招聘中
$16,000-$19,000
月薪
薪金面議
20天前
餐廳: 千両 (圓方)
資訊:

2020-11-08 1062 瀏覽
Lunch time - Set A $95 (未計加一服務費)壽司比想像中好、大隻,刺身都ok 新鮮Set A是最平的,雖然加一後要over $100不過在Elements 內算好合理烏冬有質感,熱辣辣天婦羅粉有少少厚
壽司比想像中好、大隻,刺身都ok 新鮮
烏冬有質感,熱辣辣
天婦羅粉有少少厚
2020-10-08 864 瀏覽
因為今朝食咗一個非常錯的午餐,所以晚餐要食返好啲🤗🤗🤗自從疫情之後,好耐冇食過壽司了,今日去咗千兩行過圈,唔可以話有驚喜,因為佢哋嘅水準其實一直都不錯😊😊😊今日主要係食壽司,加咗一啲日本料理,串燒Highlight 食品如下👍🏻👍🏻👍🏻鰈魚西京燒(個汁處理得好好,成舊魚非常之滑,一句講晒,好食到不得了)鵝肝壽司(太好食,要encore)松葉蟹蟹膏軍艦甜蝦蟹膏軍艦(兩個蟹膏軍艦,好味嘅都係個蟹膏,令人十分回味無窮)
因為今朝食咗一個非常錯的午餐,所以晚餐要食返好啲🤗🤗🤗
今日主要係食壽司,加咗一啲日本料理,串燒
Highlight 食品如下👍🏻👍🏻👍🏻
鵝肝壽司(太好食,要encore)
甜蝦蟹膏軍艦
(兩個蟹膏軍艦,好味嘅都係個蟹膏,令人十分回味無窮)
鰻魚壽司
鵝干壽司
鰈魚西京燒
2020-10-04
5 分鐘 (堂食)
鵝干壽司
鰈魚西京燒
2020-10-08 369 瀏覽
大約11:30去圓方食午餐,剛剛開所以是第一批客不用排隊兩個人可以坐卡位之前抹茶粉放在每一張枱可以任加,不過相信因為安全衛生原因沒有了見到午餐餐牌已換,食物是差不多但好似價錢提升了環境舒服吃得飽,味道也不錯材料算是新鮮,在圓方也不算貴呢
見到午餐餐牌已換,食物是差不多但好似價錢提升了
環境舒服吃得飽,味道也不錯材料算是新鮮,在圓方也不算貴呢
2020-10-05 455 瀏覽
.🇭🇰 香港尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2002號舖🇭🇰Shop 2002, 2/F, Fire Zone, ELEMENTS, 1 Austin Road West, Tsim Sha Tsui, HK.🌐尖沙咀 🌐九龍塘 🌐中環 🌐銅鑼灣 🌐旺角 🌐太古 🌐九龍灣 .人均消費: HK168.味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰環境: 🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆.圓方食飯真係選擇唔太多😅又想食日本野,選擇仲少😭.⭐️千両創作便當🍱HKD168便當有9款食物加一飯一湯,望落好少,食落好飽😂.🆗麵豉湯:味道比平時的淡一點,但味道唔錯,配料都多,可惜唔太熱.⭐️三文魚籽丼:十分喜歡的三文魚籽,粒粒爆漿又鮮配上蛋絲味道無咁寡都算幾大碗,如果多啲魚籽就好了.⭐️炸蝦:佢又唔係天婦羅,外層比較硬身,但唔會覺得粉,蝦好爽口幾大隻,蝦味都好濃.🆗玉子燒:平時食玉子燒會帶少少甜,依個唔甜,普通蛋一件,反而有啲唔慣.⭐️南瓜餅:南瓜餅好厚身,裡面南瓜蓉好香略帶甜.⭐️刺身:有黑松露帶子,吞拿魚,油甘魚,三文魚同牡丹蝦刺身比我想像中新鮮同靚,件件都好大件
人均消費: HK168
服務: 👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆
圓方食飯真係選擇唔太多😅
又想食日本野,選擇仲少😭
⭐️千両創作便當🍱HKD168
便當有9款食物加一飯一湯,望落好少,食落好飽😂

🆗麵豉湯:
味道比平時的淡一點,但味道唔錯,配料都多,可惜唔太熱
⭐️三文魚籽丼:
十分喜歡的三文魚籽,粒粒爆漿又鮮
配上蛋絲味道無咁寡
都算幾大碗,如果多啲魚籽就好了

