一個人去左荃灣悅來坊買東西, 順便食個午餐, 見其他店人太多, 這間店門面有特色, 價格比其他店貴心想難怪這麼少人, 不想到處去找便入去食好D啦看左餐牌都要等一陣才有人來下單, 叫左個豬軟骨拉麵+章魚燒, 等左一陣豌麵好大, 可惜湯底冇味D豬軟骨只有2大塊肉 (我叫骨呀...點解有這麼多肉)...D肉仲要不好食 (不滑..近骨不是會滑D嗎?)期望章魚燒, 賣相都不錯 (忘記影相), 食落才發現食緊一堆醬, 感覺不到有章魚再仔細食多粒, 有DD 章魚多多醬, 總結來計都唔知食左D什麼, 只是填肚子吧杯茶仍然是第一杯, 不見有人來加水埋單時有服務費, 真係唔知D服務去左邊, 店舖少客都冇招呼真係有中伏感, 一定冇下次
心想難怪這麼少人, 不想到處去找便入去食好D啦

杯茶仍然是第一杯, 不見有人來加水
埋單時有服務費, 真係唔知D服務去左邊, 店舖少客都冇招呼
真係有中伏感, 一定冇下次
2021-11-14
1 分鐘 (堂食)
2021-11-04 271 瀏覽
員工態度好差 ,成班女人掛住傾計 ,落錯左單 叫佢地叫極都吾理 ,最後個廚師聽到都忍吾住幫手叫佢地 ,佢地竟然都無視個廚師 跟住個廚師行咗出嚟問咩事,咁我哋就話落錯單 個廚師行開咗 我地以為佢幫我地換,原來我地諗多左 佢當無件事 最後我地忍吾住真係叫個員工過來 因為小朋友想食既野佢落錯左 佢地竟然收返碟野就走左去 但聽到廚師對佢地講 吾關我事架,係你地落錯單 雖然最後等左好耐係有換返 但係叫極都吾理客人 直情接受吾到 第一次亦都係最後一次 太差喇 第一次出食評 係因為刷新左我既新世界
員工態度好差

2020-12-06 2673 瀏覽
疫情下要外出檢查,午餐時間就隨便找食,到悅來坊B層小巷一排幾個餐廳,但看到日系裝潢,還有個大大的叮在門外,看人不多就進來了午巿有幾個配搭,飯麵均不同組合點了豬肉飯 ,蒸蛋,沙律,麵豉湯豬肉飯味道普通,份量算多蒸蛋0配料,真的只是普通的蒸蛋雞而已沙律就幾塊菜,ok麵豉湯都是一般餐廳貨式朋友點了牛肉飯,味道也是普通的豬軟骨拉麵 + 多春魚 + 罐裝氣水拉麵味道普通,湯底亦普通多春魚有點燒焦,味道一般的吧下次試試別的店好了

