2020-05-10 256 瀏覽
今天跟男朋友來北角找好吃的~第一次來錦屏路,沒想到整條街都是食店😃我們選了這家北豆吃串燒🤤串燒必須配啤酒🤪我點了本地手工啤酒大浪灣big wave bay($78/pint),男朋友的酒量比較不好,哈哈,他點的是低酒精啤酒damn lemon($78/pint)。很好看的杯墊,男朋友一看到想說要買一個回家,一問之下知道這裡沒有做寄賣,所以我們只好拍個照留念啦😙以後有機會的話才帶它回家~這是一口和牛($48/兩串)。我們另外還點了12種食物,不過吃著吃著就忘了拍照📷哈哈,這樣大家應該可以想像到這邊的食物質素吧~我特別喜歡這家的川香原條燒茄子🍆($48)蒜味好香好香,帶點微辣,很滋味🤤店裡的面積不大,我們去吃的那天剛好是公眾假期,碰到蠻多食客,我們就索性坐外面的位子啦😙吃的很盡興的一餐~

吃的很盡興的一餐~
2020-05-01
5 分鐘 (堂食)
2020-05-04 374 瀏覽
未行到門口,燒烤嘅香味已經撲鼻而黎🤤一坐低飲杯酒relax吓先🥂左邊係大浪灣啤酒🍻呢杯係我個frd飲,所以問咗佢會點形容杯啤酒“濃厚口感 濃郁麥味過後舌尖帶點清新花香 好似香港男士咁麻甩得嚟帶點淡淡嘅溫柔”由於佢係文青,我成段quote.右邊係Mojito, 冇平時飲咁酸, 少少甜甜地, 係平時飲咩都走糖嘅我覺得好味嘅甜👍🏻跟住黎咗個”黑松露醬薯條”🍟 黑松露醬好香,薯條啱啱咋起超級熱辣辣,外脆內軟👍🏻呢個係我至愛❤️ 芝士流心大啡菇❤️❤️❤️❤️❤️ 睇相都睇得出係世界級Juicy!!! 芝士香就唔洗講,最驚喜係入面嘅汁係有花椒味!!! “花椒之味”同大啡菇同芝士一齊,味道同口感帶到去另一個層次!!! 呢個係一定一定要嗌! 同埋雖然有花椒味,但係唔辣~再黎係”多汁翠肉瓜”冇違反商品說明條例,真係好多汁,落咗少少椒鹽粉燒,好惹味😋見到”蜜糖小饅頭”個名咁可愛就試試佢, 原來係煉奶炸饅頭!!! 識食一定叫多煉奶!!! 店員即刻好似支煉奶唔洗錢咁唧到浸住啲饅頭仔🤣🤣 仲要話呢個一定要多煉奶先好食😎跟住呢個”蝦膠尖椒”好爽!蝦膠彈牙,尖椒都辣得好爽🥵😆 我本身鍾意食辣,都覺得佢係辣嘅😂 唔食辣嘅朋友可
未行到門口,燒烤嘅香味已經撲鼻而黎🤤
一坐低飲杯酒relax吓先🥂
大浪灣啤酒&Mojito

由於佢係文青,我成段quote.
黑松露醬薯條

多汁翠肉瓜

再黎係”多汁翠肉瓜”
冇違反商品說明條例,真係好多汁,落咗少少椒鹽粉燒,好惹味😋

蝦膠尖椒

跟住呢個”蝦膠尖椒”好爽!蝦膠彈牙,尖椒都辣得好爽🥵😆 我本身鍾意食辣,都覺得佢係辣嘅😂 唔食辣嘅朋友可以唔洗試😂😂
椒鹽炸燒賣

大家有冇試過燒賣其實炸係好食過蒸好多?我自從大學食宵夜食過就愛上,不過唔係好多地方有得食,所以一見到有就叫咗呢個”椒鹽炸燒賣”,佢仲落咗啲蜜糖,味道同口感都好豐富!
川燒雞翼

