2023-09-15 112 瀏覽
今日去開銅鑼灣,去左路經嘅 南洋家 食個快飯。鋪頭細細,選擇就好多,餐廳坐得都舒服。我就叫左 海南雞配箭葉果飯,羊肉沙嗲串,白膳沙嗲串。海南雞配箭葉果飯,上枱超大份,擺盤都幾靚仔。海南雞滑溜,雞肉夠嫰滑,味道啱啱好,唔會太濃。配上兩款醬汁,其中一款綠色嘅醬汁,有濃郁嘅香草味加上微微辣,配雞肉或者撈飯都好好食。箭葉果飯 好夠份量,壓到實一實,第一次試箭葉果飯,食落有好獨特嘅淡香,配上魚乾,味道更鮮味。飯粒乾身有咬口。值得一試。雜菜都好好食,夠爽口。羊肉沙嗲串,肉質厚實,羊肉味濃郁。配上花生味極濃,帶辣嘅醬汁超惹味。白膳沙嗲串,推薦比鐘意食膳嘅食客,白膳肉厚味鮮,彈牙嘅口感,加上燒至表皮外脆,好食~飲品就叫左新鮮椰青,大大個,椰青水鮮甜,非常解渴。
今日去開銅鑼灣,去左路經嘅 南洋家 食個快飯。

鋪頭細細,選擇就好多,餐廳坐得都舒服。

我就叫左 海南雞配箭葉果飯,羊肉沙嗲串,白膳沙嗲串。

海南雞配箭葉果飯,上枱超大份,擺盤都幾靚仔。

雜菜都好好食,夠爽口。

飲品就叫左新鮮椰青,大大個,椰青水鮮甜,非常解渴。

2023-09-15
2023-08-14 355 瀏覽
銅鑼灣係美食雲集的地方今日我去銅鑼灣禮頓道希雲大廈,南洋家。店舖門口有售賣各種美食好似新鮮每日炸既炸蝦片斑斕蛋糕,椰青可以當晚餐加送既泰式香葉肉碎,馬來咖哩買返屋企微波爐返熱就可以開飯,認真方便而且售價$100有3盒,可以試到唔同既口味😋我叫野食時聽到隔離檯叫燒牛仔骨飯所以我都叫左一個$68另外叫左牛串燒,雞串燒,羊肉串燒$13-$15同埋一杯椰汁珍多冰$28燒牛仔骨飯牛仔骨燒到微焦由於擦左秘製醬汁非常多汁同香氣撲鼻❤️拌碟有煎蛋,煎到燶邊,流心黃,撈飯正❤️ 雜菜,有椰菜,紅蘿蔔同少少辣椒, 炒得好淋,有辣椒既辛香味❤️ 白飯好似坐金字塔咁高🏔米飯軟熟仲有黑黑地色既辣椒豉油排盤靚,食物豐富串燒最好味係牛因為秘密醬汁甜甜地而且非常有牛味,多汁雞串燒都可以一試雞肉滑,不過味道淡少少羊肉用左香料,乾身少少,一般珍多冰珍多用米做所以唔係泰國個種珍多冰有咬口比較淋椰汁加鮮奶再加少少糖味道都幾清甜❤️我睇到餐牌上有黃薑雞湯,加多加多,巴東牛肉,等等印尼方便既招牌美食,今次食飽左,下次先再試😋
銅鑼灣係美食雲集的地方
今日我去銅鑼灣禮頓道希雲大廈,南洋家。
店舖門口有售賣各種美食
好似新鮮每日炸既炸蝦片
斑斕蛋糕,椰青
可以當晚餐加送既泰式香葉肉碎,馬來咖哩
買返屋企微波爐返熱就可以開飯,認真方便
而且售價$100有3盒,可以試到唔同既口味😋

燒牛仔骨飯
牛仔骨燒到微焦
由於擦左秘製醬汁
非常多汁同香氣撲鼻❤️
拌碟有煎蛋,煎到燶邊,流心黃,撈飯正❤️
雜菜,有椰菜,紅蘿蔔同少少辣椒,
炒得好淋,有辣椒既辛香味❤️
白飯好似坐金字塔咁高🏔
米飯軟熟
仲有黑黑地色既辣椒豉油
排盤靚,食物豐富

