早排同好姊妹去旺角行街,下午茶時間諗唔到食咩好,喺女人街見到呢間十三姨好多人排隊,佢話之前有Friend介紹話好好味👍🏻。見都係等2-3枱客,所以都決定等一等 (門口有幾張櫈比你等位坐吓都好)。店內環境都坐得幾逼吓,2個人嚟食係4人枱中間用膠板隔住,而張枱比較細就難啲擺太多嘢食,不過嚟得都係快食唔預你坐好耐,所以都可以接受🤔🤔。第一次嚟食都唔知原來一入坐就會比蝦片小食,都幾好喎!等嘢食嚟之前餓餓地都有嘢比客人咬吓,見Menu好多麵食都好吸引😼😼。麵就嗌咗,十三幺 $72 。大大兜都值呢個價錢嘅,如果男仔嚟食都一定食得好夠飽。而且一半米粉一半粉絲嘅麵底配搭都幾特別,食落幾有口感。手撕雞同雞叉燒份量都多,估唔到雞叉燒都幾好幾嫩滑👌🏻,夾埋杯冰凍嘅蜂蜜蘋果茶好爽呀!朋友嗌咗上等牛肉(轉銀針粉) $74 ,幾欣賞佢哋比客人自由轉麵底,不過銀針粉就偏碎,勝在牛肉湯濃郁,牛肉份量都多👍🏻!仲嗌咗個酸辣貓耳朵青瓜 $32食吓,份量細咗少少,不過味道都正路👌🏻。整體嚟講呢度味道都唔差,係爭在環境坐得比較逼啲,過開嚟唔多人都會想再食返佢!

2023-08-10 151 瀏覽
平時經過都見條隊好長🥲尋日下午經過終於的起心肝排下下午既人龍確實無夜晚咁多但我都排左30分鐘😌一入到去坐低😌每枱都會有一份免費脆印尼蝦片同一杯熱濃茶❤️老闆娘鵝肝煎蛋飯呢個飯真係不得了🤤有四大舊入口即溶既鵝肝 配左隻蛋 xo醬仲有其他配料撈埋個飯一齊食 好像日本食和牛要撈生蛋咁😍而且有秘製既豉油撈飯食同平時個d豉油完全唔同成碗飯、鵝肝連配料同豉油都好夾👍下次等天涼要再幫襯🤩性價比高🤭值得推介👍
平時經過都見條隊好長🥲

仲有其他配料撈埋個飯一齊食
好像日本食和牛要撈生蛋咁😍
而且有秘製既豉油撈飯食
同平時個d豉油完全唔同
成碗飯、鵝肝連配料同豉油都好夾👍

下次等天涼要再幫襯🤩
性價比高🤭值得推介👍

• 老闆娘鵝肝煎蛋飯
2023-08-09 115 瀏覽
👆🏻燒手撕雞湯翠玉瓜面拼粉絲😻真心好豐富,有鮮嫩多汁的撕雞肉,濃郁鮮甜的湯頭,還有滑順的翠玉瓜和粉絲,加埋手工拉麵,一口真係超爽,好岩夏天食👆🏻爆漿芝士煉奶炸年糕😾一般野 唔使叫都得👆🏻西多雞翼😼雞翼外皮炸得酥脆,入口有鮮嫩多汁嘅肉質,再加上花生醬蛋汁大牛油,邪惡到爆👆🏻凍400次岩鹽咖啡😼雖然之前好hit我依家先走黎試,加咗岩鹽,令咖啡味道更加豐富,但唔會太苦,仲有呢杯咖啡打咗400次,口感好順滑...💸.消費. $295 (每人)🈵.回頭率. 7.0 / 10📸.打卡率. 4.0 / 10
👆🏻燒手撕雞湯翠玉瓜面拼粉絲😻