午巿有幾個配搭,飯麵均不同組合

點了豬肉飯 ,蒸蛋,沙律,麵豉湯
豬肉飯味道普通,份量算多
蒸蛋0配料,真的只是普通的蒸蛋雞而已
沙律就幾塊菜,ok
麵豉湯都是一般餐廳貨式

朋友點了牛肉飯,味道也是普通的

豬軟骨拉麵 + 多春魚 + 罐裝氣水
拉麵味道普通,湯底亦普通
多春魚有點燒焦,味道一般的吧

下次試試別的店好了

2020-11-20
2020-11-12 1472 瀏覽
經過悅來坊掃到話Lee間拉麵好多人讚即管拜會下入坐時係星期三晚7點全間舖得我同另一台客舖面得個女仔招呼客人我入坐後第一枱客就啱啱要落order咁我都等佢take完order先等佢比menu我好快咁,我點左豬軟骨拉麵🍜同蟹籽沙律🥗豬軟骨拉麵🍜:除左個拉麵算係好食,湯底我真係唔識欣賞湯底係味噌湯,但有啲稀到似屋企自己開味噌湯咁可能我食開既拉麵湯底都比較濃厚咁出嚟食拉麵唔食濃厚湯底不如返屋企自己煮個拉麵仲有半隻糖心蛋,但賣相欠奉,一篤蛋形物質咁,筷子總算夾得起,味道亦唔差,係賣相堅唔得豬軟骨有3舊,中size,炆得夠淋,但偏甜跟佢款味增湯我自己覺得有啲唔夾蟹籽沙律🥗⋯⋯我評唔到分,因為我點左,佢冇上過菜比我我有試過想揾樓面個女仔跟一跟,但係我食完成碗拉麵前我都見唔到有人係舖面直到我食完碗麵,飲埋杯茶,攞手袋出去埋單比錢都唔知佢去左邊最後發現到原來行左出去落單咁係counter度等佢落完單又咁啱有第二pair人入嚟諗住坐我原本張枱佢又走左去serve 佢先仲要等個女仔執埋張枱先肯埋嚟收錢係等候期間,仲要比我望到廚房入面果2位夥計唔帶口罩邊煮邊傾到收錢果時就照收我蟹籽沙律錢,直到我話check
經過悅來坊
掃到話Lee間拉麵好多人讚
即管拜會下
入坐時係星期三晚7點
全間舖得我同另一台客
舖面得個女仔招呼客人
我入坐後第一枱客就啱啱要落order
咁我都等佢take完order先等佢比menu我
好快咁,我點左豬軟骨拉麵🍜同蟹籽沙律🥗

豬軟骨拉麵🍜:
除左個拉麵算係好食,湯底我真係唔識欣賞
湯底係味噌湯,但有啲稀到似屋企自己開味噌湯咁
可能我食開既拉麵湯底都比較濃厚
咁出嚟食拉麵唔食濃厚湯底不如返屋企自己煮
個拉麵仲有半隻糖心蛋,但賣相欠奉,
一篤蛋形物質咁,筷子總算夾得起,味道亦唔差,係賣相堅唔得
豬軟骨有3舊,中size,炆得夠淋,但偏甜
跟佢款味增湯我自己覺得有啲唔夾

蟹籽沙律🥗⋯⋯
我評唔到分,因為我點左,
佢冇上過菜比我

我有試過想揾樓面個女仔跟一跟,
但係我食完成碗拉麵前我都見唔到有人係舖面
直到我食完碗麵,
飲埋杯茶,攞手袋出去埋單比錢都唔知佢去左邊
最後發現到原來行左出去落單
咁係counter度等
佢落完單又咁啱有第二pair人入嚟諗住坐我原本張枱
佢又走左去serve 佢先

仲要等個女仔執埋張枱先肯埋嚟收錢
係等候期間,仲要比我望到廚房入面果2位夥計
唔帶口罩邊煮邊傾

到收錢果時就照收我蟹籽沙律錢,
直到我話check 單再講個蟹籽沙律冇嚟過
先同我revise 張單
唔好意思都講句吖,冇喎,只係話係呀,跟手就日改單

Lee 間就算第個同我講話平時唔係咁,
我都唔會再去,$8X -9X既拉麵出面有好多選擇
唔係得你一間囉🙄
2020-11-11
2020-09-11 1392 瀏覽
今日辛苦工作完,冇晒精,真係要找好西食,去填補心靈。同朋友一齊行經這間拉麵店好吸引,店內環境簡潔,好有日本feel。迷你番薯(一串)($18)外面烤得脆脆地,外脆內軟,而且入面遠遠羅羅,甜甜的,非常香口陣陣番薯味。 簡單但值得推介👍🏻,亦都體現廚師工架的一道菜。香炸餃子🥟依個就連埋個餐配埋,炸得非常香脆,而且入面啲餡亦都好鬼香,成個感覺好滿足💯札幌螃蟹拉麵($82)湯底好入味好香,直頭想成個湯飲咗佢,拉麵亦都做得非常彈牙,直頭想入股做股東,啲螃蟹亦都非常新鮮,肉質做到一絲絲咁樣,非常有口感。由於好好味我決定同朋友都打上嚟。

