5天前 0 瀏覽
天氣又轉冷啊係時候同朋友打邊爐最近喺內地食過一間牛肉火鍋令我念念不忘——八合里好開心佢喺沙田新城市開咗分店同朋友決定去試吓有啲咩唔同發現佢哋嘅質素都好有保證 而且裏面有好多各式各樣嘅食物 最開心係出邊嘅調味料醬仍然有青檸可以增加食慾食牛肉嘅時候冇咁肥膩 佢哋嘅牛肉拼盤實在太厲害啦 擺盤又靚而且味道夠鮮 見到職員喺廚房不斷切牛肉 其實除咗牛肉之外呢度嘅特色潮州裸都好好食唔使一兩分鐘就已經熟透 入口夠滑另外呢度嘅海鮮真係不得了 九節蝦賣相極新鮮 入口彈牙 另外生蠔亦非常肥美 上一點點醬油味道已經不錯 最後店員還為我們端上熱辣辣的甜品順喉滋潤 正!
天氣又轉冷啊

最後店員還為我們端上熱辣辣的甜品
順喉滋潤 正!

2025-01-21
10 分鐘 (堂食)
新一年祝大家身體健康萬事勝意 牛氣沖天!呢排趁住春節假期 好多朋友返咗內地吃喝玩樂但係我都堅持留喺本地消費因為香港其實好多美食等着我去探索其實而家好多內地品牌都係香港有分店所以都唔使特登返內地食喺沙田新城市廣場開咗我最鍾意食嘅牛肉火鍋八合里 坦白同大家講每一次返內地我都去食一次 因為覺得佢哋嘅牛肉真係好新鮮 全部有品質保證最特別嘅地方就係佢哋嘅牛肉 有好多唔同嘅部份 平時喺其他火鍋店都未必食得到我哋食咗好幾款食物 包括鮮切肥牛 精品雪花牛 加埋佢哋嘅牛骨湯底 認真巴閉仲有佢哋嘅特色潮汕粿條 同埋潤肺小梨湯將潮汕牛肉火鍋嘅精髓帶到嚟香港 全晚都食得落在其中好滿足!
新一年祝大家身體健康
萬事勝意 牛氣沖天!
呢排趁住春節假期

精品雪花牛 加埋佢哋嘅牛骨湯底 認真巴閉

仲有佢哋嘅特色潮汕粿條
同埋潤肺小梨湯
將潮汕牛肉火鍋嘅精髓帶到嚟香港
全晚都食得落在其中好滿足!
2025-01-20
5天前 0 瀏覽
今日同朋友四個人一齊組隊嚟探店😏👍🏻呢間牛肉火鍋八合里起新鮮牛肉作主打 喺小红书打卡都講到明話佢哋牛肉掛碟意思即係話佢哋嘅牛肉非常新鮮 可以黏貼喺碟上面 將佢哋反轉嘅時候都唔會掉出來😆😆 新城市開設嘅第一間分店可以話係專門為香港人而設 因為裏面有好多單點嘅食物喺內地都未必食得到🧐🧐有潮汕殼桃棵拼盤 至尊鮮肉四寶拼盤 仲有擺盤非常靚嘅特色菇菌拼盤 珊珊嘅海鮮仲包括有生蠔同埋九節蝦款款都好新鮮 而我覺得份量可以再大份啲因為實在太好食呀!打緊邊爐,通常都想飲冰凍嘅飲品呢杯爆蛋鴨屎香檸檬茶就啱晒你好大杯可以同朋友一齊分享我哋坐到九點幾都仲係有好多人客喺現場 證明香港人真係好鍾意打邊爐啊!
今日同朋友四個人一齊組隊嚟探店😏👍🏻

有潮汕殼桃棵拼盤 至尊鮮肉四寶拼盤
仲有擺盤非常靚嘅特色菇菌拼盤
珊珊嘅海鮮仲包括有生蠔同埋九節蝦

款款都好新鮮 而我覺得份量可以再大份啲
因為實在太好食呀!