👆🏻爆漿芝士煉奶炸年糕😾
一般野 唔使叫都得

👆🏻西多雞翼😼

👆🏻凍400次岩鹽咖啡😼
💸.消費. $295 (每人)
🈵.回頭率. 7.0 / 10
📸.打卡率. 4.0 / 10
咁岩係附近做完野所以就去好出名既十三姨睇睇有冇位呢間舖頭一直收藏左好耐 去到既時候11點幾仲有位入坐冇耐就到午市時間 無論內外都勁多人等同排隊所以唔想等位既話就早少少黎啦 (*゚▽゚)ノ-一坐低店員就奉上七彩炸蝦片🦐不過有幾塊都走左氣 淋左 (๏㉨๏)♪ 十三么入面材料包羅萬有手撕雞// 雞叉燒// 腸粉// 椰菜// 粉絲同米粉係晒一碗度呢碗湯麵我淨係想用奇突去形容 ..湯頭係微辣類似媽咪麵既味基本上成個麵我都唔太知食緊咩淨係覺得口感好豐富 應該係話太豐富 甚至會係到不倫不類既地步每一啖都食到MIX左既粉絲米粉腸粉椰菜 個人黎講唔係咁岩我手撕雞有炙燒過 香味好出好好食 不過份量就得好少另外雞叉燒連埋雞皮一齊卷對於我呢啲唔食雞皮既人黎講就唔太友好🥲♪ 400次岩鹽咖啡呢杯咖啡好好飲 大推☕🤍不過比較搞笑既係岩鹽係另上一枝俾你擰上面仲要佢個頭受潮結左塊擰唔出 ..♪ 黑牛正常發揮 條朱古力餅乾好食 ( ̄^ ̄)ゞ-以依個價位黎講我覺得十三姨有啲被吹奏過度性價比低 食物質素普通冇咩特別同人流好多 會坐得比較逼同趕住食-十三姨 (通菜街)旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下C號舖
咁岩係附近做完野所以就去好出名既十三姨睇睇有冇位
呢間舖頭一直收藏左好耐 去到既時候11點幾仲有位
入坐冇耐就到午市時間 無論內外都勁多人等同排隊
所以唔想等位既話就早少少黎啦 (*゚▽゚)ノ
一坐低店員就奉上七彩炸蝦片🦐
不過有幾塊都走左氣 淋左 (๏㉨๏)
♪ 十三么
入面材料包羅萬有
呢碗湯麵我淨係想用奇突去形容 ..
湯頭係微辣類似媽咪麵既味
對於我呢啲唔食雞皮既人黎講就唔太友好🥲
♪ 400次岩鹽咖啡
呢杯咖啡好好飲 大推☕🤍
不過比較搞笑既係岩鹽係另上一枝俾你擰上面
仲要佢個頭受潮結左塊擰唔出 ..
♪ 黑牛
正常發揮 條朱古力餅乾好食 ( ̄^ ̄)ゞ
以依個價位黎講我覺得十三姨有啲被吹奏過度
性價比低 食物質素普通冇咩特別
同人流好多 會坐得比較逼同趕住食
十三姨 (通菜街)
旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下C號舖
2023-06-23
  • 400次岩鹽咖啡
✨老閾娘鵝肝煎蛋撈飯-$138✨★撈飯都幾足料,三件煎得靚靚嘅鵝肝,肥美軟滑★篤穿隻煎蛋蛋黃和乾蔥、京蔥和XO醬碎肉撈埋,味道好夾但有點辣✨金牌牛肋肉條銀針粉-$68✨★牛肋肉好多,好淋,但唔算太入味★湯底係偏清淡,唔會重口味★配料都好多,芽菜、蔥、乾蒜、芫荽。配合埋淡味湯底就剛剛好👍🏻👍🏻✨西多雞翼-$38✨★類似蜜糖雞翼,餐廳貼心地整左單骨雞翼,食起上來超級方便✨黑牛-$34✨可樂無氣。完

