2023-10-20 51 瀏覽
食佐多次omakase,八瀧YATAKI真是令人驚喜!櫻花佈景先引人感受日本風情。落座後,先上前菜海膽豆腐+鮑魚+白子。豆腐淡淡海膽香味,淡黃色豆腐入口即化。鮑魚唔需要點醬油就非常鮮甜。白子稍稍炙燒過,浸在柚子汁內,一入口就滑入喉嚨,完全唔腥。跟住上佐日本兵富縣生蠔,肥美肉厚,淡淡海水鹹味,配搭蘋果啫喱,請新解膩。日本牡丹蝦刺身,上面熬煮的瑕膏和淋上的蝦油是點睛之筆,讓牡丹蝦糯軟口感更添濃重蝦味,今晚的第一重驚喜。今晚第二重驚喜:青森縣鮟鱇魚肝,醬油醃製非常入味,橘色佈滿魚肝,入味香味濃郁,再點綴少少芥末,又是另一番滋味。炙大拖羅厚實的口感,配搭洋蔥酸汁,好味又好睇。第三重驚喜是海膽蝦肉蟹肉三色刺身,海膽新鮮量多,堪稱味蕾炸彈,蝦肉QQ彈彈,蟹肉咸鮮,分開品嚐後再拌在一起感受鮮味衝擊~跟住上佐多士和牛串,用天婦羅的烹煮方式,將和牛煮得外脆裡嫩,好有心機的創新烹煮方式👍壓軸驚喜是海膽拿破崙,雙重紫菜餅夾著吞拿魚,頂層是堆成小山的海膽。出來時背景會有飄雪的櫻花景🌸,同時師傅會撒上米漿鹽片。一咬開既有紫菜餅的脆,又有海膽同吞拿魚的鮮~味覺視覺雙重驚喜。蟹飯真是蟹肉多到誇張,每啖飯有大半成都是

蟹飯真是蟹肉多到誇張,每啖飯有大半成都是蟹肉,飯索滿蟹肉的汁同鮮味,仲夾有少少飯焦的脆爽口感。

壽司五貫:北極貝壽司、池魚壽司、大拖羅壽司、秋刀魚壽司、赤身壽司。師傅捏壽司手勢好專業,每上一道都有介紹。壽司小配菜上了研製的脆蘿蔔,帶有淡淡花香,完全無蘿蔔的生味。最後上佐白魚湯,熬煮十幾小時而成,湯汁濃白,味道鮮甜,正👍

2023-10-16
10 分鐘 (堂食)
2023-10-18 46 瀏覽
.今日朋友生日特登同佢去尖沙咀食飯,知道佢鍾意食日本嘢特登book咗間omakase 。八瀧 廚師發板,地址喺尖沙咀白蘭軒道2號富峰行3樓,餐廳地方闊落, 裝修整潔,坐低感覺已經好舒適。餐廳主打有櫻花雪景,氣氛浪漫。前菜有三款,第一個係日本海膽豆腐 ,入口香甜幼滑海膽味香濃,第二個機燒鮑魚食落去有咬口,味道鮮甜,第三個水母刺身,入口爽脆味道好鮮甜。象拔蚌配白粟米湯,白粟米湯味道清甜令到象拔蚌嘅鮮味更突出,爽脆香甜。北海道牡丹蝦,第一次食用蝦殼煮出嚟嘅蝦汁,入口極度鮮甜,蝦膏香味停留喺口中不散,配返新鮮爽口嘅牡丹蝦真係冇得頂,呢個係一定要試青森縣鮟康魚肝,入口味道甘香,幼滑細膩。天婦羅海膽拿破崙賣相勁靚仔,上枱時灑上淡雪鹽,帶出一個飄雪嘅感覺,入口海膽味鮮甜淡雪鹽令到鮮味更突出,中間用紫菜做一個天婦羅,入口香脆底層仲有拖羅幾種鮮味配搭一齊味道好有層次。日本魚喜知次,魚皮燒到極脆,魚肉入口即化,鮮嫩滑順,豐富嘅脂肪令到魚味更加香濃,魚脂四溢,口感香甜味道有層次。

