2024-11-15 0 瀏覽
店名: 八時神仙草 地址: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B2樓B218號舖銅鑼灣站F2出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5八時神仙草都推雙11優惠‼️由即日起至11月24日,購買任何米麻糬系列產品(不包括刨冰)即可享買一送一優惠‼️平均每樣都係$2x咋,仲唔快啲同朋友一齊黎試下米麻糬?😍米麻糬芋泥盛盤❤️❤️❤️❤️❤️$58有芋泥、紅豆🫘、紫米、芋圓、薯圓、米麻糬,芋泥份量滿滿,入口芋香滑溜,米麻糬入口真係有粒粒米嘅口感,好軟糯😆加上超煙韌嘅芋圓同其他配料,食落好滿足😍米麻糬芒果甘露凍❤️❤️❤️❤️❤️$42原價$42,依家買一送一‼️有芒果🥭、柚子 仙草凍同米麻糬,飲落配料滿滿,加上芒果、柚子等,充滿水果香,仙草凍口感亦十分滑溜😆
店名: 八時神仙草

銅鑼灣站F2出口,行1分鐘

環境: 4/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5

米麻糬芋泥盛盤❤️❤️❤️❤️❤️

米麻糬芒果甘露凍❤️❤️❤️❤️❤️
2024-10-16 203 瀏覽
八時神仙草 (中環)📍:中環歌賦街19號地舖🚗:上環地鐵E出口 步行5分鐘📞:+852 2343-6933💲:~HKD40-100/head for dessertFood quality👌🏼:抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤總結:🤔一間頗具人氣嘅台灣過江龍 以仙草刨冰🍧作賣點 人流不斷嘅但食完覺得名不副實 唔建議各位特登嚟食🤔價錢定位都頗進取 雪花+一碟芋丸都要$98 食甜品都要差唔多三位數買單 重點唔係好正真係有點唔抵😅🤔仙草刨冰聽落幾吸引 但食落就冇咩仙草味 係口感食到一絲絲薄冰幾特別 上面鋪咗焙茶奶蓋同抹茶🍵雪糕 成個配搭冇咩特別 普通唔值呢個價🤔另外跟嘅芋丸 大粒嘅但冇咩味 淨係食到粉漿味 又唔夠煙韌😣🤔利申冇點 但不約而同見兩枱點咗芒果甘露 都係食淨一半…..🥲😨性價比實在有點低 食物質素 環境 服務都不太配位所以有唔抵食嘅感覺🫨
八時神仙草 (中環)
📍:中環歌賦街19號地舖
🚗:上環地鐵E出口 步行5分鐘
📞:+852 2343-6933
💲:~HKD40-100/head for dessert

Food quality
👌🏼:抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤

總結:

抓緊夏天的尾巴~公純天然愛玉在這個夏末秋初的季節,八時愛玉系列推出的季節限定甜品——青檸愛玉嫩仙草盛盤和白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤,無疑是抓住夏天尾巴的最佳選擇。青檸愛玉嫩仙草盛盤這道甜品以清新的青檸為主角,搭配滑嫩的愛玉和仙草,口感清爽,酸甜適中,讓人一口接一口。每一口都能感受到天然食材的純粹,特別適合炎熱的天氣,讓人瞬間清涼。價位為HK$52,低卡且無負擔,讓你在享受美味的同時也不必擔心熱量的負擔。白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤另一款白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤則帶來了不同的驚喜。白苦瓜的微苦與愛玉的清甜形成了奇妙的對比,這種獨特的搭配不僅讓味蕾感受到新鮮感,還增添了健康的元素。這道甜品同樣低卡,適合追求健康飲食的人士。這兩款甜品不僅美味,還能讓你在夏天的尾巴裡,享受到清新的口感和健康的選擇,值得一試
抓緊夏天的尾巴~公純天然愛玉