可以同朋友一齊分享

我哋坐到九點幾都仲係有好多人客喺現場
證明香港人真係好鍾意打邊爐啊!
2025-01-20
2025-01-27 0 瀏覽
八合里牛肉火鍋唔使上深圳係沙田食到八合里牛肉火鍋呢間人氣潮汕牛肉食店!主打新鮮靚牛肉🥩明檔廚房✅好乾淨更可以睇到廚師鮮切牛肉點左兩人套餐!好豐富呀👍🏻跟有原味牛骨湯、鮮切肥牛、精品雪花、手打牛丸雙拼 、潮汕殼桃粿拼盤、鮮活九節蝦 、特色菌菇拼盤、潮汕純米粿條 !食材新鮮特別係新鮮現切牛肉👍🏻翻轉不倒鮮切肥牛🥩牛味濃郁色澤粉嫩精品雪花🥩油脂分布平均!呈現雪花紋理配上原味牛骨湯💕真係好正🙌手打牛肉丸!入口彈牙爆汁勁好口感潮汕純米條!入口滑溜有嚼勁飲品🍊柑橘百香果茶~微酸開胃🍋爆打鴨屎香檸檬茶~茶香十足帶檸檬清香八合里牛肉火鍋📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期6樓631-632號舖
八合里牛肉火鍋

唔使上深圳係沙田食到八合里牛肉火鍋
呢間人氣潮汕牛肉食店!主打新鮮靚牛肉🥩

明檔廚房✅好乾淨更可以睇到廚師鮮切牛肉

點左兩人套餐!好豐富呀👍🏻

跟有原味牛骨湯、鮮切肥牛、精品雪花、
手打牛丸雙拼 、潮汕殼桃粿拼盤、
鮮活九節蝦 、

八合里牛肉火鍋
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期6樓631-632號舖

1K
2025-01-24 0 瀏覽
每天兩轉 3:00 8:00 的即切溫體牛,由上水屠房新鮮運到,然後又由店內師傅手切成片,難怪這間過江龍日日爆場!點單🧾🍲湯底類原味牛骨湯底(大鍋)68牛骨湯清可見底,以少量粟米、紅棗、白蘿蔔提鮮,加入適量牛腩湯底清甜但不油膩。做到輕調味,重牛鮮!🐮鮮肉類鮮切肥牛72帶一條長長的脂肪邊邊,脂肪含量更高,半肥帶瘦牛味香濃!精品新鮮雪花肉98即牛胸腹,像雪花一樣的牛肉紋路,入口柔軟鮮美四寳拼盤168吊龍也就是肉眼跟西冷,肉汁多口味鮮甜,帶一些筋口感爽脆匙柄前腿跟頸部中間的位置,脂肪含量低,口感不韌又甜嫰匙肉位於脖仁跟匙柄中間,因為活動量低,故口感柔軟又不肥三花趾牛前腿肌腱肉,肌肉扎實甚少筋,入口肉香濃郁又鮮嫩丸子類手打牛丸雙拼48手打牛丸肉汁超豐富,口感爽脆得像可以用來打乒乓波🏓!🦞海鮮類🦐鮮活九節蝦88共有九節橫紋,厚肉又多膏,未入窩前還在活蹦亂跳!蛋白質含量豐富,口感10分彈牙。🦪鮮活乳山生蠔128非常有名的乳山蠔,正值盛冬肥厚多肉,部分甚至有手掌🤲般大,入口CREAMY!配菜類🍄特色菌菇拼盤56煙韌的菇菌一向是我的最愛,菇味鮮濃又不搶味小吃類🥟潮汕殼桃粿拼盤52講殼桃粿你未必知道,潮

點單🧾
🍲湯底類
原味牛骨湯底(大鍋)68

🐮鮮肉類
鮮切肥牛72
帶一條長長的脂肪邊邊,脂肪含量更高,半肥帶瘦牛味香濃!

精品新鮮雪花肉98
即牛胸腹,像雪花一樣的牛肉紋路,入口柔軟鮮美

四寳拼盤168
吊龍
也就是肉眼跟西冷,肉汁多口味鮮甜,帶一些筋口感爽脆

匙柄
前腿跟頸部中間的位置,脂肪含量低,口感不韌又甜嫰

匙肉
位於脖仁跟匙柄中間,因為活動量低,故口感柔軟又不肥

三花趾
牛前腿肌腱肉,肌肉扎實甚少筋,入口肉香濃郁又鮮嫩

丸子類
手打牛丸雙拼48

手打牛丸肉汁超豐富,口感爽脆得像可以用來打乒乓波🏓!

🦞海鮮類
🦐鮮活九節蝦88

🦪鮮活乳山生蠔128

配菜類
🍄特色菌菇拼盤56
煙韌的菇菌一向是我的最愛,菇味鮮濃又不搶味

小吃類
🥟潮汕殼桃粿拼盤52

講殼桃粿你未必知道,潮州粉果又有否一些記憶?

