2024-03-03 1012 瀏覽
壽喜燒套餐❣️ 「肉香の追求」和牛封門柳賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧職員會協助準備壽喜燒,包括用牛脂搽勻鍋面,再落洋蔥煎煮燒香,之後會建議客人壽喜燒最佳食法,十分有心。封門柳肥瘦剛剛好,油花均勻,肉質鬆軟腍身,牛味極濃極香,加入壽喜燒汁煎煮,鮮甜無比,再蘸上蛋漿一起食,又滑又嫩的口感令人回味無窮。🐧❣️套餐包含野菜拼盤和日本蛋一隻❣️🐧❣️跟餐可加錢配搭日本葛絲、稻庭烏冬等麵食😋 食落能極致感受壽喜燒汁和牛肉的精華,非常卓越👍🤩 吉列車海老賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧海老蝦超級巨型,蝦身比手掌還要長🤩 原條海老連殼新鮮即炸,散發著迷人的炸香氣味,非常邪惡。食落外層炸粉酥脆不油,內裡蝦肉彈牙鮮美,非常高質。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳採用清新和式風格設計,以木系裝橫作主體,燈光明亮舒適,當中納入了浮世繪、木牌等經典日系元素,裝修典雅又美觀,打卡一流。🐧❣️餐廳採用QR code 自助下單❣️🐧❤️結語:壽喜燒口味地道又正宗,出色誠意推薦👍
壽喜燒套餐❣️ 「肉香の追求」和牛封門柳

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️餐廳採用QR code 自助下單❣️

🐧❤️結語:壽喜燒口味地道又正宗,出色誠意推薦👍
日本蛋
日本葛絲、稻庭烏冬
吉列車海老
餐廳外面從外面都好有日本色彩🇯🇵裏面嘅座位同佈置亦都係和風設計🎏⛩️同朋友都不太想食咁多澱粉質🍚所以點咗一set壽喜燒同兩份小食🍢🍡🍱日本黑毛和牛壽喜燒 配有日本雞蛋🥚野菜拼盤:有南瓜🎃冬菇🍄‍🟫小白菜🥬娃娃菜🥬葛絲🥡豆腐A5佐賀和牛🥩一開始 侍應幫手開爐⏲️同教我地點樣煮👩🏻‍🍳然後就用牛肉多餘嘅脂肪煎出油脂🧈再落咗京蔥同洋蔥炒香🧅配上一樽壽喜燒燒汁🍶一樽高湯🍶for蔬菜打邊爐壽喜燒汁開始濃縮嘅時候 就可以落和牛去煮熟🐮好耐冇食壽喜燒 覺得好好味🥰和牛片好軟腍鮮嫩😚油花亦好均勻蘸上日本雞蛋蛋漿 滑捋捋🤩係幸福嘅感覺🥰☺️就算唔沾蛋漿 都覺得好好食🤤食完和牛就落高湯去煮蔬菜🥬份量都好多 但一定食得晒葛絲質地有啲似粉絲 索晒高湯嘅味道 好掛汁🍜名古屋風味粟米🌽粟米已經切咗細件 一上枱 有避風塘炒蟹既感覺😂粟米同配料炒得好乾爽 有京蔥碎 調味辣辣咸咸的 好惹味好開胃🤓送酒一流🍺🍾🍻京都脆雞🍗估唔到咁好食😍呢個必點佢係用雞髀肉 炸漿唔厚 食完完全冇負擔😙配芥辣蜜糖醬🍯超級夾💕最重要係d醬夠多😂超大方
餐廳外面從外面都好有日本色彩🇯🇵

