2023-07-13 63 瀏覽
明天是仔仔生日,諗住食蠔D,揾到這間食評講到,又隱世又好味嘅蠔吧!!價錢和味道就....我就覺得可以有很多選擇,而其中最令我覺得唔舒服嘅係,話說叫12隻生蠔就送1支酒,其實我和仔仔都不喜歡飲酒,但送的仔仔又生日就飲小小啦,意思是想講,我們不是冲著這個贈品而來,到了埋單看到單上的收費就覺得唔舒服,12隻蠔$780酒$368main course$308Snacks$58Total$1514Service Charge10% $151.4再減回酒$368Amount$1297即酒說是送的,但要比Service Charge10%$36.8雖然不是好多錢,但感覺好似有些取巧囉
12隻蠔$780
酒$368
main course$308
Snacks$58
Total$1514
Service Charge10% $151.4
再減回酒$368
Amount$1297
雖然不是好多錢,但感覺好似有些取巧囉

2023-07-12 51 瀏覽
好耐都冇食過生蠔,經朋友介紹吓嚟咗呢一間蠔吧🦪,好新鮮同高質素,仲有唔少main dishes 嘅選擇Bare and Natural Oyster 🦪 ($396/hald dozen)每日都會有六款嘅精選生蠔🦪,全部都好新鮮,店員都會好詳細咁介紹特質,好容易加到啱自己嘅口味,我鐘意食creamy D 嘅,揀左當日嘅1-3號:Sanziku 🇯🇵,Boomez Bay🇦🇺,Saldanha Bay🇿🇦。每款都好鮮甜肥美,味道由淡至濃😍Fish and Chips🐟($188)超級巨型,新鮮熱騰騰,個粉漿好薄好香脆,炸到啱啱好,可以做到外脆內嫩,好高水準,魚肉都醃製過有少少嘅鹹味,味道啱啱好,超級推薦大家嗌Fish N‘ Chips❤️❤️ Lobster Mac and Chesse🦞 ($328)豪華版Mac and Chesse,有龍蝦🦞,肉質Q彈,通粉每粒都被芝士醬汁包裹🧀,非常之Creamy濃厚👍🏻Black Cottage Sauvignon Blanc🥂($78)抵飲,好refreshing,帶有熱帶水果味道🍋🍑🥭,同今晚所有嘅菜式都好夾❤️

Fish and Chips🐟($188)

之前見到JJ Ig post喺屋企附近嘅呢一間餐廳慶祝生日,一直都好想黎試下,咁啱今日老細放假就趁住lunch break過嚟食返個豐盛嘅午餐。.佢哋嘅午市套餐有幾多選擇,而且可以追加生蠔。睇完餐牌之後同同事揀咗虎蝦帶子意大利麵、西班牙伊比利亞豬、墨西哥脆片。.跟餐可以選擇湯或者沙律。今日嘅湯係薯仔湯,質地濃稠胡椒味,比較重幾暖身。沙律就好有驚喜裏面有三色椒、青瓜、蕃茄、紫洋蔥、沙律菜同橄欖,少少醋汁提味,味道柔和開胃。.是日生蠔是Boomer Bay (from Australia),質感非常爽口,帶淡淡海水味,蠔味清甜。.🍴墨西哥脆片:牛油果增添軟滑度,令脆片入口脆中帶smooth,加上番茄醬及酸忌廉,凍冰冰又酸酸地,令人開胃非常。🦐虎蝦帶子意大利麵:虎蝦爽彈、帶子貝柱肥厚,意粉軟硬適中,整體不錯,穩陣高質。.🐷西班牙伊比利亞豬:豬肉7分瘦3分肥,肉質柔嫩濕潤多汁。炸薯條綿密綿密的,外脆內軟。以$128的lunch set來說,性價比很不錯。

🍴墨西哥脆片:

🦐虎蝦帶子意大利麵:
虎蝦爽彈、帶子貝柱肥厚,意粉軟硬適中,整體不錯,穩陣高質。

🐷西班牙伊比利亞豬:

