2023-04-08 17 瀏覽
呢日同朋友係元朗聚舊 傾偈傾都唔知時間 太晏了 唸住買外賣返屋企食就算同朋友行經合益街市附近 朋友話有間餃子店佢話行經幾次都見到師傅係裡面不停咁包🥟好啦 唔駛煩 買返幾磅餃子返屋企煮又一餐啦😉餃子店主打手工餃子雲吞 每天100%新鮮豬肉手作即制 全人手每日新鮮包我揀咗4款餃子 一次過試唔同口味📍包餃掂 (元朗)元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖🥟 白菜鮮肉餃($46/磅)白菜餃係用大白菜做 餡料填滿晒成隻餃食落去啖啖肉又多肉汁 好正🥟 西洋菜鮮肉餃 ($46/磅)西洋菜餃西洋菜量多 菜多少肉餡料好多 食落唔會覺得好膩🥟 韮菜鮮肉餃 ($46/磅)韮菜同豬肉係完美既配搭 粒粒都飽滿 又飽肚又香口🥟 廣東鮮蝦雲吞 ($48/打)鮮蝦雲吞裡面有原隻鮮蝦 十分足料鮮蝦味加鮮肉味 整粒雲吞更加鮮味十足
呢日同朋友係元朗聚舊
傾偈傾都唔知時間 太晏了 唸住買外賣返屋企食就算
同朋友行經合益街市附近 朋友話有間餃子店
佢話行經幾次都見到師傅係裡面不停咁包🥟
好啦 唔駛煩 買返幾磅餃子返屋企煮又一餐啦😉
餃子店主打手工餃子雲吞
每天100%新鮮豬肉手作即制 全人手每日新鮮包
我揀咗4款餃子 一次過試唔同口味

📍包餃掂 (元朗)
元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖

🥟 白菜鮮肉餃($46/磅)
白菜餃係用大白菜做 餡料填滿晒成隻餃
食落去啖啖肉又多肉汁 好正

🥟 西洋菜鮮肉餃 ($46/磅)
西洋菜餃西洋菜量多 菜多少肉
餡料好多 食落唔會覺得好膩

🥟 韮菜鮮肉餃 ($46/磅)
韮菜同豬肉係完美既配搭
粒粒都飽滿 又飽肚又香口

🥟 廣東鮮蝦雲吞 ($48/打)
鮮蝦雲吞裡面有原隻鮮蝦 十分足料
鮮蝦味加鮮肉味 整粒雲吞更加鮮味十足

呢間元朗手工餃子店真係值得推介,堅持每天現包用當日新鮮豬肉,口感就是不同!水餃主要分$46 /$52磅菜甫紫菜呈紫色,好鮮甜仲有菜甫增口感泡椒酸菜惹味幾辣 重口味人士之選炸菜鮮肉特色小辣有咬口!韭菜鮮肉餃子皮好q有彈性,韭菜味突出,鮮味十足!冬菇馬蹄鮮肉好清甜,馬蹄都有口感西洋菜鮮肉 肉量多多沙爹金菇鮮肉 幾惹味鮮茄磨菇 蕃茄清甜,有食緊肉醬意粉味道鳳城水餃 $48/打傳統經典鳳城水餃味道~小雲吞 $46/磅 份量好多,煮完發覺都唔細粒~

水餃主要分$46 /$52磅

菜甫紫菜
呈紫色,好鮮甜仲有菜甫增口感

泡椒酸菜
惹味幾辣 重口味人士之選

炸菜鮮肉
特色小辣有咬口!

韭菜鮮肉
餃子皮好q有彈性,韭菜味突出,鮮味十足!

