2023-02-06 28 瀏覽
開party唔想叫pizza😎想食唔同款式嘅食物😏✨有齊沙律主菜粉飯小食甜品🤙🏻開party的確方便好多😙🎉 6人自選套餐 $1080價錢每人除翻開$180🌟套餐包含沙律小食拼盤各一份主菜兩份粉飯同甜品一份✨沙律係煙三文魚凱撒沙律小食拼盤包括芝味魚腐金磚炸雞 雞肉洋蔥圈 雜菜春卷🫔小食嘅芝味魚腐金磚最有驚喜一咬落去有香濃芝士醬🧀而且口感彈牙爽口😙🤙🏻雜菜春卷內有椰菜蘿蔔絲啱晒健康素食者🥕🌟主菜揀咗德國肉腸配肉丸拼盤粉飯揀咗芝士焗肉醬意大利粉甜品揀咗一口紐約芝士蛋糕🍰不得不讚份量都大份😎✨意粉沙律每人都可以食兩三次🤤肉醬意粉味道唔算好濃蕃茄味味道健康而且意粉爽身有咬口蛋糕味道偏甜口感軟熟😆餅底唔係一般嘅曲奇餅底偏鬆化
開party唔想叫pizza😎

味道健康而且意粉爽身有咬口
蛋糕味道偏甜口感軟熟😆
餅底唔係一般嘅曲奇餅底偏鬆化
2023-02-05 29 瀏覽
終於約到d frd搞新年賭局,frd 屋企喺九龍灣附近,於是近近地叫左九龍灣嘅半唐番到會公司試試佢🤩 我地6個人,所以揀左個6人自選套劇,每盤滿滿勁足料,希望兔年大家都盆滿缽滿😂✨煙三文魚凱撒沙律 - d菜好新鮮,咬落口好清脆,仲有估唔到嘅蛋蛋,大家好快就ko晒個沙律~✨小食拼盤 - 都幾豐富,有芝士魚腐,炸雞,洋蔥圈,春卷,樣樣都仲好脆同暖笠笠,啱晒鍾意香口嘅我地🥰✨德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 - 有勁多唔同款嘅腸腸,擺盤都幾靚,好啱party叫happy share!✨荔枝咕嚕雞球 - 荔枝好大粒好juicy, 雞球都大大舊,食落好夠林,朋友都大讚好食😋✨意式香蒜大蜆扁意粉 - 意粉軟硬度適中,好有口感,大蜆舖滿意粉面,撈埋香蒜好入味🤤✨一口紐約芝士蛋糕 - 芝士味都幾濃,每人一小塊蛋糕仔作為甜品,好滿足~

2023-01-29 26 瀏覽
之前長輩生日多數會是盤菜,今次長輩提議搞搞新意思,試下食西餐 🙈 於是我地就諗住搵下到會,等一家人可以舒舒服服喺屋企開 party 😉 今次訂左半唐番嘅 6 人自選套餐,準時去到九龍灣拎套餐,佢地已經用保溫袋包好食物,整齊又企理,返到屋企食物仲係暖嘅,即開即食,老人家表示喺屋企都可以食到自助餐好開心 😍煙三文魚凱撒沙律菜全部都爽甜新鮮,麵包粒、雞蛋同埋煙三文魚都好足料,而且佢個沙律醬好大兜,完全夠我哋 mix 個沙律有餘,有誠意 👍🏻小食併盤:芝味魚腐金磚、日式卜卜脆炸雞、雞肉洋蔥圈、沙話Dee卡雜菜春卷芝士魚腐金磚一咬啲芝士必晒出嚟,超正 🤤 春卷好多餡,雜草一樣好新鮮,fresh 得黎剛剛好 balance 到炸物嘅油膩感 👍🏻 炸雞同洋蔥圈一樣都好香口,呢個小食拼盤真係極速清晒 🙈德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤一共有四款腸仔,口感同味道款款不同,有一隻微辣嘅腸仔真係好香好好食 😆 肉丸一樣有水準,個汁好香濃 😍荔枝咕噜雞球除左西式美食,呢個餐一樣有中式選擇,雞球咋得剛剛好,雞肉仲係好Juice,果汁又唔會太酸甜甜地好醒位,最正係啲荔枝,配合 d 汁再加埋本身嘅清甜,要瘋狂 enco