殼桃粿正是其親屬,
這潮汕特色小吃不加花生,反而會加入韮菜,芋絲,眉豆,糯米等澱粉,入口黏黏韌韌,
甜甜的十分好吃

甜點類
🍐潤肺小吊梨湯(熱)24

以梨 雪耳. 蜜棗 烏梅製成,是非常清甜滋潤的湯品,最適合搭配上火的火鍋

特製飲品
🧋鴨屎香檸檬茶(冷)38

喝過那麼多款式,還是鴨屎香茶葉的檸檬茶最甘香!已經回不去一般檸茶的懷抱了!

自助醬料費8
2025-01-23 0 瀏覽
八合里牛肉火鍋終於進駐香港啦,最鍾意去啲集團式管理嘅餐飲店。因為乾淨企理價格又透明 。之前去開大陸都會食。CP值超高。而且肉類又高質。今日埋單嘅時候我都嚇一跳。因為上星期先喺旺角打完邊爐,點咗冇呢度咁多嘢但係價錢係貴一倍!原味牛骨湯底湯底清澈見底,牛骨熬煮得非常入味,香氣四溢。每一口都能感受到濃郁的牛骨甘香,為整頓火鍋打下了完美的基礎。鮮切肥牛鮮切肥牛片薄且均勻,肉質鮮嫩。入鍋後瞬間變得彈牙,搭配湯底的鮮香,真係一絕!精品雪花雪花牛肉的油花分布均勻,入口即化。這種豐富的口感和鮮美的滋味,讓我一再回味。潮汕殼桃粿拼盤這道拼盤色彩繽紛,殼桃粿的口感Q彈,內餡鮮美,為火鍋增添了不同的風味。手打牛丸雙拼手打牛丸彈性十足,肉質鮮嫩,牛腩和牛筋的雙拼更是讓我感受到牛肉的多樣性,十分滿意。特色菌菇拼盤各式各樣的菌菇新鮮可口,與牛肉一同煮制,讓湯底更加豐富,味道層次分明。潮汕純米粿條米粿條餘韌有勁,搭配牛肉和湯底,吸收了肉汁,吃起來特別過癮。鮮活九節蝦蝦肉鮮甜,彈牙十足,啲蝦攞上嚟嘅時候仲識郁,可見新鮮程度。與牛肉一同煮制的時候,蝦的鮮味也融入了湯底,令人驚豔。金桔百香果茶這款飲品酸甜可口,清新提神,

原味牛骨湯底

特色菌菇拼盤

潮汕純米粿條

鮮活九節蝦

金桔百香果茶
這款飲品酸甜可口,清新提神,完美平衡了火鍋的油膩感。

爆打鴨屎香檸檬茶
這款茶飲獨特,鴨屎香的風味與檸檬的酸度相輔相成,給人耳目一新的感覺。
2025-01-23 0 瀏覽
最近我同朋友去咗一間深圳成日都去食,潮汕火鍋店,試咗佢哋嘅二人套餐,沙田開左分店,唔洗返深圳都可以食到,真係好開心!呢個套餐唔單止份量足,仲有好多唔同嘅選擇,令我哋食到非常滿足。首先,套餐包括原味牛骨湯底,呢個湯底味道清淡而鮮美,煮出嚟嘅湯水好香,完全唔會油膩,食落去好舒服。用嚟煮各種食材,真係一流!接住,我哋叫咗鮮切肥牛同精品雪花,肉質都好嫩滑,鮮味十足。肥牛嘅油花分佈均勻,入口即溶,雪花牛就更加香濃,真係肉食愛好者嘅夢想!另外,潮汕殼桃粿拼盤同手打牛丸雙拼都好值得一試。殼桃粿口感Q彈,配上醬油食,味道更加提升。而手打牛丸每一口都係滿滿嘅牛肉香,真係一試成主顧。特色菌菇拼盤就提供咗多款新鮮嘅菌菇,食落去有層次感,煮出嚟嘅湯底更加鮮甜。潮汕純米粿條更加係一絕,滑口又有嚼勁,非常好味!最後,套餐仲有鮮活九節蝦,蝦肉鮮嫩,煮完之後食落去超級甜美,真係唔可以錯過。飲品方面,我哋選咗金桔百香同爆打鴨屎香檸檬茶,兩者都好清新,解膩又提神,非常適合火鍋。整體來講,呢個二人套餐真係好值,食材新鮮又多樣,湯底亦非常好味,絕對值得推薦!如果你鍾意火鍋,呢間餐廳真係一個唔好錯過嘅好去處!我下次一定會再返來