2023-07-11 357 瀏覽
🦪✨️👐🏻上環“神7”生蠔吧屋企人話想過下生蠔口癮,但又唔想一次過食太多😝難得放假,呢次就打算去可以午餐add on生蠔既餐廳chill下🤤據說JJ都係呢度慶祝生日屋企人就話想試試啦~🎂✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼SET Lunch🦪Oyster of the Day x 2 (add-on)餐廳有6款生蠔隨機供應,呢次我地呢款5️⃣Ancelin夠晒juicy肉質結實,配少少🍋清爽🥗 Salad of the day沙律新鮮有我中意既bell pepper,sauce係酸酸開胃既檸檬醋,唔會heavy~🍝虎蝦, 帶子意大利麵 配 龍蝦汁 $178 🥩西班牙伊比利亞豬扒 配 炸薯條 及 燒汁 $188作為生蠔吧,午餐西餐發揮都好好😛意粉蝦彈牙新鮮,而且拿上檯勁香龍蝦汁香味😚份量頗多男士都夠飽豬扒超大塊!厚肉而juicy,加埋香料真心唔錯🍟薯條新鮮薯仔炸,我個人都中意個配菜,焗椰菜仔同蘿蔔相映成趣,整體唔膩😏🥬🥕🧊Still Water $68冰涼still water完美完結一餐簡單lunch☆✼••┈┈┈••環境••┈┈┈••✼樓底好高,黑色型格格調同時,有自然光透進店內,裏面有
🦪✨️👐🏻上環“神7”生蠔吧

🥩西班牙伊比利亞豬扒 配 炸薯條 及 燒汁 $188

🧊Still Water $68
冰涼still water完美完結一餐簡單lunch☆

✼••┈┈┈••環境••┈┈┈••✼
樓底好高,黑色型格格調同時,有自然光透進店內,裏面有長檯+沙發位,lunch同同事坐8-12個人都無問題✨️
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
✍️🏻 八蠔吧
  • 生蠔
Dinner Time旺中帶靜的中上環區,隱藏了不少高質人氣餐廳。在一個優雅的環境下,靜靜地與友人來個晚餐,除了主打高質生蠔外,其他西餐都處理的不錯。生蠔 Raw Oysters 6pcs $398一次吃勻是日精選6款來自不同產地和口感的生蠔,分別有日本的Sanriku、澳洲的Boomer Bay、南非的Saldanha Bay、法國的Roland Lambert、Ancelin及KYS。店員細心介紹食用次序,從Creamy到清爽、淡到鹹。個人較偏好Creamy類,所以Sanriku確是心頭好,KYS鹹甜味道平均,味帶Nutty又有肉感。傳統英式炸魚薯條 Classic British Fish & Chips $188大大片魚柳炸到金黃色,一切開就散出濃濃熱煙,令人垂涎三尺。炸皮非常薄脆香口,油膩感不算重,魚肉雪白Juicy啖啖肉,加上粗厚薯條,豐富又滿足。原條龍蝦尾芝士通粉 Whole Lobster Tail Mac & Cheese $328龍蝦控和芝士控看到這個Combination表示非常歡喜。原條龍蝦尾已起肉,以簡單的黑椒調味,肉質鮮甜,爽口彈牙,份量不少。Mac & C