煙三文魚凱撒沙律

德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤

荔枝咕噜雞球
除左西式美食,呢個餐一樣有中式選擇,雞球咋得剛剛好,雞肉仲係好Juice,果汁又唔會太酸甜甜地好醒位,最正係啲荔枝,配合 d 汁再加埋本身嘅清甜,要瘋狂 encore 🤤

意式香蒜大蜆扁意粉
全晚 MVP 👍🏻 超級多蜆肉,多到食晒啲意粉都仲有好多蜆肉剩 😍 極香濃嘅蒜味,配合埋微辣嘅味道,再加埋煮得剛剛好嘅扁意粉,到會黎講水準真係非常之高 😋

一口紐約芝士蛋糕
呢個一樣係估唔到咁好味 👍🏻 芝士味好香濃,重大有少少嘅奶香,餅底一啲都唔甜,連一向少食甜品嘅老人家都不停encore 😂

佢哋跟單真係跟得好足,除咗餐具,連食物鉗都俾埋我哋,我哋先至可以set到屋企好似食自助餐咁,氹到老人家好開心 😆 下次再有聚會或者Party,都可以繼續encore 🙆🏻‍♀️
2022-12-03 67 瀏覽
第一次幫襯這類到會公司,其實一直都不會有任何期望,只是不想煩,有人整好食物,而且價格合理,見評論也不錯,於是「勇敢」地行出第一步。選了一個六人自選套餐,款式算多選擇,主菜要遷就小朋友,故要了德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 ,另加原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb);飯就揀了焗芝士忌廉野菌雞扒飯 (2-3lb);甜品是一口紐約芝士蛋糕;套餐包括了小食拼盤: (芝味魚腐金磚 (6件) , 日式卜卜脆炸雞 (6件) , 雞肉洋蔥圈 (6件), 沙話Dee卡雜菜春卷 (6件) )及煙鴨胸蜜桃沙律。意想不到是,我們6個大人加一個小朋友,也食不完所有食物,份量之多,令我懷疑是比多了。先說肉腸配意式肉丸拼盤,種類豐富,小朋友食不停;大人則對春雞讚不絕口,肉很嫩,而且非常入味,建議不要錯過墊底的蔬菜。我自己最愛焗芝士忌廉野菌雞扒飯 ,基本上由我食晒,口味正合我意。芝士蛋糕也不錯,整體來說, 十分滿意,可以再幫襯。

焗芝士忌廉野菌雞扒飯 (2-3lb)