串燒
最好味係牛
因為秘密醬汁甜甜地
而且非常有牛味,多汁
雞串燒都可以一試
雞肉滑,不過味道淡少少
羊肉用左香料,乾身少少,一般

珍多用米做

2023-08-14
  • 牛串燒
  • 燒牛仔骨飯
2023-07-22 86 瀏覽
今晚又同朋友去完銅鑼灣行街,忽然想吃東南亞菜,便去了這間餐廳吃晚餐泰式燒豬頸肉($50):豬頸肉燒得非常香!我個人認爲這個一定要點。個醬汁有少少辣,點埋更加香,但就算唔點個醬就咁食,本身都已經好夠味。豬頸肉肉質鮮嫩,食落去又好滑,幾好食。半隻燒春雞配箭葉果飯$88:雞燒得好香脆,肉質鮮嫩,皮脆肉香。燒雞可以點埋個醬汁,個醬少少辣辣地都唔錯。箭葉果飯亦不是普通白飯,食到有椰香味,又幾特別。辣爆大肚牛丸牛骨湯麵($88):牛丸真係好大粒好巨型,食落彈牙又爽口,非常好吃。大肚牛丸的意思係大大粒牛丸入面仲有細細粒的牛丸仔,又幾特別有趣。箭葉果柚子蜜($18):箭葉果幾清新,同柚子蜜又幾夾,唔錯。另外點左杯凍檸茶都好飲。

半隻燒春雞配箭葉果飯$88:

箭葉果飯亦不是普通白飯,食到有椰香味,又幾特別。

另外點左杯凍檸茶都好飲。

-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽-小店係比較少見提供南洋菜嘅餐廳,除咗有星、馬、印尼等嘅主菜同小食,亦有多款外賣甜品售賣。🥢爪哇醬雜菜黃薑飯 $73 🆙Nasi Tumpeng ,亦即三角形山狀嘅黃薑飯,係源自爪哇島,通常係結婚、生日宴等節慶先會見到。飯有好香黃薑味,飯粒粒粒分明唔油膩。佢個雜菜偏辣,另外亦有配一大塊脆身嘅蝦片👍🏻。🥢 印尼椒鹽天貝 $38 🆗第一次食天貝,原來佢係一款用黃豆同天貝菌發酵而成嘅食品,近年更被視為superfood,係素食界同健身界好受歡迎。呢款椒鹽天貝炸得好香脆,有少少似芋頭咁好有咬口。🥢炸秀珍菇 $38 🆙炸秀珍菇教好出色,外層炸粉鋪得好薄,炸出嚟乾身唔會油淋淋,好香脆。入面嘅菇好juicy,加埋椒鹽更惹味😋。🥢芒果糯米飯 $48 🆗呢個芒果糯米飯同最近食過幾間嘅泰國芒果糯米飯都有啲唔同。佢嘅口感煙韌得嚟冇咁痴,芒果鮮甜,飯粒暖笠笠,唔錯唔錯👍🏻。🥢燒花枝丸串 $13 🆗🥢雞髀菇沙嗲串 12 🆖🥢雞肉沙嗲串 $13 🆙三款串燒各有特色,比較鍾意雞肉沙嗲串,佢嘅沙嗲味好濃,非常惹味。🥢鮮奶涼粉冰 $28 🆙呢杯鮮奶涼粉冰解辣一流,啱哂食完爪哇醬黃薑

🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢燒花枝丸串 $13 🆗
🥢雞髀菇沙嗲串 12 🆖
🥢雞肉沙嗲串 $13 🆙

🥢鮮奶涼粉冰 $28 🆙
呢杯鮮奶涼粉冰解辣一流,啱哂食完爪哇醬黃薑飯再飲。條狀嘅涼粉放便飲用,飲品甜度適中👍🏻。

🥢菠蘿椰果沙冰 $38 🆙
菠蘿椰果沙冰用咗新鮮嘅菠蘿製成。沙冰口感綿密,加埋清爽有咬口嘅椰果,解暑一流!