迷你番薯(一串)($18)

香炸餃子🥟

札幌螃蟹拉麵($82)

由於好好味我決定同朋友都打上嚟。
2020-05-04
2020-08-19 1094 瀏覽
真係意想不到咁難食。唔好抱期望去食,千萬唔好以為好多哈哈笑就好食,啲食評話食到日本味道嘅拉麵,又話抵食,唔好信。就係見到啲食評,以為真係食到日本味道就中伏。叫左兩個拉麵同煎餃子,拉麵嘅麵質同湯底都係茶餐廳質素,湯底唔係醬油味,係得咸味,完全無豬骨味。塊叉燒又硬又無乜味。餃子好似係普通超級市場買返嚟煎咁,而且溫度唔夠熱。價錢收成80幾蚊一碗茶餐廳拉麵。唔會再食第二次。點解可以有咁多好評🤣🤣👍👍伏伏伏!

就係見到啲食評,以為真係食到日本味道就中伏。

餃子好似係普通超級市場買返嚟煎咁,而且溫度唔夠熱。

價錢收成80幾蚊一碗茶餐廳拉麵。
唔會再食第二次。

點解可以有咁多好評🤣🤣👍👍

伏伏伏!
2020-07-09
2020-08-11 925 瀏覽
雖然我是烏冬控 只是偶爾也有拉麵癮❗️來到這個商場 原來食肆都集中在地下樓層這間店舖外面有一個巨型多啦A夢😳而且價錢相宜 裝修感覺也挺像日本小店 於是入去試試🤩.牛油拉麵 $78誰跟我一樣吃拉麵喜歡加牛油🧈簡直就是把湯底帶到另一個層次 更濃郁 更邪惡它的豬骨湯底相對上較為淡味 加了牛油剛剛好麵質口感彈牙 不會煮過龍 配料豐富不過它的叉燒不是一整片而是切碎上的.地獄拉麵 $72聽到這個稱號 是不是以為很辣呢朋友最愛挑戰食辣 果斷下單他跟我說一點都不辣 當刻是不敢相信他因為我曾經被他欺騙過😭😭我試了一口 😶😐😑辛辣麵比他更辣🤫🤫想體驗🔥地獄🔥滋味絕對可以試試💕
雖然我是烏冬控 只是偶爾也有拉麵癮❗️

因為我曾經被他欺騙過😭😭
我試了一口 😶😐😑辛辣麵比他更辣🤫🤫
想體驗🔥地獄🔥滋味絕對可以試試💕

2020-07-05 426 瀏覽
老豆呢排晚晚食飯話好悶 叫我近近地同佢係荃灣食碗拉麵喎, 咁我就帶佢來到元札幌了, 地點係熊貓酒店入面落一層好易搵。呢到餐廳裝修有日本feel, 我叫左碗 元拉麵,而老豆叫左碗豚軟骨拉麵, 兩碗都係配味噌湯底。先講講我果碗元拉麵,拉麵軟硬度適中,一大片薄叉燒和有荀, 叉燒雖然薄但大大片吸汁,一口叉燒連拉麵放入口正喎。 老豆碗豚軟骨都好掂, 我夾左夠來食,豚軟骨炆到好腍好入味又有一點甜甜地,配上味噌湯真係好夾,另外一提個流心蛋一流。 而我發覺拉麵始終都係出去食好,因屋企係煮唔到呢重湯底和效果的。