芝士蛋糕也不錯,整體來說, 十分滿意,可以再幫襯。
煙鴨胸蜜桃沙律
2022-11-25
煙鴨胸蜜桃沙律
  • 焗芝士忌廉野菌雞扒飯
  • 原隻露絲瑪莉燒春雞
2022-12-01 232 瀏覽
今日在公司去Farewell 一個同事,隔離組試過公司附近的到會店【半唐番】評語都唔錯,今次就試下呢一間。訂購食物非常方便,預早兩、三日在網上選購食物,下單就可以。收到確認電郵,當日就可以準時上去攞食物。網站上有不同套餐選擇,原來這裡還有便當套餐、漢堡包套餐,開會中途食飯一流,可以推介比公司下次試下。 【半唐番】就在九龍灣公司附近,非常方便,走過去只需要5分鐘,又可以省下運費。去到大廈六樓,這間【半唐番到會】原來是 La Casa 旗下,另外仲有幾個品牌。 推門進去已經係廚房,我地的食物已經準備好。小編叫了【6人套餐$1088】。返到公司立即取出食物,每盤食物都用保鮮紙緊緊地包得非常穩陣,絕對冇機會倒翻食物,而且非常衛生!六人套餐食物豐富有小食併盤、主菜、意粉及甜品。小食拼盤有:芝味魚腐金磚、日式炸雞、雞肉洋蔥圈及雜菜春卷。 這個小食拼盤質素平均,小編偏愛比較少見的芝味魚腐金磚。主菜有四選二有:原隻燒春雞、啖啖肉腸配意式肉丸、炸魚柳配薯角或荔枝咕嚕雞球。【啖啖肉腸配意式肉丸】通常到會的腸仔都味道一般,但是這一個小食每個同事都大讚,肉腸有四款,每款都好味又多汁,絕對不是平價貨可以與外面西
六人套餐食物豐富有小食併盤、主菜、意粉及甜品
小食拼盤有:芝味魚腐金磚日式炸雞雞肉洋蔥圈雜菜春卷。 這個小食拼盤質素平均,小編偏愛比較少見的芝味魚腐金磚
主菜有四選二有:原隻燒春雞啖啖肉腸配意式肉丸炸魚柳配薯角荔枝咕嚕雞球
【啖啖肉腸配意式肉丸】通常到會的腸仔都味道一般,但是這一個小食每個同事都大讚,肉腸有四款,每款都好味又多汁,絕對不是平價貨可以與外面西餐廳美。另外,肉腸旁邊有個汁,小編以為用來沾肉腸食,原來裡邊係肉丸。
【原隻燒春雞】 燒春雞放到最後食,不過依然有溫度。雞肉夠滑又夠juicy,雖然個醬汁比較洁身,燒春雞本身調味夠,不用醬汁都Ok。
飯麵三選一有:意式香蒜大蜆扁意粉焗芝士忌廉野菌雞扒飯芝士焗肉醬意大利粉
【意式香蒜大蜆扁意粉】這個意粉又係每個同事都大讚的。蜆鋪滿意粉面,加上大量蕃茄仔,外表非常吸引。 蜆雖然不是大蜆,但是份量超多,好似比意粉還要多。意粉炒得非常乾身,另外加上大量香蒜仲有辣椒仔炒過,非常惹味!這個意粉好似高級餐廳的質素一定要試!
甜品二選一有:一口紐約芝士蛋糕法式朱古力撻
【一口紐約芝士蛋糕】有同事話酸左D,不過小編覺得ok,而且細細件方便入口。
多左個沙律【煙鴨胸水蜜桃沙律】煙鴨胸水蜜桃份量多,反而下面的沙律菜切絲有些打折扣。
今日6個女仔share個6人餐,份量剛好。質素比以前光顧的到會店好,下次可以再試!
2022-11-28
2022-11-14 148 瀏覽
🍱半唐番Mr.Mix Catering到會🍱📍:九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓601B室⏰:2:00pm-8:00pm(星期六3pm-8pm暫停)🔗: @mrmixcatering最近疫情未系好穩定 都唔敢外出聚會 就叫左幾個屋企人留起屋企食大餐💓就叫左半唐番既到會😍自選套餐包括沙律、小食拼盤、主菜、粉飯同甜品👍🏻人均一百多就食到好飽 性價比好高 而且份量十足 仲有唔多款式既套餐 岩晒多人聚會啦✨▫️德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅) 呢到有四款唔同既肉腸 啖啖肉 好大條 同屋企人share都食唔晒😂加埋肉丸 好實正 味道濃郁 好正▫️日式炸魚柳配薯角及粟米忌廉汁 (1.5磅)炸粉外皮唔會淋晒 啖啖肉又厚身 魚柳有咬口 份量十足👍🏻粟米忌廉汁比左一大碗 好滿足😍▫️經典重現白汁雞皇飯 (1.5磅)呢款主食份量十足 幾個人都食唔晒😍裏面好多雞肉粒、蘿蔔、三色椒、粟米 唔會怕食唔飽😂▫️法式朱古力撻 (6 件)細細件既🍫撻 入口香濃 朱古力味重 唔會好膩🙌🏻▫️煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)新鮮爽口既沙律菜 再配埋香甜既水蜜桃🍑值得一讚個煙鴨胸 啖啖煙燻香味 咬落軟嫩多汁 又厚身 好開胃既
🍱半唐番Mr.Mix Catering到會🍱

📍:九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓601B室
⏰:2:00pm-8:00pm(星期六3pm-8pm暫停)
🔗: @mrmixcatering

▫️德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)

▫️日式炸魚柳配薯角及粟米忌廉汁 (1.5磅)

▫️經典重現白汁雞皇飯 (1.5磅)

