2023-03-07
我一向好鍾意食餃子但係自己好懶去買材料包,今日同老公行開經過見到呢度有勁多款的手工餃子🥟忍唔住要買幾款黎試吓,順便拎去老爺奶奶屋企一齊午餐煮來食。呢間餃子店每日都係新鮮製造,我哋買嘅時候都見到店員喺裡面包緊餃子我哋揀咗四款口味嘅餃子:🍀韮菜鮮肉餃🍀($46/ 磅)🍀西洋菜鮮肉餃🍀($46/ 磅)🍀泡菜鮮肉餃🍀($52/ 磅)🍀田園羅漢素餃🍀($52/ 磅)我哋每個口味要咗一磅,每款都有十幾隻,如果想試多幾款嘅話可以同店員講每款半磅半磅咁樣都OK。店員好細心提我要煮幾耐,大🔥滾水後落煮7 分鐘就ok ☺️煮完出嚟啲皮真係完全唔會爛,全部啱啱好👌🏻除咗用水煮餃子外我仲試埋煎餃子,煎出來啲皮脆卜卜一樣咁好食😋新鮮嘅餃子同平時喺超市買嘅雪藏餃子食落真係好唔同,呢間嘅餃子真係皮薄餡靚真材實料,調味適中,奶奶都話好好味👍🏻👍🏻我自己就最鍾意泡菜鮮肉餃子兩個食法都試左好惹味又juicy ,超正仲有好多款口味都想試,下次一定要再買先得
我哋揀咗四款口味嘅餃子:
🍀韮菜鮮肉餃🍀($46/ 磅)
🍀西洋菜鮮肉餃🍀($46/ 磅)
🍀泡菜鮮肉餃🍀($52/ 磅)
🍀田園羅漢素餃🍀($52/ 磅)
我哋每個口味要咗一磅,每款都有十幾隻,
如果想試多幾款嘅話可以同店員講每款半磅半磅咁樣都OK。
仲有好多款口味都想試,下次一定要再買先得