整體來講,呢個二人套餐真係好值,食材新鮮又多樣,湯底亦非常好味,絕對值得推薦!如果你鍾意火鍋,呢間餐廳真係一個唔好錯過嘅好去處!我下次一定會再返來,試下其他菜式!
2025-01-23 0 瀏覽
呢間餐廳嘅食材真係堅正!湯底用上原味牛骨湯底,香濃又唔會太膩,夠晒暖胃;鮮肉類選擇多,尤其是嗰款「鮮切肥牛」,入口嫩滑,仲帶住陣陣肉香,真係新鮮到倒轉都唔會倒!丸子類有手打牛丸雙拼,彈牙得嚟又有牛味,好少見咁高質素嘅丸;至於海鮮類,鮮活九節蝦啲肉質夠緊致,甜味十足,必試之選。配菜方面,特色菌菇拼盤新鮮香口,拎去打邊爐啱啱好;潮汕殼桃裸拼盤口感豐富,特別有驚喜。主食嘅潮汕純米粿條真係唔錯,滑而不黏,吸滿湯底更加有層次感。而飲品方面,「金桔百香」酸甜開胃,「鴨屎香檸檬茶」就更加清新得黎有茶味,配餐一流!整體黎講,無論係食材質素定埋用心程度,都值得再三回味,真係必去之選!

2025-01-22 524 瀏覽
作為沙田區的一個火鍋愛好者,這次到訪新城市廣場的八合里牛肉火鍋真係一次驚喜。首先,佢哋嘅鮮牛骨湯底口感輕盈,唔會過於油膩,讓人可以真正品味到食材嘅鮮味。特別係鮮切肥牛同精品雪花肥牛,煮幾秒鐘就已經嫩滑可口,保留咗牛肉本身嘅濃郁香味。潮汕蝦殼桃粿拼盤亦都係一道不可錯過嘅美食,外層酥脆如蝦殼,內餡柔軟,有獨特嘅風味。手打牛丸雙拼絕對係度嘅一大亮點,彈牙嘅口感同濃郁嘅牛肉味讓人回味無窮。再講講潮汕純米粿條,呢種獨特嘅粿條能夠完美吸收湯底嘅香味,彈牙唔碎。搭配鮮活九節蝦,蝦肉甜美爽口,讓整個火鍋體驗更上一層樓。當然,冰凍飲品係必不可少嘅,特別推薦佢哋嘅柑橘百香果茶同爆打鴨屎香檸檬茶,清新爽口,不輸畀任何連鎖店。整體嚟講,八合里牛肉火鍋唔僅僅係食材優質,更在於湯底嘅清新,唔會讓人感覺過於油膩,非常適合喜歡清淡口味嘅火鍋愛好者

**八合里 牛肉火锅**在內地非常火爆,我去深圳必食的餐廳之一🎉。新鮮的牛肉和豐富的火鍋選擇出晒名,讓食客們讚不絕口。這個品牌在大陸的成功讓人意想不到,現在也迅速擴展到香港,為香港的食客帶來了暖笠笠嘅冬天🔥。- **人氣火鍋**:在內地的火鍋愛好者中享有盛譽,吸引了大量食客。- **新鮮食材**:專注於高品質的牛肉,確保每一口都能帶來極致的享受。- **多樣化的選擇**:無論是湯底還是配料,都能讓你隨心所欲,打造屬於自己的火鍋。如果你在香港,千萬不要錯過這個從內地紅遍的火鍋品牌!快來**八合里 牛肉火锅**,體驗這份美味吧! **地址:Shop Nos.631-632 Level 6, New Town Plaza, Phase I, Sha Tin, NT Hong Kong**📍