生蠔 Raw Oysters 6pcs $398

原條龍蝦尾芝士通粉

龍蝦控和芝士控看到這個Combination表示非常歡喜。原條龍蝦尾已起肉,以簡單的黑椒調味,肉質鮮甜,爽口彈牙,份量不少。Mac & Cheese芝味濃郁,拉絲效果明顯,通粉硬度也恰到好處,是百吃不厭的邪惡澱粉類。
原條龍蝦尾芝士通粉
呢間bar係林俊傑 JJ Lin @jjlin 慶祝生日嘅地方,為左感受下呢個與偶像同一個空間嘅感覺,就化身做小迷妹~特登去左八蠔吧 @rawbar8hongkong 嘆下😘 餐廳氣氛非常舒適,令人感覺好放鬆🎼 佢嘅餐飲選擇亦非常豐富,真係一個絕佳嘅用餐地點,而啲嘢食真係好好食,極度推介❤️❤️❤️⭐️大推介⭐美國頂級肉眼扒配埋炸薯條 及燒汁🐮美味指數:👅👅👅👅👅(5/5)叫左份五成熟嘅扒,肉質好嫩滑,啖啖都係肉汁噴出,真係令人食到心醉,啲肉質保留咗啲汁水同鮮味,超好食,唔比爆分都對唔住自己😍 而炸薯條,佢哋好香脆,炸得啱啱好,仲有啲微微嘅鹽味,同意食肉眼扒嘅人一定唔可以錯過呢間餐廳👍🏻雜菌意大利飯 配牛肝菌汁🇮🇪美味指數:👅👅👅👅/👅(4.5/5)呢一款意大利飯,佢嘅特別之處就係佢加咗啲雜菌同牛肝菌汁。食物嘅外觀已經好吸引😋 第一啖食落口,啲意大利飯粒粒分明,口感好彈牙,仲有牛肝菌汁嘅味道好濃郁,真係好正,令味蕾好滿足✨生蠔 Oyster of the day 🦪美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)鮮味同口感都係一流嘅生蠔,鮮味十足,滑溜又有嚼勁,真係好好食🥹 如果你係生蠔嘅愛好者,呢款生蠔絕對

⭐️大推介⭐
美國頂級肉眼扒配埋炸薯條 及燒汁🐮
美味指數:👅👅👅👅👅(5/5)

雜菌意大利飯 配牛肝菌汁🇮🇪
美味指數:👅👅👅👅/👅(4.5/5)

生蠔 Oyster of the day 🦪
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
鮮味同口感都係一流嘅生蠔,鮮味十足,滑溜又有嚼勁,真係好好食🥹 如果你係生蠔嘅愛好者,呢款生蠔絕對唔會令你失望❗️

班蘭蛋卷 Dessert of the day🍰
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
班蘭味道好濃郁,但唔會太甜,啲甜度適中,好適合作為午餐後嘅小點心🫶🏻
2023-07-07 34 瀏覽
我地經常去試唔同嘅蠔吧🤣🤣因為我麻麻地,所以去每一間我都會叫牛扒同意粉。不過通常生蠔牛扒意粉都總有一樣炒炒地🫠🫠但係今日竟然3樣都好食🥹🤍雖然生蠔我只係食左2隻,但南非嗰個超jenggg。口感同味道我都可以!最驚喜係佢地嘅carbonara,超出色 好濃芝士感😆誇張嘅程度係會打入我嘅carbonara頭3位 哈哈,我同男朋友追住食,美中不足係可以 大碟啲😂😂。牛扒個都味好好 油脂好香 ,但下次我應該會揀3成熟🤣🤣結論係下次有朋友生日,我會推薦哩間😚多啲人share等我可以試多啲野haha💸💸生蠔拼盤配紅酒洋蔥汁(6隻) $388:日本 澳洲 南非 法國美國頂級肉眼扒配季節蔬菜及燒汁 $398卡邦尼意粉 $168📍八蠔吧地址:上環文咸西街52號地舖