估唔到咁好食😍呢個必點
佢係用雞髀肉 炸漿唔厚 食完完全冇負擔😙
配芥辣蜜糖醬🍯超級夾💕最重要係d醬夠多😂超大方
  • 京都脆雞
成日都搶唔到平機票飛日本?唔緊要可以食餐壽喜燒感受吓日本風情先🎏餐廳主打壽喜燒,牛肉類擇多,亦有羊肉同豚肉,照顧返唔食牛嘅朋友💁🏼‍♀️🎈紐西蘭草飼羊卷肉上菜後店員會幫忙燒第一round,之後就可以自已加壽喜燒汁同鰹魚湯自由發揮😉食壽喜燒好少地方有羊肉選擇,估唔到又幾正羊卷肉羶味恰到好處,帶少少油花,以濃郁壽喜燒醬汁煮完,點上日本雞蛋🥚最高享受🫶🏼🎈美國極黑豚(梅肉)壽喜鍋黑豚肉厚薄適中,大大片食得滿足🤍肉質滑嫩唔,煮嘅時候吸收晒壽喜燒汁嘅甜味,同醬汁完美配合🥢🎈 雜菜盤蔬菜最吸收醬汁精華,蔬菜盤有娃娃菜、白菜、南瓜、豆腐同日本葛絲等,種類豐富 用壽喜燒汁加鰹魚湯煮嘅菜特別甜美,必點!🎈雜錦吉列野菜呢度嘅吉列野菜好好味🥹外層酥脆香口,食落唔會有油膩感,今日嘅款式有冬菇、茄子🍆南瓜🎃全部都好厚身,口感特別正

🎈紐西蘭草飼羊卷肉
食壽喜燒好少地方有羊肉選擇,估唔到又幾正

🎈美國極黑豚(梅肉)壽喜鍋
黑豚肉厚薄適中,大大片食得滿足🤍
肉質滑嫩唔,煮嘅時候吸收晒壽喜燒汁嘅甜味,同醬汁完美配合🥢

🎈 雜菜盤
用壽喜燒汁加鰹魚湯煮嘅菜特別甜美,必點!

🎈雜錦吉列野菜
2024-05-21 0 瀏覽
最近好想食壽喜燒,但係又冇時間去一轉日本,點知今日比我經過太子嘅時候,見到有一間日式小店,裝修好特別,真係好有日本嘅感覺,竟然又係主打壽喜燒喎,就梗係入去試吓啦!餐牌都幾多選擇,我地最後要左個人氣滿滿二人餐 ,都只係$630,我覺得都好抵食。餐包左365日全穀飼黑安格斯小排150g ,澳洲M9+全血和牛100g,野菜盤一份,生日本雞蛋兩隻同吉列千層豬一份,最後更加可以要埋飲品,我地就要左柚子果酒。柚子酒好易入口,中午飲都唔怕。野菜都好新鮮,仲要有好多唔同選擇,特別要講吓個豆腐超好食!千層吉列豬都好有驚喜,食落唔會覺得好肥膩。壽喜燒啲肉全部都好新鮮,而且好重牛尾,更加覺得好滑口,超級推介!
2024-05-20 21 瀏覽
呢間位於太子站附近嘅壽喜燒我bookmark咗好耐就襯住媽媽節帶媽媽嚟食個靚lunch~❤️✨日本A5黑毛和牛 (佐賀西冷) 壽喜燒套餐 ($368)呢個套餐本身包括咗一個野菜拼盤同日本蛋仲有120g A5佐賀和牛❤️❤️店員好用心幫我哋用和牛脂肪加埋京蔥洋蔥開鍋然後教我哋點樣用壽喜燒汁同鰹魚湯👍🏻佐賀嘅和牛出晒名肉質鮮嫩而且油花豐富用佢嚟壽喜燒入口即溶🤤點埋蛋漿一齊食真係超幸福🤤🤤個野菜拼盤有好多唔同配菜仲有日本葛絲食到咁上下加埋個鰹魚湯一齊煮好好味美國安格斯/Prime頂級(板腱) 100g ($98)追加多個美國牛板腱脂肪較少有咬口但牛肉味好濃郁嫩中亦帶爽口👍🏻個湯底越煮越好味我哋仲追加多份稻庭烏冬 ($28)真係好滿足❤️❤️呢餐壽喜燒真心高質環境舒服服務又好PS 有好多吉吉嘅擺設勁靚!同為魔女宅急變fans表示心心眼🤭🤭🤭
呢間位於太子站附近嘅壽喜燒我bookmark咗好耐
就襯住媽媽節帶媽媽嚟食個靚lunch~❤️

✨日本A5黑毛和牛 (佐賀西冷) 壽喜燒套餐 ($368)
呢個套餐本身包括咗一個野菜拼盤同日本蛋

用佢嚟壽喜燒入口即溶🤤
點埋蛋漿一齊食真係超幸福🤤🤤

個野菜拼盤有好多唔同配菜仲有日本葛絲
食到咁上下加埋個鰹魚湯一齊煮好好味

美國安格斯/Prime頂級(板腱) 100g ($98)