⭐️炸蝦:
🆗玉子燒:
平時食玉子燒會帶少少甜,依個唔甜,普通蛋一件,反而有啲唔慣
⭐️南瓜餅:
南瓜餅好厚身,裡面南瓜蓉好香略帶甜
⭐️刺身:
有黑松露帶子,吞拿魚,油甘魚,三文魚同牡丹蝦
刺身比我想像中新鮮同靚,件件都好大件
⭐️小蝦:
望落好似麻麻,食落又幾香口惹味
⭐️鯖魚:
煎得好香好好味,加檸檬汁正!
⭐️麻薯:
煙煙韌韌味道唔錯

價錢中上但新鮮好味
2020-09-30
2020-10-04 260 瀏覽
COVID-19 第3波疫情緩和,9月11日限聚令由2人放寛至4人,我們家亦恢復堂食,不用分兩桌!星期日下午,Elements千両 生意非常好!下午3點過後,仍要等位,等了20分鐘才能入座。點了以下的:#特選刺身併盤,半價優惠,牡丹蝦、帶子、中拖羅、油甘魚、三文魚、蠑螺、墨魚,豐富的組合,新鮮,好吃!#職人壽司三點盛,點了2份共6件,新菜品,味道不錯!#炙燒汁煮蠔壽司,點了2件,蠔味濃郁,好吃!#炙燒赤鯥壽司,點了2件,這個一般!#炙燒左口魚群邊壽司,點了4份共8件,我家的最愛,非常好吃!#牛油果軟殼蟹卷,媽媽每次必點,百吃不厭!#牛油清酒煮蜆,好味!#鹽燒三文魚鮫,好好味!份量有點少!#味噌蜆湯,一般,可以不點!滿足的一餐!

點了以下的:
#職人壽司三點盛,點了2份共6件,新菜品,味道不錯!
#炙燒汁煮蠔壽司,點了2件,蠔味濃郁,好吃!
#炙燒赤鯥壽司,點了2件,這個一般!
#牛油果軟殼蟹卷,媽媽每次必點,百吃不厭!
#牛油清酒煮蜆,好味!
#鹽燒三文魚鮫,好好味!份量有點少!
#味噌蜆湯,一般,可以不點!

滿足的一餐!
2020-09-13
20 分鐘 (堂食)
2020-09-29 269 瀏覽
咁今日lunch hour係圓方,就搵下有咩好食啦,見到千兩有lunch set,就走左入去試下。舖頭都叫大,位置都好夠,所以坐得都好舒服。佢lunch set款式真係好多,我就叫左個珍壽司🍣烏冬定食。咁一睇之下分量唔算大,女仔就岩岩好既,男仔應該唔夠食。咁天婦羅係岩岩炸好,但唔太油,都幾脆,所以唔錯既。烏冬就正正常常,係個湯無味,好似水咁。壽司方便有5件,係個吞拿幾好食,整體都好鮮既,可能我太耐無食壽司,所以覺得唔錯。

2020-08-19
2020-09-16 306 瀏覽
上一次海港城有dining coupon有折,一於就揀食千兩啦,但係食晏時間太多人,等成個半鐘都冇位,為有揀外賣,佢再俾7折堂食coupon我地。今日再幫襯,堂食唔洗等,又有7折好掋真係,2個人食lunch set 折完$156超平又有數質。位置好闊幾舒服,又好乾淨又有定個袋俾我地放口罩,好窩心呀叫左2個一樣set,好食。鰻魚好腥,我唔中意😂三文魚有燒過。炸物係炸蝦同蕃薯,有配沙律醬好食,粉唔會太厚好好食。個烏東有冰係底好食,係稻庭烏東應該。
上一次海港城有dining coupon有折,
一於就揀食千兩啦,
但係食晏時間太多人,
等成個半鐘都冇位,
為有揀外賣,
佢再俾7折堂食coupon我地。

今日再幫襯,堂食唔洗等,
又有7折好掋真係,
2個人食lunch set 折完$156
超平又有數質。

位置好闊幾舒服,
又好乾淨又有定個袋俾我地放口罩,
好窩心呀

叫左2個一樣set,
好食。

鰻魚好腥,我唔中意😂
三文魚有燒過。

炸物係炸蝦同蕃薯,有配沙律醬好食,
粉唔會太厚好好食。

個烏東有冰係底好食,
係稻庭烏東應該。

2020-08-27 334 瀏覽
性價比極高的lunch 話說最近仲有好多海港城coupon 難得千両可以用,緊係唔會錯過...Lunch set 都係$9x-13x 再扣減埋海港城coupon 真係好抵食今次lunch 叫左炙燒壽司·冷烏冬定食 $984件壽司都燒得好靚,配上冷烏冬同炸物三色便檔·牛肉烏冬定食 $118有天婦羅炸物、鰻魚飯、靖魚仲有牛肉烏冬、一上枱,牛肉還是半生熟狀態所有套餐都好大份好滿足,完全跟餐牌一樣抵食又高質,值得再食的一間千両分店
性價比極高的lunch
話說最近仲有好多海港城coupon
難得千両可以用,緊係唔會錯過...
Lunch set 都係$9x-13x
再扣減埋海港城coupon 真係好抵食