呢個”川燒雞翼”係正常嘅好食,有少少辣~
多汁翠肉瓜
椒鹽炸燒賣
2020-04-30 328 瀏覽
黃店一定要支持💛本身係用網上外賣平台叫呢間餐廳嘅外賣, 點知等左兩個鐘都未送到,最後我自己落咗去攞😂 等嘅期間有聯絡過店員姐姐,佢有好努力幫我解決問題,態度超好👍🏻仲叫我下次用一個黃既外賣自取app叫做”拎得”,仲有額外九折優惠😛食物方面質素很不錯👍🏻 牛舌有驚艷到😚黑松露薯條都好好食,醬既份量一啲都唔孤寒🤓另外木耳青瓜好清爽,韭菜大大條非常爽口🤩整體食物偏辣,唔食得辣嘅朋友要注意下🙌🏻
黃店一定要支持💛

2020-04-29
50 分鐘 (外賣自取)
呢間係北角食街既串燒酒吧由福建人開,但係一啲都唔藍!仲黃黃地添💛!內裏畫左好多pepe、連儂牆、播緊蘋果動,仲要喺門口已經聞到勁香嘅串燒味!完全係必入呢😤!·呢度主打串燒、川菜、酒,兩個人好肚餓叫咗好多嘢食呀🤤🤤·川香原條燒茄子係我食過咁多間入面最多蒜既一間,應該落咗半罐嘅蒜蓉醬入去,食落啖啖都係🍆!超爽呀😍·鹽燒雞軟骨同燒雞腎口感一樣,都係脆脆地🥳唯獨是雞腎比我想像中細粒,應該係d細雞🤣·牛油粟米帶咗啲牛油,但本身舊粟米已經好鮮甜又爽脆,唔使加任何嘅調味已經好吸引呀🌽值得叫!·孜然韭菜正常發揮,孜然粉味都幾出;沙嗲豬雞串燒得有啲老,唯有靠個醬調味🤨·紅燒豬軟骨山西刀削麵賣相真係完全唔討好😌但係撈勻啲麻辣醬食又完全OK喎,仲有啲辣到流鼻水🤣豬軟骨舊骨仲唔使點咬🤓·埋單單據上嘅字句相信係好多人嘅心聲,與警暴割蓆!希望黃色經濟圈越做越有,生意蒸蒸日上💛💛-川香原條燒茄子|$48鹽燒雞軟骨|$28牛油粟米|$28孜然韭菜|$28燒雞腎|$28沙嗲豬雞串|$38紅燒豬軟骨山西刀削麵|$68-北豆 Bar & Grill (北角)北角錦屏路35A號東發大廈B座地下
呢度主打串燒、川菜、酒,兩個人好肚餓叫咗好多嘢食呀🤤🤤
川香原條燒茄子

孜然韭菜|$28
燒雞腎|$28
沙嗲豬雞串|$38
紅燒豬軟骨山西刀削麵|$68
北豆 Bar & Grill (北角)
北角錦屏路35A號東發大廈B座地下
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
鹽燒雞軟骨
川燒
2020-02-10 628 瀏覽
今天放假,約左個朋友去北角食lunch...其實北角都有幾多野食,今日就去左食羊肉麵...因為最近疫情關係,刀削面,雞翼等都沒貨...咁我就叫左個羊肉出前一丁試試...有前菜,麵個份量適中麵適中。食落去,個羊都幾有味道,不錯不錯,不過就有少少肥....個雲耳就唔太入味同有點兒硬...至於個出前一丁不太夾羊肉麵(不過冇計,暫時無其他麵揀)....羊肉麵加出前一丁,呢個配合比較油😂...啊,值得 提,凍飲唔駛加錢👍🏻總括來說,呢間鋪頭其實ok ga,記得以前食過,係最近貨源受影響姐...

2020-02-10
1 分鐘 (堂食)
2020-01-19 640 瀏覽
同朋友去左呢間野食,餐飯唔算好難食,因為我朋友有少少唔舒服嘔左落地下,服務質素差態度唔好仲要收$800清潔費未見過一間餐廳可以咁樣開口收咁貴嘅清潔費,有收服務費嘅餐廳竟然開口要收$800清潔費十分之不合理我極之唔推薦各位去呢間野食飯我對呢間野十分之失望。第二日我有立即叫我朋友去消費者委員會度投訴,好好地慶祝生日竟然會搞成咁,店員態度仲十分之唔友善,雖然唔知佢食物質素如何是否乾淨但係我有合理理由懷疑佢海產類嘅嘢食應該有啲問題,因為我九個朋友入邊有幾個都有同我一樣又屙又嘔
2020-01-19 438 瀏覽
餐飯唔算好難食,因為大部分點左串燒,飲左少少酒,到埋尾想賣單走,感覺十分唔舒服,當場嘔左,事後本身想放下二三百因為整到人地成地都係,點知店員獅子開大口要收$800清潔費 ,食完餐飯後兩日都屙嘔 ,因為叫咗啲海鮮食我嚴重懷疑啲食物唔乾淨本身餐飯一人$300 到$400不用,服務質素差態度唔好仲要收$800清潔費未見過一間餐廳可以咁樣開口收咁貴嘅清潔費,有收服務費嘅餐廳竟然開口要收$800清潔費十分之不合理我極之唔推薦各位去呢間食飯我對呢間野十分之失望。雖然佢間野係黃 但係我都