▫️法式朱古力撻 (6 件)
細細件既🍫撻 入口香濃 朱古力味重 唔會好膩🙌🏻

▫️煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)
新鮮爽口既沙律菜 再配埋香甜既水蜜桃🍑值得一讚個煙鴨胸 啖啖煙燻香味 咬落軟嫩多汁 又厚身 好開胃既前菜👍🏻

▫️小食拼盤
芝味魚腐金磚 (6件) ,日式卜卜脆炸雞 (6件) , 雞肉洋蔥圈 (6件), 沙話Dee卡雜菜春卷 (6件)
雖然系到會 但系過到泥都仲暖笠笠 亦都算脆口 個人最愛系卜卜脆炸雞 嫩口大舊 啖啖肉 好正😍仲會配埋好大盤既泰式辣醬 好惹味可口!

2022-11-08
2022-10-28 107 瀏覽
事源疫情期間唔太敢出去開party,朋友就上網搵咗間半唐番到會同我慶生🎂 自選套餐包括沙律、小食拼盤、主菜、粉飯同甜品🍮~ 整體份量十足而且性價比都好高,聽聞餐廳仲提供多款精選套餐,下次又可以試埋佢🤭煙鴨胸水蜜桃沙律超級豐富,五顏六色咁賣相十分可愛😍 新鮮嘅沙律菜搭配肉質軟腍唔嚡口,散發着淡淡煙燻香味嘅鴨胸同甜甜地嘅水蜜桃,食完即刻胃口大開🍑小食拼盤包括芝味魚腐金磚、日式卜卜脆炸雞 、雞肉洋蔥圈同沙話Dee卡雜菜春卷~ 雖然放咗段時間但仍然保持到脆卜卜嘅狀態,油膩感都唔重,配埋泰式辣醬夠晒惹味😋荔枝咕嚕雞球幾有驚喜🤪 荔枝大大粒,清甜美味,咕嚕雞球味道酸酸甜甜,外脆內嫩,啖啖肉,忍唔住一粒接一粒咁食😎 德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤有四款唔同嘅腸,啱晒食肉獸嘅大家😳 另外配上香口嘅意式肉丸,滿足感up!芝士焗肉醬意大利粉絕對係party必點嘅食物之一🤣 值得一讚嘅係芝士同肉醬俾得夠多,竟然可以撈晒成碗意粉🍝 大人小朋友都啱食😝 甜品方面要咗一口紐約芝士蛋糕,芝士味濃郁而且夠creamy,為呢餐畫上完美嘅句號🥺

2022-10-19 224 瀏覽
🎂話時話有D朋友真係因為疫情已經好耐冇見喇😷當防疫已經成為我地生活習慣嘅同時😵‍💫親朋好友、舊同事同學都係時候出返黎見下面喇😜🎂今次朋友生日🥳我就特別上網搵間到會同佢慶生😜今次喺「半唐番」訂咗個「6人自選套餐」🍴都算幾抵食架❤呢間佢包裝得「好企理」👍而且食物味道都唔錯添🥳🥳🍱小食拼盤🍗日本卜卜脆炸雞 (6件)🧅雞肉洋蔥圈 (6件)🌮沙話Dee卡雜菜春卷 (6件)🌈整體小食都好新鮮❤而且炸得好香脆🔥唔錯唔錯呀🥳🥳🥩主菜:🐤原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)🌈 原隻露絲瑪莉燒春雞又大隻又肥美🔥烤得得好香脆呀🥳🥳🐟香煎龍脷魚柳配薯蓉及粟米忌廉汁 (1.5lb)🌈如果你都喜歡食薯蓉嘅話🥔佢底層鋪滿晒香滑嘅薯蓉❤大滿足呀🥳🥳🐔焗芝士忌廉野菌雞扒飯 (2lb)🌈呢個焗芝士忌廉野菌雞扒飯超🈶️驚喜❤口感一啲都唔油膩🔥超好食呀🥳🥳🍰甜品:🧀紐約芝士蛋糕(6件)🌈呢個細細粒嘅紐約芝士蛋糕好香芝士味🍰食埋個甜品就perfect喇🥳🥳

🍱小食拼盤

🍗日本卜卜脆炸雞 (6件)
🧅雞肉洋蔥圈 (6件)
🌮沙話Dee卡雜菜春卷 (6件)

🌈整體小食都好新鮮❤而且炸得好香脆🔥唔錯唔錯呀🥳🥳

🥩主菜:

🐤原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)

🌈 原隻露絲瑪莉燒春雞又大隻又肥美🔥烤得得好香脆呀🥳🥳

🐟香煎龍脷魚柳配薯蓉及粟米忌廉汁 (1.5lb)

🐔焗芝士忌廉野菌雞扒飯 (2lb)

🍰甜品

🧀紐約芝士蛋糕(6件)

• 6人自選套餐
2022-10-16 89 瀏覽
週日唔想煮飯,朋友介紹試吓呢一間半唐番到會,喺網站落單,見到大部份地區只要滿$600就免運費,非常好🫶我哋叫咗個六人套餐,已經有頭盤、小食、主菜兩款、飯麵同甜品,相當豐富!!呢度嘅包裝做得相當穩陣,所有食物都是用保鮮紙包住在上蓋,所以就算返到屋企食物賣相都保持得好靚,唔會東歪西倒❤️👍首先頭盤係煙鴨胸水蜜桃沙律,沙律菜新鮮 配上分量十足嘅蜜糖同鴨胸,再加上酸酸甜甜沙律醬,好吃!小食拼盤,分別有脆炸雞、滋味如果金樽、雞肉洋蔥圈,再配上泰式辣醬,惹味又正~主菜我哋要了荔枝咕嚕雞球 同埋香煎龍脷柳配薯蓉同粟米忌廉汁~荔枝咕嚕雞球酸酸甜甜,有好多好大粒嘅荔枝,食落去清甜無渣,再配上脆脆嘅雞球,等唔住一啖又一啖咁食!至於香煎龍脷柳配薯蓉同粟米忌廉汁,分量十足!極多嘅龍脷柳放上薯蓉,再用上粟米忌廉去焗 龍脷柳煎得香脆,薯蓉飽肚又好吃😋芝士焗肉醬意大利粉傳統菜式,肉醬落得夠多,每一口都食到肉醬大人細路都鍾意食🥰最後甜品要左一口紐約芝士蛋糕,一啖一口啱啱好,完美嘅句號

芝士焗肉醬意大利粉
傳統菜式,肉醬落得夠多,每一口都食到肉醬大人細路都鍾意食🥰

最後甜品要左一口紐約芝士蛋糕,一啖一口啱啱好,完美嘅句號

2022-09-30 117 瀏覽
朋友介紹,試吓呢間,第一感覺,食物包得好穩陣,經過長路運送,仍然保持吸引食慾嘅靚樣,抵讚👍🏻👍🏻德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅), 有4款肉腸,最鍾意咖喱味肉腸,少少辣,第一次食,唔錯。肉丸好入味,醬汁好多。露絲瑪麗燒雞 (2-3磅)燒雞食落有濃濃香草味,雞胸亦好入味,側邊嘅配菜索曬啲雞嘅肉汁,搞到我忍唔到係咁夾黎食。芝士焗肉醬意大利粉 (1.5磅)朋友介紹,試吓呢間,第一感覺,食物包得好穩陣,經過長路運送,仍然保持吸引食慾嘅靚樣,抵讚👍🏻👍🏻開頭以為份量好少,點知原來質到實一實,每人一碗都仲有得剩,芝士肉醬夠多,味道岩岩好。一口紐約芝士蛋糕 (6 件)雖則細細舊,但做飯後甜品岩岩好,芝士味好濃好creamy,推薦!煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)煙鴨胸好多好大塊,我不嬲唔係好鍾意食鴨胸,因為覺得好鞋,但呢個整得好juicy,配埋醬汁口感清新而不漏。小食拼盤 (芝味魚腐金磚 (6件) , 日式卜卜脆炸雞 (6件) , 雞肉洋蔥圈 (6件), 沙話Dee卡雜菜春卷 (6件) )炸雞俾小朋友搶晒,無機會食😒芝味魚腐金磚裡面有好多芝士,好香。春卷香口,餡料充足。

