2024-07-26 1268 瀏覽
#fatchubelly旺角📍全日雞實驗所(旺角)💥溫泉雞脾套餐套餐包了無味精靚湯,小黃瓜,三色醬料同飲品個湯飲得出幾重海底椰味幾清甜雞脾位置好嫩滑又無骨!啖啖肉 好滿足🥰而薑蓉同出面不同磨得好細緻 又冇乜油平時嫌出面啲薑蓉油都點曬個啲薑蓉🤣另外個油飯好正!好香又唔會好油膩!💥溫泉雞胸柳套餐雞胸柳相對係冇咁滑但真係一啲都唔柴!仲係好淋同嫩!轉左葱油干撈麵面頭有乾葱、炸蒜葱油味香噴噴麵質非常彈牙幾有口感可以一試但整體好似配油飯match啲🤣💥桑拿瑤柱肉餅食落幾香冬菇瑤柱香肉粒偏大塊食落更加有口感中間夾雜著小小肥肉更juicy 幾有驚喜🤣💥蒜香娃娃菜 上面淋左炸蒜好香蒜味~💥醬油糖心蛋仲係流心係偏甜嘅醬油味全日雞實驗所(旺角)旺角通菜街80號地舖分店:北角和富道21-53號和富地庫B50-51號舖和富美食廣場C1及C2號舖
#fatchubelly旺角

📍全日雞實驗所(旺角)

💥溫泉雞脾套餐

套餐包了無味精靚湯,小黃瓜,三色醬料同飲品
個湯飲得出幾重海底椰味
幾清甜
雞脾位置好嫩滑又無骨!
啖啖肉 好滿足🥰
而薑蓉同出面不同
磨得好細緻 又冇乜油
平時嫌出面啲薑蓉油
都點曬個啲薑蓉🤣
另外個油飯好正!
好香又唔會好油膩!

💥溫泉雞胸柳套餐
雞胸柳相對係冇咁滑
但真係一啲都唔柴!
仲係好淋同嫩!

好香蒜味~

💥醬油糖心蛋
仲係流心
係偏甜嘅醬油味

全日雞實驗所(旺角)
旺角通菜街80號地舖

2024-07-26 1578 瀏覽
bookmark左好耐既海南雞終於嚟潮聖🤩裝修超乾淨,QR code落單嘢食勁快到嚟到最重要係揀食咩部位😋🐤溫泉雞胸柳套餐 $63雞胸切到一條條大細好適中,份量都好多套餐送好香嘅椰子雞湯,青瓜冷盤(個人唔食青瓜,所以唔知好唔好味)油飯就一般般,正常發揮🫣🐤溫泉雞髀套餐 $73雞髀肉真係超滑!價錢上係有分別的😋😋三色醬入邊嘅薑蓉係真係磨到蓉🫡最鍾意嘅都係甜豉油!辣醬我就一向少點🐤蔥油干撈面 +$5用好有口感嘅粗麵,蔥油好香😍😍雖然海南雞都係配飯最好😋但呢個都好值得一試(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🐤一件桑拿瑤柱肉餅 +$13依個就普普通通,瑤柱好香同埋肉好厚身🐤咖央多士 +$25烘底烘得啱啱好!中間夾住超厚牛油😈咖央味濃,唔太甜,屬於好邪惡嘅小食
bookmark左好耐既海南雞
終於嚟潮聖🤩
裝修超乾淨,QR code落單嘢食勁快到
嚟到最重要係揀食咩部位😋

🐤溫泉雞胸柳套餐 $63
雞胸切到一條條大細好適中,份量都好多
油飯就一般般,正常發揮🫣
溫泉雞髀

🐤溫泉雞髀套餐 $73
雞髀肉真係超滑!價錢上係有分別的😋😋
三色醬入邊嘅薑蓉係真係磨到蓉🫡
最鍾意嘅都係甜豉油!辣醬我就一向少點
蔥油干撈面

🐤蔥油干撈面 +$5
用好有口感嘅粗麵,蔥油好香😍😍
雖然海南雞都係配飯最好😋
但呢個都好值得一試(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