雖然佢間野係黃 但係我都
2019-09-04 1530 瀏覽
附近的店都好多人,時間關係入左有位的北豆,是一間酒吧做午市。又因為手打麵要等,所以叫左雞翼刀削面,非常後悔。刀削面淋得利害,入口幾下,已經係糊仔咁。全個面勁油,一層厚厚的油浮起面,每1口麵都好油....如有下次,我會揀飯雞翼只有3隻,無咩肉,比較瘦少。碗中的生菜相對好食好多。包一碗無味精雞腳湯同一杯飲品,我點了紅棗蜜。個湯無味精也無味,店員都俾定鹽自己加,加左一茶匙都係無咩味。紅棗蜜,個杯幾靚,但由於太充料,超甜,如果可以俾多壼水慢慢嘆就好了

又因為手打麵要等,所以叫左雞翼刀削面,非常後悔。

雞翼刀削麵

雞翼只有3隻,無咩肉,比較瘦少。碗中的生菜相對好食好多。

包一碗無味精雞腳湯同一杯飲品,我點了紅棗蜜。

2019-06-03 1306 瀏覽
午飯時間到北角搵地方食飯,我們一行7人較難搵位。見呢間餐廳無人就入去喇,一入去女待應都黑口黑面。算啦,食個飯姐。我地7人想拼埋d枱,個黑面女待應埋黎話唔得要分開坐。但其實d枱係活動枱加上間餐廳繁忙時間都無人!!咁簡單既要求都拒絕講返食物,午餐一律$58(1餸1麵+飲品)餸有3個選擇 - 羊肉/醬燒豬軟/烤雞翼湯底和麵麵各有2款 - 無味精濃骨湯手打拉麵/麻辣撈刀削麵飲品比較多選擇 - 紅棗茶、生薑茶、柚子密、檸檬茶、汽水等連啤酒麵可以免費選擇個人選擇左豬軟骨無味精濃骨湯手打拉麵+生薑茶成間餐廳得兩個人(黑面女待應同水吧女待應)。水吧女待應好得意,沖晒十幾杯飲品放吧枱先一次過逐枱逐枱上飲品。餐廳所謂既廚房都係個黑面女待應做,而黑面人同水吧女待應各自為政,表面裡面麵不和,不會互相幫忙.....其中有枱食客投訴,廚房同水吧即刻上食物同飲品比佢地先。。。明明得地是最早入單既一枱食客,廚房竟然做左比兩枱較我地遲入單既食客先!!我地個麵等左足足35分鐘分量:男仔食完到3點3要食下午茶;女仔食岩岩好湯底: 味道香濃唯獨不夠熱(緊係啦~整完d麵唔係即刻上枱,係擺到全枱麵整好先上枱)豬軟骨正常發揮手打拉

講返食物,午餐一律$58(1餸1麵+飲品)
餸有3個選擇 - 羊肉/醬燒豬軟/烤雞翼

湯底和麵麵各有2款 - 無味精濃骨湯手打拉麵/麻辣撈刀削麵

個人選擇左豬軟骨無味精濃骨湯手打拉麵+生薑茶

分量:男仔食完到3點3要食下午茶;女仔食岩岩好
豬軟骨正常發揮
手打拉麵:一般般(不彈牙不難食亦是很出色)