冬菇馬蹄鮮肉
好清甜,馬蹄都有口感

西洋菜鮮肉 肉量多多

沙爹金菇鮮肉 幾惹味

鮮茄磨菇
蕃茄清甜,有食緊肉醬意粉味道

鳳城水餃 $48/打
傳統經典鳳城水餃味道~

小雲吞 $46/磅

份量好多,煮完發覺都唔細粒~
2023-04-02
  • 菜甫紫菜
  • 小雲吞
食過返噚味!之前已經食過呢間位於元朗又新街嘅包餃掂,上次去買咗唔少餃子上朋友屋企當見面禮!嗰陣我嘅屋企人聽到我對你啲餃子讚不絕口之後,已經話好想試,叫我下次去元朗要買啲返嚟俾佢哋做元朗手信!今次我哋買咗四款,每款都買咗一磅或者一打,其實佢全部款式都係差唔多價錢46至52有一磅或者一打睇款式而定,我今日去買時仲見到有幾款係omakase 限定嘅款式。韮菜鮮肉😍😍😍- 上次已經食過,水準仲係保持到😄😄😄水餃皇😍😍😍- 多料!即叫即包真係唔同啲😃😃沙爹金菇鮮肉😍😍-好濃郁沙爹味!我爸爸好鐘意😄粟米鮮肉😍😍-有好多粟米🌽好開心包餃掂 (元朗)元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖#食在元朗 #元朗美食 #香港美食指南 #元朗好去處 #香港美食推荐 #香港元朗美食推荐 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港周末去哪儿 #元朗美食 #香港生活 #吃什么 #今天晚餐长這樣 #元朗打卡 #美食日常 #吃货 #香港元朗 #香港厨师发办 #香港美食 #香港留學

韮菜鮮肉😍😍😍
- 上次已經食過,水準仲係保持到😄😄😄

水餃皇😍😍😍
- 多料!即叫即包真係唔同啲😃😃

沙爹金菇鮮肉😍😍
-好濃郁沙爹味!我爸爸好鐘意😄

粟米鮮肉😍😍
-有好多粟米🌽好開心

包餃掂 (元朗)

2023-04-01
午餐
2023-04-03 22 瀏覽
元朗合益街市公園隔離原來開左間手工餃價錢合理有好多款式選擇,真係花多眼亂買左幾款番去試下粒粒飽滿,而且好細心灑左面粉等d 餃唔會甘易痴住一磅個份量都唔少,有成15粒左右皇牌粟米鮮肉餃好多粟米,好夠粟米味肉既比例岩岩好,唔會好似得肉甘滯白菜鮮肉餃依款味道比較清,白菜都幾有口感同埋真係煮耐左都唔會甘易爛!泡菜鮮肉餃超級推介!!味道比較濃,有泡菜既酸辣而且泡菜好爽脆,好好食!!菜蒲紫菜鮮肉餃依款又係好好食紫菜味好出,而且菜浦好爽,又帶出少少甜味依間手工餃好出色,絕對會encore
元朗合益街市公園隔離原來開左間手工餃

價錢合理

有好多款式選擇,真係花多眼亂

買左幾款番去試下

粒粒飽滿,而且好細心灑左面粉等d 餃唔會甘易痴住

一磅個份量都唔少,有成15粒左右

皇牌粟米鮮肉餃
好多粟米,好夠粟米味
肉既比例岩岩好,唔會好似得肉甘滯

白菜鮮肉餃
依款味道比較清,白菜都幾有口感
同埋真係煮耐左都唔會甘易爛!

泡菜鮮肉餃
超級推介!!味道比較濃,有泡菜既酸辣
而且泡菜好爽脆,好好食!!

