2019-11-17
啲人話食包包食飽,今日就去試下包販子自家製包包!舖頭外形比較日式,仲有少江戶時代味道,玩味搞鬼裝修,氣氛感覺年輕又輕鬆。門口有大量玩具擺設,而且相信大部分都有一定年紀。 除咗擺設,唔難發現嘅,仲有喺餐牌同埋牆上面都會見到,貫徹到尾好可愛嘅肥仔插畫。 鋪頭名都叫得做包販子,第一樣就梗係叫包啦!佢哋自家製嘅麵包口感非常特別,睇落去似係實的的嘅包,點知一啖咬落去,空氣感好重,完全唔似食緊麵包。中間夾住嘅係足足完整一隻軟殼蟹,加埋牛油果同埋生菜一齊食,可以平衡返個油膩感。意粉一上到枱面,就有一陣青醬味飄埋嚟,非常吸引。羽衣甘藍係有調過味炒過嘅,有少少牛油味,松子都有爆過先灑上面,味道唔錯。呢個雞軟骨比一般食開嘅細粒,所以唔會好似平時食雞軟骨咁,咬到牙都攰都未食完一碟。 飲品就大大隻字寫係牆上面,大部分飲品都清清地,簡單簡單。本身以為杯梳打實係普通嘢,但係飲飲下發現杯嘢飲都幾真材實料,裏面充滿着真果肉,梳打同果汁嘅比例非常好,唔會太酸又唔會太甜。整體黎講,呢到位置同環都幾好,鄰近馬路可以泊車,座位枱櫈亦都適合一家大細,唯獨食物種類唔多,但質素唔錯,價錢都好合理!
鋪頭名都叫得做包販子,第一樣就梗係叫包啦!
飲品就大大隻字寫係牆上面,大部分飲品都清清地,簡單簡單。