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 南洋家 (希雲街) (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道128-138號希雲大廈地舖
#bakdiu越南菜 #bakdiu印尼菜 #bakdiu南洋菜#bakdiu新加坡菜 #bakdiu馬來西亞菜#bakdiu銅鑼灣
2023-06-23 55 瀏覽
今晚happy friday諗住試下新菜式,就同埋屋企人黎食南洋菜🍾 餐廳包括了唔同地區,例如泰國、越南、新加坡等既特色美食😋沙嗲串燒當然係最出名,所以我哋都叫左幾串作為前菜😬雞肉串燒味道香濃,有一碟充滿花生香味嘅沙嗲醬,令人胃口大開!作為食肉獸嘅我哋,當然叫埋燒豬頸肉,配上酸酸甜甜嘅醬汁,好開胃~~主菜方面,我哋留意到佢有好多南洋特色嘅飯類!其中箭葉果飯好特別🤔️🤔️ 我地都未試過,一於試試😆 海南雞配箭葉果飯終於到😙 有兩款醬汁:一款有啲似薄荷醬,另一半就係甜豉油~ 箭葉果飯甜甜地,好像椰漿加香料嘅味道😆 幾特別又好味! 加埋配菜、雞肉同醬汁,好有風味😆我哋仲叫咗個小食:巴東牛肉酥餅😋😋 依個好好吃呢!香脆酥餅+爽口青瓜+香濃巴東牛肉,真係絕配!!飲品都有好多選擇,夏天梗係要飲返杯珍多冰😆 好爽!今次的食物屋企人都讚好👍🏻😬😬

飲品都有好多選擇,夏天梗係要飲返杯珍多冰😆 好爽!
今次的食物屋企人都讚好👍🏻😬😬
2023-06-17 93 瀏覽
大家都知道銅鑼灣希雲街都有不少特色小店,大多數都係西餐同日本菜為主。原來個邊都有一間食印尼菜既小店,當然要試下啦!🔸雞脾菇沙嗲($12一串)及豬潤沙嗲($15一串):餐廳就即叫即燒,所以串燒係熱辣辣就上枱。至於秘製沙嗲醬味道幾濃,用黎點串燒一流!雞脾菇非常juicy,一咬就爆汁!豬潤燒得唔錯,唔會搞到乾哂。🔸牛肉沙嗲配炒飯($78):牛肉沙嗲即叫即燒,濃郁既牛肉味配上惹味沙嗲醬送飯一流。除此之外,更有一塊蝦片,都幾脆口。炒飯賣相幾有心思,十足十當地既擺法。而炒飯內有乾坤,唔單止用蔥花蛋花亦都有魚乾仔。炒飯亦有配菜,減少大家食完咁邪惡既串燒後既罪惡感!🔸椰青($38):椰青大大個又多椰肉,一路食飯一路飲椰青,消暑一流!

2023-06-14 28 瀏覽
嘿!最近食咩好呢?我上次去銅鑼灣嘅南洋家食咗啲好嘢,真係食到我想即刻去番次旅行首先,南洋客家狗仔粉係一定要試下啊!個湯底好濃郁,有啲辣嘅味道,仲有啲豬皮、豬肉、香菇等等,真係咁樣一碗都唔夠。如果你鍾意啲辣嘅,可以試下佢哋嘅巴東牛肉飯,好多肉,啲牛肉好嫩,再加上啲醬汁,幾正好啱送飯。換成黃薑飯,都好好味。另外,佢哋嘅泰式燒豬頸肉真係一級棒,啲肉好嫩,再配上啲青檸汁同啲香草,真係令人食到停唔住口。同埋,如果你係沙嗲迷,佢哋嘅沙嗲牛舌同豬潤都好好味,啲肉好入味,真係一啖接一啖。最後,如果你想飲啲甜甜嘅野,可以試下佢哋嘅混吉蜜,真係好涼快,好適合返宜家香港嘅天氣。同埋如果你想試下啲椰青,佢哋都有賣,啲椰肉仲好好食總括而言,南洋家係一個真係好正嘅餐廳,食物好味,價錢又平,環境舒適,服務又好,真係值得一試!下次你地去食飯,記得去南洋家啊!

