2025-06-22
今日去咗北角美食食冒菜。牛魔王套餐美國肥牛 - 色澤好靚,肉質鮮嫩,油花豐富質感軟稔。滑牛肉 - 牛肉腍滑富牛味,肉質細嫩。毛肚 - 口感爽脆,潮汕手糙牛肉丸 - 軟中帶彈,鬆中帶脆,口感極佳。牛黃喉 - 口感爽脆彈牙且易於吸收湯汁味道,酸辣湯底 - 酸菜所帶出嘅酸味,花椒油所帶出嘅麻香辣味,兩者配合,酸辣味開胃配埋蕃薯粉 吉祥套餐潮汕蒜香墨魚丸 - 鮮甜中帶有濃郁嘅蒜香味,口感彈牙爽口,且能吃到墨魚粒,層次豐富。貴州丁家脆哨 - 非常香脆,肉味濃郁,並配上調味料嘅鹹香味,滑牛肉 - 肉質細嫩。冰豆腐 - 內部呈蜂巢狀所以更容易吸收湯汁,簡直係食湯麵嘅最佳配搭。豆ト - 又一種索味能力超強嘅食物,配上濃濃嘅湯底,刀削麵 - 軟而不粘3.秘製藤椒魚皮魚皮爽脆,厚身唔腥又爽口,配上藤椒,麻麻辣辣,不愧為我最愛嘅小食。
牛魔王套餐
吉祥套餐