2020-09-29 1431 瀏覽
職員態度極差,魚又瘦又細條,肥牛似橡根,指出後店員話几十蚊野,核梗架啦,上菜速度極慢,又唔耐煩。下次一定不會幫襯,希望大家不要上當,環境又差態度又差,令人失望。一定不會再幫襯
2019-12-16 1484 瀏覽
修哥見不少人食烤魚,就訂了座過來吃,來到七點都差不多滿座都不少人,差不多人人都吃烤魚,最後我們二人叫了尖椒和魚就要了魽魚再加菜和二個小食,烤魚來到再煮可以食,尖椒都不少都幾辣但太咸,可能為了煮出味來,魚肉好滑身不多骨,侍應介紹不錯,份量一條約斤幾都夠二人食,而底部加了菜,份量比我心目中少,都幾入味。小食叫了豬耳好薄身減少了口感,份量不多有點失望,肉鬆皮蛋豆腐幾好味,醬味夠味又不咸,掛在豆腐一起食好味,飲品要了烏龍茶,食晒都不用四百都幾飽肚都不錯。
2019-08-29 1216 瀏覽
今日想食健康啲,就試左個魚腩米線。首先,就等左好耐先有食物到,大概8分鐘。賣相就麻麻地。啲魚腩好似煮得太耐,不過勝在啖啖肉,而且都係有成3,4嚿!而且吾會好腥。貢丸有啲貴,得2粒,但係幾彈牙,好好食,如果有香菇粒會更香更好食。啲麵條非常失望,好似賣剩庶,超少又超碎,而且吾太有魚湯味。湯底都係成個麵嘅靈魂,不過就非常失望,似濃湯寶個種,沒有魚的鮮味,不是清甜的感覺。環境就比較舊式,價錢都算貴,而且飲料得汽水,選擇好少。
今日想食健康啲,就試左個魚腩米線。
首先,就等左好耐先有食物到,大概8分鐘。
賣相就麻麻地。
啲麵條非常失望,好似賣剩庶,超少又超碎,而且吾太有魚湯味。
環境就比較舊式,價錢都算貴,而且飲料得汽水,選擇好少。
2019-08-26 772 瀏覽
小的非常鍾愛加入鮮蕃茄的湯底,只要看到該食店有提供蕃茄湯乜乜物物的話,就會毫不猶疑地點選,不過很多時都會遇上加上大量茄膏的情況,而鮮茄卻欠奉,那討厭的色調,準會令閣下直倒胃口,而有些食店會好些,摒棄茄膏而選用鮮蕃茄,但可惜的是,大部份也是在煮好的湯底上加入略煮便奉客,這樣亦令到湯底完全沒茄味,幸好凡事總有例外,有部份食店在捨去茄膏而加入鮮茄之餘,還會壓碎蕃茄,令鮮茄汁跑進湯底融為一體,以下食店是其中一間。.這間食店除了全日有烤魚供應之外,午餐還有魚湯米線泡飯等供應,之前吃過她的蕃茄肉碎泡飯,那個蕃茄魚湯茄味不錯,因而此次之後,小的無論點什麼配料,也會加錢去變成湯底帶蕃茄味的。.還記得首次吃時,不知道盛在匙羹上的蔥混有芫荽之下,豪氣地全倒進泡飯內拌勻才吃,頭一口,那霸氣的臭青味直搗中樞神經,初時只是雛眉,繼而面容扭曲,結果那午餐是超慢動作地,避開混著恐綠的肉碎飯堆,勉強著把蕃茄湯喝掉,自此之後,走青成為在下最重點的要求。 #沒走青吃至面青青豬膶少米線加蕃茄走青雖然首次吃有陰影,但其實這裡的食品味道不錯的,尤其在下最喜歡的蕃茄湯底頗有水準,這次配上粉糯的豬膶作為配料,之前來了很多次也是吃泡
#沒走青吃至面青青