🐤一件桑拿瑤柱肉餅 +$13
依個就普普通通,瑤柱好香同埋肉好厚身

🐤咖央多士 +$25
烘底烘得啱啱好!中間夾住超厚牛油😈
咖央味濃,唔太甜,屬於好邪惡嘅小食
溫泉雞髀
蔥油干撈面
2024-07-26 1004 瀏覽
聽朋友講呢間海南雞幾滑 吸引我去試試 一於去旺角叫雞🐔.為咗影相靚仔啲 今次試試⭐️溫泉雞髀套餐$73普通溫泉雞$63 上庄加$12 下庄加$17套餐包咗湯 小食 飲品🥲今次雞髀唔算大份 對面食客份雞大好多雖然唔知邊份好食啲 但有種隔離雞香嘅感覺🙈👍🏻不過份雞髀都好靚仔 望落閃令令👍🏻食落肉質的確好滑 好高分.飯叫左香飯/油飯望落粒粒分明🤔但食落口感少少黐埋一舊個人最鍾意都係近年酸菜魚 用電飯煲焗嘅米飯🙈.再叫多一份⭐️咖央多士$25一句講晒邪惡 好食😈望下中間夾住嗰嚿牛油 爆血管之選😈.#全日雞實驗所 (通菜街) (旺角)地址:旺角通菜街80號地舖.⭐評分:味道:4.5/5 飯3分環境:3/5 都乾淨 多客 雖然搭枱 未算好迫服務:3/5 自己落單抵食:3/5 加埋小食 咁就$100😖
聽朋友講呢間海南雞幾滑 吸引我去試試 一於去旺角叫雞🐔
個人最鍾意都係近年酸菜魚 用電飯煲焗嘅米飯🙈
再叫多一份⭐️咖央多士$25
一句講晒邪惡 好食😈
望下中間夾住嗰嚿牛油 爆血管之選😈
#全日雞實驗所 (通菜街) (旺角)
地址:旺角通菜街80號地舖
⭐評分:
味道:4.5/5 飯3分
環境:3/5 都乾淨 多客 雖然搭枱 未算好迫
服務:3/5 自己落單
抵食:3/5 加埋小食 咁就$100😖
2024-07-25 732 瀏覽
人流甚多的新興海南雞名店, 從深水埗開到北角, 再回來九龍旺角這個旺區, 就是網絡有不少好評的海南雞, 說是有專門浸海南雞的機器去處理, 吃起來就是爽嫩滑口感的雞肉, 單純雞肉的口感可以和勇記叮噹馬頭, 甚至比Grand Hyatt的更出色, 味道方面油香不錯, 也比較純粹, 沒有太多旁枝末節的味道. 點醬的高水準, 廿零感受到這間店的誠意, 像是和薯蓉一樣順滑的薑蓉, 以及辣勁凌厲的辣椒醬, 也是會讓你覺得物有所值的地方.其他小食也可以一試, 像是蒸肉餅加上瑤柱, 以及做得十分香脆的咖央多士, 雖說是旺區, 但在攤檔旁邊的商店, 人流還是有差, 要做到這樣的吸引力, 也是實力之表現.

2024-07-25 634 瀏覽
今日就同朋友去咗旺角全日雞實驗所食飯溫泉雞套餐可自由配上髀, 雞胸, 雞翼, 每款套餐都包咗無味精靚湯, 醬油小黃瓜同飲品, 雞皮爽滑得來, 仲好有光澤, 雞肉肥瘦適中, 經過慢煮烹調, 肉質好嫩滑, 連雞胸都好有驚喜, 唔會好乾, 配撘三色汁, 薑蓉磨得細膩, 同油互相融合; 黑醬油鹹甜鹹甜, 味道較濃香飯粒粒分明, 帶啖啖雞油香味咖央多士烘底多士, 入邊既咖央醬帶椰香味, 再夾住嚿牛油, 比例剛好, 夠晒邪惡桑拿瑤柱肉餅肉餅超級足料, 肉質彈牙, 口感紮實, 混合瑤柱調味, 充滿鹹香鮮味蔥油干撈麵麵質彈牙, 面頭帶蔥花, 加入炸蒜等撈埋, 好香口惹味
今日就同朋友去咗旺角全日雞實驗所食飯

