2024-08-10 147 瀏覽
好耐冇食回味一下叫咗火鴨翅同狗仔粉火鴨翅:味道保持到仍然好味而且好多料,不過好傑明顯比以前多咗粉,同埋今次食個翅唔夠熱狗仔粉:狗仔粉ok好味,不過佢加多咗菜葡有啲鹹個辣菜譜就真係不得了,唔加覺得對唔住自己,辣到滿頭大汗都要加~不過尖沙咀舖真係好細,好逼,啲人傾計又大聲…
好耐冇食回味一下
叫咗火鴨翅同狗仔粉
狗仔粉:狗仔粉ok好味,不過佢加多咗菜葡有啲鹹
不過尖沙咀舖真係好細,好逼,啲人傾計又大聲…
2024-08-09
下午茶
2024-07-23 242 瀏覽
細雜燴:原味大腸、五香豬肚、清湯豬皮、鮮甜蘿蔔⭐️⭐️何解什麼都灑蔥花呢?大腸肥美彈牙、豬肚甘味不爽、豬皮白烚靠汁吊味、蘿蔔無味帶渣。辣魚蛋⭐️⭐️以為濃味咖哩可以掩飾到陣陣魚腥實在太天真!結實嚥韌不過不失。狗仔粉⭐️⭐️水汪汪稀稀的湯汁,不過入口香濃。粉仔半溶黏口黐牙散碎,不喜歡。火鴨翅⭐️⭐️超級厚杰漿住,肉味特濃,食不到其他味道。飛天火鴨髀⭐️完全無羶味,鴨皮焦香而半爽,鴨肉過份結實未到嫩滑緊緻,醃味清淡,味道來自於火鴨翅。飛天原來解作鴨上庄的鴨膇,可以稱髀嗎?以我由細到大的認知,雞上髀係雞下庄雞髀的上半部份,每次食家鄉雞都只食雞上髀!

細雜燴:原味大腸、五香豬肚、清湯豬皮、鮮甜蘿蔔
辣魚蛋
狗仔粉
飛天火鴨髀
2024-07-23
10 分鐘 (外賣自取)
$80 (宵夜)
2024-07-02 147 瀏覽
尖沙咀雖然係個不夜城,但係夜晚宵夜真係冇乜特別太多好嘢食,我同朋友嗰日去諾士佛台飲完酒,就揀咗呢一間我諗大家都食過嘅十八座狗仔粉!夜晚嚟講都幾多人,凌晨時分都要排隊!✔️狗仔粉,個人嚟講可能太耐冇食有少少鹹覺得,但係飲完酒梗係要食啲熱辣辣嘅嘢!加少少胡椒粉更加好食,另外叫咗一個燒賣,佢嘅燒賣加埋辣椒醬真係冇得輸,燒賣熱辣辣,口感都唔錯!朋友就叫咗鴨肉翅,佢就話覺得冇乜太大特別不太推介,整體上我覺得有時食吓都okay!

2024-07-01 111 瀏覽
琴晚去食個火鴨翅醋又冇 連一個紙匙羹都要收我一蚊真人真事,珍珠都冇咁真沒有作故仔天地良心火鴨翅味道尚可同埋嗌咗個小豬皮魚蛋都OK不過服務員態度幾好冇醋同埋匙羹收一蚊真係太過分
琴晚去食個火鴨翅
醋又冇 連一個紙匙羹都要收我一蚊
真人真事,珍珠都冇咁真
沒有作故仔
天地良心
火鴨翅味道尚可
同埋嗌咗個小豬皮魚蛋都OK
不過服務員態度幾好
冇醋同埋匙羹收一蚊真係太過分
2024-06-16 111 瀏覽
終於明白點解香港飲食業無運行,這一間小店都出了一分力。食物質素每況愈下,最重要是侍應阿姐好似趕客咁,態度非常差,感覺我欠錢無還。位置又窄狗仔粉又無特色,奉勸大家不要幫襯
終於明白點解香港飲食業無運行,這一間小店都出了一分力。
2024-05-20 134 瀏覽
環境不好,衛生一般,味道一般,火鴨翅還可以,魚蛋難吃,又咸又老,服務員態度不好,店裡設有低消,每人二十,沒有達到低消,服務員就讓你補,補就算了,態度不好還在那裡嘀嘀咕咕。
2024-05-19
$20 (宵夜)
2023-12-30 397 瀏覽
呢間食店平時行街都見過幾次,不過就未有機會幫襯下,今日出街肚餓想食少少野醫肚,所以就第一次黎光顧~兩個人叫左火鴨翅、燒賣同魚蛋,三樣嘢中特別要推介火鴨翅,不但止材料足,而且火鴨味道好特別,同一般碗仔翅好唔同,落埋白胡椒粉真係食到停唔到口,好味