追加多個美國牛板腱
脂肪較少有咬口但牛肉味好濃郁
嫩中亦帶爽口👍🏻

個湯底越煮越好味
我哋仲追加多份稻庭烏冬 ($28)
真係好滿足❤️❤️

呢餐壽喜燒真心高質
環境舒服服務又好
PS 有好多吉吉嘅擺設勁靚!
同為魔女宅急變fans表示心心眼🤭🤭🤭
因為呢間距離屋企好近,決定一試,點知一試即刻中伏😂嗌咗$788套餐,寫明有A5牛,點知上咗之後如下圖⬇️啲牛根本唔係A5,同staff講咗之後,staff先同我哋講,有啲A5牛就係呢個樣😂真係好好笑😀我哋反問佢之後先話可以同我哋加多幾塊就算數😂啲牛係咪真A5相信有眼都睇得出,呢啲邊角料當A5賣俾個客真係完全唔能夠接受。佢係平過老牌幾間すきやき鋪頭,但都$400/per person,價錢都唔算太平,啲牛嘅質素同埋切法(非常之厚同埋細塊)都完全同價錢不符。味道方面,佢係關西壽喜燒但係啲汁完全唔夠甜😓當然都有優點:唔需要+1,同埋服務態度都算好。
因為呢間距離屋企好近,決定一試,點知一試即刻中伏😂
嗌咗$788套餐,寫明有A5牛,點知上咗之後如下圖⬇️
我哋反問佢之後先話可以同我哋加多幾塊就算數😂
味道方面,佢係關西壽喜燒但係啲汁完全唔夠甜😓
當然都有優點:唔需要+1,同埋服務態度都算好。
2024-05-18 0 瀏覽
太子大南街一向都多美食,是日嚟食呢間食壽喜燒地方不大,乾淨企理,冇任何油煙感,牆上有一大幅葛飾北齋神奈川沖浪裏🌊QR Code自助落單,餐單以牛肉為主🐂有雪室熟成和牛,日本A5黑毛和牛,飛驒牛,澳州Blackmore M9+全血和牛,韓牛,美國安格斯牛⋯⋯亦有豬肉羊肉,刺身炸物烏冬呀蕎麥麵呀等,套餐可再額外追加肉類及主食叫咗份「肉香の追求」套餐,個爐細細個,提供壽喜燒汁同鰹魚湯,壽喜燒汁調味唔會死鹹,甜甜地同牛肉好夾唷🙂‍↕️套餐包和牛封門柳135g + 野菜拼盤x1 + 日本雞蛋x1,封門柳牛脂較少,有咬口,唔會太韌👌🏿燒完肉就加湯去打邊爐,野菜拼盤包括娃娃菜、白菜仔、冬菇、金菇、紅蘿蔔、南瓜、滑豆腐、日本葛絲,新鮮👌🏿另仲叫咗份吉列海鮮拼盤,包括大蝦x2,廣島蠔x2,帶子x2,全部珍寶size,都炸得酥脆👌🏿
太子大南街一向都多美食,是日嚟食呢間食壽喜燒

2024-05-17 28 瀏覽
鋪頭:八不·壽喜燒Babu地址:太子大南街52號地舖​💰$503💰兩個人order左d咩?​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭係呢到 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ​ ​ ​ ​1️⃣ 壽喜燒套餐 — 「肉香の追求」和牛封門柳 $288+ 加配左 稻庭烏冬 $28套餐包括 野菜拼盤、日本雞蛋一隻&和牛封門柳,份量唔少,和牛肉香滑嫩,點埋蛋漿好香,而野菜拼盤幾大份,材料應該係用日本貨,菜&南瓜好鮮甜,粉絲&豆腐好滑捋捋​2️⃣ 胡麻赤面(冷)$78胡麻醬真係醬汁,唔係一pat醬,夠香而唔會太濃,配清爽冷麵一流,仲有青瓜絲&蟹柳絲,非常開胃。​3️⃣ 吉列千層豚 $ 80要推薦,豚肉切到一層層去炸,好酥脆,中間仲有流心芝士,味道又唔會太鹹,仲好夾,呢個小食未係其他地方食到過👍🏻👍🏻難得又好味​4️⃣ 日本木村玫瑰花汽水 $29玫瑰味好天然,香味唔會太濃,甜味同玫瑰香味混合得好自然,好飲👍🏻推薦​😋總結:食材唔錯,吉列千層豚非常有驚喜👍🏻​📝 以下評分最高分五粒🌟味道:🌟🌟🌟🌟粒 + 0.5粒(整體都好食
鋪頭:八不·壽喜燒Babu
地址:太子大南街52號地舖

💰$503💰兩個人order左d咩?