青檸愛玉嫩仙草盛盤

白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤

2024-10-08 259 瀏覽
由台灣到香港八時嘅仙草係幾冇得輸過江龍質素一貫好吃!今次新推出嘅另一款台灣愛玉特色甜品一樣都咁滑嘟嘟滑溜到用湯匙都要有技巧先可以拎得起NG咗幾輪先成功影到cover一幕愛玉啱晒消暑系列有齊甜品、飲品同雪花冰嘅選擇同我一樣鍾意白苦瓜嘅就要試下個 #白苦瓜愛玉嫩仙草盛另外 開胃派有 #青檬愛玉嫩草盛酸味唔會太over 夠fresh 味道食落酸甜開胃加上天然低卡同無添當甜品食零罪疫仲反而覺得幾健康😂希慎地下food count 嘅店係第二次來環境幾開闊舒適
由台灣到香港
八時嘅仙草係幾冇得輸
過江龍質素一貫好吃!
今次新推出嘅另一款台灣愛玉特色甜品

一樣都咁滑嘟嘟
滑溜到用湯匙都要有技巧先可以拎得起
NG咗幾輪先成功影到cover一幕

愛玉啱晒消暑
系列有齊甜品、飲品同雪花冰嘅選擇
同我一樣鍾意白苦瓜嘅就要試下個 #白苦瓜愛玉嫩仙草盛
另外 開胃派有 #青檬愛玉嫩草盛
酸味唔會太over 夠fresh
味道食落酸甜開胃
加上天然低卡同無添
甜品食零罪疫仲反而覺得幾健康😂

希慎地下food count 嘅店係第二次來
環境幾開闊舒適
来香港怎么能不吃八时神仙草呢!!火爆台湾的甜品下午茶🫖香港🇭🇰本地人推荐!✔️芒果嫩仙草雪花盛盘门店招牌‼️嫩仙草雪花盛盘进店必点!超大一份,份量十足里面有芒果、芋圆、仙草、雪花冰等等!入口即化,绵密香甜口感很丰富😋摆盘也很精致!颜值超高!推荐推荐🥰✔️宇泥奶盖麻薯仙草雪花手捧冰这个也是门店特色!用一整块嫩仙草制作而成,品尝起来像棉花糖一样!入口即化~夏天吃清凉可口,解渴消暑😋用料丰富🉑️里面有宇泥、麻薯、奶油、芝士、仙草等等!一边吃还能一边手捧拍照哦📷✔️抹茶嫩仙草雪花手捧冰抹茶味的也好好味🤤仙草无敌嫩!里面搭配了台式奶茶🥤甜而不腻~融合地恰到好处!顶上的抹茶冰淇淋味道很纯正!这款配料有红豆、血糯米、双色芋圆、小珍珠!真材实料!能感受出来餐品都很用心🉑️分量也很足!3个人吃都没问题👌💒店名:八时神仙草📍地址:香港铜锣湾希慎广场B2 food hall
来香港怎么能不吃八时神仙草呢!!
火爆台湾的甜品下午茶🫖
香港🇭🇰本地人推荐!

✔️芒果嫩仙草雪花盛盘
门店招牌‼️嫩仙草雪花盛盘进店必点!
超大一份,份量十足
里面有芒果、芋圆、仙草、雪花冰等等!
入口即化,绵密香甜
口感很丰富😋
摆盘也很精致!颜值超高!推荐推荐🥰

✔️宇泥奶盖麻薯仙草雪花手捧冰
这个也是门店特色!
用一整块嫩仙草制作而成,品尝起来像棉花糖一样!入口即化~
夏天吃清凉可口,解渴消暑😋
用料丰富🉑️
里面有宇泥、麻薯、奶油、芝士、仙草等等!
一边吃还能一边手捧拍照哦📷

✔️抹茶嫩仙草雪花手捧冰
抹茶味的也好好味🤤
仙草无敌嫩!里面搭配了台式奶茶🥤
甜而不腻~融合地恰到好处!
顶上的抹茶冰淇淋味道很纯正!
分量也很足!3个人吃都没问题👌