餐廳主打有櫻花雪景,氣氛浪漫。

青森縣鮟康魚肝,入口味道甘香,幼滑細膩。

天婦羅海膽拿破崙

2023-10-17 33 瀏覽
八瀧 📍尖沙咀白蘭軒道2號富峰行3樓━誰能想到Omakase竟然有放題?! 這裡晚餐時分供應套餐 $1588 +10% 包括前菜 刺身 熟食 名物 無限追加壽司 吸物 甜品 在這裡絕對不會是吃不飽的Omakase 大胃王更加有福了! 雖說無限追加 但其實本來套餐已經很豐富了~另外餐廳裝修用上粉色系的櫻花 每道菜的擺盤也超級吸睛 打卡一流~━🍱 季節前菜▶︎ 前菜共三款 分別是海膽豆腐 磯煮鮑魚 燒鱈魚白子▶︎ 海膽豆腐滑嫩得難以夾起 帶淡淡鮮味▶︎ 磯煮鮑魚彈嫩也非常入味▶︎ 鱈魚白子不是creamy而是滑嫩派 加上酸汁非常鹹鮮😗好味指數:●●●◐◯━🦪 日本生蠔▶︎ 日本厚岸真蠔搭配蘋果酒漬啫喱 點綴少許紫蘇花 ▶︎ 生蠔裙邊很爽口 而生蠔海水味非常濃郁 搭配上微帶酸甜的蘋果酒啫喱很搭~好味指數:●●●●◐━🦐 北海道牡丹蝦▶︎ 牡丹蝦刺身配上店家自己熬製的蝦油和蝦膏▶︎ 牡丹蝦入口非常軟糯 而蝦膏意外的帶有甜香 而蝦油則是極致的鮮香好味指數:●●●●●━🍸 拖羅杯▶︎ 燒過的大拖羅配上洋蔥酸汁▶︎ 大拖羅本身油脂香豐富 灼燒後微溫▶︎ 下面的洋蔥酸汁酸鹹解膩 與拖羅形成強烈對比! 好味指數:●●●●◯━

八瀧
📍尖沙咀白蘭軒道2號富峰行3樓

雖說無限追加 但其實本來套餐已經很豐富了~

🍱 季節前菜

好味指數:●●●●●

🍸 拖羅杯
▶︎ 燒過的大拖羅配上洋蔥酸汁
▶︎ 大拖羅本身油脂香豐富 灼燒後微溫
▶︎ 下面的洋蔥酸汁酸鹹解膩 與拖羅形成強烈對比!

🐚 白象拔蚌
▶︎ 愛之縣象拔蚌搭配白粟米凍湯和柚子皮碎
▶︎ 象拔蚌分量很豪爽 口感爽脆帶鮮味
▶︎ 白粟米濃湯帶有泡沫感和甜味 是很新奇的搭配

❄️ 海膽·白蝦·蟹肉
▶︎ 北海道海膽 富山灣白蝦 松葉蟹蟹肉 三種食材單吃鮮度甜度均不同 但攪拌到一起後是鮮上加鮮

🐟 鮟鱇魚肝
▶︎ 鮟鱇魚肝搭配山葵
▶︎ 看顏色就知道這個鮟鱇魚肝不錯吃 口感綿密而不油膩

🍘 海膽山拿破崙
▶︎ 天婦羅紫菜夾著拖羅碎 上層鋪滿北海道赤海膽! 最後師傅會在頂部撒上淡雪鹽 就像飄雪一樣~

🐟 甘雕立鱗燒
▶︎ 立鱗燒質感非常不錯 鱗片脆而不硬 魚肉多汁軟嫩 搭配上creamy海膽醬有驚喜!
好味指數:●●●●●

🐟 松葉蟹釜飯
▶︎ 快到蟹最美味的時候了~ 釜飯內有蟹肉 蘑菇 紅蘿蔔等 加上木魚高湯烹製而成 還有些許飯焦!
▶︎ 吃起來是非常順口的淡淡鮮味 每一口都有滿滿蟹肉 米飯本身也很入味~