店長推獎之二人大餐 $298 加一服務費超抵食, 我地3個人唔算大食, 食個二人餐都夠晒飽! 超抵不過只限荃灣分店haha螃蟹拉麵 螃蟹其實即係蟹柳haha 湯幾清唔算重口味, 有溏心蛋, 麵係彎彎地果隻但都OK牛肉飯整爛左個蛋撈落去好正呀, 牛肉同洋蔥都好多, 但稍嫌佢個飯濕左D, 但味道唔錯蟹籽沙律份量夠! 蟹籽多!燒雞翼拼雞軟骨雞翼有兩間無骨串住, 雞軟骨有兩串, 鹽味燒好正!北海道南瓜薯餅好重南瓜味呀勁正! 薯餅底都好smooth燒八爪魚餅兩塊圓形既切十字開四份, 夠味又唔會太咸, 有咬口! 好味!汽水X2整體係又抵又好食, 位都坐得舒服!! 仲係黃 💛❤️
店長推獎之二人大餐 $298 加一服務費

螃蟹拉麵

牛肉飯

蟹籽沙律
份量夠! 蟹籽多!

燒雞翼拼雞軟骨
雞翼有兩間無骨串住, 雞軟骨有兩串, 鹽味燒好正!

北海道南瓜薯餅
好重南瓜味呀勁正! 薯餅底都好smooth

燒八爪魚餅

汽水X2

整體係又抵又好食, 位都坐得舒服!! 仲係黃 💛❤️
2020-06-28 199 瀏覽
今日朋友帶我去隱世拉麵,到達門口被一個很大的多啦A夢吸引。餐廳充滿日本拉麵小店的感覺,抗疫不能外遊就來個充滿日本感覺的拉麵吧😚職員會先量體溫,提供搓手液清潔雙手,白色圍板隔開,枱面及座位都很整潔。豬軟骨拉麵濃厚豬骨湯㡳但沒有油膩感,拉麵口感彈牙爽口,重點是拉麵上那3件豬軟骨,做得很鬆軟,入口即溶的感覺很好,而且不會覺得漏。平日拉麵上的叉燒我都吃不完,但這個豬軟骨實在不能抗拒,忍不住要👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻牛油拉麵湯底跟豬軟骨拉麵大致一樣,但厚厚一片牛油湯底多了一份油香,拉麵口感也變得柔滑了,加牛油呢個係一個好主意👍🏻朋友說外面很少看到牛油拉麵的。 叉燒片不會很乾,是軟綿綿的口感滿意😋野菜魚餅燒魚魚餅有墨魚味, 配醬汁甜甜的,是日本路邊小食的味道😋脫離人多跟朋友聊天的好地方,靜靜享受拉麵的晚上,店員服務有禮,豬軟骨值得再試,價錢也合理呀。
今日朋友帶我去隱世拉麵,到達門口被一個很大的多啦A夢吸引。

豬軟骨拉麵

平日拉麵上的叉燒我都吃不完,但這個豬軟骨實在不能抗拒,
忍不住要👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

牛油拉麵
湯底跟豬軟骨拉麵大致一樣,但厚厚一片牛油湯底多了一份油香,
拉麵口感也變得柔滑了,加牛油呢個係一個好主意👍🏻
朋友說外面很少看到牛油拉麵的。
叉燒片不會很乾,是軟綿綿的口感滿意😋