💒店名:八时神仙草
📍地址:香港铜锣湾希慎广场B2 food hall
2024-10-02
  • 圓仔芒果嫩仙草盛盤
  • 芋泥桃膠盛盤
就在🇭🇰铜锣湾每次来香港都离不开这家糖水店便宜大碗,性价比太👍了每款糖水🍧出品颜值都很高有属于自己的特色❤️1️⃣芋泥双重奏雪花手捧冰料也太多了吧🐮厚厚的芋泥,还有抹茶冰淇淋🍦各种芋圆红豆🫘加码,nice2️⃣青柠爱玉嫩仙草盛盘第一次吃嫩鲜草duangduang的感觉入口即化🎊搭配上青柠🍋‍🟩好清新的口味好吃😋爱吃✌🏻🏠 :八时神仙草📍:銅鑼灣軒尼詩道500號, Hysan Place, B2層B218舖#香港必吃 #香港吃喝玩乐 #美食打卡 #香港旅游攻略 #香港美食 #香港美食探店 #香港探店 #香港网红店
就在🇭🇰铜锣湾
每次来香港都离不开这家糖水
便宜大碗,性价比太👍了
每款糖水🍧出品颜值都很高
有属于自己的特色❤️

1️⃣芋泥双重奏雪花手捧冰
料也太多了吧🐮
厚厚的芋泥,还有抹茶冰淇淋🍦
各种芋圆红豆🫘加码,nice

2️⃣青柠爱玉嫩仙草盛盘
第一次吃嫩鲜草
duangduang的感觉
入口即化🎊
搭配上青柠🍋‍🟩好清新的口味
好吃😋爱吃✌🏻

🏠 :八时神仙草

2024-10-07
之前去台灣旅行嘅時候已經聽聞過呢間甜品舖,但係因為時間倉猝冇去食,經開希慎行街,見佢居然喺香港開咗分店,雖然見到排哂長龍,但係都忍唔住要試一試,點知一試難忘!!😇拎起餐牌,款款賣相都超級吸引,完全唔知揀咩好呀!!最後見到有個季節限定,仲要係我最鍾意嘅愛玉,即刻幫選擇困難症嘅我解決左問題🙈點知原來都有好多唔同款式,包括雪花冰,飲品同埋甜品。呢個愛玉系列主打天然低卡、無添加嘅愛玉製作,健康又美味,適合夏日消暑,仲好適合我呢啲減肥人士🤭,最後揀咗以下兩款:🩵青檸愛玉嫩仙草盛盤 $52呢個台灣特色愛玉甜品,口感滑溜爽口,真係超適合消暑,而佢呢有一杯仔嘅青檸汁可以落去個甜品度,加咗之後成個甜品更加Fresh,又增加咗個層次,而仙草嘅味道都好嫩滑,入邊呢仲會有一啲白玉珍珠粒,口感非常之煙靭,超級好食🤭💛白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤 $52而朋友揀咗白苦瓜,主要有一個白苦瓜汁可以落去個甜品度,落完之後我完全冇興趣試🙈但係朋友話有豐富維他命C,說服我試吓,試咗一啖之後,完全改觀,因為原來佢一啲苦味都冇架,反而係好甘甜既味道,非常之好味,又健康😋🧡而兩個盛盤都會包括咗芋圓、薯圓、珍珠、紅豆同埋薏米,全部配料都好

🩵青檸愛玉嫩仙草盛盤 $52

💛白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤 $52

🧡而兩個盛盤都會包括咗芋圓、薯圓、珍珠
、紅豆同埋薏米,全部配料都好好食,特別要讚芋圓同薯圓,大大粒,超級Q彈同埋煙靭,份量十足,味道滿分😋😋😋
天氣熱梗係要食冰凍既甜品啦😍起源於台中逢甲夜市的「八時神仙草」主打多款仙草甜品、飲品及雪花冰,最近佢地新推清爽愛玉系列🍋純天然的愛玉,低熱量,0負擔💛今個系列有青檸愛玉嫩仙草盛盤同白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤😄愛玉口感滑溜Q彈 新鮮製作,經過反覆搓揉出果實的膠質而成的愛玉🍮配埋嫩滑嘅仙草,清涼消暑🌬️搭配上青檸的酸爽和白苦瓜的清香,酸甜開胃食到底仲有煙靭嘅珍珠,配埋芋圓 紅豆🫘同紫米 口感層次豐富😝