🍣 北寄貝

🍨 甜品
▶︎ 日本蜜瓜配紅豆雪糕
▶︎ 蜜瓜軟而多汁 很是香甜 紅豆雪糕也還不錯
好味指數:●●●●◯

先付❀海膽豆腐❀自家製磯燒鮑魚❀日本赤水母刺身日本生蠔仙鳳趾撒少少柚子啫喱、柚子鹽西班牙紅蝦 蝦膏、蝦油將紅蝦自身蝦味推到極致北海道白象拔蚌白象拔蚌用金箔玫瑰花瓣點輟,底下配咗北海道白粟米凍湯,凍湯甘甜且帶陣陣粟米濃香大拖羅洋蔥杯呢個洋蔥杯有少少用咗西式做法,拖羅經火灸後放於洋蔥漬中,師父建議可以先食一塊原味,另一和洋蔥漬一起食用醬汁漬鞍慷魚肝新鮮呈粉橙色非常新鮮經醬油漬帶柑橘香味,非常鮮甜但不膩估唔到餐廳仲提供原條喜之次 ,不過供應視乎季節供應✨刺身三點盛 ❀富山灣白蝦❀赤海膽❀松葉蟹肉 壽司❀北海道帆立貝 - 厚身鮮甜❀深海池魚 - 魚肉較爽口❀醬汁漬中拖羅 - 漬後魚肉肥美❀甜蝦 - 蝦味濃郁❀左口魚卷 - 經火灸後油脂完美滲於壽司飯✨呢個套餐有無限加壽司✨📍八瀧Yataki尖沙咀白蘭軒道2號富峰行3樓
先付
❀海膽豆腐
❀自家製磯燒鮑魚
❀日本赤水母刺身

日本生蠔仙鳳趾
撒少少柚子啫喱、柚子鹽

西班牙紅蝦
蝦膏、蝦油將紅蝦自身蝦味推到極致

北海道白象拔蚌

大拖羅洋蔥杯

醬汁漬鞍慷魚肝
新鮮呈粉橙色非常新鮮經醬油漬帶柑橘香味,非常鮮甜但不膩

估唔到餐廳仲提供原條喜之次 ,不過供應視乎季節供應✨

刺身三點盛

✨呢個套餐有無限加壽司
📍八瀧Yataki
尖沙咀白蘭軒道2號富峰行3樓
2023-10-08 929 瀏覽
今次係Tony主廚, 負責烹調今日既美食海膽豆腐+磯煮鮑魚+白子:豆腐味道清新, 鮑魚非常淋+嫩,  白子配埋柚子汁食, 完全唔覺得有腥味, 而且作為男士, 真係好滋補!日本珍蠔配蘋果啫喱:好重海水味, 而且好creamy,  配埋蘋果啫喱, 味道更為提鮮日本剝皮魚:剝皮魚口感好爽口, 配埋魚肝醬, 剝口魚更提升更高層次北海道牡丹蝦:蝦肉彈牙新鮮, 上面放上少量甘甜既蝦膏味,  蝦油係用左蝦頭慢慢熬製出黎, 如果有白飯送埋蝦油一齊食, 真心吸引!!北海道禮文島產海膽+蟹肉+白蝦:海膽超級甘甜, 蟹肉係生拆蟹肉, 好新鮮, 白蝦清甜細膩, 撈埋一齊食, 味道更加吸引愛知縣白象拔蚌配白粟米湯:Tony師傅改良左4次,運用以前西餐嘅配方,配搭象拔蚌一齊飲用成個湯, 味道真係好新穎青森縣鮟鱇魚肝:一開始擔心好腥, 但調味卻令人驚喜, 估唔到醃得咁入味, 食落去油脂香散發住成個口腔天婦羅海膽拿破崙配淡雪鹽:菜式幾特別, 上面用左海膽, 再用炸紫菜夾住吞拿魚蓉一齊食, 上面放上大量淡雪鹽, 味道幾特別, 好有層次感香箱蟹釜飯:好濃郁蟹膏味! 米飯粒粒分明, 而且仲有少量飯焦香~味道very nic
今次係Tony主廚, 負責烹調今日既美食
海膽豆腐+磯煮鮑魚+白子:
日本珍蠔配蘋果啫喱:
日本剝皮魚:
剝皮魚口感好爽口, 配埋魚肝醬, 剝口魚更提升更高層次
北海道牡丹蝦:
北海道禮文島產海膽+蟹肉+白蝦:
愛知縣白象拔蚌配白粟米湯:
青森縣鮟鱇魚肝:
天婦羅海膽拿破崙配淡雪鹽:
香箱蟹釜飯:
好濃郁蟹膏味! 米飯粒粒分明, 而且仲有少量飯焦香~味道very nice!
白鮮魚湯:
好清新魚湯, 可以fresh一下口腔以準備壽司環節
北寄貝壽司:
好新鮮, 師傅輕輕拍一拍, 食得出北寄貝既彈牙口感
大拖羅壽司:
成個口腔都充滿油脂香味, 好滿足!
秋刀魚壽司:
魚肉的油香與濃郁的魚味交錯,味道一吃難忘
九節蝦壽司 :
味道鮮甜、肉質彈牙、肉質結實帶爽、蝦味鮮香清甜
芝士雪糕+白粟米🌽:
雪糕啖啖既芝士香味, 白粟米亦都好清甜
2023-10-07
$1508.6 (晚餐)
2023-10-03 84 瀏覽
這一間高級日本餐廳,食材唻自北海道。食omakase最緊要食材新鮮,哩度啲食材全部每天由日本坐飛機唻,絕對係即日鮮。受惠於中國全面禁止日本海鮮入境,香港可以攞到平時攞吾倒既食材。日本每天會把一板板海胆根據級別排列次序,讓拍賣者爭購。昨天品嘗的「海胆白虲松葉蟹」,就是在拍賣時排第十三位的「拍賣級」海胆,味道鮮美得難以型容,以往這類極品級海胆只會被中國買手以高價投下,現在這餐廳都可以食得到了。最特別係哩間餐廳有一個全港首創既環節滿足食極吾夠既朋友,就係「壽司無限追加」!我最喜歡中拖羅、深海池魚及鱈魚,油香豐富、鮮味滑潤、入口即溶。由於先前的食物太精彩我已吃了不少,我只能追加了十件壽司已飽飽了。根據老闆所說,有一位食客可以追加五十件!是該店的記錄保持者。你又可以追加幾年?甜品忘了拍照,以雪糕及日本哈密瓜為這餐「廚師發辦」下了完美句號。喜歡日本食物的朋友不能錯過。
這一間高級日本餐廳,食材唻自北海道。