1️⃣ 壽喜燒套餐 — 「肉香の追求」和牛封門柳 $288
+ 加配左 稻庭烏冬 $28

2️⃣ 胡麻赤面(冷)$78
胡麻醬真係醬汁,唔係一pat醬,夠香而唔會太濃,
配清爽冷麵一流,仲有青瓜絲&蟹柳絲,非常開胃。

3️⃣ 吉列千層豚 $ 80

4️⃣ 日本木村玫瑰花汽水 $29

😋總結:食材唔錯,吉列千層豚非常有驚喜👍🏻

📝 以下評分最高分五粒🌟
味道:🌟🌟🌟🌟粒 + 0.5粒(整體都好食)
抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒
環境&服務🌟🌟🌟🌟粒
2024-05-08
  • 吉列千層豚
2024-05-14 42 瀏覽
壽喜燒係日本一種傳統嘅火鍋料理,用牛肉、豆腐、蔬菜等食材,喺濃郁嘅醬汁入面煮熟食用。其中,日本A5黑毛和牛係最高級嘅牛肉,肉質鮮嫩,油花豐富係壽喜燒嘅極品食材。🐮日本A5黑毛和牛($368)牛肉係日本A5黑毛和牛壽喜燒,由日本直送嘅新鮮食材製作。其他配料仲有豆腐、娃娃菜、金針菇、冬菇、冬粉等等。🥘餐廳會提供鰹魚湯同壽喜燒醬汁各一壺。店員會先示範一次點煮,之後就到我地自由發揮,鍾意關西定關東風自己話哂事。不過餐廳既唯一缺點就係冇白飯供應😂

🐮日本A5黑毛和牛($368)

識我嘅人都知我好鍾意食壽喜燒,所以小妹早排系社交平台到見到太子有間壽喜燒店入面竟然有埋高規格既全血和牛,就過左去試吓😋我地叫左個🌟『雪室盛』世界最高質牛二人餐🌟 $1088套餐入面有:👉🏻✨最稀有的雪室和牛150g✨雪室和牛D雪花真係靚到-個點,小妹睇到都心心眼😍;食落質感細膩,牛味芳郁,幾乎入口即化,高質👍🏻✨頂級黑安格斯小排70g✨呢份頂級黑安格斯小排唔肥唔瘦,油花比例均衡,肉質細緻軟嫩富嚼勁,重肉味之餘亦保留到油脂咬感!✨澳洲M9+全血和牛70g✨全血和牛系指一隻和牛既上4代均為100%全血的公牛與母牛、冇混集其他牛種下配種而成;比較罕有,有別於市面上大部分M5既混種澳洲和牛。油花望落非常豐腴,-睇就知好野🤩。入口油香十足,牛味相對-般和牛仲更加濃郁,真心超正🫰🏻✨SRF和牛封門柳70g✨封門柳即系牛橫隔膜肌肉,每隻牛都只有一條架咋❣️佢既油花較少,肉味較重,中意肉味濃既你-定不容錯過🫶✨雜菜盤✨雜菜盤入面有娃娃菜、白菜、蘿蔔、南瓜、冬菇、豆腐、大蔥同日本葛絲;雜菜種類豐富又夠新鮮,用煮過和牛既壽喜燒汁做底再加湯去煮完之後再加埋蛋真係正到唔識講;肉味既甘甜完美滲透左入去本身清甜既雜

我地叫左個🌟『雪室盛』世界最高質牛二人餐🌟 $1088

套餐入面有:👉🏻

✨最稀有的雪室和牛150g✨

✨頂級黑安格斯小排70g✨

✨澳洲M9+全血和牛70g✨

✨SRF和牛封門柳70g✨

✨雜菜盤✨

肉味既甘甜完美滲透左入去本身清甜既雜菜入面,令雜菜甜得好有層次,同d牛-様比小妹秒清哂🤩

✨日本蛋✨X2

用嚟點牛肉仲會令到本身已經好滑既牛肉更加滑😚

✨清酒白鹿/白岳果油/柑橘酒/梅酒300ml(白選)✨

我地揀左梅酒;呢隻梅酒梅味好重,好易入口!