溫泉雞套餐
可自由配上髀, 雞胸, 雞翼,

香飯粒粒分明, 帶啖啖雞油香味

蔥油干撈麵
麵質彈牙, 面頭帶蔥花, 加入炸蒜等撈埋, 好香口惹味
2024-07-23 779 瀏覽
呢間餐廳細細間,坐位唔多,星期日六點幾黎到見到已經好多人等位。我地第4張枱,等左大約10-15分鐘。溫泉雞脾套餐$73,再加$5轉左撈麵。原本我哋叫咗兩份雞髀餐,但得反一份雞髀,佢話如果要雞髀要再等多十幾20分鐘先有🫨🫨睇黎真係好好賣。而且叫完呢個撈麵,聽到佢話已經賣哂,好彩食到🥹🥹雞髀真係好滑,好高質,撈麵就偏鹹少少,但都好食👍👍由於太肚餓唔想等,所以另一份轉咗做温泉雞套餐$63(雞翼、雞胸、上脾),d雞都係好滑,雞胸肉好似食緊雞髀咁滑🥹🥹超正!另外加$13叫左一件桑拿瑤柱肉餅,都好食,正常發揮。原本仲想試下佢既咖央多士,可惜已經賣哂🫠🫠睇黎想食要晏就就好黎!

溫泉雞脾套餐$73,再加$5轉左撈麵。

另外加$13叫左一件桑拿瑤柱肉餅,都好食,正常發揮。
2024-07-23 731 瀏覽
想吃很久的「全日雞實驗所」旺角店很方便就在女人街,六點左右已經很多人在等位,為的就是這款世一海南雞飯,老闆本身係設計師,所以餐廳設計簡約之餘,都幾有特色!全日雞套餐已經包含香飯、冇味精靚湯、醬油小黃瓜,非常豐富溫泉脾套餐最鍾意去骨雞髀啖啖肉,蘸上三色醬汁,雞肉蔥滿雞油香,份量很足,可以根據喜好選擇不同的位置,就算減緊肥都可以揀雞胸,一樣咁好食桑拿瑤柱肉餅加入乾瑤柱真係夠晒高級啊肉餅比平時在茶餐廳吃到的更有肉味和海鮮味,肉質比較濕潤,好似焗完桑拿般多汁鮮嫩除咗香飯之外,仲可以配搭蔥油乾拌麵,麵條包裹着香濃的蔥油,面質比較彈牙軟硬適中,出色!其實已經好飽啦,但係都點咗勁邪惡嘅咖央多士,厚厚的牛油,加上煉奶,烘底好香脆,值得一試❣️—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:溫泉雞套餐溫泉雞脾套餐桑拿瑤柱肉餅蔥油乾撈麵咖央多士—————————————————𖠿𖥣 全日雞實驗所〒 旺角通菜街80號地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram

想吃很久的「全日雞實驗所」

全日雞套餐已經包含香飯、冇味精靚湯、醬油小黃瓜,非常豐富

溫泉脾套餐

𖠿𖥣 全日雞實驗所
〒 旺角通菜街80號地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #全日雞實驗所
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 溫泉雞套餐
  • 溫泉雞髀套餐
  • 咖央多士
2024-07-20 742 瀏覽
🐣溫泉雞下庄餐 $80超滑ヾ(〃^∇^)ノ好正香飯唔似出面食咁油淋淋🐣溫泉雞套餐 $63自由配 雞翼、雞胸、上髀雖然無下庄咁滑正常發揮但雞翼同上髀咸左啲葱油拌麵好惹味 有葱、蒜香(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)套餐配無味精靚湯、醬油小黃瓜、三色醬汁、飲品個湯好好飲,椰子味重嘅雞湯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)三色醬入面嘅薑磨成薑汁👍🏻🐽桑拿瑤柱肉餅有驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)肉質彈牙肉餅唔係攪到碎曬嘅豬肉,食落較有口感充滿日本燒元貝嘅味道( ´▽` )ノ可以嗌雞飯加配😉🥪咖央多士 $25 推薦,好好食👍🏻👍🏻麵包烘到脆即使我地放耐左再食都keep到脆咖央醬有椰香同斑蘭香,甜甜哋(๑•᎑•๑)好大舊牛油,但食得好滿足!除左旺角之外,北角都有分店!
🐣溫泉雞下庄餐 $80
超滑ヾ(〃^∇^)ノ好正
香飯唔似出面食咁油淋淋

🐣溫泉雞套餐 $63
自由配 雞翼、雞胸、上髀
雖然無下庄咁滑
正常發揮
但雞翼同上髀咸左啲
葱油拌麵好惹味
有葱、蒜香(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

套餐配
無味精靚湯、醬油小黃瓜、三色醬汁、飲品
個湯好好飲,椰子味重嘅雞湯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
三色醬入面嘅薑磨成薑汁👍🏻

🐽桑拿瑤柱肉餅
有驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
肉質彈牙
肉餅唔係攪到碎曬嘅豬肉,食落較有口感
充滿日本燒元貝嘅味道( ´▽` )ノ
可以嗌雞飯加配😉

🥪咖央多士 $25
推薦,好好食👍🏻👍🏻
麵包烘到脆
即使我地放耐左再食都keep到脆
咖央醬有椰香同斑蘭香,甜甜哋(๑•᎑•๑)
好大舊牛油,但食得好滿足!

除左旺角之外,北角都有分店!
之前上網已經睇到介紹,浸「溫泉」嘅海南雞,睇到店家為咗製作出色嘅海南雞自己研發儀器,為咗呢啖雞去到幾盡?對於有ʜᴇᴀʀᴛ的小店一直都相支持,呢排勁ʜɪᴛ有時都要排隊,好彩流轉都好快,等一陣就有位。💛溫泉雞下庄餐|雞下庄| 香飯| 無味精靚湯|醬油小黃瓜|三色醬汁| $80🥒醬油小黃瓜: 已經去皮,少少酸同鹹味,黃瓜咬入口都爽口,算清爽。靚湯冇味精,味道香甜,飲到椰子雞嘅味道,完全唔油膩,雖然冇配料,但清清地作為餐湯都好恰當。✨海南雞重點:一定要嫩滑嫩滑同埋超嫩滑,果然經過浸溫泉嘅雞肉更加好食,以慢煮雞肉達到烹調最佳時間,雞皮仲散發光澤,肥瘦適中,ʏᴜᴍᴍʏ!🤎海南雞醬汁都好重要:薑蓉、黑醬油、辣醬: 薑蓉打得好均勻,唔會好似平時嗰啲太過油膩,薑磨得非常細滑,同油互相融合,與別不同。🖤黑醬重甜重鹹味,點少少就可以啦,否則會蓋過雞味。🥢桑拿瑤柱肉餅套餐| 葱油干撈麵|無味精靚湯$90瑤柱肉餅咬入口真材實料,咬到粒粒豬肉嘅質地,仲保留肉餅Juicy,同平時過硬嘅肉餅完全不同,味道就充滿鹹香,加咗瑤柱調味,真係提昇成個肉餅嘅味道。🥣撈麵醬汁好出色,入面加咗炸蒜,個醬汁有啲似印尼撈麵嗰個醬,超級

🖤黑醬重甜重鹹味,點少少就可以啦,否則會蓋過雞味。

🥢桑拿瑤柱肉餅套餐| 葱油干撈麵|無味精靚湯$90

🥣撈麵醬汁好出色,入面加咗炸蒜,個醬汁有啲似印尼撈麵嗰個醬,超級惹味,面頭重帶少少蔥花,如果麵底煙韌少少會更好食。

🧡🥚醬油糖心蛋
一入口已經食到濃烈酒香,半熟糖心蛋濃郁蛋汁配搭撈麵都好出色!