喜歡日本食物的朋友不能錯過。
2023-10-02
2023-09-28 75 瀏覽
之前朋友係KKday見到呢間lunch Omakase做緊優惠,我地即刻買左黎試一試😍😍尖沙咀地鐵站附近都好易搵👍🏻內裏裝修好日本風😍😍Lunch Omakase 18品 $334前菜兩品日本時令帶子姿造手握壽司10貫手卷夭婦羅吸物甜品體驗黎講食物質素不過不失👍🏻最特別係個炸魚,佢連埋魚鱗一齊炸食落好脆口👍🏻👍🏻中拖入口即溶😍😍係一個性價比高嘅店舖👍🏻👍🏻另外職員服務態度很好👍🏻會幫忙推櫈同鎖袋👍🏻
內裏裝修好日本風😍😍

吸物
甜品

另外職員服務態度很好👍🏻會幫忙推櫈同鎖袋👍🏻
2023-09-25 67 瀏覽
😸先付一個係日本赤水母刺身,赤水母一條條爽爽地,用佐柚子酸汁,又開胃又帶出到水母既鮮甜味;另一個日本合桃小女子呢呢就有合桃,魚干,昆布碎,芝麻,用醃製既方法,味道濃郁,又夠脆,爽口既口感呀!😺前菜前菜有3款,第一款係日本海膽豆腐,食到豆腐既嫩滑同海膽既滑身口感,鮮味之餘又滑;第二款就係一番水雲,水雲有啲酸,口感有啲煙韌,酸酸地開胃就岩晒第三款係日本菠菜,菠菜爽脆得黎加上胡麻醬,味道更香,加埋啲芝麻就更好惹味!😻深海池魚壽司深海池魚油鮨十足,魚油滿瀉,魚香十足,味道好濃郁,好肥美既池魚,厚厚一塊,係好好食既壽司!😽真鯛壽司真鯛既魚味係清淡既,肉質又幾嫩不過,加佐啲黑胡椒同洋蔥碎,魚既鮮味更加突出,味道更濃,口感又好,又唔會腥!
😸先付
😺前菜
😻深海池魚壽司
😽真鯛壽司
2023-09-22 69 瀏覽
YEAH! 又放假!呢排聽朋友講佢屋企附近開左間好唔錯既居酒屋,於是今日同老公特登過黎試下😂作為一間主打omakase的餐廳,對於食材都非常講究,店員會因應當日新鮮食材供應菜式!主打10款壽司,無限任食追加❤最後埋單仲有八折優惠😊→日本清心縣的鮟鱇魚肝,中意個口感,不會很幹,油香味好重,好香口。→北海道帆立貝壽司👍🏻肉質非常紮實彈牙,配合醬汁係非常有趣既口感同味道👍🏻→😂北海道甜蝦壽司🍋入面肉質鮮嫩,點少少檸檬汁非常清新。→🏻天婦羅海膽拿破崙😋最上面係日本赤海膽加大拖羅蓉再加炸咗的紫菜,相當得意口感外脆內軟,上面加咗淡雪鹽,表面有少少焦香, 配料都好多,非常驚喜🤪整體而言食物相當高質,而環境亦坐得舒適👍🏻