✨老閾娘鵝肝煎蛋撈飯-$138✨
★撈飯都幾足料,三件煎得靚靚嘅鵝肝,肥美軟滑

✨金牌牛肋肉條銀針粉-$68✨
★牛肋肉好多,好淋,但唔算太入味
★湯底係偏清淡,唔會重口味

✨西多雞翼-$38✨
★類似蜜糖雞翼,餐廳貼心地整左單骨雞翼,食起上來超級方便

✨黑牛-$34✨
可樂無氣。完
2023-08-04
15 分鐘 (堂食)
2023-08-02 2544 瀏覽
平時經過這一間麵店,總是很多人在排隊。難得今天下午茶時間,就去試吓究竟有什麼吸引之處。位置很窄,四人枱坐得很逼夾,好彩中間有透明甲板隔住。一坐低就馬上放下一小碗蝦片,七彩蝦片很香脆。餐牌很清晰,圖文並茂。(小食)西多雞翼 $34網上見很多好評,但其實就係炸雞翼,配上蜜糖和少少煉奶,比較細心的是將雞翼一分為二。炙燒手撕雞湯粉絲 配陽春面 $68手撕雞份量不少,但比較「嚡口」,湯的味道唔夠突出。十三飛 (安格斯牛肩胛,牛肋條,粉絲)拼陽春面 $80牛肉的份量不多,每樣只有兩小塊,湯有少少牛肉味,不過不失。凍400次岩鹽咖啡 ☕️餐飲加$22非常特別,厚厚的咖啡醬下面是鮮奶,配上粉紅岩鹽自己落。非常濃郁的咖啡味道,當咖啡溶咗之後,味道更加濃郁。餐飲配:凍百香果鳥龍茶,反而更加驚喜,百香果香甜。感覺不過不失,麵的味道普通,飲品反而比較驚喜,但如果要排隊就唔會再去了。

位置很窄,四人枱坐得很逼夾,好彩中間有透明甲板隔住。

一坐低就馬上放下一小碗蝦片,七彩蝦片很香脆。

餐牌很清晰,圖文並茂。

(小食)西多雞翼 $34

炙燒手撕雞湯粉絲 配陽春面 $68

手撕雞份量不少,但比較「嚡口」,湯的味道唔夠突出。

十三飛 (安格斯牛肩胛,牛肋條,粉絲)
拼陽春面 $80
牛肉的份量不多,每樣只有兩小塊,湯有少少牛肉味,不過不失。

凍400次岩鹽咖啡 ☕️餐飲加$22
非常特別,厚厚的咖啡醬下面是鮮奶,配上粉紅岩鹽自己落。
非常濃郁的咖啡味道,當咖啡溶咗之後,味道更加濃郁。

餐飲配:凍百香果鳥龍茶,反而更加驚喜,百香果香甜。

• 400次岩鹽咖啡
2023-07-27 274 瀏覽
早前同朋友去左呢間餐廳食野。見到佢食嘅野都幾特別。一去到因為係午餐時間,所以都好多人排隊,大約排左30-45分鐘。入到去就即刻俾左個印尼蝦片小食我地。雖然係免費,但一啲都唔馬虎。蝦片好香脆,唔會食到手好油。叫去個鵝肝太陽蛋飯,好好味。我不嬲都鐘意食鵝肝。之前去過何蘭正食佢個鵝肝飯,覺得太膩。但呢度個鵝肝飯並沒呢個感覺。之後叫左炙燒手撕雞湯粉絲,味道好出色。我一向都好鍾意胡椒味嘅湯。呢個湯粉絲個味有少少似食卜卜蜆嘅。味道好鮮甜。下次一定會再encore。希望港島都可以開返間!