菜蒲紫菜鮮肉餃
依款又係好好食
紫菜味好出,而且菜浦好爽,又帶出少少甜味

依間手工餃好出色,絕對會encore

2023-04-01
午餐
位於同益街市門口,舊樓樓底,好細間既小店,眼見擺得好整齊,又好多款口味,全人手做,就幫襯下😊😊店員態度好好👍🏻👍🏻👍🏻佢話有時想要多可以打去訂,就一定留到你想要既味😊- 買左鮮肉小雲吞、芝士鮮肉、冬菇馬蹄鮮肉同埋韭菜鮮肉~- 粒粒超足料,脹卜卜,真係好新鮮,咬落好多肉汁😋幾隻味簡簡單單就搞掂幾餐!整體黎講,食物質素、店內環境同店員態度都係好好,性價比高,非常值得支持同埋值得再去既小店!🥰👍🏻

店員態度好好👍🏻👍🏻👍🏻
佢話有時想要多可以打去訂,就一定留到你想要既味😊

- 買左鮮肉小雲吞、芝士鮮肉、冬菇馬蹄鮮肉同埋韭菜鮮肉~

外賣自取
👋🏼堅持選用當天新鮮豬肉🐷,手工捏制出粒粒飽滿多汁🔅餃子店近幾年愈開愈多,筆者都係餃子控,此店就近筆者屋企,平時響附近街市買完餸就順便買餃子返屋企煮黎食,夠曬方便!當日筆者每款都揀左少少,咩都試下咁。🥟韮菜鮮肉餃(👑皇牌)$46/磅叫得皇牌,緊係最穩陣啦!韮菜餡料豐富,餃子皮包得夠實,落水煮時唔易散。🥟西洋菜鮮肉餃 $46/磅西洋菜味道特別,下火有益。🥟南瓜什菌鮮肉餃 $52/磅南瓜蓉鮮甜多汁,入面有菇。🥟香芋馬蹄鮮肉餃 $52/磅芋泥香軟,馬蹄爽甜,好夾!🥟泡菜鮮肉餃 $52/磅泡菜為少辣少酸口味,開胃惹味!🥟炸菜鮮肉餃 $52/磅店主自創口味,炸菜出水後唔會太鹹,幾有新鮮感。👨‍👩‍👧‍👦此店是家庭式經營,隔離鋪就係豬肉檔,所以直接用上當天新鮮豬肉,每日凌晨開始包餃子🥟,除了大眾一般口味外,亦有多款新穎口味給客人帶來新鮮感。📍元朗又新街38號恆富大廈地下6B地鋪
👋🏼堅持選用當天新鮮豬肉🐷,手工捏制出粒粒飽滿多汁

🥟韮菜鮮肉餃(👑皇牌)$46/磅

🥟西洋菜鮮肉餃 $46/磅
西洋菜味道特別,下火有益。

🥟南瓜什菌鮮肉餃 $52/磅
南瓜蓉鮮甜多汁,入面有菇。

🥟香芋馬蹄鮮肉餃 $52/磅
芋泥香軟,馬蹄爽甜,好夾!

🥟泡菜鮮肉餃 $52/磅
泡菜為少辣少酸口味,開胃惹味!

🥟炸菜鮮肉餃 $52/磅
店主自創口味,炸菜出水後唔會太鹹,幾有新鮮感。

📍元朗又新街38號恆富大廈地下6B地鋪
2023-03-15 16 瀏覽
好耐之前已經買過佢地既餃子🥟咁啱係附近經過再黎買過,佢地d餃子真係好好味,真材實料 粒粒都超級大隻飽滿🥟🤤由於今次太晏先經過,所以好多款味道都冇曬,5點後基本熱賣既口味都會冇,大家要留意下啦😝今次買左以下口味既餃子🥟大家參考下🤘🏻$52 磅 餃子🥟芝士鮮肉菜蒲紫菜鮮肉香芋馬蹄鮮肉炸菜鮮肉梅菜鮮肉咁一磅,大概有14至16粒嘅餃子,用來做早餐真係好正,好飽肚,去到晏晝點幾兩點都唔肚餓,每粒餃子嘅餡料都勁多,真材實料 好有誠意 終於唔使食啲冰鮮嘅餃子,新鮮嘅好食好多 同埋正常嚟講,如果餡料多嘅餃子,通常餃子皮都係好厚 但係佢哋就做到皮薄餡多,真心讚👏🏻👍🏻就連屋企人都話好食,店家教我可以煎香黎食,煎香兩面之後加少少水,焗一焗 開蓋再煎下佢 咁就搞掂🧏🏻‍♀️好簡單 另外 店家將將唔同款嘅餃子 分開擺放,唔同款嘅會用一張紙隔開,咁就可以分辨到邊啲係同款嘅餃子記得記得早啲去買,如果唔係好快賣晒