整體而言食物相當高質,而環境亦坐得舒適👍🏻
2023-09-21 51 瀏覽
今日黎到尖沙咀呢間食omakase,日式裝修,感覺都係柔和舒服既,可以慢慢享受。😚日本赤水母刺身第一次食水母刺身,口感好得意,一條係好爽脆,好彈牙,配上柚子酸汁,酸酸地,反而更加帶出水母既鮮味,幾特別!🤓日本合桃小女子呢個由合桃,魚干,昆布碎同埋芝麻醃製而成,甜甜地,好似有啲焦糖咁,合桃脆脆地,魚干就幾煙韌,加埋啲爽爽地既昆布碎,幾濃香,口感都唔錯!🤩雜錦天婦羅天婦羅有甘鯛立鱗燒,日本南瓜同埋日本番薯,甘鯛勁勁勁鮮甜,炸到好脆,但又唔油膩,啲魚油既香滲晒出黎,連埋啲脆口既魚鱗一齊食,又香口又脆口;南瓜同蕃薯就整到外脆內軟,好鮮甜,完全食到本身既味道,全部都唔會油淋淋,一流!😋天婦羅海膽拿破崙呢個望到都覺得震撼,最上面係日本赤海膽,配一層脆紫菜之後係大拖羅蓉,最底又係脆紫菜,上面亦加佐淡雪鹽,海膽既咸鮮同拖羅既鮮味混為一體,紫菜既咸咸地加埋淡雪鹽既咸咸地又再進一步提鮮,一啖食落去口感味道豐富!😌木魚清湯呢個湯用茶壺裝住,魚湯好清香,淡淡鮮味,食佐咁多壽司再飲番呢個湯感覺好好!
😚日本赤水母刺身
🤓日本合桃小女子

🤩雜錦天婦羅
😋天婦羅海膽拿破崙
😌木魚清湯
2023-09-20 43 瀏覽
幾個同事一齊來到尖沙咀八瀧💮聽聞話呢間好好食好評又多,幾個同事都話想食,估唔到又真係咁好食,所以要留返個好評✌🏻呢度價錢方面好抵食,主打10款壽司居然可以無限任食,呢度既食材日日都新到,佢地會因應當時既食材去供應🤘🏻所以主力係廚師去話事,睇佢地比啲咩我地北海道牡丹蝦既顏值好高👐🏻呢種擺法好靚,牡丹蝦仲要咁好食,好濃郁既蝦膏味道,聽店員講係用蝦頭既蝦膏調味的醬汁,唔怪得咁好食,另外仲有蝦油🙀原來係用蝦殼自身熬製而成,呢度真係認真為食客花唔少功夫日本兵富縣赤穗生蠔睇落去好大隻,肉量又多,日本既生蠔絕對係有信心,完全地無多餘既腥味,仲有好明顯既海水味道仲帶著滑滑既質感,果種味道包圍著整個口控,真係唔捨得食 🙀日本赤海膽壽司係海膽來講質素係有返咁上下,赤海膽來自日本北海道南部呈淡淡金黃色,口感幼滑,😹味道鮮甜而無澀味不論是要直接吃,加壽司定加紫菜都一樣咁好食 😻腦天壽司都幾特別,係魚既頭頂部位,😻都好珍貴,佢既油脂豐富肉味濃,同樣高質既壽司,令人無法抗拒,😻估唔到呢個部位都咁好食
坊間嘅Omakase形式都係大同小異,而尖沙咀八瀧則搞搞新意,首創⭐️無限追加Omakase手握壽司⭐️,唔同時段食更會有折扣優惠,可以話係性價比無人能及嘅Omakase🫢🔸開胃小菜:日本合桃小女子味道蜜甜,合桃同魚干有咬口,係一道唔錯嘅佐酒小菜🔸壽司:廚師會按當日新鮮嘅魚獲決定Menu,今日食嘅中拖羅壽司脂肪比例適中,魚肉彈牙又不失魚脂😀北海道甜蝦壽司晶瑩通透,蝦肉腍口滑嫩🔸甜品:黑芝麻雪糕不太甜,芝麻味濃郁Omakase Set由前菜到甜品都好精緻,其實無仼食壽司依個賣點本身己經好吸引😗有得仼食壽司簡直係無敵,CP值冠絕全港🤩
🔸壽司廚師會按當日新鮮嘅魚獲決定Menu,今日食嘅中拖羅壽司脂肪比例適中,魚肉彈牙又不失魚脂😀北海道甜蝦壽司晶瑩通透,蝦肉腍口滑嫩
🔸甜品:黑芝麻雪糕不太甜,芝麻味濃郁
2023-09-15 40 瀏覽
今日收早,收工同同事想試下呢間餐廳,古五到評價都幾好。鍾意日本嘢既朋友當然都可以一齊黎試食啦 😋呢度食材會因應當日新鮮食材供應決定刺身或者壽司的魚生,全部都系廚師話事,充滿期待!【日本兵富縣赤穗生蠔】😋生蠔的口感豐富,帶有淡淡的海水味和脆爽口感,咬落去creamy 得黎又食到生蠔的新鮮肉質,一試難忘。【腦天壽司】👍🏻鰻魚為主要食材的壽司料理,其口感豐富,鰻魚的肉質鮮嫩,搭配上壽司飯和醋飯,味道美妙。【金目鯛壽司】😂😋肉質鮮美、口感鮮甜、肉質細嫩,而且好大塊。【靜岡蜜瓜】😋日本非常有名的甜瓜品種,以其甜度高、肉質細嫩而聞名。帶有淡淡的芳香和甜味。雖然只係叫左幾個餸已經好飽,但係味道真係好唔錯😂👍🏻
【日本兵富縣赤穗生蠔】😋
【腦天壽司】👍🏻
【金目鯛壽司】😂😋
肉質鮮美、口感鮮甜、肉質細嫩,而且好大塊。