平時北上食火鍋🍲一定聽過同食過八合里牛肉火鍋🍲想不到心心念念竟然係香港開了分店,選址沙田新城市廣場!隨時想食都不用北上。餐廳估地面積大,開放式廚房睇住廚師現切鮮牛肉!好吸引🥰。自助站調味有冇十幾種醬料,必食其有名的沙茶醬,配牛肉一絕,點少得特別的潮式辣椒醬同青椒醬,任君選擇。仲有開餐前可以食裹麵花生🥜小吃,炸得輕盈不帶油,不油膩佐酒一流。識簡一定簡原味牛骨湯底,原汁原味,湯頭也太鮮甜了吧,呷一啖湯頭先打邊爐都不失為過,毫不吝嗇的底料有牛腩、蘿蔔、粟米🌽、杞子同紅棗,補血氣養生。鮮切牛肉:新鮮現切牛真係做到翻轉也不倒!而且用上大陸黃秦牛,肉味濃郁,充滿粉紅的肌紅蛋白,肉質嫩滑。精品雪花肉:雪花分布平均,帶點油脂、牛脂味更突出。九節蝦:好新鮮又大隻,肉質扎實!潮汕四色水晶粿:新鮮熱辣炸起,不油,而且有甜同咸口味,咸的有香菇香筍,煙煙韌韌,好有咬口。甜就係紫薯芋泥餡,不錯!手打牛丸係必點,彈牙到爆汁,應該可以用黎打乒乓波🏓,牛肉汁完美鎖緊,最少有90%係真牛肉,可想言之幾濃厚的肉味。鴨屎香檸檬茶:香水檸檬獨有香味撲鼻、壓縮檸檬籽溢出興香純檸檬茶相撞,相得益彰!百香金桔🍊:酸酸甜甜好解膩。總結

精品雪花肉:雪花分布平均,帶點油脂、牛脂味更突出。

九節蝦:好新鮮又大隻,肉質扎實!

百香金桔🍊:酸酸甜甜好解膩。

總結:
裝修舒服企理 食物品質保持水準
新鮮牛肉肉味濃厚 會再光顧

2025-01-20 378 瀏覽
喺沙田開咗分店😍即日喺自家農場屠宰再送到餐廳,為每位客人炮製新鮮非遺牛肉火鍋,無論湯底定配料都係真材實料,物超所值🔥🔥-⚜️原味牛骨湯底 $68大鍋只需$68 ,清澈鮮甜,除咗原塊牛骨同牛肉,仲有粟米、蘿蔔等配料令湯底更清甜-⚜️鮮切肥牛 $72雖然叫肥牛,但好鮮滑唔會覺得油淋淋,反而咬落肉味重仲好滑身-⚜️精品新鮮雪花肉 $98雪花分布好平均,口感柔滑細緻👍🏻-⚜️四寶拼盤 $168包括四款常見嘅潮汕牛肉部位:吊龍、三花趾、匙肉、匙柄,平均每款只需$42 ,份量仲要好多真係好抵食,最愛吊龍鮮甜爽脆💯-除咗正宗潮汕牛肉,海鮮都好新鮮,叫咗鮮甜彈牙嘅鮮活九節蝦 $88同手掌咁大隻鮮活乳山生蠔 $128當然都唔少得其他火鍋配料,潮汕殼桃粿拼盤 $52有啲似茶果,煙靭微甜外皮包住鹹鹹地嘅豆蓉餡,好有潮州特色。特色菌菇拼盤 $56 用牛肉湯煮熟更顯鮮甜。-⚜️潤肺小吊梨湯 $48打邊爐怕熱氣,一定要飲返呢個清甜嘅梨湯,用咗雪梨、雪耳同烏梅煲,感覺有啲似糖水,暖笠笠同牛肉火鍋好夾‼️-最後不得不叫近年流行嘅鴨屎香檸檬茶 $38清爽香水檸檬配上甘香茶底堪稱完美💯
喺沙田開咗分店😍

⚜️原味牛骨湯底 $68
⚜️鮮切肥牛 $72
雖然叫肥牛,但好鮮滑唔會覺得油淋淋,反而咬落肉味重仲好滑身

⚜️精品新鮮雪花肉 $98
雪花分布好平均,口感柔滑細緻👍🏻

⚜️四寶拼盤 $168

⚜️潤肺小吊梨湯 $48
最後不得不叫近年流行嘅鴨屎香檸檬茶 $38
清爽香水檸檬配上甘香茶底堪稱完美💯
2025-01-10
有上深圳玩開嘅朋友都話要去食呢間八合里牛肉火鍋,全國200間分店淨係深圳都佔83間,不過而家唔使返深圳,去沙田新城市廣場都有得食啦!一開始先飲一飲佢哋嘅鮮牛骨🦴湯底,味道清香變相更加帶出食材嘅味道而且唔油膩。鮮切肥牛同精品雪花肥牛🐂,每片都好嫩,喺湯底煮幾秒就食得,牛味濃郁香口!潮汕蝦殼桃粿拼盤亦都唔錯,外層炸到好似蝦殼咁脆脆地,而入面嘅桃粿軟糯,好有特色👍🏻。手打牛丸雙拼嘅牛丸彈牙,有濃濃嘅牛肉味,絕對唔係一般超級市場買到嘅級數。潮汕純米粿條(即係好似河粉咁)夠彈牙,吸哂湯底嘅味道,唔使煮太耐就食得,但係煮耐咗又唔會碎濕濕👍🏻配埋鮮活九節蝦🦐,啲蝦好鮮甜爽口,上台嗰陣仲好生猛。同埋打邊爐唔少得冰凍嘅,柑橘百香果🍊茶同爆打鴨屎🦆香檸檬茶,拍得住出面啲連鎖店!食到最尾發現佢哋嘅湯底都唔會太油膩,推薦俾鍾意打邊爐又怕肥嘅人😂必試推介👍🏻:鮮切肥牛、雪花肥牛、手打牛丸雙拼、九節蝦