火鴨翅
已經有幾年冇食過呢間小店,今晚有啲肚餓,就諗住買個外賣返屋企食,今次買左個"招牌火鴨翅"$34, 但估唔到非常失望,除咗冇味道之外,獻汁猶太"杰",而且餐廳服務又差。好難會再回頭幫襯

2023-10-31
外賣自取
$34 (宵夜)
2023-10-21 245 瀏覽
有時收工夜,當宵夜都會喺尖沙咀附近搵間狗仔粉食下,開胃,又唔使食太飽坦白講,服務就唔多批評,只可以講正常。唔會差到發脾氣,不過幾間分店嘅服務其實都有參差好似我呢啲食完就走,就冇乜特別去留意或者批評狗仔粉同細個食嘅粉仔好似,平時如果餓的話或者有其他朋友share都會叫埋翅,同埋魚皮餃。每次嚟到必食嘅狗仔粉,一定要加豬油渣!雖然而家要比$5加,但係都係要加先救滋味同埋勁多辣菜譜。自家制的,好食超級match

好似我呢啲食完就走,就冇乜特別去留意或者批評

比$5加,但係都係要加先救滋味
同埋勁多辣菜譜。自家制的,好食超級match
2023-09-24 273 瀏覽
呢加香港啲舖真係好收左好多,所以政府先話要攪個夜繽紛振興返個經濟,事實上疫情過後,大家生活習慣都唔同左,變左有時想行街,就冇時間食飯;食得飯黎,又冇時間行街。為左可以同朋友周圍行耐啲,決定晏少少食飯,就會幫襯呢間24小時既18座狗仔粉。大家都唔陌生,因為呢間舖周圍都有。今日食左狗仔粉,同火鴨翅,可以自行添加辣/唔辣既菜脯,一碗食量已經非常足,而且味道非常濃香,食飽飽之餘都非常滿足,係我地宵夜之選。
2023-09-20 191 瀏覽
其實都係黎買個外賣遮!首先成間舖冇客,只有一個呀姐坐喺最出面食飯,吾俾我入叫我買外賣企出面等,好 吾緊要!買完野我話想落菜譜,問可吾可以自己入去加?呀姐話:你頭先又吾出聲? 幾個呀姐啲態度差到冇人有!不知所謂! 以後吾會再食!
2023-09-18 129 瀏覽
⭐️馳名狗仔粉啲粉條煮得啱啱好,辣菜脯特別香辣,係狗仔粉味道嘅點睛之筆,令整碗粉更加美味⭐️招牌火鴨翅火鴨翅本身都係Q彈有嚼勁,令食物更加有層次感,而火鴨亦都好入味,加埋木耳絲更加有豐富嘅口感
⭐️馳名狗仔粉

⭐️招牌火鴨翅
2023-08-06 203 瀏覽
請問你地間舖咩事?愈煮愈差!! $35蚊買你地既「米糊」? ➕幾條木耳絲?一次差過一次知你地係尖沙嘴賺遊客錢 都唔需要咁啊? 飲粥水咁喎 根本你地賣壞曬自己名聲。一次半次我已經冇出聲,之前試過幾次都有幾舊糊狀既米糊咁既嘢我已經算了,今次簡直係飲「碗仔粥水咁」 ⋯⋯
請問你地間舖咩事?
愈煮愈差!!
$35蚊買你地既「米糊」? ➕幾條木耳絲?
一次差過一次
知你地係尖沙嘴賺遊客錢 都唔需要咁啊?
飲粥水咁喎

根本你地賣壞曬自己名聲。
今次簡直係飲「碗仔粥水咁」
⋯⋯
2023-07-25 176 瀏覽
超級耐無食過火鴨翅,勁足料,個人覺得禁多間分店,尖沙咀店係最正,比較”傑”身,多鴨肉,一絲絲,都好嫩,無叫到狗仔粉食,個人建議食火鴨翅遲d買,咁會濃d,狗仔粉就早d買,咁無禁碎,掉翻轉🤣
2023-07-12 146 瀏覽
如果唔想做服務性行業就唔好做,唔好西口西面,要求也都唔高,唔好咁惡,又無得罪你地,也都唔係叫你地要比咩服務,起碼基本禮貌要有啦下哇,唔知仲以為識,態度差成咁都有,離曬譜