今次買左以下口味既餃子🥟大家參考下🤘🏻
$52 磅 餃子🥟
芝士鮮肉
菜蒲紫菜鮮肉
香芋馬蹄鮮肉
梅菜鮮肉

記得記得早啲去買,如果唔係好快賣晒
唔知各位煮婦有冇最怕既一樣野,今晚又唔知煮d 咩,自問我唔係咩廚神,可以煮到好多出神入化既食物,最近亦因為飯商食飯既問題,都令我要考慮埋帶飯早排去朋友屋企食飯,所以一齊去左買餸,朋友就帶左我黎呢間店去買新鮮餃子,佢話呢間店,每日新鮮包,肉餡都係隔離的肉檔提供的,所以鮮肉類別就是旁賣緊咩就睇下會唔會有牛定有豬啦當天我地都黃昏時段,所以有不少的餃子都賣光了但係選擇也不少的,同時也有分$46 及$52/磅真係花多眼亂,仲要係可以你同樣既價錢可以Mix 番一盒(磅)今次我揀左不少既選擇,等我又同大家分享啦,我朋友就叫我煮食個陣,記得要水滾先好落餃,仲要記得要攪拌一下,唔係就會痴底架啦係煮食之前其實真係未必分到究竟係咩餃(店員會在盒面寫上有什麼餃子的)但係當煮成後,慢慢就看到餃子餡料是什麼呢,所以揀選比小朋友吃既時候,或者即使你打邊爐都可以揀選自己喜歡的口味啦~今次我主打叫左六款既餃子,包括有泡菜鮮肉 泡菜鮮肉有小小輕微既辣,但係肉汁連同泡菜的辣味,愈食愈過隱的,不過因為當時怕辣沒有叫太多啦我下次會再去再買的冬菇馬蹄鮮肉呢個又係好好食,我自己好鐘意,因為冬菇馬蹄可以有咬口同時又爽口,如果你喜歡呢
唔知各位煮婦有冇最怕既一樣野,
今晚又唔知煮d 咩,自問我唔係咩廚神,
可以煮到好多出神入化既食物,
最近亦因為飯商食飯既問題,都令我要考慮埋帶飯

早排去朋友屋企食飯,所以一齊去左買餸,
朋友就帶左我黎呢間店去買新鮮餃子,
佢話呢間店,每日新鮮包,
肉餡都係隔離的肉檔提供的,所以鮮肉類別就是旁賣緊咩
就睇下會唔會有牛定有豬啦
當天我地都黃昏時段,所以有不少的餃子都賣光了
但係選擇也不少的,同時也有分$46 及$52/磅
今次我揀左不少既選擇,等我又同大家分享啦,
我朋友就叫我煮食個陣,記得要水滾先好落餃,
仲要記得要攪拌一下,唔係就會痴底架啦
係煮食之前其實真係未必分到究竟係咩餃
(店員會在盒面寫上有什麼餃子的)

但係當煮成後,慢慢就看到餃子餡料是什麼呢,
所以揀選比小朋友吃既時候,或者即使你打邊爐
都可以揀選自己喜歡的口味啦~
今次我主打叫左六款既餃子,
包括有泡菜鮮肉
泡菜鮮肉有小小輕微既辣,但係肉汁連同泡菜的辣味,
愈食愈過隱的,不過因為當時怕辣沒有叫太多啦
我下次會再去再買的