德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅),
德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)
露絲瑪麗燒雞 (2-3磅)
原隻露絲瑪莉燒春雞
芝士焗肉醬意大利粉 (1.5磅)
芝士焗肉醬意大利粉 (1.5磅)
一口紐約芝士蛋糕 (6 件)
煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)
煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)
2022-09-24
原隻露絲瑪莉燒春雞
  • 德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤
2022-09-17 83 瀏覽
終於九月尾又係成班中同聚會時間!有朋友話不如試試呢間半唐番~ 我地五個女仔,叫咗個六人餐,有沙律小食拼盤兩個主菜一份主食同埋甜品📍煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)沙律有滿滿水蜜桃芝士碎同沙律菜仲有鴨胸,再加埋沙律汁一齊撈埋黎食好開胃~📍小食併盤(各6件)全部係炸物!有脆炸雞,芝味魚腐金磚、雞肉洋蔥圈 同雜菜春卷,每樣各六件,我最鐘意芝味魚腐點埋泰式辣雞醬超惹味📍德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)佢有四款唔同嘅腸,紐倫堡腸咖喱香腸同法蘭克福腸,啱晒各位食肉獸~另外仲有意式肉丸,加埋醬汁酸酸甜甜令油膩感降低~📍原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb):春雞已分成四大件,入口雞肉超鮮嫩~雞肉仲勁滑咬開就滲出淡淡香草味 📍經典重現白汁雞皇飯 (1.5磅)嘩勁多料!有好多青椒雞肉等材料一齊焗,白飯撈汁係會食唔停口架而且份量超多!一人可以分到兩碗!📍一口紐約芝士蛋糕 (6 件)甜品時間! 紐約芝士蛋糕細細件,bitesize 啱啱好,味道唔會太甜剛好啱晒女仔呀~~
終於九月尾又係成班中同聚會時間!
有朋友話不如試試呢間半唐番~

📍煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)

📍小食併盤(各6件)

📍德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)

📍原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb):

📍經典重現白汁雞皇飯 (1.5磅)

📍一口紐約芝士蛋糕 (6 件)
2022-09-06 85 瀏覽
呢次叫咗半唐番到會,佢哋有個六人餐好豐富。入面有沙律、小食拼盤、兩個主菜、一份主食同埋甜品。煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb):煙鴨胸份量都幾多,水蜜桃沙律好清新,夠哂開胃,表面鋪滿芝士,咸香非常。小食併盤: 拼盤入面有芝味十足嘅芝味魚腐金磚、香脆度爆燈嘅日式卜卜脆炸雞 、好好味嘅雞肉洋蔥圈 ,、惹味非常嘅沙話Dee卡雜菜春卷 ,全部都即炸先包裝,就算嚟到都仲係熱同脆。德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅):德國嘅肉腸有四款不同嘅腸,分別係紐倫堡腸、咖喱香腸、法蘭克福腸、條條都係啖啖肉,有濃香嘅肉味,口感各有不同,而配埋嘅意式肉丸,有滿滿嘅肉汁,同埋啲醬汁酸酸甜甜,好醒胃。呢兩樣拼埋一齊,簡直係食肉獸嘅最愛之選。荔枝咕嚕雞球 (1.5磅):酸酸甜甜嘅咕嚕雞球,加埋荔枝一齊煮,多咗一份荔枝嘅清甜,而雞球啖啖肉,外脆內嫩,食得夠哂過癮。經典重現白汁雞皇飯 (1.5磅):呢個雞皇飯用料十足,入面有各種嘅蔬菜、雞肉等一齊焗,焗完之後雞肉仍然嫩滑,白汁夠哂Creamy,而蔬菜為個飯多添一份清爽口感,令整體味道口感都變得豐富。一口紐約芝士蛋糕 (6 件):紐約芝士蛋糕細細件,一口一件啱啱好,甜味適

