2014-07-25
一心想食壽司,因只要手機一按元氣壽司App就可以囉位,非常方便,所以就相約朋友到元氣壽司晚餐。閒日等位的人不算多,而且迴轉Bar檯亦有位,但因我們二人想坐卡位,空間較為寬敞,所以要再多等15分鐘。每次食壽司,就好似行街血拼一樣,狂點狂食!壽司好快就到,而且一次過上枱,多到密密麻麻,好豐富,望見都好開心 最值得推介係炙燒系列的炙燒黑燒三文魚,三文魚燒得軟軟淋淋,入口即溶的感覺,配合灑上的黑椒及沙律醬,黑椒味道好濃郁,味道隨即提升,是每次必點之一!另一炙燒黑椒海蝦,同黑燒三文魚一樣灑上的黑椒及沙律醬,其實味道食落差唔多,不過海蝦較爽口,下層的飯亦唔太散。海鹽特大帆立貝都算OK~帆立貝厚切大大舊,好鮮味且口感豐富,但海鹽唔夠多,只食到帆立貝味道。北寄貝就麻麻地,好韌而且非常薄身。至於手卷,我就點左我最愛的軟殼蟹手卷,而朋友則點了三文魚手卷。雖然手卷即到即食,但完全唔熱,好似放左好耐咁,紫菜及軟殼蟹都唔脆,同牛油果軟殼蟹卷一樣,入面的軟殼蟹淋晒,有點失望 不過整體食物都好好味^^好期待下次再狂點狂食!
海鹽特大帆立貝都算OK~帆立貝厚切大大舊,好鮮味且口感豐富,但海鹽唔夠多,只食到帆立貝味道。 北寄貝就麻麻地,好韌而且非常薄身。 至於手卷,我就點左我最愛的軟殼蟹手卷,而朋友則點了三文魚手卷。雖然手卷即到即食,但完全唔熱,好似放左好耐咁,紫菜及軟殼蟹都唔脆,同牛油果軟殼蟹卷一樣,入面的軟殼蟹淋晒,有點失望 不過整體食物都好好味^^好期待下次再狂點狂食!