【靜岡蜜瓜】😋

雖然只係叫左幾個餸已經好飽,但係味道真係好唔錯😂👍🏻
2023-09-14 65 瀏覽
好姐妹生日,帶佢食佢最鍾意嘅Omakase賀一賀🎉依間日式餐廳裝修都幾骨子,長型bar枱位可以近距離望到廚師整嘢食, 賞心悅目🎀\\\炙熱大拖羅///大拖羅肥美就一定的,重點係師傅上菜前輕輕用火槍燒一燒拖羅嘅表面,令到拖羅嘅魚油更出更油亮🪄\\\南非鮑魚天婦羅///第一次食鮑魚天婦羅,本身怕炸完會好韌,點知啱啱相反🙈 鮑魚好腍口,外皮香脆鬆化,師傅好掂喎🎊\\\ 腦天壽司///又係第一次食腦天壽司,原來腦天係呑拿魚魚頭頂部嘅肉,數量唔多所以好矜貴🙊脂肪多而且筋位少,食落好軟熟,一試愛上💌\\\金目鯛壽司///肥瘦適中,魚肉好細嫩,係我好鍾意嘅一件壽司🪄
\\\炙熱大拖羅///
\\\南非鮑魚天婦羅///
\\\ 腦天壽司///
\\\金目鯛壽司///
肥瘦適中,魚肉好細嫩,係我好鍾意嘅一件壽司🪄
男朋友知我生日特登帶咗我嚟食omakase🥹,對上一次食已經係三個月前,所以今次真係好驚喜😘,仲要呢一間係我食過咁多間入面感覺上CP值最高嘅!💞餐廳主打10款壽司,無限任食追加!試咗咁多款壽司,我最鍾意就係北海道甜蝦壽司,甜蝦大隻得嚟超級鮮甜!腦天壽司都非常特別,好少可以食到呢一款壽司,真係好罕有嘅極品。💞雜錦天婦羅都超級推介,每一款天婦羅嘅炸粉都唔厚!仲炸得好香脆!💞甘鯛立鱗燒超級鮮甜,肉質細膩!💞日本南瓜同日本番薯味道都好香甜!💞炙熱大拖羅超級完美,估唔到佢係肥美!入口有少少酸酸地,因為加咗師傅特製的洋蔥酸汁,有提鮮嘅作用!餐廳嘅服務質素同埋員工嘅態度都好nice,環境都非常有日本風味,的確係好滿意omakase 👍🏻

💞甘鯛立鱗燒超級鮮甜,肉質細膩!
💞日本南瓜同日本番薯味道都好香甜!