2021-09-03
話說去參觀南豐紗廠前,朋友提議去光榮冰室食個Lunch,我當然唔反對啦,其實我係第一次去😬選擇都多,同一般茶記差不多,快餐,麵餐少不了。最終同朋友一人叫一個餐再加沙鍋公仔麵share▶️招牌香煎豬扒一丁配西班牙奄列和牛油方包 - 豬扒正常size,煎得香脆,麵煮到恰好不會太淋,其餘奄列同牛油方包就正常無特別▶️咖喱牛腩飯 (快餐) - 朋友叫嘅,分咗少少嚟試,牛腩都炆得淋,咖喱汁香濃惹味,值得一試!▶️生滾沙嗲雞扒麵 - 呢個就煮得有啲hea,沙嗲汁煮到好杰又滿到瀉晒出嚟,煲邊,碟同碟墊都有。沙嗲味唔濃,亦因為太多汁而令到啲麵浸到淋晒,唯一可取就係豬扒份量夠多總結:整體食物質素ok ,係沙鍋麵失色少少,但份量足夠,勝在大件夾抵食,價錢合理,有機會都會再嚟又或者試吓其他分店!