💸💸

紀念日
  • Carbonara
  • Prime  rib  eye
  • 生蠔
來過幾次已經感覺好熟悉,在上環海味街有間神隱在鬧市的蠔吧,門口位置唔太顯眼,以黑色為主的裝修,樓底超級高應該超過三米,燈光柔和,頗有格調講究一點,我們都是由heavy的口味到light,也可以按口味加上魚子醬、海膽和檸檬汁,味道更有層次感GILLARDEAU (N2) 一早聽過是生蠔界勞斯萊斯,口感最溫和,有光澤肥美滑溜,帶微甜和堅果味,口感後勁也持久,蠔邊位微爽,難怪是Award Winning Oyster!這裡最有名係生蠔貨源可靠,一定會揀最高質的批次,時令來自法國、愛爾蘭、西班牙、南非及美國等地,無論你鐘意light/balanced/briny風味都滿足到Lunch set (Monday to Sunday)餐湯是意大利菜湯,材料很足酸酸甜甜,有點像升級版羅宋湯雜菌意大利飯 配 牛肝菌汁$148朋友想食得light D ,揀咗呢款無肉料理,牛肝菌汁醬非常香濃,獨特的菇菌味,味道鮮美而且意大利飯軟硬適中西班牙伊比利亞豬扒 配 炸薯條 及 燒汁$188伊比利亞黑毛豬的肉質較鬆化,肉味也較濃,脂肪分佈如大理石紋,超級軟嫩多汁,食材靚果然有分別,好吃推薦!整體而言,真的是很chil

GILLARDEAU (N2) 一早聽過是生

Lunch set (Monday to Sunday)
餐湯是意大利菜湯,材料很足酸酸甜甜,有點像升級版羅宋湯

雜菌意大利飯 配 牛肝菌汁$148

西班牙伊比利亞豬扒 配 炸薯條 及 燒汁$188

整體而言,真的是很chill 的嘆蠔好地方,食過幾次都知道食物質素穩定,有時真的不想太多人知道

—————————————————

八蠔吧 (上環)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #上環美食 #八蠔吧 #蠔吧
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
2023-07-05 27 瀏覽
🫶🏻同爸爸兩個人撐檯腳,見佢就黎生日,就帶佢食「蠔」D!👅 生蠔原味6pcs ($388)老闆上菜時有輕輕簡介,呢六隻蠔其實唔係全部一樣產地,分別黎自日本、澳洲、南非同法國蠔,有creamy 有fresh。並早早貼心排好次序,等我地順時針由淡到濃慢慢食。一次可以試曬咁多款好滿足啊。推介!👅吉拉多生蠔( $78/pc )(晶鑽魚子醬+$128)有微妙的甜味,肉質結實肥厚,又有彈性,口腔充滿精緻嘅海水味 。蠔味非常香濃!適合愛蠔人仕! 其中一隻特意加上魚子醬,味道更加馥郁!👅龍蝦義大利麵($338)爽口彈牙嘅大大隻龍蝦肉,鋪墊喺意粉上,意粉充滿龍蝦汁液,配上少少香草黑椒點味,好出色!座位好舒適,老闆會問清楚你嘅需要,或者為你推介你想試嘅生蠔類型。我覺得「6款新鮮生蠔配搭」幾抵食,同埋可以一次過試咁多款,好抵!😂同fd講開先知,原來JJ👈🏻林俊傑啱啱三月尾喺呢度慶生🤣🤣
🫶🏻
同爸爸兩個人撐檯腳,見佢就黎生日,就帶佢食「蠔」D!

👅 生蠔原味6pcs ($388)

👅吉拉多生蠔( $78/pc )
(晶鑽魚子醬+$128)

👅龍蝦義大利麵($338)

2023-07-04
2023-06-29 58 瀏覽
🌼 美國頂級肉眼扒 328肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了肉香。搭配上炸薯條和燒汁,更是讓這道菜式的口感更豐富。🌼 虎蝦和帶子意大利麵配龍蝦汁 178這道菜式的龍蝦汁非常濃郁,配上新鮮的虎蝦和帶子,味道非常鮮美。意大利麵的口感也非常好,彈牙有嚼勁,整道菜式非常搭配。◇◇◇◇◇◇◇◇◇多謝大家睇到依到👏記得都支持下啲reels 😍💌 有咩好野快啲分享比我地知啦 😎 期待你嘅推介 ❤️🔎 #cass_oysterbar🔎 #cass_西餐🔎 #cass_sheungwan🔎 #cass_上環🔎 #eatwccinhk