野菜魚餅
燒魚魚餅有墨魚味, 配醬汁甜甜的,是日本路邊小食的味道😋

放工之後,因為想去living plaza 買d 野,所以去左悅來坊商場。饑腸轆轆,就地食埋飯,揀岩呢間日本拉麵。餐廳為半開放式設計,地方闊落,門口擺左隻巨型多啦a 夢同你say hello,內裡既檯凳、地下牆身用左好多木既元素,掛上多個紅燈籠,又有dd 似一架泛舟既夜船上。先yak 個小食,南瓜炸薯餅新鮮滾熱辣炸好,外面脆炸香口,裡面甜甜的,如果再點埋沙律醬就多少少酸味味,令人開胃~試左一碗豚軟骨拉麵,個麵一擺上檯聞落好香,佢既有豬油既香氣,但overall 質感都係清既,唔會話好thick 好肥膩咁。湯底可以揀味噌、醬油或者鹽味,都係札幌拉麵常見既口味,要左醬油。幾舊豬軟骨好大舊,全部肉既部份都好腍身,咬開之後仲會見裡面仲係呈微粉紅色,黏連少少肥膏,算係高質~跟麵有半隻溏心蛋,本身已經醃得好入味,浸係醬油湯之中,會再一種甜醬油既甜味,激讚!單點拉麵既其中一個add on 係額外既溏心蛋連汽水,加$16,呢個堅推介,汽水就咁單叫都$12,而且佢係多一隻成隻蛋!最後再嗌串串燒點綴下,呢個雞軟骨滿口炭燒既氣味,同是軟骨,但佢比頭先d 豬軟骨脆口好多,可以咬好多下,過足口癮。
食物

豚軟骨

溏心蛋
汽水

食物
溏心蛋
2020-06-19 160 瀏覽
悅來坊夜晚都冇咩人流 唯獨呢間日本餐廳都坐到八成滿 應該有水準保證掛就入去試吓餐廳裝修都好有日本居酒屋嘅感覺 啲木牌掛喺牆上面都幾有日本風味今次自己一支公來 食唔到二人餐 🤨 但係真心覺得呢個好抵食 圍番都係$150一個人有成四個小食咁多 溫泉蛋燒牛脷定食 配有茶碗蒸 麵豉湯 沙律 🥗 感覺好豐富 燒牛脷飯好大碗 有成六塊牛脷 仲要每塊都係厚切 燒汁入味 唔會燒到好乾 咬落煙煙銀銀有口感 😎 加埋個溫泉蛋撈飯一流 值得一讚仲有啲配料 酸蘿蔔蟹柳絲菠菜 成件事有啲似韓國石鍋飯 😅跟住叫咗兩個小食 麻醬菠菜 不過呢個有少少貴要$30 好鍾意佢上面有咁多木魚絲 咬落有香味 佢一啲都唔吝嗇俾咗成半碗麻醬 撈晒全部菠菜都仲有剩!仲有燒雞腎 一上台啱啱燒好嗰陣仲出緊煙 可惜有少少燒得太乾硬咗少少🥺

跟住叫咗兩個小食

2020-06-17
2020-06-19 157 瀏覽
其實日日都會想食日式料理,因為個感覺健康d fresh d 不過日本野不嬲比較貴大家都知今日去左呢間既勝價比真係唔錯!座位安排都好寬敞,高算有隔板都唔會好迫。menu野食多選擇,我地決定放任一次盡叫! 先黎個前菜,天氣熱,呢個麻醬波菜好fresh同好開胃再黎牛舌飯set, 有salad,湯,蛋 牛舌份量好夠,厚切但夠淋,非常入味! 好耐冇食過既大板燒一樣掋食! 麵粉比例好好,唔會食到個口章住章住不得不提係呢條魚,真正既外脆內軟! 魚肉好滑唔乾,真係好好食!
其實日日都會想食日式料理,因為個感覺健康d fresh d
不過日本野不嬲比較貴大家都知
今日去左呢間既勝價比真係唔錯!
先黎個前菜,天氣熱,呢個麻醬波菜好fresh同好開胃

2020-06-04 254 瀏覽
荃灣一向多嘢食悅來坊地庫原來都有個小天地唔係朋友帶 真係唔知可能因為咁 人流偏少.餐廳裝修特別用心昏黃燈光 木座椅貫切日式風格🍱⛩坐得舒服係值得一試嘅日式拉麵店🍜豚軟骨拉麵豬軟骨好軟淋湯底同札幌螃蟹拉麵一樣但小編偏好呢款🍜札幌螃蟹拉麵湯底偏重麵豉味麵質彈牙烹煮時間控制不錯🍜北海道南瓜炸薯餅必食之選!熱辣辣 即炸香脆炸醬薄 唔油膩👍🏻好怕食到滿咀油小編覺得唔洗點附送嘅蛋黃醬反而更帶出南瓜嘅天然香甜味
荃灣一向多嘢食