✨員工好Nice,對客人好有家人feel。

🐓全日雞實驗所 (通菜街) (旺角)
📍旺角通菜街80號地舖

😋仲有另一間分店,港島嘅朋友都有正雞食。
🐓全日雞實驗所 (北角)
📍北角和富道21-53號和富地庫B50-51號舖和富美食廣場C1及C2號舖
  • 溫泉雞下庄餐
2024-07-18 442 瀏覽
「溫泉海南雞套餐」。盤子上呈現出來的雞肉,色澤白皙,散發著淡淡的油光,看起來就令人垂涎三尺。雞肉肉質鮮嫩多汁,入口即化,清甜可口。伴隨而來的是一碗熱騰騰的雞湯,湯頭清爽,沒有半點油膩感,單喝也是一大享受。除了主菜,套餐還附有白飯、青紅椒等配菜。白飯的米質軟糯,配搭雞肉及雞湯更是絕配。青紅椒方面,則提供一種清脆爽口的口感,為整道菜式增添了層次感。相比起平日人聲鼎沸的用餐時段,這個較為清閒的下午時段,讓我能夠安心地品嚐佳餚,倍感放鬆。除了通菜街分店外,「全日雞實驗所」在北角和富地庫B50-51號舖和富美食廣場C1及C2號舖也設有分店,供饕客選擇。

2024-07-18 386 瀏覽
📣📣海南雞飯關注組▫️ 全日雞實驗所呢間餐廳備受海南雞飯關注組熱烈討論,想試好耐㗎啦~開咗旺角分店之後勁方便👏🏻未到飯市已經排緊隊,不過好快就可以入座,期間仲見到好多人外賣~雞飯套餐均包:雞|主食|湯|醬油小黃瓜|三色醬汁|飲品今次試咗 雞胸 & 雞髀Set名副其實溫泉雞〰️雞髀唔使講都知道一定好滑,就連雞胸都好有驚喜,一啲都唔柴,出奇地嫩滑👍🏻桑拿瑤柱肉餅除咗雞之外,肉餅都係呢度嘅名物!瑤柱香氣十足,好鮮甜,肉質飽滿咖央多士 多士都好推介〰️牛油同咖央醬比例完美全日雞實驗所 (通菜街) (旺角)旺角通菜街80號地舖