下次一定會再encore。希望港島都可以開返間!
🔹炙燒手撕雞湯粉絲🍲 $68-店內有兩種建議食法1)不加額外醬料2)加入檸檬汁&醬油-2種食法都嘗試過,作為濃味人士,個人建議加醬油會更加好食👍🏻 即使唔加任何醬料,原本嘅湯都已經好夠味,但加左檸檬汁同醬油會令個湯更加惹味‼️-粉絲吸哂湯嘅精華,非常入味✨粉絲唔會煮到爛晒,即使食到尾都依然軟硬適中💗手撕雞唔算嫩滑,但都唔柴👌🏻不過唔太食到有炙燒嘅風味-ᰔᩚ 好味指數:8/10✨‼️‼️有加一服務費
🔹炙燒手撕雞湯粉絲🍲 $68
‼️‼️有加一服務費

炙燒手撕雞湯粉絲
炙燒手撕雞湯粉絲
2023-07-06 472 瀏覽
平時行開啲呢間十三姨, 每次都好多人等位, 今日見冇人等位即刻入去試下, 一坐低店員就送上小食(炸蝦片), 用"大"酒杯裝住, 都幾特別, 點咗一個十三么(手撕雞、雞叉燒、溏心蛋、粉絲拼米粉)味道唔錯, 雞叉燒同日式叉燒一樣, 不過以雞肉製造, 口感比較豬肉做嘅叉燒軟淋唔會"鞋口", 西多雞翼, 呢個雞翼好有驚喜, 好似西多士一樣, 用咗糖漿同牛油去整, 雞翼又炸得脆口, 食到停唔到口, 再加多杯400次岩鹽咖啡, 呢一餐好滿足😁
2023-05-25
2023-07-06 401 瀏覽
🍤🍗🍚🥚🧀🍡🦐炸蝦片(👍👍👍) 炸蝦片作為一份贈送的餐前小食,味道还不错,口感比较酥脆:炙燒手撕雞湯粉絲(👍👍👍)直接用鐵鍋起,上桌時還在沸騰,香氣已經讓人食指大動!經過炙燒處理的雞肉,帶來了獨特的燒烤風味,搭配著滑嫩的粉絲和濃郁的湯底。🍜此外,大三元也很讓人驚艷!🍚炙燒手撕雞伴著香氣四溢的雞油飯,配上多汁的炙燒雞叉燒和煮溏心蛋🍳🍗每一口都是滿滿的美味。🤤最後選了爆漿芝士煉奶炸年糕(👍👍👍) 結束這一餐。爆漿芝士煉奶炸年糕給了我們一個完美的結尾!🧀🍡外層酥脆的年糕包裹著爆漿芝士,外層是煉奶,一咬下去,芝士香氣和糯糯的年糕口感交織在一起。😍
🍤🍗🍚🥚🧀🍡

2023-06-30 463 瀏覽
搵位度:🌟🌟抵食度:🌟🌟好食度:🌟🌟🌟間嘢坊間好似都有少少出名,咁lunch去試吓,聽我勸你千其咪鬼食碗十三飛,幾片牛一隻蛋價錢貴一貴。睇返其他人啲食評話應該係要食過鵝肝飯先比較合理啲,或者我諗可能當今晚食飯啊,串燒燒嘢食心情會好返啲。望落裝修鋪面各方面係幾有特色嘅,有免費送你食蝦片甘樣,擺盤靚靚哋。咁排隊又耐啊,又唔算抵食啦,咁我諗就唔係食晏嘅首選啦,但係其他時段嚟呢我又唔阻你;暫時我未食過第二次。
搵位度:🌟🌟
抵食度:🌟🌟
好食度:🌟🌟🌟
2023-06-20 507 瀏覽
今天在小紅書上面看到旺角有這家鵝肝飯就馬上來吃了。我們中午來 店面不是很大但是坐滿了人。他的鵝肝飯有三塊大大的煎的很香的鵝肝旁邊還有荷包蛋和一些酸菜之類的東西。鵝肝真的好好吃 吃起來好罪惡
2023-06-17 507 瀏覽
💡 十三飛 $85安格斯牛肩胛、牛肋條、溏心蛋、粉絲併米粉本身比較鍾意食銀針粉,所以就轉咗做銀針粉,一嚟到試吓個湯,超級入味,忍唔住飲多幾啖,再試埋牛肋條,有啲似牛腩,再試吓牛肩胛,質地好好,配搭成碗粉昇華左。最特別佢係有幾條腸粉係入面。💡燒物(買四送一)最欣賞翠玉瓜多汁,雞軟骨冇乜味,另外秋葵釀墨魚滑,感覺有點差,秋葵有渣,唔係好吞到。💡忌廉溝鮮奶最特別係個杯,打卡一流(5🌟為滿分)環境:🌟🌟🌟打卡:🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟再訪:🌟🌟🌟
💡 十三飛 $85
安格斯牛肩胛、牛肋條、溏心蛋、粉絲併米粉