一口紐約芝士蛋糕 (6 件):紐約芝士蛋糕細細件,一口一件啱啱好,甜味適中,蛋糕口感軟滑,令呢餐到會有一個完美嘅句號。
2022-09-05 76 瀏覽
家中小成員剛剛開學,為了令她有上課的衝勁,所以想帶她去食餐勁,點知她話外出很熱,又不想出街,想留在家中舒舒服服,涼住冷氣等食,所以唯有買外賣回家品嚐.剛巧細妹的閨蜜介紹我們到此訂食物,她們對食物都有要求,所以應該信得過.而今次訂了一個6人餐,食物包括:煙鴨胸水蜜桃沙律(1.5lb)鴨胸juicy、沙律菜非常新鮮,唯獨醬汁不夠,如多些醬汁,味道會更好.小食併盤:芝味魚腐金磚(6件)芝味濃、魚腐彈牙.日式卜卜脆炸雞(6件)外層香脆、肉質嫩滑.雞肉洋蔥圈(6件)加了雞肉在內,比普通洋蔥國好味好多.沙話Dee卡雜菜春卷(6件)充滿蔬菜的內涵、皮薄的外表,掂.德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤(2-3lb)幾款不同style的肉腸,條條皮脆肉嫩,而肉丸亦肉汁豐滿,送啤酒一流.原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)一開盒蓋,已聞到燒雞的香味,雞肉嫩滑,配埋個汁食一流,還有鋪在燒雞下的蔬菜,吸晒燒雞流下來的肉汁,不能錯過.芝士焗肉醬意大利粉(1.5lb)芝味濃、肉碎不會太乾、意粉有咬口.一口紐約芝士蛋糕(6件)完全可以媲美坊間的出色餅店,口感滑溜、芝士味濃郁,還有藍莓大粒多汁,兩者配合得天衣無縫.P.S.店家還會奉

而今次訂了一個6人餐,食物包括:

煙鴨胸水蜜桃沙律(1.5lb)

小食併盤:
芝味魚腐金磚(6件)
芝味濃、魚腐彈牙.
日式卜卜脆炸雞(6件)
外層香脆、肉質嫩滑.
雞肉洋蔥圈(6件)
加了雞肉在內,比普通洋蔥國好味好多.
沙話Dee卡雜菜春卷(6件)
充滿蔬菜的內涵、皮薄的外表,掂.

德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤(2-3lb)

原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)

芝士焗肉醬意大利粉(1.5lb)
芝味濃、肉碎不會太乾、意粉有咬口.

一口紐約芝士蛋糕(6件)

P.S.
店家還會奉送餐具,如果在室外野餐,便不愁沒有餐具了.
2022-09-03
15 分鐘 (外賣自取)
  • 一口紐約芝士蛋糕
  • 原隻露絲瑪莉燒春雞
2020-09-13 593 瀏覽
男友話悶悶地約左班friend係屋企打通宵機,幾個人我都懶得煮,叫左朋友介紹既到會,話呢間試過好食,所以就試下。揀左幾樣菜式,價錢相宜,送黎都係熱既,唔使翻熱都好好食。BBQ 豬仔骨配薯角—豬仔骨好入味,大大舊好抵食,對於佢地班肉食男,係必叫之選。招牌燒烤醬雞翼—寫明招牌一定要試啦,雞翼唔肥膩,應該係煮既時候逼曬D油出黎,我自己靜靜雞都食左5隻。日式紫菜雞卷拼雞肉洋蔥脆圈—之前試過一間洋蔥圈,粉漿太多,今次剛好仲好脆身。叫了一個飯及意粉,佢地話個咖哩夠曬惹味,送飯一流。卡邦尼意粉入面有我最愛的芝士、煙肉,份量都幾多,一D都唔吝嗇。馬來西亞咖哩牛肉飯正宗卡邦尼脆煙肉意大利粉呢間到會負責人都好有禮貌,打左幾次電話問問題都好有心機答,值得一讚。

BBQ豬仔骨配薯角

BBQ豬仔骨配薯角
日式紫菜雞卷拼雞肉洋蔥脆圈
  • 招牌燒烤醬雞翼
2020-08-27 281 瀏覽
黑椒牛肉意粉賣相同味道都幾好,加咗啲紅綠椒令成道菜好睇咗好多。味道方面,佢黑椒味夠濃而且唔會太辣,鑊氣都好夠好香口。啲意粉口感都夠彈牙,牛肉都醃得入味。推薦!😋😋呢個Carbonara好正呀😍 個汁夠thick夠creamy,可以掛喺啲意粉度,勁香!芝士味又夠濃,啱曬啲芝士控🤣 啲煙肉煎得好脆,夾住意粉食個口感好有趣,又可以增香。雖然我唔太食蘑菇,但係因為個汁太香,我竟然一啖意粉一兩舊菇咁食曬咗啲菇🤣🤣

2020-08-26
用餐優惠