今次lunch 叫左炙燒壽司·冷烏冬定食 $98
4件壽司都燒得好靚,配上冷烏冬同炸物

三色便檔·牛肉烏冬定食 $118
有天婦羅炸物、鰻魚飯、靖魚
仲有牛肉烏冬、一上枱,牛肉還是半生熟狀態

所有套餐都好大份好滿足,完全跟餐牌一樣
抵食又高質,值得再食的一間千両分店
2020-07-04 589 瀏覽
不時會去食千兩,以環境,食物質素來講,呢間千兩係我地最愛,偶爾都會特登來食下。首先必定要先點一個壽司拼盤打底每一樣食材都好新鮮,份量都唔細,性價比幾高。(想瘋狂食壽司的時候,就點最貴360蚊個款,包滿足。)唔夠喉,試點下其他壽司。鮑魚壽司係季節限定。平時都係吃開鹽燒鱈魚,每次吃到整口魚油時都會覺得好幸福。不過今日想吃啲熱辣辣有湯汁嘅嘢,就點左牛肉豆腐鍋。湯底味道啱啱好,不過略嫌牛肉有點老。最後本身想用一個甜品收尾,不過可惜今日有少少失水準。個抹茶蛋糕未完全解凍,硬到好似磚頭咁

首先必定要先點一個壽司拼盤打底

壽司拼盤

唔夠喉,試點下其他壽司。鮑魚壽司係季節限定。
牛油果軟殼蟹壽司

牛油果軟殼蟹壽司
鮑魚壽司
牛肉豆腐鍋
2020-06-20 336 瀏覽
千両生日盛宴2020前菜:牛蒡醬油漬+芝麻豆腐牛蒡一般、沒有什麼特別,但醬油太多和深色。豆腐有豆味、一層層,但份量較小,芝麻醬汁不錯。小食:燒魔鬼魚翅+味醂魚乾好惹味、送酒一流,但兩碟拼埋一碟上菜時份量好少。刺身兩點:甜蝦+珍寶帶子鮮甜特上壽司拼盤:大吞拿魚腩、墨魚、白鳥貝、原條海鰻、炙燒左口魚裙邊、海膽、鮟康魚肝、三文魚籽鮮甜、托羅肥美,海膽美味一品料理:焗柚子味噌日本蠔、麵豉蘿蔔煮牛舌、汁煮鮑魚、板燒鵝肝牛柳、千両海鮮燉蛋鮑魚不錯,燉蛋香滑甜品:上林春松抹茶卷蛋最差這個,簡直是難食飲品:梅子青檸梳打梅子味濃
千両生日盛宴2020

前菜:牛蒡醬油漬+芝麻豆腐
牛蒡一般、沒有什麼特別,但醬油太多和深色。
豆腐有豆味、一層層,但份量較小,芝麻醬汁不錯。

小食:燒魔鬼魚翅+味醂魚乾
好惹味、送酒一流,但兩碟拼埋一碟上菜時份量好少。

刺身兩點:甜蝦+珍寶帶子
鮮甜

鮮甜、托羅肥美,海膽美味

鮑魚不錯,燉蛋香滑

甜品:上林春松抹茶卷蛋
最差這個,簡直是難食

飲品:梅子青檸梳打
梅子味濃
2020-06-19
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
2020-05-26 403 瀏覽
平時吃元氣多,同集團高一檔次的連鎖壽司店,千両則很少光顧。朋友抽獎,得到3張100元現金卷,便約我去吃了。我們點了千両特選壽司盛,共10件不同的壽司。帶子,柚子帶子,魚子,甜蝦蟹膏,燒左口魚,炙燒三文魚,三文魚,牡丹蝦,呑拿魚,炙燒三文魚腩。全部都非常新鮮,尤其喜歡柚子帶子,柚子清新,帶子大件。咬破三文魚子,滿口魚油,真的十分美味。牛肉豆腐鍋,看上去好像豆腐和雜菇多於牛肉,沒什麼驚喜,吃完壽司吃更飽肚。呑拿魚蓉魚子卷,上面鋪滿刺身,下面4件小卷,吃完很滿足。甜蛋,嫩滑多層。總括千両,價格貴一點,但味道的確比元氣獨特些,貴得有其原因。
平時吃元氣多,同集團高一檔次的連鎖壽司店,千両則很少光顧。
朋友抽獎,得到3張100元現金卷,便約我去吃了。