冬菇馬蹄鮮肉
呢個又係好好食,我自己好鐘意,
因為冬菇馬蹄可以有咬口同時又爽口,
如果你喜歡呢兩款既食材必點!!
粟米鮮肉
呢一款絕對係小朋友最喜歡的,粟米連同肉粒好Match
少爺就係最愛呢個,所以我點了不少這一款的餃子比佢享用

炸菜鮮肉
炸菜我自己就一般般的,給了爸爸享用:
它說這餃子沒有炸菜的辣,同樣跟冬菇馬蹄一樣爽口
不過他也說,這家的豬肉蠻不錯,絕對不是冰鮮豬

芝士鮮肉
這一個,一定一定要必點的!!
因為這款餃子,是我跟少爺爭吃的,
這款餃子是每一粒都有一粒芝士在內,利用鮮肉包著芝士粒
所以咬開一半後就有芝士溶起來很好吃的!!
超級推介比大家的

白菜鮮肉
這個也是很好吃的,不過餃子沒有太大特別,
但是它家的是豬肉比菜更多,
所以愈吃是啖啖肉很和味的,
也是推介之一

同埋小雲吞
這個小雲吞是一口一啖,不過就是只有豬肉
不過很適合小朋友享用的
我很喜歡這店的餃子,可以有時唔知煮咩就可以當餸食;
如果晏就自己自私食既話幾開心呀
最重要係唔洗下下一定係某一款就買一磅
點Mix 都可以,超推介芝士鮮肉呀
因為我好鐘意食
不過要留意一下,可以隔左兩日之後會有少少皮厚左一下,
如果真係買多左既話,又想Keep 鮮既話,
記得擺落冰箱呀,就可以Keep 得耐d 啦

是日介紹:
包餃掂(元朗)
元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖

就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)

2023-03-05
  • 芝士鮮肉
  • 白菜鮮肉
  • 冬菇馬蹄鮮肉
  • 泡菜鮮肉
做師奶總有幾日想偷懶不煮飯而餃子真係我們班主婦的最佳拍檔當想不到食今晚吃甚麼時最快手就係煮餃子做餸落水煮加生菜吃又得,煎香來吃又得絕對係快靚正的師奶良伴料理大家都可以好似卡卡一樣間唔中煲粥下食加埋煎餃、炒麵和菜輕易簡單又一餐真係好方便❤️最近食過一間充滿人情味家庭式作業小店每天新鮮即製的手工餃子很不錯看到伯伯同姨姨不停手在包餃子還堅持不用隔夜肉包餃子款式更多達16種這麼多👍🏻最重要食得出饀料新鮮外皮厚薄適中更鍾意它調味剛好啱哂追求健康的我吃得出暖暖家的味道😋🥟廣東鲜蝦雲吞:每粒雲吞有2隻蝦,滿足🥰🥟極上水餃皇:木耳爽脆,與蝦及豬肉份量調配得剛好🥟泡菜鮮肉餃:帶有少少辣而爽脆泡菜,惹味🥟韭菜鮮肉餃:韭菜夠香濃,爆多韭菜,大愛❤️🥟粟米鮮肉餃:班仔最愛香甜粟米餃,下次要再買🥟芝士鲜肉餃:整粒芝士在餃子中間,夠咸香好正🥟香茜芹菜牛肉餃:芫荽控必要試,老爺奶奶都話夠哂香小店的優點是同價錢可以一磅任選不同味道餃子來購買非常適合花心而又想試多幾款餃子的我😜今次我真係試了好多款經過這裡的你記得要試下
做師奶總有幾日想偷懶不煮飯
而餃子真係我們班主婦的最佳拍檔
當想不到食今晚吃甚麼時
最快手就係煮餃子做餸
落水煮加生菜吃又得,煎香來吃又得
絕對係快靚正的師奶良伴料理
大家都可以好似卡卡一樣間唔中煲粥下食
加埋煎餃、炒麵和菜輕易簡單又一餐
真係好方便❤️