🌼 美國頂級肉眼扒 328

🔎 #cass_西餐
🔎 #cass_sheungwan
🔎 #cass_上環
🔎 #eatwccinhk
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢龍蝦芝士通粉 $288 🆙龍蝦份量好大隻,龍蝦肉幾爽口同彈牙,味道鮮甜。Mac and cheese好邪惡,芝士醬汁好濃郁,估唔到配埋龍蝦肉一齊食都好夾🤤🤤。🥢澳洲 Boomer Bay 生蠔 $65/pc 🆙鮮甜多汁、肉質緊緻飽滿、口感爽脆,帶有淡淡海洋嘅咸味😋。🥢法國KYS $65/pc 🆗甜中帶鹹,食到有少少堅果味,口感堅實,聞落有絲絲海水味👍🏻。🥢吉多拉生蠔加三文魚子 $78/pc 🆙🥢吉多拉生蠔加飛魚子 $78/pc 🆙蠔肉肥美結實,口感彈牙脆口,蠔味比較細膩有層次,先會食到微微嘅海水味,之後會食到蠔味,最後會有少少堅果味。👍🏻加埋粒粒三文魚子同飛魚子口感更加豐富😋。📌順帶一提,JJ都曾經喺呢間蠔吧到慶祝過生日,想朝聖嘅不妨嚟試下🫢😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.87/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺 Feast Oyster Bar and Resta

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢龍蝦芝士通粉 $288 🆙

🥢澳洲 Boomer Bay 生蠔 $65/pc 🆙
鮮甜多汁、肉質緊緻飽滿、口感爽脆,帶有淡淡海洋嘅咸味😋。

🥢法國KYS $65/pc 🆗

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.87/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 Feast Oyster Bar and Restaurant (中環)
中環域多利皇后街15-16號地下及1樓
2023-06-20 50 瀏覽
星期五去蘇豪區一帶食嘢,朋友介紹有間別出心裁嘅蠔吧,果然由食飯,餐廳格調,至到同老闆溝通都有意想不到嘅驚喜。首先入到去,老闆自我介紹完之後亦都講解餐廳嘅背景,我好鍾意呢啲人情味嘅餐廳,除咗食物質素之外,仲多一份人情味嘅 。黑板上掛住今日六款嘅蠔,分別來自唔同嘅地方,老闆亦都好細心講解蠔嘅質地,來自嘅水域,口感,但係我同朋友都係鍾意食creamy 嘅質地,所以揀咗日本同南非呢兩隻。果然不出所料,除咗好Creamy好滑身之外,仲好清甜,餐牌上仲可以加其他唔同嘅配料,例如魚子醬等等。小食方面,呢個脆炸雞翼真係冇得彈,佢唔係一般嘅雞翼咁簡單,佢用嘅脆粉同埋香辣程度係配酒一流。另外,龍蝦意大利飯真係好有水準,原隻龍蝦尾上賣相一流,加埋Creamy嘅risotto相映成趣。另一個main course就嗌咗黑松露蘑菇意粉,非常之香濃,睇得出廚師嘅工架。喺呢度食飯,除咗食物質素高之外,閑時老闆仲會彈吓琴一齊玩下,真係好啱同朋友黎happy Friday。
2023-06-17 36 瀏覽
八蠔吧地址:上環文咸西街52號地舖-今日同屋企人又嚟咗上環呢一間已經嚟過好多次嘅oyster bar🦦雖然已經有一段時間冇嚟,但係佢哋依然keep到水準,啲生蠔全部都大大隻,好肥美又鮮甜!值得一試🔥🔥之前jj林俊傑仲去咗開birthday party,證明呢間oyster bar真係掂🤩-bare and natural oyster $68@1分別係來自日本同埋法國嘅生蠔,兩款都好鮮甜,有海水味,入口即溶-gillardeu oyster $78吉利多生蠔就比較大隻啲,肉質比較肥美,味道鮮甜大滿足!!-原隻龍蝦配薯條 $298呢個main course真係好豪🥹包入面有大大件龍蝦肉加沙律醬做餡,底層有生菜包住,烤過嘅麵包好香口,真係好惹味!
八蠔吧
地址:上環文咸西街52號地舖
bare and natural oyster $68@1
gillardeu oyster $78
吉利多生蠔就比較大隻啲,肉質比較肥美,味道鮮甜大滿足!!
原隻龍蝦配薯條 $298