手打牛丸

必試推介👍🏻:鮮切肥牛、雪花肥牛、手打牛丸雙拼、九節蝦
九節蝦
  • 精品雪花肥牛
  • 手打牛丸雙拼
  • 鮮活九節蝦
2025-01-15 321 瀏覽
之前成日日日都要返深圳先食到難得見到香港有第一時間去咗食叫左個二人套餐原味牛骨湯湯水清澈而鮮甜,味道十分純正,飲落去令人感覺舒服。搭配咁多食材,味道更加升華。✨鮮切肥牛呢塊肉質超級嫩滑✨潮汕殼桃粿拼盤就包括咗幾款特色小食✨特色菌菇拼盤呢個拼盤包括咗多款新鮮嘅菌菇,煮出嚟嘅湯更加美味。✨潮汕純米粿條最後,飲品方面選咗✨金桔百香 同✨爆打鴨屎香檸檬茶總體來講,呢個二人套餐真係非常值,食材新鮮又多樣,湯底味道亦好好,絕對值得推薦!
之前成日日日都要返深圳先食到

呢塊肉質超級嫩滑
✨潮汕殼桃粿拼盤
就包括咗幾款特色小食

✨特色菌菇拼盤
呢個拼盤包括咗多款新鮮嘅菌菇,煮出嚟嘅湯更加美味。

✨潮汕純米粿條

最後,飲品方面選咗✨金桔百香 同✨爆打鴨屎香檸檬茶

相信北上食過潮汕牛肉火鍋嘅一定識得八合里香港首店個幾月前終於響沙田開咗!!🥳🥳以後想隨時食都得🤤🤤🤤我覺得食牛肉火鍋一定要揀原味牛骨湯底咁先食到原汁原味~鍋底有牛腩蘿蔔粟米等等超足料!想食辣嘅可以響自助調味區嘅十幾種醬度調配有好特別嘅潮汕辣椒醬同青椒醬滿足愛辣嘅朋友🌶️牛肉我揀咗鮮切肥牛 & 精品新鮮雪花肉新鮮就不在話下~肉質鮮嫩好好食!😋手打牛丸亦係必點👍🏻 彈牙又多汁~我哋仲點咗碟九節蝦🦐勁新鮮同超大隻!今次仲試咗潮汕四色水晶粿鹹嘅有菇同荀~甜嘅有紫薯同芋泥~四款都唔錯!飲品亦有唔同嘅特飲選擇有勁受歡迎嘅鴨屎香檸檬茶而我就飲酸酸甜甜嘅金桔百香🍊 夠晒解膩😋整體而言呢間香港版八合里絕對無令我失望裝修舒服企理~食物品質保持到水準👍🏻一定會再嚟幫襯😋😋
相信北上食過潮汕牛肉火鍋嘅一定識得八合里
香港首店個幾月前終於響沙田開咗!!🥳🥳
以後想隨時食都得🤤🤤🤤

我覺得食牛肉火鍋一定要揀原味牛骨湯底
咁先食到原汁原味~
鍋底有牛腩蘿蔔粟米等等超足料!
想食辣嘅可以響自助調味區嘅十幾種醬度調配
有好特別嘅潮汕辣椒醬同青椒醬滿足愛辣嘅朋友🌶️

牛肉我揀咗鮮切肥牛 & 精品新鮮雪花肉
新鮮就不在話下~肉質鮮嫩好好食!😋
手打牛丸亦係必點👍🏻 彈牙又多汁~
我哋仲點咗碟九節蝦🦐勁新鮮同超大隻!
今次仲試咗潮汕四色水晶粿
鹹嘅有菇同荀~甜嘅有紫薯同芋泥~四款都唔錯!
飲品亦有唔同嘅特飲選擇
有勁受歡迎嘅鴨屎香檸檬茶