另外仲叫左個✨吉列車海老✨

唔係講笑😆隻蝦仲長過我隻手掌✋!大隻到我嘩-聲🤣

包裹住炸蝦既炸漿好薄,乾身得梨唔會好油!入面隻蝦d蝦肉鮮甜又彈牙,啖啖肉真係好滿足!連我呢個唔系咁中意食炸野既人都對佢有讚冇彈👍🏻👍🏻

呢度除咗d牛肉超高質,壽喜燒嘅煮法、口味好正宗之外,最估唔到連炸物都令我好有驚喜,小妹今餐真係超滿意👍🏻👍🏻

🟥八不•壽喜燒

📍太子大南街52號地舖

港鐵太子站C2出口,步行約3分鐘
第二次去🐾🐾🐾$368 黑毛和牛(佐賀西冷)壽喜燒!• 壽喜燒套餐 (連野菜拼盤)$368• 名古屋風味粟米 $58• 追加日本葛絲 $32• 壽喜燒套餐 (連野菜拼盤)佐賀縣是日本著名的黑毛和牛產地之一當地和牛有著濃郁的風味西冷結實的肉質和豐富的肉汁非常適合以壽喜燒方式烹調配合野菜拼盤 有日本南瓜、日本葛絲、不同種類菜等爽脆鮮甜 🐮追加日本葛絲 日文名叫「葛切」(Kuzukiri)中文叫葛絲市面上所出售嘅全都來自日本♥️葛絲係日本人吃火鍋是傳統的必備食材口感獨特透明嘅闊麵條既煙韌又爽口而且非常掛汁十分喜歡!🐮名古屋風味粟米作為小吃非常開胃上面調料帶點微甜、微辣配合粟米的鮮甜完美!喜歡!
第二次去🐾🐾🐾
$368 黑毛和牛(佐賀西冷)壽喜燒!

• 壽喜燒套餐 (連野菜拼盤)$368
• 名古屋風味粟米 $58
• 追加日本葛絲 $32

• 壽喜燒套餐 (連野菜拼盤)
佐賀縣是日本著名的黑毛和牛產地之一
當地和牛有著濃郁的風味
西冷結實的肉質和豐富的肉汁
非常適合以壽喜燒方式烹調
配合野菜拼盤
有日本南瓜、日本葛絲、不同種類菜等
爽脆鮮甜

🐮追加日本葛絲
日文名叫「葛切」(Kuzukiri)
中文叫葛絲
而且非常掛汁
十分喜歡!

🐮名古屋風味粟米
作為小吃非常開胃
上面調料帶點微甜、微辣
配合粟米的鮮甜
完美!喜歡!

2024-05-10 43 瀏覽
Happy Friday 辛苦了一週,的確要對自己好一點🎉突然好掛住日本,但又飛唔到,超想食壽喜燒😍太子有間壽喜燒店,裝修非常日本風!上齊所有菜式後,侍應幫手開爐,先用牛脂肪同京葱燒好個鍋,再倒入壽喜燒汁,之後我哋就可以慢慢煮啦😊😊⭐️頂級 • 黑安格斯 • 牛小排肉質好靚👍🏻雪花分布均勻,好香牛味!壽喜燒汁偏甜,唔會死鹹,好好食🥹🥹⭐️美國黑豚肉100g豬肉味重,就算有少少肥,口感都好彈牙,肉質好!⭐️日本葛絲 & 稻庭烏冬煮晒啲肉之後,加入高湯,葛絲同烏冬一齊煮!完全 將精華索晒入去,好正🤤🤤⭐️吉列千層豚入面加入芝士,炸粉又不厚,絕對係用心之作👍🏻👍🏻⭐️胡蔴赤面(冷)呢個有意外驚喜,整得好好食,天氣咁熱,食得好涼快,而且赤面好爽,唔會一餅野咁👍🏻👍🏻推介!
Happy Friday 辛苦了一週,的確要對自己好一點🎉

⭐️頂級 • 黑安格斯 • 牛小排
肉質好靚👍🏻雪花分布均勻,好香牛味!
壽喜燒汁偏甜,唔會死鹹,好好食🥹🥹

⭐️美國黑豚肉100g
豬肉味重,就算有少少肥,口感都好彈牙,肉質好!