豬膶少米線加蕃茄走青
雖然首次吃有陰影,但其實這裡的食品味道不錯的,尤其在下最喜歡的蕃茄湯底頗有水準,這次配上粉糯的豬膶作為配料,之前來了很多次也是吃泡飯,這回吃的是米線,比較之下,小的還是喜歡選擇泡飯呢。
這裡的泡飯或米線份量超多的,不想午膳後飯氣攻心的話,記緊要求少飯/米線啊!
2019-08-03 857 瀏覽
麻辣烤魚-大邊-小辣加全菜-金菇-蓮藕-大豆芽小辣對於我來講一d都唔辣😂但勝在條魚煎得夠香口,夾埋食好惹味涼拌秋葵,味道有點太酸,唔辣!炸蕃薯波波,呢個超好味,炸到好脆又冇油入面應該係芋泥,好食👍🏻脆皮豆腐,個皮係脆皮,但豆腐係布包豆腐,唔係滑豆腐😂涼拌土豆絲-解鎖新味道,小心愈食愈辣一隻雞煲-勁有家鄉味道,味道好懷念,係好好味咖,因為有朋友唔食得辣,所以冇要辣,如果要小辣或中辣,應該會十分十分十分好味

麻辣烤魚-大邊-小辣
加全菜-金菇-蓮藕-大豆芽
小辣對於我來講一d都唔辣😂
但勝在條魚煎得夠香口,夾埋食好惹味

涼拌秋葵,味道有點太酸,唔辣!

炸蕃薯波波,呢個超好味,炸到好脆又冇油

入面應該係芋泥,好食👍🏻

脆皮豆腐,個皮係脆皮,但豆腐係布包豆腐,唔係滑豆腐😂
涼拌土豆絲-解鎖新味道,小心愈食愈辣

2019-02-21 1066 瀏覽
一直好鍾意食米缐,但一般所謂魚湯米缐,都好流!完全唔覺有魚係入面。叫佐個魚鮫米缐一攞出嚟已經好香,仲有胡椒味👍👍合共有四件魚鮫,豆卜 ,生菜好足料!好似酒樓一窩米缐份量。已經唔食早餐,連晚餐都食唔落😝下次二個人share 都得!
叫佐個魚鮫米缐一攞出嚟已經好香,仲有胡椒味👍👍
合共有四件魚鮫,豆卜 ,生菜好足料!
好似酒樓一窩米缐份量。
已經唔食早餐,連晚餐都食唔落😝
下次二個人share 都得!

2019-02-17 1015 瀏覽
週日下午來到佐敦吃烤魚。由於不吃辣選擇了「酸菜味」烤魚,大邊,加薯粉$30 ,全菜$27。.午飯時間點烤魚需時25-30分鐘等待,店員也有提醒大家注意時間是否足夠。.份量也是挺大一條的。皮烤的非常脆可惜魚沒有其他選擇,但鯇魚本身非常多骨頭,因此較麻煩。全菜$27有蓮藕、金菇、京蔥、豆芽洋蔥等。份量頗多,挺划算的。再點了份薯粉 $30大大碗,非常QQ以上食物三個女生吃還是挺飽肚的。總體來說還是滿足的一餐,希望以後可以選擇較少骨頭的魚類。
週日下午來到佐敦吃烤魚。

份量也是挺大一條的。
酸菜

皮烤的非常脆
可惜魚沒有其他選擇,但鯇魚本身非常多骨頭,因此較麻煩。

全菜$27
有蓮藕、金菇、京蔥、豆芽洋蔥等。份量頗多,挺划算的。

再點了份薯粉 $30
大大碗,非常QQ

以上食物三個女生吃還是挺飽肚的。
薯粉

總體來說還是滿足的一餐,希望以後可以選擇較少骨頭的魚類。
  • 酸菜味烤魚
  • 薯粉
2018-09-06 1496 瀏覽
試下朋友介紹的烤魚,時間仲早都仲有好多位!本身以為唔食得辣就可能比較少選擇,點知都仲有好多不辣選擇!蕃茄,酸菜,豆豉,雜菌!最後決定左選擇酸菜味大邊魚,有問我地要咩魚(有兩種魚,但忘記了叫咩名),脆皮豆腐,串燒羊、雞同牛。好快烤魚就到,酸菜好多好正啊,條魚應該炸過,d魚皮好香口,好怕食魚多骨,好彩朋人幫我分開哂🤣成條魚都算多骨,但勝在算滑同夠味啊!仲有好香既孜然味!三個人食大邊真係唔夠喉。唯有叫多份全菜,吸埋d湯汁黎食啦!炸豆腐熱騰騰岩岩炸起,金黃色好吸引,外脆內滑串燒就好似偏細,肉都硬硬地
試下朋友介紹的烤魚,時間仲早都仲有好多位!