今個系列有青檸愛玉嫩仙草盛盤同白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤😄

2024-10-04 88 瀏覽
店名: 八時神仙草地址: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B2樓B218號舖銅鑼灣站F2出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 5/5銅鑼灣開左台灣過江龍八時神仙草😚 主打天然低卡、無添加的愛玉製作,健康又美味,適合夏日消暑‼️最近新推介新系列,同朋友一齊試下😙白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤+米麻糬❤️❤️❤️❤️❤️$52+$8配料有芋圓、薯圓、珍珠、紫米、紅豆🫘,加上超嫩滑清新仙草,配以清甜白苦瓜同台灣特色愛玉甜品口感滑溜爽口,消暑一流😙另外再加上每日限定嘅米麻糬,口感軟軟糯糯,充滿米香😝青檸愛玉嫩仙草盛盤❤️❤️❤️❤️❤️$52同樣芋圓、薯圓等,加上滑溜嘅愛玉同仙草,加上青檸汁🍋‍🟩相對地比白苦瓜更加清新,帶有酸酸甜甜嘅味道👅夏日炎炎消暑之選🤩
店名: 八時神仙草

白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤+米麻糬❤️❤️❤️❤️❤️
$52+$8

青檸愛玉嫩仙草盛盤❤️❤️❤️❤️❤️
2024-10-03 76 瀏覽
完全唔識顧客服務。入錯機冇退返錢俾我就叫我重新俾過錢。 Order 等咗超過25分鐘,期間久唔久有問佢,佢一直都話未齊。最後自己發現其實齊晒只不過冇擺埋一齊喺一個袋度。仲要自己入袋…做錯嘢一句道歉都冇,真係人都癲 😡。
外賣自取
2024-10-02 96 瀏覽
嚟自台灣嘅人氣仙草店喺銅鑼灣軒希慎廣場開咗新分店推出2款愛玉仙草新品愛玉天然低卡兼無添加食都唔驚會肥呀!-🔸青檸愛玉嫩仙草盛盤($52)愛玉口感滑溜爽口招牌仙草以無鹼天然方式製作保留仙草嘅膠質和口味配搭清爽酸甜青檸🍋‍🟩非常清新消暑呀!盛盤配料仲包含芋圓、蕃薯圓、珍珠、紅豆同紫米口感豐富好味😋🔸白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤($52)呢款盛盤嘅料配同上面個果一樣只係配搭由青檸轉咗白苦瓜估唔到配白苦瓜又幾好味👍🏻落d煉奶一齊食食落清爽帶甘,一啲都唔苦🩷值得一提嘅係芋圓同蕃薯圓超出色口感煙韌而且食到原有食材香味!-
嚟自台灣嘅人氣仙草店
喺銅鑼灣軒希慎廣場開咗新分店
推出2款愛玉仙草新品
愛玉天然低卡兼無添加
食都唔驚會肥呀!

🔸青檸愛玉嫩仙草盛盤($52)
愛玉口感滑溜爽口
招牌仙草以無鹼天然方式製作
保留仙草嘅膠質和口味
配搭清爽酸甜青檸🍋‍🟩
非常清新消暑呀!
盛盤配料仲包含芋圓、蕃薯圓、珍珠、紅豆同紫米
口感豐富好味😋

🔸白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤($52)
呢款盛盤嘅料配同上面個果一樣
只係配搭由青檸轉咗白苦瓜
估唔到配白苦瓜又幾好味👍🏻
落d煉奶一齊食
食落清爽帶甘,一啲都唔苦🩷
值得一提嘅係芋圓同蕃薯圓超出色
口感煙韌而且食到原有食材香味!
2024-10-02 114 瀏覽
銅鑼灣台式甜品💯八時係我一間好鍾意食嘅台式甜品店,每逢想食仙草同芋圓都必定會諗起佢😌加上喺港島分店都有唔少,平時鍾意去銅鑼灣希慎地牢呢個分店,行完街就可以食吓芋圓仙草同刨冰😋今日見到佢有新產品上市,就過嚟試試佢🤭呢啲都係為夏日嘅天氣設計,有清涼消暑嘅青檸底,另外就有清爽回甘嘅白苦瓜底,兩個都一樣咁好味🤤🤤🍧白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤($52)🍧青檸愛玉嫩仙草盛盤($52)兩款都係用上愛玉同仙草做base,上面有刨冰同埋分別係白苦瓜同青檸嘅topping,至於成本就有芋圓、薯圓、珍珠、紅豆、紫米👍🏻鍾意愛玉同埋仙草嘅朋友呢個係必試!
銅鑼灣台式甜品💯

