有窗口位,
仲望到少少海,坐得非常舒服。🥰

呢度主打燒肉放題
有分lv1-4,
Lv 4有日本九洲產黑毛和牛同海鮮任食🤩

絕對係真材實料,
牛肉味豐沃,口感滑順,冇得挑!
上菜上得快,真係好正!
其他地方好少有呢個層次嘅靚肉!

🥢DIY和牛壽喜燒🥘🥩
一黎上咗個DIY和牛壽喜燒,
包括壽喜燒盤,壽喜燒汁、洋蔥、蛋汁、糖。

仲好細心有張教程。

首先將個鐵pan 放喺燒爐上邊(唔使連埋下面個木盤,
職員見到我雞手鴨腳,
差啲燒埋個木盤,
忍唔住黎幫我燒埋🤣
非常之好,好殷勤嘅服務👍
用肥牛油脂粒燒紅咗個爐,
之後洋蔥,再燒肉,
跟住就落壽喜燒汁加糖,
就完成一個DIY壽喜燒。
仲提供日本雞蛋黃,搞混佢再點肉食。

一啖咬落去,
香軟嘅肉質,濃厚嘅和牛味道,
滿滿嘅幸福感‼️🥰超級好食‼️😋

🥐🥩Guu•燒肉可頌
熟食corner有牛角包,
有附上教程,攞個包同沙律菜,
再夾肉,加埋喜愛既醬汁。
肉質Juicy,入口爆汁,
好唔同既食法,又正‼️😋

除咗order嘅食物之外,
仲有沙律吧、飲品吧同甜品吧,好多野任食!

我盡咗我嘅力量盡試,以下係簡單嘅評價同嚴選出嚟㗎啦!😋😊

🌟肉類🌟
一定要集中食和牛!和牛里脊肉、和牛薄炙里脊肉、和牛角切都差唔多,都好好味!另外仲有個牛舌棒。軟稔彈牙,都好好味!

🌟海鮮🌟
蝦嘅水準一流。
柚子石斑魚柳都好清新好味,一份有2舊厚肉石斑。
燒生蠔同鮑魚,連埋殼一齊燒,更加香口!👍

🌟榴槤炸彈好食過椰汁流心球

🌟雪糕除左自己可以唧軟雪糕之外,仲有Movenpick可以食🤩

成個放題有足兩個鐘慢慢食,
唔會好chur,不錯!
服務又好好,環境舒適,而且員工態度友善,會主動幫手,仲會好好不斷幫我哋換網。
不過,因為呢間餐廳好受歡迎,所以最好提前預訂位,避免等位時間太長。
2024-01-13 58 瀏覽
唔想浪費時間打咁多字!總括而言,呢間野會做小動作,怕俾人食佢地野!尤其係有個唔使著制服既員工(唔係老闆),蛇頭鼠眼,指示其下既小員工唔好提供服務。而且iPhone 冇辦法QR code落單,結果就係俾錢買難受!食物水平正常
唔想浪費時間打咁多字!
總括而言,呢間野會做小動作,怕俾人食佢地野!
食物水平正常
2024-01-13 46 瀏覽
味道好,多選擇!!唔止啲肉好味,連海鮮都好新鮮!!每次都會選擇第三等級放題,個頭盤打咭一流~ 淨食頭盤已經飽咗一半!!可能因為新開張第三日去光顧,服務超級好!! 比起一些五星級酒店更加好!小朋友去好開心,因為有candy corner~如果小朋友收費的高度可以再寬鬆一點就更好~ 我家小孩只有三歲,其實只係食到幾啖肉+糖果,但因為高過90cm,所以都要收小童價~總括性價比仍然好高,新開張短期內已經回顧數次!!食燒肉的話,已經不再光顧其他餐廳,只去這一間!
味道好,多選擇!!
唔止啲肉好味,連海鮮都好新鮮!!
小朋友去好開心,因為有candy corner~