2023-06-14 48 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧鍾意食蠔嘅朋友,咁今次嘅《八蠔吧》就一定唔可以錯過。仲有明星JJ同埋阿Sa嘅加持,淨係依個原因都值得去。叫得蠔吧,蠔當然係主角。是日生蠔總共有6款,分別係Sanriku、Saldanha Bay、KYS、Roland Lambert、Ancelin和Oatra Regal。由淡到濃咁食,淡味就首選日本岩手縣Sanriku,海水和金屬味都會較淡,但係相對上較鮮甜。而濃味嘅代表就不妨可以試下Ancelin,海水嘅咸味同金屬味都上升左一個層次。Escargot $98法國田螺就係我另一款最愛嘅菜式,用左法式牛油和香草,口感彈牙又充滿香草味。Fish & Chip $188英式比較濃身嘅炸皮,完美地鎖住魚肉嘅水粉,內層魚肉嫩滑多汁,相當有驚喜。Pork Chop $238採用伊比利亞黑毛豬,外層經過香煎,厚身但係非常軟腍,又充滿肉香。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧八蠔吧 (上環)上環文咸西街52號地舖

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

Escargot $98

Fish & Chip $188

Pork Chop $238

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

八蠔吧 (上環)
2023-06-13 501 瀏覽
【八蠔吧】今次去咗上環一間隱世生蠔Bar🦪 個人係勁鍾意食生蠔😆😆 呢間完全係高水準👍🏻值得一試食正餐之前,我哋總共試咗一set 六款蠔🦪分別有日本 南非同埋法國既蠔👀👀日本岩手縣 sᴀɴʀɪᴋᴜ 食落海水味同鹹味都偏淡啲 但蠔好肥美 用小小檸檬汁配 清清地已經好好食😋 南非 sᴀʟᴅᴀɴʜᴀ ʙᴀʏ 味道較為淡口 肉質食落軟滑法國既蠔有4款 而佢地啲蠔海水味都偏重KYS相比前刺款 一食落口已紅feel到海水味濃啲但慢慢循序漸進咁食落去都唔錯ʀᴏʟᴀɴᴅ ʟᴀᴍʙᴇʀᴛ 比較鮮甜 肉質比較結實 ᴀɴᴄᴇʟɪɴ 濃郁海水鹹味 食落比較爽滑彈牙 ᴏsᴛʀᴀ ʀᴇɢᴀʟ 肉質肥美甘甜 海水鹹味都係偏重 口感較豐富黑松露蘑菇意粉 💰$188好香黑松露味 正常發揮~傳統英式炸魚薯條 💰$188炸魚炸醬夠薄身 識落唔會成口炸粉而且份量好足 兩個人share都完全冇問問題😆美國頂級肉眼扒 💰$428牛味好濃 而且牛扒表面煎得有小小焦香 更加好食😆原隻龍蝦尾芝士通粉🦞 💰$298係咁多款Main 我最鍾意嘅😚佢芝士味好重 但佢又唔會好Heavy龍蝦肉食落都彈牙 而且配埋通心粉識落更加有口感甜
【八蠔吧】

食正餐之前,我哋總共試咗一set 六款蠔🦪
分別有日本 南非同埋法國既蠔👀👀

濃郁海水鹹味 食落比較爽滑彈牙

ᴏsᴛʀᴀ ʀᴇɢᴀʟ
肉質肥美甘甜 海水鹹味都係偏重 口感較豐富

黑松露蘑菇意粉 💰$188

好香黑松露味 正常發揮~

傳統英式炸魚薯條 💰$188

炸魚炸醬夠薄身 識落唔會成口炸粉