咬破三文魚子,滿口魚油,真的十分美味。

2020-05-17
2020-04-22 495 瀏覽
千兩其實真係幾好食,不過有時叫下叫下都幾貴。今次經過見到有推廣-特選刺身拼盤 Supreme Assorted Sashimi Platter有半價優惠,$590-》$295!有8種sashimi,連拖羅、牡丹蝦嗰d都有,全部新鮮,四個人share就啱啱好!兩個人share都基本上叫一兩件壽司就夠!有個新的唐揚螢光魷魚都幾得意,第一次食炸螢光魷魚,不過可以選擇我都係要普通嗰d!另外炙燒左口魚裙邊壽司一定係每次必點,真係做得好好味!

2019-12-15 581 瀏覽
Pros- fast, and if you are starving, there is always the belt that gives you instant sushi satisfaction (for people with kids, it’s essential) - fresh and clean- good service, alwaysCons- sometimes you need to queue, but with the member app, and after you become a member, you can at least queue from your mobile We love sen ryo, and have been eating here for over 10 years. I want to give our two cent from the silent majority who have always appreciated this restaurant’s high quality food and serv
Pros
- fresh and clean
- good service, always

Cons

We love sen ryo, and have been eating here for over 10 years. I want to give our two cent from the silent majority who have always appreciated this restaurant’s high quality food and service.

• Sushi
  • cold  noodles
2019-09-27 874 瀏覽
有驚喜的定食食物😋😋😋😋鍾意每樣都試下但又食唔到咁多的我 一見到依個便當就開心爆了😃千兩創作便當 168炙燒壽司 牛肉烏冬便當🍱 128食材新鮮 又多元化 一個人食已經好飽好飽😇仲加左個 八爪魚刺身 同和牛壽司🍣
有驚喜的定食

食材新鮮 又多元化
一個人食已經好飽好飽😇
仲加左個 八爪魚刺身 同和牛壽司🍣
2019-09-17 621 瀏覽
平時食飯時間經過千兩總係人山人海,今晚就決定同朋友試吓有幾好食。等左45分鐘後終於有得入坐,我地兩個人都安排到卡位。牛肉稻庭手打烏冬烏冬煮得剛好彈牙,小麥味好香,牛肉唔係平時啲肥牛,牛味好香又腍。腐皮壽司腐皮好甜,加上入面壽司飯撈左芝麻,好香江戶前日本甜蛋(柚子風味)壽司玉子份量多過飯好多,玉子好出色,肉到香好鬆化軟身,蛋味又香千兩厚燒日本甜蛋(松露醬)呢款同樣出色,加上黑松露,一大啖好滿足炙燒三文魚壽司我最愛,燒過半熟嘅三文魚比生三文魚香好多炙燒牛油珍寶帶子壽司好好食,牛油味好香,燒得剛好無過火炙燒鰻魚壽司普普通通,都好食但無其他壽司咁驚喜特盛豪華吞拿魚牛油果卷意想不到吞拿魚同牛油果係咁夾,吞拿魚份量好多,鋪滿卷物面牛油果軟殻蟹卷原本應該好好食,可惜啲軟殻蟹有少少腍左總括而言,值得一過,即使價錢比較貴。唯一係要會員先可以訂枱,想食最好早少少攞籌。

等左45分鐘後終於有得入坐,我地兩個人都安排到卡位。

牛肉稻庭手打烏冬

腐皮壽司
腐皮好甜,加上入面壽司飯撈左芝麻,好香

江戶前日本甜蛋(柚子風味)壽司
玉子份量多過飯好多,玉子好出色,肉到香好鬆化軟身,蛋味又香

千兩厚燒日本甜蛋(松露醬)
呢款同樣出色,加上黑松露,一大啖好滿足

炙燒三文魚壽司
我最愛,燒過半熟嘅三文魚比生三文魚香好多

炙燒牛油珍寶帶子壽司
好好食,牛油味好香,燒得剛好無過火

炙燒鰻魚壽司
普普通通,都好食但無其他壽司咁驚喜

特盛豪華吞拿魚牛油果卷
意想不到吞拿魚同牛油果係咁夾,吞拿魚份量好多,鋪滿卷物面

牛油果軟殻蟹卷
原本應該好好食,可惜啲軟殻蟹有少少腍左

2019-09-14
45 分鐘 (堂食)