2020-10-13
遲來的約會🙈約左成兩三個月既午餐聚!終於喺早排成行啦,今次好開心🥳可以約到新既foodie 朋友仔@sumfoodsharing 一起黎到哩間bookmark左好耐,每次同男朋友行過都會講一次好想去既@ham6baang6laang6 ————————————————非常肚餓又同時有選擇困難症既我地最後就決定叫左兩個主食🍴🥗🥚🥓🥐/兩杯特飲/兩款甜品🍨🍮—————————————————————————-啱啱好全日早餐🥐🥗🍌🍄🍴有煙肉🥓/香腸/炒滑蛋🥚/薯餅🍟/芝士🧀大啡菇🍄/焦糖香蕉🍌/雜菜沙律🥗/厚切蒜蓉烤多士🍞嘩!就咁睇落都非常🤩樣樣都好好味😋其中最特別既係焦糖香蕉🍌同芝士🧀大啡菇🍄,大啡菇既芝士汁入面仲應該加入左類似酸忌廉既醬汁落去,食落酸酸地,口感有層次,而且仲可以中和到少少芝士本身既肥膩感🙈————————————————————————泰式風味牛油果🥑蕃茄🍅辣沙律🥗配厚切蒜蓉烤多士🍞非常有驚喜既一款主食!泰式酸辣汁配埋蕃茄🍅牛油果🥑同埋焗得香脆既腰果做成既沙律🥗惹味又醒胃,食落唔會好似平時食既沙律🥗咁淡而無味,但又唔會因為個醬汁而變得油膩!😋食到底仲會見有蝦米仔添🙃———
@sumfoodsharing
啱啱好全日早餐🥐🥗🍌🍄🍴
————————————————————————
泰式風味牛油果🥑蕃茄🍅辣沙律🥗配厚切蒜蓉烤多士🍞
————————————————————————
🌹 ROSE & 🍓STRAWBERRY & WATERMELON 🍉 SLUSHIE 🥤
紅噹噹既顏色❤️同整得高高既沙冰山,一上枱就好吸引💗朋友仔話味道都唔錯,玫瑰🌹味幾香,仲勁大杯,由一開始食野到食埋甜品🍮都未飲晒
———————————————
MIXED FRUIT TEA🍌🍎🍊🍓
用左每日新鮮沖製既綠茶🍵做底,配上色彩繽紛🎨既鮮果粒!甜度適中,清爽又解渴👅
——————————————————————————
自家製咖啡☕️凍配雪糕🍨
平時唔飲得咖啡☕️但會食咖啡☕️製品既朋友仔,而我就係無咖啡☕️不歡既人,都一致認為哩個咖啡☕️凍非常易入口,咖啡味都算香濃!絕對係好岩大部分人食既飯後甜品🍮
焦糖香蕉🍌窩夫🧇配雪糕🍦
味道不過不失既一個甜品🍮不過都要讚下既,就係窩夫係我係香港🇭🇰食過之中,最外脆內軟既一個👍😋