山長水遠過黎,白行一趟,多謝晒。唔知係你地問題定openrice問題,我淨係知打你地公司電話係打唔通,門口又冇告示,非常失望!希望你哋唔開門都諗辦法比個告示,唔好求求其其!
2024-07-27 112 瀏覽
好食係好食既,質素都keep得好,價錢對得住份量同質素,但係營業時間可唔可以穩定啲,唔好鐘意就開,唔鐘意就唔開咁,有時專登留肚食 黎到又摸門釘,唔只一次架啦,大佬,唉,有無專頁睇下
2023-09-05 538 瀏覽
今日唔太肚餓不過又諗住食少少野見平時好夜都仲好多人幫襯又坐曬出門口幾有feel咁所以就去試下串燒價錢都係平均20~30蚊一串我地order咗白饍、牛舌、雞軟骨、雞腎、金菇肥牛我地覺得係正常發揮水平之上不過我地冇揀辣就咁食原味都燒得好好味重點係個雞皮真係不得了脆到好似食緊薯片咁餸酒一流而且真係整得好出色要燒到咁唔係咁易
今日唔太肚餓不過又諗住食少少野
見平時好夜都仲好多人幫襯又坐曬出門口
幾有feel咁所以就去試下

串燒價錢都係平均20~30蚊一串
我地order咗白饍、牛舌、雞軟骨、雞腎、金菇肥牛
我地覺得係正常發揮水平之上
不過我地冇揀辣就咁食原味都燒得好好味

重點係個雞皮真係不得了
脆到好似食緊薯片咁
餸酒一流
而且真係整得好出色
要燒到咁唔係咁易

2022-10-11 691 瀏覽
附近好多野食 於是去試呢間串燒😀😋見佢選擇都好多😀.燒雞翼 $17燒司華力腸 $23兩個都好好味😋😋👍🏻好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️.燒四季豆 $16本身呢個係好味的,不過佢燒得太干了,無左四季豆的juicy...🥺🥺好味度:⭐️⭐️⭐️.足料蠔仔粥 $40 🦪🦪都真係好足料。。有魷魚,有少少冬菇碎,肉碎。。幸好芫茜味唔勁🙈🙈好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️.秘製醬煎蘿蔔糕 $16個人覺得麻麻地,硬係有浸怪味,但朋友說好味😂😂同埋佢講秘製醬煎。。但食落唔覺有加咩醬去煎🤔🤔好味度:⭐️⭐️⭐️ .燒多春魚 $33呢個我都係覺得必叫之一。。好味😋😀燒得好香~好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️.秘製醬汁燒茄子🍆🍆 $33覺得燒烤必食的茄子😋😋👍🏻好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.燒蜜汁叉燒 $27其實唔差。。來到都驚喜,可能我唔係食肉獸的原故🤣好味度:⭐️⭐️⭐️.西瓜汁🍉🍉 $20食串燒,再配西瓜汁,味道突然變得特別fresh😁😁
附近好多野食 於是去試呢間串燒😀😋

燒四季豆

足料蠔仔粥 $40 🦪🦪
足料蠔仔粥

秘製醬煎蘿蔔糕 $16
個人覺得麻麻地,硬係有浸怪味,但朋友說好味😂😂
同埋佢講秘製醬煎。。但食落唔覺有加咩醬去煎🤔🤔
香煎羅蔔糕

燒多春魚 $33
呢個我都係覺得必叫之一。。好味😋😀
燒得好香~
燒多春魚

秘製醬汁燒茄子🍆🍆 $33
覺得燒烤必食的茄子😋😋👍🏻
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
秘製醬燒茄子

燒蜜汁叉燒 $27
其實唔差。。來到都驚喜,可能我唔係食肉獸的原故🤣
燒蜜汁叉燒

西瓜汁🍉🍉 $20
食串燒,再配西瓜汁,味道突然變得特別fresh😁😁
西瓜汁
天地一號蘋果醋
光司華力腸+  燒雞翼
足料蠔仔粥
燒多春魚
秘製醬燒茄子
西瓜汁
2022-05-17 659 瀏覽
緣份使然,在openrice找到大埔舊墟外圍這家夜宵烤肉店。乍看餐牌單價稍高,但是店家出品的份量也絕對相稱,一分錢一分貨。長時間測試下發覺此店燒烤師傅水準非常穩定,對各種肉類受火時間的掌控似乎也很考究,長時間光顧也未嘗吃過柴硬焦的肉,這家師傅烤肉的做法,猪牛羊雞都輕輕帶點汁水,邊邊角角微微焦黑,然後再撒調料。猪頸肉爽脆、牛柳剛好七八分熟、羊架厚切鬆軟帶羶(加點孜然增香或者更好),原塊雞扒沒烤過火,烤火雞腎也從未失手,烤過後依然厚實沒縮水,脆口不韌。海鮮類方面:魷魚鬚🦑爽脆度足夠,略嫌魷魚味道不足,也許是冰貨的問題吧。切花鮑魚配上椒鹽,出乎意料的配合,十六浦師傅的椒鹽工夫很濃很重,淡味的鮑魚混合椒鹽油香,很特別很有嚼勁。大牌檔名物辣酒花螺小店家也有出品,略嫌味道不夠複雜不夠嗆辣汁水太稀,玫瑰露、花雕的香氣也缺席,當天的東風螺可惜不夠新鮮爽彈。廚師烤蝦的火候也是沒有辦法挑剔,簡單直接鹹味辣味搭上結實蝦肉🦐鮮味。蒜辣烤生蠔🦪,蠔肉輕輕烤乾,内裡依然水份豐富,蒜蓉的調味非常出色,蒜泥新鮮爽脆,香氣充足,搭上生蠔實在強大!吃深圳烤蠔多年,我覺得十六浦的烤蠔不輸深圳的烤蠔名店,師傅烤功應記一功。輕

海鮮類方面:魷魚鬚🦑爽脆度足夠,略嫌魷魚味道不足,也許是冰貨的問題吧。切花鮑魚配上椒鹽,出乎意料的配合,十六浦師傅的椒鹽工夫很濃很重,淡味的鮑魚混合椒鹽油香,很特別很有嚼勁。大牌檔名物辣酒花螺小店家也有出品,略嫌味道不夠複雜不夠嗆辣汁水太稀,玫瑰露、花雕的香氣也缺席,當天的東風螺可惜不夠新鮮爽彈。廚師烤蝦的火候也是沒有辦法挑剔,簡單直接鹹味辣味搭上結實蝦肉🦐鮮味。蒜辣烤生蠔🦪,蠔肉輕輕烤乾,内裡依然水份豐富,蒜蓉的調味非常出色,蒜泥新鮮爽脆,香氣充足,搭上生蠔實在強大!吃深圳烤蠔多年,我覺得十六浦的烤蠔不輸深圳的烤蠔名店,師傅烤功應記一功。輕輕提議,烤生蠔撒辣椒粉不是不好吃,但是缺少了一份鮮辣感覺,建議改用切得很細很細的辣椒🌶️。一來辣度易控制,二來某些場合鮮辣椒必勝,再配上一點青葱,這種烤生蠔就對得起這個價錢😎。

同一道理,貴店的燒茄子🍆,也勝過不少深圳燒烤吧,考慮一下改用細細碎碎的鮮辣椒來調節辣味。🌶️

牛仔骨
燒茄子
辣酒東風螺
燒魷魚鬚🦑
羊架/雞扒
烤蝦
烤生蠔
2022-04-29
15 分鐘 (外賣自取)
$100 (宵夜)
慶祝紀念
紀念日