⭐️日本葛絲 & 稻庭烏冬

⭐️吉列千層豚
入面加入芝士,炸粉又不厚,絕對係用心之作👍🏻👍🏻

⭐️胡蔴赤面(冷)

2024-05-08 42 瀏覽
人氣滿滿二人餐- "日全穀飼·黑安格斯小排150g 澳洲M9+全血和牛100g 野菜盤 吉列西班牙豬扒 日本雞蛋全血和牛嘅和牛肉汁均勻極其濃厚。煮法都係用佢哋設定好嘅燒汁同肥牛粒油。點過日本雞蛋後一啖咬落去,和牛汁爆出嚟嗰下,非常難忘,感動🥹。黑安格斯小排同樣味道可口。可見到斑點雪花紋,證明肥牛部位非常高級正料。野菜盤蔬菜新鮮,湯底清甜,唔膩唔鹹,不需憂慮嘌呤。吉列西班牙豬扒疊搭一起的口感享受夠曬特別,炸粉乾脆唔厚。總括:供港極少嘅全血*和牛。我都係人生第一次食。絕對要試嚇八不·壽喜燒入貨嘅和牛包你冇後悔。煮法湯汁亦都預設好,健康得嚟好食之選。正👍。*備注:全血是指每隻和牛對上4代都是由純種的公牛和母牛配種而成,相當罕有,保證血統優良。 飼養期長達4年,自由放牧和草飼令牛隻的肉質更佳,和2年飼養期的日本和牛比較,可以吃得出更濃郁的肉味,營養亦更為豐富。

野菜盤蔬菜新鮮,湯底清甜,唔膩唔鹹,不需憂慮嘌呤。

吉列西班牙豬扒疊搭一起的口感享受夠曬特別,炸粉乾脆唔厚。

2024-05-01 66 瀏覽
好耐無食過壽喜燒啦,於是同媽媽嚟到喺太子嘅八不·壽喜燒,餐廳離地鐵站行五分鐘左右,非常方便。店內嘅空間唔算多,不過佈置充滿日本嘅格調,店內都擺放咗充滿日本文化嘅工藝品。上菜之後,店員會先簡單講解步驟,可以先肉後菜,根據自己嘅口味,加入壽喜燒汁同清湯,咁就唔使擔心太濃太淡啦。✨「肉香の追求」和牛封門柳壽喜燒套餐包括一份野菜拼盤、日本雞蛋同埋和牛封門柳。野菜拼盤份量都好大份,有娃娃菜、南瓜、豆腐、金菇、粉絲同洋蔥等等,新鮮抵食。而和牛封門柳肉味香濃,口感柔軟,煮好之後仲可以加上蛋汁,令到肉質更加滑嫩順口。✨吉列廣島蠔赤麵大大碗嘅赤麵湯味較濃加上肉質鮮嫩嘅吉列蠔,帶有濃郁嘅海鮮味道,外皮酥脆香口,點埋醬食好正呀😋✨日本青絲海蜇青絲海蜇味道清新,有青瓜絲、海蜇同櫻花蝦,海蜇肉身較薄,口感爽脆,配埋青瓜絲,開胃又健康。
✨「肉香の追求」和牛封門柳
✨吉列廣島蠔赤麵
日本青絲海蜇
✨日本青絲海蜇
日本青絲海蜇
2024-04-29 53 瀏覽
之前睇社交平台介紹已經想嚟,可惜上次無訂到位去到已經爆場食唔到,今次預早經Openrice book定位終於可以試到。今次可能黃雨所以唔算好爆,仲有兩張吉枱淨。介紹話呢間主打嘅係關東風壽喜燒,即係係先用牛脂、壽喜燒醬汁同埋洋蔥燒熱隻鑊,先再煎香牛肉,咁樣牛肉就吸收哂食材嘅味道,再加雞蛋黃一齊食味道就更濃。食完和牛加清湯仲可以打邊爐食埋個蔬菜盤。怕唔夠飽可以追加烏冬。吉列西班牙豬扒啱啱炸起所以熱辣辣,外皮炸得幾香脆,點芥末沙律醬去食都幾開胃。兩個人比較細食嘅人最後再加埋胡麻冷麵夠哂飽,埋單五百幾個人覺得價錢合理。

2024-04-20