💡燒物(買四送一)

💡忌廉溝鮮奶
最特別係個杯,打卡一流

(5🌟為滿分)
環境:🌟🌟🌟
打卡:🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟
再訪:🌟🌟🌟
2023-06-15 501 瀏覽
我0幾分落單 2x分先黎 成場連遲過我入嚟嘅呀婆都有 我問下staff 吹下佢留左單 佢夠膽死去廚房都唔去 係我面前直接俾返張單我叫我等多陣 ok 隔離枱想分享碗麵 但係費事叫人攞多隻碗 佢就我想直接擺落放蝦片嗰個碗入面 個staff竟然直接同佢講話唔好擺落去呢個碗度 因為唔洗??ok你唔洗我預咗 但你唔好直接同個客講呀嘛??算 我嗌牛肋條陽春麵 比咩我?牛肉碎銀針粉 唔緊要 但係銀針粉少過銀芽 成碗銀芽 我以為係銀芽煲 好健康 你哋鍾意就食多啲!個staff比嘢飲 支飲管係冇包裝直接擺落個tray 跟住直接擺落枱面 ok唔該你地衞生啲好冇 咁多遊客黎食你地 你哋咁說好香港呀???影衰晒我哋
2023-06-14 932 瀏覽
今次已經唔知第幾次黎喇星期日7:00pm已經100%滿座,好彩等咗幾分鐘就有位一坐低就先送一杯蝦片加每人一杯茶茶杯入面有一整個茶包,茶味夠濃蝦片就多多脆,少少“林“老闆娘鵝肝煎蛋飯有4塊鵝肝,我兩塊撈飯,兩塊就咁食仲有自家制XO醬(怕太辣嘅可以好似我咁“另上“)十三飛(員工T-shirt寫住:食完十三飛 打牌都會飛)有安格斯牛肩胛,牛肋條味道好濃,唔咸,個湯都好夠味小食叫咗雞軟骨不過我覺得味道普通又唔算特別脆另外仲叫咗杯嘢飲 - 檸檬柚子蜜味道同出面嘅差不多,夠凍夠味,正常總結:我下次黎都一定會叫鵝!肝!飯!
今次已經唔知第幾次黎喇
星期日7:00pm已經100%滿座,好彩等咗幾分鐘就有位
一坐低就先送一杯蝦片加每人一杯茶
茶杯入面有一整個茶包,茶味夠濃

蝦片就多多脆,少少“林“

蝦片

有4塊鵝肝,我兩塊撈飯,兩塊就咁食

仲有自家制XO醬(怕太辣嘅可以好似我咁“另上“)

十三飛
(員工T-shirt寫住:食完十三飛 打牌都會飛)
有安格斯牛肩胛,牛肋條
味道好濃,唔咸,個湯都好夠味

小食叫咗雞軟骨
不過我覺得味道普通又唔算特別脆

雞軟骨

另外仲叫咗杯嘢飲 - 檸檬柚子蜜
味道同出面嘅差不多,夠凍夠味,正常

檸檬柚子蜜

總結:我下次黎都一定會叫鵝!肝!飯!
2023-06-11
5 分鐘 (堂食)
  • 老闆娘鵝肝煎蛋撈飯