🍧白苦瓜愛玉嫩仙草盛盤($52)
🍧青檸愛玉嫩仙草盛盤($52)

2024-09-14 263 瀏覽
今日喺希慎行街行到攰就打算喺B2 food court食埋dinner🫲🏻食完之後又想食甜品就兜左一圈 發覺竟然有呢間八時神仙草!!!我地叫左個香草芒果冰黎try try同平時食開既台灣冰沙唔同 佢哋既冰更加綿密同埋有仙草味!!!! 芋圓彈牙 紫米同紅豆都甜甜地好jeng🤤🤤食到最底部就係佢哋最出名既仙草 口感都好細膩順滑🌿❤️無諗過開係food court質素都咁高!!! 大推俾係銅鑼灣行街既人 方便又好味🤤
我地叫左個香草芒果冰黎try try
這個夏天好像特別炎熱,這天在室外走了一會就熱得很想吃冰🍧於是想起這家仙草冰最近推出了米麻糬系列,一於試試🍧芋泥米麻糬雪花手捧冰 $86一向都喜歡吃麻糬,這款米麻糬Q彈軟糯之餘,上面更加了🌾脆米增加口感,而且炒過的米粒更增添焦香刨冰上一大球的芋泥也很吸引!想不到連芋泥的口感也是QQ的,配合米麻糬真的是雙重Q彈🌱仙草冰是一絲絲的切得很細碎,但吃下去仍然帶有膠質,也有真材實料的黑糖仙草味配料還有雙色芋圓、西米珍珠、紅豆、黑糯米,豐富美味最底還有仙草凍,也是果凍般的質感🍮吃光整杯既飽肚又消暑,同時也健康一點呢!
這個夏天好像特別炎熱,這天在室外走了一會就熱得很想吃冰🍧
於是想起這家仙草冰最近推出了米麻糬系列,一於試試

🍧芋泥米麻糬雪花手捧冰 $86
一向都喜歡吃麻糬,這款米麻糬Q彈軟糯之餘,
上面更加了🌾脆米增加口感,而且炒過的米粒更增添焦香
刨冰上一大球的芋泥也很吸引!
想不到連芋泥的口感也是QQ的,配合米麻糬真的是雙重Q彈
配料還有雙色芋圓、西米珍珠、紅豆、黑糯米,豐富美味
最底還有仙草凍,也是果凍般的質感🍮
吃光整杯既飽肚又消暑,同時也健康一點呢!
2024-08-03
芋泥米麻糬雪花手捧冰
自從銅鑼灣希慎廣場Urbanhood開張後,超多特色美食店進駐,連話題店八時神仙草亦有分店,進打店式冰品,配搭吸引配料有質素,夏日炎炎絕對係最佳選擇!!☀️- 抹茶米麻糬雪花手棒冰 HK$86 🍚🍵🍧驚喜限量供應新品!!一絲絲香甜冰涼仙草雪花冰,配上充滿粒粒糯米煙韌口感米麻糬,及甘香微甜抹茶雪糕,甜蜜中帶有清新感覺,口感輕盈。配料芋圓口感軟糯,紫米香甜充滿米香,底部仙草凍超嫩滑溜又順喉,夏天食又清爽又消暑一流!!
抹茶米麻糬雪花手棒冰

- 抹茶米麻糬雪花手棒冰 HK$86 🍚🍵🍧
$90 (其他)
抹茶米麻糬雪花手棒冰