好怕食到滿咀油
小編覺得唔洗點附送嘅蛋黃醬
反而更帶出南瓜嘅天然香甜味
2020-06-01 138 瀏覽
好耐冇去過熊貓食野啦,幾個女仔久違既一聚,簡簡單單食一餐吧。呢間野好耐之前已經食過午餐,不過不失。今次姊妹話食,即管試埋晚飯啦。😊—門口有隻大大隻叮噹,十年如一日,已經係呢間鋪既象徵物。—唔係專食拉麵既日式拉麵店,有飯同各樣小食。今次唔太想食麵,於是決定叫個飯試下。🤗—等左一陣,好快就上菜有得食。😉賣相唔錯呢,有個蒸蛋,沙律同味蹭湯。—溫泉蛋牛肋條飯溫泉蛋做得相當唔錯,流心效果一流呢。原本好怕牛肋條得好少,驚唔夠食,點知都好多喎。😲牛肋條都算林身,未做到好軟身既質地,但好入味,藍妹幾鐘意。🤗不過整體個飯唔夠熱,扣左少少分。😫—蒲燒鰻魚飯鰻魚大大條,幾厚身,能夠滿足到食慾,對得住個價錢啦!🤣—札幌螃蟹拉麵呢個相對冇飯咁好食,湯頭偏咸,拉麵中規中矩,唔係特別出色。螃蟹肉有點兒失色,質地有啲散。🤔—北海道南瓜炸薯餅南瓜炸薯餅永遠都唔會令人失望,炸得香脆。裡面好足料,滿滿都係南瓜,味道香甜,超鐘意!😍—全熟桃味梳打汽水/富士山柚子梳打口乾乾點可以唔搵啲野飲下啊,見佢有啲日本既飲料,好似幾正。兩隻味都比預期正好多呢。😱桃味梳打比較甜,但唔會覺得好假既糖水味,係好清新既甜桃味。至於柚子梳打,藍妹鐘

門口有隻大大隻叮噹,十年如一日,已經係呢間鋪既象徵物。—
唔係專食拉麵既日式拉麵店,有飯同各樣小食。
今次唔太想食麵,於是決定叫個飯試下。🤗
等左一陣,好快就上菜有得食。😉
賣相唔錯呢,有個蒸蛋,沙律同味蹭湯。

溫泉蛋牛肋條飯
溫泉蛋做得相當唔錯,流心效果一流呢。
原本好怕牛肋條得好少,驚唔夠食,點知都好多喎。😲
不過整體個飯唔夠熱,扣左少少分。😫

蒲燒鰻魚飯
鰻魚大大條,幾厚身,能夠滿足到食慾,對得住個價錢啦!🤣

札幌螃蟹拉麵
呢個相對冇飯咁好食,湯頭偏咸,拉麵中規中矩,唔係特別出色。
螃蟹肉有點兒失色,質地有啲散。🤔

北海道南瓜炸薯餅
南瓜炸薯餅永遠都唔會令人失望,炸得香脆。
裡面好足料,滿滿都係南瓜,味道香甜,超鐘意!😍

全熟桃味梳打汽水/富士山柚子梳打
口乾乾點可以唔搵啲野飲下啊,見佢有啲日本既飲料,好似幾正。
兩隻味都比預期正好多呢。😱
桃味梳打比較甜,但唔會覺得好假既糖水味,係好清新既甜桃味。
至於柚子梳打,藍妹鐘意佢帶點微酸,令人胃口都好啲。😊

野食唔係好高水準,但勝在整體OK,而且環境幾舒服,唔會太多人。
幾個人小聚一下,都唔錯啊。😋