📣📣海南雞飯關注組▫️ 全日雞實驗所

雞飯套餐均包:
雞|主食|湯|醬油小黃瓜|三色醬汁|飲品

今次試咗 雞胸 & 雞髀Set

桑拿瑤柱肉餅
除咗雞之外,肉餅都係呢度嘅名物!
瑤柱香氣十足,好鮮甜,肉質飽滿

多士都好推介〰️牛油同咖央醬比例完美

全日雞實驗所 (通菜街) (旺角)
旺角通菜街80號地舖
2024-07-16 355 瀏覽
同事撩lunch 食新野🤣🤣所以走左去旺角,全日雞實驗所,聽就聽得多,食都真係未去過,ok go💨💨叫左個雞胸🐥🐥,飯轉蔥油撈麵🍜,想講佢個雞話係慢煮,真係超超超滑,個蔥油都都好吸引,係粗麵,唔怪得咁多人推介,新寵😋😋
「全日雞實驗所」於網上口碑不俗,今天相約朋友到店朝聖;全店所賣嘅食物唔多,主要係海南雞、肉餅、靚湯、幾款小食同飲品;簡約帶時尚感嘅裝潢感覺衛生,由於座位不多,周末中午到訪需輪候片刻-🔹溫泉雞脾套餐 $73套餐包括無味精靚湯、醬油小黃瓜、三色醬汁及冷泡烏龍茶/罐裝飲品3件桑拿瑤柱肉餅 +$36、醬油溏心蛋 +$10、蒜香娃娃菜 +$12無味精靚湯清甜帶淡淡椰子香,毫不油膩;醬油小黃瓜已去皮,調味適中;醬油溏心蛋蛋白唔係全熟,所以保持嫩滑,蛋黃發揮正常唔算好重蛋香桑拿瑤柱肉餅夠厚身,肉餅屬於有彈性嘅一種,似人手剁,肉香幾重而且肉汁豐富,食到淡淡瑤柱鹹香同輕輕甜味,味道好平衡又唔油膩,有驚喜!雞髀肉質緊緻而且非常嫩滑,鹹香啱啱好,有唔錯嘅雞味,雞皮爽滑帶雞油香;三色醬汁最有驚喜係蘑到好滑嘅薑蓉,有濃郁薑味同蔥香;香飯粒粒分明帶少少雞油香,如果雞油香再重少少更完美
🔹溫泉雞脾套餐 $73

2024-07-13
  • 溫泉雞髀套餐
2024-07-08 1196 瀏覽
好耐之前,同事介紹過依間[全日雞]比我,話係佢食過最好食嘅海南雞飯,但因為喺北角,我又好少會經過,佢又講到話唔係咩餐廳,又話喺food court咁…..所以一直都只存在喺我To eat list入面,冇衝動要特登去試🤷🏻‍♀️直到幾星期前見到旺角開咗分店!!😏finally!!食物款式唔多,都係圍繞住海南雞唔同部位同埋有一個桑拿瑤柱肉餅,對於有選擇困難症嘅我好好😆好快就決定到食咩!我地就冇試肉餅,order咗兩款唔同部位嘅雞試試:溫泉雞髀套餐(HK$67)套餐除左雞同油飯之外,仲有一碗湯、醬油小黃瓜同一罐野飲!好抵!雞髀肉又滑又嫩,平時食海南雞飯嘅三色醬入面,我只會dip甜醬油同辣醬,從來都唔會考慮dip薑蓉,但估唔到今次反而鍾意佢地嘅薑蓉😍溫泉雞下庄套餐(HK$80)當以為雞髀肉一定最滑嘅時候,估唔到下庄比佢仲嫩仲滑🤤!超超超推介大家order下庄!雞皮雖然有d 厚度,但食落唔會覺得好油好膩,連埋雞肉一齊食,正! 👍🏻另外,想讚下佢地個湯,餐牌寫話冇味精🤔應該係真,同埋我覺得好好飲,絕對唔係平時其他餐廳嗰種味精湯!加醬油糖心蛋(套餐+HK$8)糖心蛋應該係用甜醬油整,因為帶有甜味,味

溫泉雞髀套餐

溫泉雞髀套餐(HK$67)

溫泉雞下庄套餐加醬油糖心蛋

溫泉雞下庄套餐(HK$80)

加醬油糖心蛋(套餐+HK$8)
糖心蛋應該係用甜醬油整,因為帶有甜味,味道唔錯,可以一試!
溫泉雞髀套餐
溫泉雞下庄套餐加醬油糖心蛋
  • 溫泉雞套餐
2024-07-02 576 瀏覽
曾經幫襯過北角店,見旺角有分店試幫襯下。於是昨日中午去買了一隻雞外賣,198+2外賣盒,服務員話要等15分鐘,即時真空包裝。滿滿期待,點知晚上吃已梅梅得得。失望,不會再買!

滿滿期待,點知晚上吃已梅梅得得。

失望,不會再買!
外賣自取