總括而然,成餐既體驗非常差。首先服務差,上菜速度極慢,食物不出色。講完!
Excellent service, cosy interior. All-you-can-drink package is excellent value, and there are a range of good snacks such as truffle fries. Would highly recommend for both relaxing and enjoyable night.
2018-08-03
$250 (其他)
2018-08-04 1557 瀏覽
Had a great Friday night at The Beans Bar & Grill. The food was delicious - every skewer we ordered was seasoned perfectly. We had a lot of fun in the karaoke room as well, which was very private. The all-you-can-drink happy hour is such a great deal, highly recommend this place to anyone who wants to have a good night.
2018-08-03
$200 (宵夜)
  • Honey Chicken Wings
  • Spicy Lamb Skewers
2018-02-06 1993 瀏覽
見到八折的牌,看了一下,未看清楚,就被一美女請了進去看餐牌,選擇也算多,正以為就是這樣時,餐牌下半部,寫著A+B+C+D+E! 不是任選一款,是全部都有!點了豬軟骨,上來的是足料雞湯、四件香草雞翼、一碗醋酸木耳!主菜豬軟骨更有金菇墊底!配上特色中華麵,超美味,誠意十足!女侍應十分親切,有留意我坐的位置冷,建議我調位。有說有笑,老闆在bar枱內也一超說笑。以原價78元來說,三餸一湯一麵連飲品,已經十分抵,再8折!簡直大賺了!一定再去!
見到八折的牌,看了一下,未看清楚,就被一美女請了進去

,誠意十足!

一定再去!
2018-02-06
2017-03-18 2425 瀏覽
呢條樓梯仔都有好多野食!逐間望下食咩啦~見到呢度好似有間bar,入面比較暗既燈光,外面露天位置又放左個餐牌招牌。。。仲寫住係$38!呢區除左老麥,所以食肆午市都起碼四十幾五十,呢度$38包野飲真係不可思議。惹味豬軟骨秘撈醬撈麵 豬軟骨份量算多!醃料都好味。麵就係拉麵黎既,幾大份下。所以秘撈醬就酸酸辣辣咁,味道一般啦。北豆招牌羊肉飯 同樣羊肉份量都多,有少少羶所以幾好食,又林又唔痴牙,幾好幾好。叫左凍檸茶熱檸茶,超級薄片既檸檬,有DD味咁樣囉。
呢條樓梯仔都有好多野食!逐間望下食咩啦~

叫左凍檸茶熱檸茶,超級薄片既檸檬,有DD味咁樣囉。
2017-01-19 1632 瀏覽
住在附近,每次經過都被門口圖文並茂的餐牌吸引,終於找一晚拉著不大愛吃串燒的老公試了下。大寫的失望,菜品賣相太難看,平時愛分享美食的我都提不起興致拍照了!配圖是羊排和多春魚,味道ok,就是難看又小份。所有串燒都被烤到乾癟黑焦,味道不算差,但份量也太兒戲了吧,肥羊餃子幾乎吃不到餡料。蝦餅煎釀青椒(大概是這個名字)28蚊,端上來時我還以為是配菜,簡直寒酸到讓人哭笑不得。sangria亦沒什麼味道,沒有果香,一塊青檸不知放置多久了,已索然無味。太失望的串燒體驗!
2016-08-28 2091 瀏覽
行過巷仔,原來成條都係食,揀咗北豆,以為係酒吧,望真啲原來有串燒同麵食,串燒Bar。第一樣到嘅秋葵,新鮮魷魚鬚幾有口感,醬如果可以多啲就好,不過點北豆自製麻辣醬加返分雞軟骨就無乜特別燒豬大腸,外皮小脆,內圈肉肉的肥肥最正牛仔骨,香口,最鐘意食圍住骨嗰舊肉視覺滿分嘅流心芝士大啡菇,味覺都好正,厚肉的菇加埋半溶芝士同流心蛋,成件事好過份最後食埋燒鯖魚,滿口魚油,點埋又係店自制的泰式酸辣汁,平衡返又令味道層次不同了

第一樣到嘅秋葵,新鮮

雞軟骨就無乜特別
魷魚鬚,秋葵
燒豬大腸,外皮小脆,內圈肉肉的肥肥最正
燒大腸
牛仔骨,香口,最鐘意食圍住骨嗰舊肉
牛仔骨
燒鯖魚
題外話/補充資料: 見到八點前2個鐘任飲118,話比班酒鬼朋友知一定開心死
2016-08-26
魷魚鬚,秋葵