更鍾意它調味剛好
啱哂追求健康的我
吃得出暖暖家的味道😋

🥟廣東鲜蝦雲吞:每粒雲吞有2隻蝦,滿足🥰
🥟極上水餃皇:木耳爽脆,與蝦及豬肉份量調配得剛好
🥟泡菜鮮肉餃:帶有少少辣而爽脆泡菜,惹味
🥟韭菜鮮肉餃:韭菜夠香濃,爆多韭菜,大愛❤️
🥟粟米鮮肉餃:班仔最愛香甜粟米餃,下次要再買
🥟芝士鲜肉餃:整粒芝士在餃子中間,夠咸香好正
🥟香茜芹菜牛肉餃:芫荽控必要試,老爺奶奶都話夠哂香

小店的優點是同價錢可以一磅任選不同味道餃子來購買
非常適合花心而又想試多幾款餃子的我😜
今次我真係試了好多款
經過這裡的你記得要試下

2023-03-10
外賣自取
雲呑、餃子🥟幾乎係雪櫃必備,煮麵都會落幾粒。呢間「包餃掂」位於元朗街市附近,平時我買餸都會順手黎入貨🙌🏻呢度嘅餃子餡料都係每日新鮮即製,店內姐姐包餃子無停手。有成十幾款口味揀,唔會食到悶。粒粒都飽滿餡多,用新鮮豬肉、蔬菜製造,食得出嘅鮮甜,皮薄餡靚✨我比較常買鮮蝦雲吞、西洋菜鮮肉餃、田園羅漢素餃🥟 鮮蝦雲吞鮮味彈牙,豬肉同蝦嘅比例啱啱好,一啖一粒好滋味😋 西洋菜鮮肉餃,有西洋菜嘅清甜,仲好多汁👍🏻 老公吃素,呢個羅漢素餃材料豐富,有蔬菜有芋頭,非常爽甜,老公就鍾意煎黎食。

外賣自取
每次係屋企都想自己包餃子,但如果要係屋企包既話除左款式規限左之外,仲要有機會幾餐都係食餃子🤣所以有生餃專門店真係幫助我唔少🙆🏻‍♀️。今次就去左呢間朋友介紹既餃子店入手左幾款餃子🐖因為店舖保證係100%當天新鮮豬肉,同時粒粒都係手工製造,所以都確保飽滿🥳。🐒南瓜什菌鮮肉餃💰$52🐒粟米鮮肉餃💰$52🐒馬蹄冬菇鮮肉餃💰$46唔同款式既餃子有唔同既價錢,而我當然要試哂佢地啦🤪於是就揀左三款我特別有興趣既款式🎃當中我最愛既就係南瓜什菌鮮肉餃,因為唔係好多地方食到同埋係屋企都好難整到。餃子果然粒粒都好平均,而餡料方面都好足👏不過令我驚喜既係煮熟之後既肉汁真係好多💦真係要新鮮豬肉先做到呢個效果👍🏼

