2019-02-14
喱間餐廳sell健康飲食,每日午餐都係蔬菜為主嘅感覺。佢仲宣傳「咪做大嘥鬼」理念,細食嘅最好講聲,大食嘅可以幫你加大個飯量。每日嘅午餐都唔同內容,日日新鮮。午餐 $65/set(每日三款) 配野飲(非常多選擇).雜菜千層麵+西蘭花🥦薯茸湯綠綠嘅湯,聞落已經好有西蘭花味,食落去先出薯仔味,再出西蘭花味,薯仔冇完全到溶咁,仲有啲顆粒,有啲口感。整體嘅味,唔錯,西蘭花味幾突出,佢冇加太多額外調味,味都偏淡。雜菜千層麵,望落就好鮮豔開胃,入面每層麵有多款蔬菜代替平時食開嘅豬肉,蔬果包括茄子番茄節瓜...,仲有菇菌,表面大量芝士混合蔬果冇咁膩,但表面芝士焗到有少少硬。意麵片得底有幾塊,中間都冇,好似有啲唔似千層麵。.咖喱牛腩飯+唔知咩菜加白菜羅蔔湯+生菜咖喱牛腩飯,感覺有啲似日本小學生返學食個啲咁,個汁完全比左咁嘅感覺我。薯仔入口壓一壓就化,完全唔沙,唔知點解,究竟秘訣係邊。重點牛腩,我個到牛肉量唔多,但好多牛筋,咁岩我好鐘意食,我見人地都冇,我係咪太lucky,定冇咩人鐘意食。個湯就係好普通菜湯,但係飲得出冇加好多鹽調味,同冇加味精,唔錯。.玫瑰戚風蛋糕(跟餐+$15)食完餐,再加個蛋糕二人食
每日嘅午餐都唔同內容,日日新鮮。
午餐 $65/set(每日三款) 配野飲(非常多選擇)
雜菜千層麵+西蘭花🥦薯茸湯
咖喱牛腩飯+唔知咩菜加白菜羅蔔湯+生菜
玫瑰戚風蛋糕(跟餐+$15)
食完餐,再加個蛋糕二人食剛好。喱到比蛋糕量一啲都唔吝嗇,大而有實在感,食落軟綿綿,核心仲要係濕潤,非常好,重點玫瑰花香味完全帶到出黎,沾啲cream一齊食,三兩下食曬。好想再食多件,可惜太飽。