三個人食大邊真係唔夠喉。唯有叫多份全菜,吸埋d湯汁黎食啦!
炸豆腐熱騰騰岩岩炸起,金黃色好吸引,外脆內滑

串燒就好似偏細,肉都硬硬地
2018-08-29 1059 瀏覽
食過無數次,今次第一次寫review ,都有差不多2年無黎,水準依然。待應姐姐們好nice 架。以前每星期最少黎一次🤣今曰同2個朋友黎,我自己每次都叫豆豉味,但友人們不喜歡辣,所以今次第一次試酸菜味大邊(即係有埋條骨),都一樣好味!但好似之前D碟頭大D。諗住唔洗加全菜都夠食,點知唔係幾夠🤣最終加左一份。放埋入D湯度超正呀!下次要叫份牛肉入去D湯度打邊爐,應該會好好味🙈個酸菜湯底配米線應該會好好味🤪條魚燒過先放入湯,入面有酸菜,大蔥,洋蔥,芫茜,以前有好多的😣另外我地仲叫左脆皮豆腐同串燒 牛、雞、羊(冇影相),脆皮豆腐D粉漿有D厚,之前好味好多,而串燒第一次叫,下次可以不要再叫🤣

下次要叫份牛肉入去D湯度打邊爐,應該會好好味🙈

個酸菜湯底配米線應該會好好味🤪

2018-08-29
2018-05-16 1315 瀏覽
少許感冒,想吃點湯的。選了這裡。蕃茄魚片湯泡飯。味道中上,喝到是魚湯,魚片也不腥。選外賣,因為店裡油煙味太重,所以通常外賣。份量也足。不要錯過任加的辣辣菜脯,好吃。
2018-05-16
10 分鐘 (外賣自取)
  • 蕃茄湯泡飯
2017-12-02 1994 瀏覽
是晚2人行過都冇睇店名就入去試下心態咁叫左個香辣(微辣)大半條——佢有分原條。大半條。小半條(佢有圖解點為之大半小半..👍🏻再叫左安格斯牛(細)。不過佢魚冇得選擇咩魚。👎🏼配菜(芽菜。木耳。蓮藕。)都要另比錢加👍🏻條魚來到賣相都可以的。食落都唔差。不過條魚超多骨🤔...好味就打平手la😝安格斯牛都係正正常常咁上下...!有一到好佢尼到冇阻止你外帶飲品👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務都合格...😊
是晚2人行過都冇睇店名就入去試下心態
再叫左安格斯牛(細)。
不過佢魚冇得選擇咩魚。👎🏼
配菜(芽菜。木耳。蓮藕。)都要另比錢加👍🏻

安格斯牛都係正正常常咁上下...!

有一到好佢尼到冇阻止你外帶飲品👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

服務都合格...😊

今日,21/11/17, 約左朋友聚會食晚飯,有友人想食烤魚,咁就指定要去修哥食麻辣烤魚,其實我唔好食魚,不過佢想食好耐了,就決定去試下。去到時,大約7 點半,好多人係門口排隊,好彩我地預早卜左枱,如果唔係就唔駛食了。我地等齊人,就叫了全條嘅麻辣烤魚,蘿蔔,墨丸,金菇,薯粉,蕃茄,肥牛,椒鹽魷魚鬚。 * 麻辣烤魚好正,我叫了多麻少辣,好好味,條魚唔腥,都好滑,我都食到,好好味但唔知點解我地叫蘿蔔同墨丸,黎到係湯上已熟食,我地叫黎係打邊爐,點解會係熟食呢?係個問號❓但放落去麻辣湯汁再滾下,又真好食。魷魚鬚好食,唔太梗,味道好正我食左好多。肥牛好薄片,好食,好雪花,好好味。最差係蕃茄,因為佢地切到薄片,放入去滾兩滾都爛晒啦應該要切一件件會好d囉。**大家記得要預先卜枱,否則唔駛食。** 魚可以叫半條 or一全條,視乎你食得幾多囉,唔同價錢啫,我地4 人食左全條魚囉** 鐘意食魚同食麻辣一定要試,否則後悔。** 麻辣程度有得簡嘅,自己決定吧。** 佢d墨丸同蘿蔔熟左就咁湯上,都已經可以就咁食,亦都好食架。** 聽聞係李修賢開架,好有名嘅店,所以要試下。