🐒南瓜什菌鮮肉餃💰$52
🐒粟米鮮肉餃💰$52
🐒馬蹄冬菇鮮肉餃💰$46

2023-03-12 108 瀏覽
喺元朗行街經過呢間叫包餃掂餃子鋪,見到鋪頭入邊有兩個職員,我估應該系老闆同老闆娘喺度不停包餃子,望住佢哋一陣後決定幫襯嚇!見到鋪頭嘅餃子款式都好多,有十幾款! 而當中亦有omakase 款式!我當日既omakase 款式就系香芋馬蹄鮮肉! 咁岩今日有朋友上我屋企打機打牌🀄️,於是就買咗大概$200招呼佢地😍😍,共買咗五款餃有放湯和煎黎食😍水餃王入面有蝦、木耳絲、荀同冬菇絲! 呢款好味過喺超市買到既大牌子好多🤓🤓我朋友果仔不停食,食咗起碼5-6粒!豆苗鮮肉餃 好足料!好多豆苗!餃子都包得好實,皮薄餡靚!真材實料!香芋馬蹄鮮肉 (半打)好多芋頭,好特別,好好味!強烈推介!韭菜鮮肉韭菜和鮮肉的份量接近一半一半,唔鐘意食菜既小朋友都食到!廣東鮮蝦雲吞 (半打)大大粒! 好味過超市急凍雲吞好多!仲見到有好多款餃,好似芝士鮮肉、香茜牛肉餃等等!下次再黎又新街要再幫襯下😍😍包餃掂 (元朗)元朗又新街38號恆富大廈地下6B號鋪#食在元朗 #元朗美食 #香港美食指南 #元朗好去處#香港美食推薦 #香港元朗美食推薦 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港週末去哪兒 #元朗美食 #香港生活 #吃什麼 #今天晚餐長

有放湯和煎黎食😍

水餃王
豆苗鮮肉餃
好足料!好多豆苗!餃子都包得好實,皮薄餡靚!真材實料!
香芋馬蹄鮮肉 (半打)
好多芋頭,好特別,好好味!強烈推介!

韭菜鮮肉
韭菜和鮮肉的份量接近一半一半,唔鐘意食菜既小朋友都食到!
廣東鮮蝦雲吞 (半打)
大大粒! 好味過超市急凍雲吞好多!

包餃掂 (元朗)
元朗又新街38號恆富大廈地下6B號鋪

#食在元朗 #元朗美食 #香港美食指南 #元朗好去處
#香港美食推薦 #香港元朗美食推薦 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港週末去哪兒 #元朗美食 #香港生活 #吃什麼 #今天晚餐長這樣 #元朗打卡 #美食日常 #吃貨 #香港元朗 #香港廚師發辦 #香港美食 #香港留學

2023-03-02
下午茶
元朗多款創新口味餃子店|包餃掂真係好中意食餃子😋一星期最少食2-3次最近係元朗發現一間餃子店🥟見到師傅熟練手藝包餃子標榜每日100%新鮮豬肉🤓選擇種類多有傳統口味、創新口味😃價錢$46-$56視乎餃子口味以磅計算🧮大概有15-18隻😚買左4款番屋企慢慢嘆最最最中意泡菜鮮肉餃😍少少辣唔嗆喉😎岩哂中意食辣嘅朋友仔另外豆苗鮮肉餃😀超多豆苗👍🏻健康之選冬菇馬蹄鮮肉餃、蓮藕木耳鮮肉餃😆有爽脆彈牙口感包餃掂📍元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖
元朗多款創新口味餃子店|包餃掂

真係好中意食餃子😋一星期最少食2-3次

最近係元朗發現一間餃子店🥟見到師傅熟練手藝包餃子
標榜每日100%新鮮豬肉🤓選擇種類多
有傳統口味、創新口味😃價錢$46-$56視乎餃子口味
以磅計算🧮大概有15-18隻😚買左4款番屋企慢慢嘆