* 麻辣烤魚好正

我食左好多。肥牛好薄片,好食,好雪花,好好味。
最差係蕃茄,因為佢地切到薄片,放入去滾兩滾都爛晒啦
應該要切一件件會好d囉。

**大家記得要預先卜枱,否則唔駛食。

** 鐘意食魚同食麻辣一定要試,否則後悔。
** 麻辣程度有得簡嘅,自己決定吧。
** 聽聞係李修賢開架,好有名嘅店,所以要試下。

2017-11-21
Very hard to find... kind of place, but thanks to a friend who likes spicy food as well, I found this place. We ordered their popular spicy fish, and added cuttlefish balls, bread and potato noodle, lamb skewers and beer (dry d). Oh we had one cold appetizer too- think the name was wasabi sth... well quite good, but also on spicy side. Ok, so even though the fish itself is not the type of fish I like, I found it to be not so earthy and matching well to the spices in the hot pot broth. Black bean

We ordered their popular spicy fish, and added cuttlefish balls, bread and potato noodle, lamb skewers and beer (dry d). Oh we had one cold appetizer too- think the name was wasabi sth... well quite good, but also on spicy side. Ok, so even though the fish itself is not the type of fish I like, I found it to be not so earthy and matching well to the spices in the hot pot broth. Black beans, onions, spices all blended well to give that addictive spicy taste. We ordered medium spicy, but it wasn't as spicy as expected. When we asked the waitress, she was kind to give us extra spices to add into soup.

Cuttlefish ball was chewy, nothing special about potato noodles and bread was very good with its cumin spices. As for lamb skewers, I think they are the best Sichuan style lamb skewers in hk! Somehow, sichuan restaurants in hk don't make them right, either too dry or not enough spices.

Beer prices were very reasonable well. If you like those more restaurants with more local feel and like Sichuan style spicy food, you'd def. like the place!
Cuttlefish  Balls
Fish  Pot
Lamb  Skewers
Cuttlefish  Balls
Fish  Pot
Lamb  Skewers
2017-09-21 1117 瀏覽
下午心血來潮又想食雞翼,所以今日嚟左食魚湯米線平時依間賣烤魚既,經過友人介紹下,try左1次米線就成日對依間餐廳念念不忘了平時係食烤魚嫁,揾次可以try try 米線,有好多選擇,我最鐘意食依度既雞翼,新鮮炸的,熱嗱嗱,好味原來經友人細心計算下,雞翼米線加魚片頭係平d,同多一隻雞翼48元相反,魚片頭米線加雞翼就貴d51元,同小一隻雞翼,竟然係咁😅😅😅米線都好多菜同豆卜,加上魚湯,都不錯的,主角當然係雞翼喇👍🏻👍🏻雞翼加上調味料整,好香,脆卜卜,加上小小胡椒粉,更加香口。不過個米線湯底應該有加味精,因為食完會有點兒頸渴總括而言,都不錯,喜歡食雞翼既人可以try try
下午心血來潮又想食雞翼,所以今日嚟左食魚湯米線

平時係食烤魚嫁,揾次可以try try

原來經友人細心計算下,雞翼米線加魚片頭係平d,同多一隻雞翼
48元
相反,魚片頭米線加雞翼就貴d
51元,同小一隻雞翼,竟然係咁😅😅😅

雞翼米線加魚片頭

雞翼加上調味料整,好香,脆卜卜,加上小小胡椒粉,更加香口。

不過個米線湯底應該有加味精,因為食完會有點兒頸渴

總括而言,都不錯,喜歡食雞翼既人可以try try
2017-09-21
雞翼米線加魚片頭
2017-06-13 1261 瀏覽
今次第二次食上次食咗雞煲今次食個魚鍋,我覺得唔錯,魚幾滑同埋d汁夠味,d串燒都好正,個雞煲都唔差,服務態度都好好,估唔到今天打八號波都照開舖,今日出面落住雨勁狼狽一入黎個員工已勁好比紙巾我抹,我覺得呢間真心值得一試,d人又好,嘢食味道方面都好