最最最中意泡菜鮮肉餃😍少少辣唔嗆喉😎岩哂中意食辣嘅朋友仔
另外豆苗鮮肉餃😀超多豆苗👍🏻健康之選
冬菇馬蹄鮮肉餃、蓮藕木耳鮮肉餃😆有爽脆彈牙口感

包餃掂
📍元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖
📍「包餃掂」- 元朗今次食食食之旅黎到元朗😌平時係屋企無時間煮餸個陣,都好中意食快整個麵加餃子,不過好多時都係買冷藏嘅,口感一定無新鮮包嘅餃子咁好食🥹好彩近排發現到一間新開嘅餃子店,全包都係手工包,而且標榜住每日100%新鮮豬肉,款式又多,有傳統嘅口味,亦有創新嘅口味,夠哂多選擇,所以買咗一堆返去屋企整嚟食😎🍴雜錦餃子✨推薦指數:7.5/10🥟豆苗鮮肉餃💰以上HK$56/磅🥟香芋馬蹄鮮肉餃🥟咖哩椰菜肉餃🥟菜甫紫菜鮮肉餃🥟泡菜鮮肉餃🥟粟米鮮肉餃🥟芝士鮮肉餃🥟南瓜雜菌鮮肉餃🥟田園羅漢素餃💰以上HK$52/磅🥟冬菇馬蹄鮮肉餃🥟蓮藕木耳鮮肉餃🥟香茜芹菜鮮肉餃🥟西洋菜鮮肉餃🥟白菜鮮肉餃🥟韮菜鮮肉餃🥟鮮肉小雲吞💰以上HK$46/磅佢哋嘅水餃好大粒漲卜卜,就咁煮又得,煎又得,不過我哋中意煮水餃多啲,所以淨係試咗就咁煮同用嚟打邊爐♨️😛水餃皮厚薄均勻,唔會太薄一煮就穿👍🏻👧🏻最中意泡菜鮮肉餃、豆苗鮮肉餃、冬菇馬蹄鮮肉餃😌泡菜鮮肉餃泡菜味好出,食落辣辣哋好惹味😋豆苗鮮肉餃有好多豆苗,食落鮮甜juicy😙冬菇馬蹄鮮肉餃食到粒粒馬蹄夠哂爽口,口感一流😛👦🏻就幾中意榨菜鮮肉餃,榨菜既味道好岀,所以好容易就認到呢
📍「包餃掂」- 元朗

🥟白菜鮮肉餃
🥟韮菜鮮肉餃
🥟鮮肉小雲吞
💰以上HK$46/磅

水餃皮厚薄均勻,唔會太薄一煮就穿👍🏻
👧🏻最中意泡菜鮮肉餃、豆苗鮮肉餃、冬菇馬蹄鮮肉餃😌
泡菜鮮肉餃泡菜味好出,食落辣辣哋好惹味😋
豆苗鮮肉餃有好多豆苗,食落鮮甜juicy😙
冬菇馬蹄鮮肉餃食到粒粒馬蹄夠哂爽口,口感一流😛
👦🏻就幾中意榨菜鮮肉餃,榨菜既味道好岀,所以好容易就認到呢款,不過又唔會話好咸,入面都係啖啖肉😋
有款好特別嘅係芝士豬肉餃,不過可能用黎做煎餃比較適合啲,因為中間有芝士餡,如果煎完外面脆身,再加埋入面溶溶地既芝士,口感會更加正😛

2023-03-09 20 瀏覽
經過街市,見到呢間小店好多款餃子!全手工新鮮自己包,價錢又唔貴就買來試下😋.🥟鮮肉小雲吞 $46🥟韮菜鮮肉 $46🥟泡菜鮮肉 $52🥟炸菜鮮肉 $52.份量好多滿滿一盒🤩買番屋企簡單掉落煲煮5至10分鐘就食得,煮完皮唔會爛👍🏻全部都非常出色超出預期,真係皮薄餡靚,皮唔厚粉口感煙韌,入面滿滿餡料脹卜卜,真的全新鮮豬肉👍🏻.四種口味各有特色全部都好正,小雲吞細細粒一啖一口,蝦非常爽口👍🏻 韮菜鮮肉水餃傳統味道我和呀女最喜歡💕真的足料又好味呀女食哂入面的韭菜豬肉🤣泡菜鮮肉水餃fusionstyle,泡菜韓式口味遇上港式包法和豬肉又意外地好食,少少辣好惹味🌶️ 炸菜鮮肉水餃脆卜卜好鐘意這口感😋.很出色的手工餃子!附近住的滿推介買盒番去試下,好味又抵食,仲有好多口味下次要試其他!

🥟鮮肉小雲吞 $46
🥟韮菜鮮肉 $46