2023-06-10 513 瀏覽
好少去港島區朋友介紹咗一間Cp值高的東南亞菜佢門口有些蝦片、千層糕等小食賣賣相都幾吸引😆佢有個壁畫做裝飾 係關於香港景點幾特別🫶🏻我地兩個人叫左兩個主食+一菜+一甜品+兩杯飲品⭐️海南雞飯配箭葉果飯 海南雞啖啖肉配埋醬料好好食🤤個飯係箭葉果飯 比起平日食開的油飯好食值得一試👍🏻⭐️黑麵神有豬肉、菇、雞蛋的豉油炒麵Order個陣係比佢個名吸引左覺得好特別食落真係唔錯好有鑊氣豬肉等材料都炒得剛剛好😋⭐️馬拉盞炒通菜通菜炒得好入味平時啲馬拉盞醬會好辣但呢個一啲都唔over好啱胃口😃⭐️芒果糯米飯最期待嘅甜品😍芒果超甜超級加分啲糯米煙煙韌韌好有口感依個甜品必叫👍🏻⭐️椰奶珍多冰有珍多(綠豆粉條)好味好有口感😋⭐️梳打柑桔青瓜健康解渴之選柑桔有兩大粒 有誠意😎👍🏻係銅鑼灣 依個價錢真係堅抵食重要係d野食唔錯🥳會再encore🫰🏻
好少去港島區
朋友介紹咗一間Cp值高的東南亞菜
佢門口有些蝦片、千層糕等小食賣
賣相都幾吸引😆

個飯係箭葉果飯
比起平日食開的油飯好食
值得一試👍🏻

⭐️黑麵神
有豬肉、菇、雞蛋的豉油炒麵
Order個陣係比佢個名吸引左

係銅鑼灣 依個價錢真係堅抵食
重要係d野食唔錯🥳
會再encore🫰🏻
2023-06-09
10 分鐘 (堂食)
紀錄返再次經過銅鑼灣希雲街,就諗住食返先前試過嘅東南亞美食小店,今次試左同上次唔同的:👉🏻馬拉咖哩雞飯咖哩咁唔係好傑,但味道香濃,加上除左嫩滑嘅雞肉, 仲有蔬菜如紅蘿蔔薯仔,再配上雪糕筒型熱飯, 好睇又好食。👉🏻巴東牛肉酥餅個酥餅真係好酥好脆,內裡包住嫩滑嘅牛肉餡,不過有啲類似八角嘅香料要挑走,如果唔小心咬左落去就會太濃味啦!😂👉🏻 沙嗲串燒 今次雞肉、羊肉同豬頸肉沙嗲串,個串燒得恰到好處,各種肉質都好嫩,加上沙嗲醬嘅香辣味,真係令人垂涎三尺!👉🏻炒怡保芽菜呢個菜式好適合夏天食用,第一次食怡保芽菜, 比平時食開嘅芽菜粗碌,味道清爽可口,真係好開胃!👉🏻泰式凍奶茶&鮮奶涼粉冰,泰式凍奶茶用嘅係煉奶不能夠走甜但可以少甜 👍🏻而鮮奶涼粉冰就係一款清爽嘅甜品,由 一絲絲嘅涼粉同牛奶製成,口感特別~

👉🏻馬拉咖哩雞飯

👉🏻巴東牛肉酥餅

👉🏻 沙嗲串燒

👉🏻炒怡保芽菜

👉🏻泰式凍奶茶&鮮奶涼粉冰,

2023-06-06 43 瀏覽
入到去,真係令我有種返左鄉下(吉隆坡)嘅感覺,好多人都唔知以為馬來西亞淨係食肉骨茶,其實印尼菜先正宗啊!最令我印象深刻嘅係佢嘅椰漿飯,味道好濃郁,每一粒米都吸收咗椰漿嘅香味同甜味,配上牛仔骨同半隻春雞真係太正啦!牛仔骨好軟好入味,令我一口接一口咁食,唔想停口。春雞肉質細嫩,加上椰漿嘅香味,真係一絕!另外兩款小食都好好味,特別係香茅雞翼,個皮炸得香脆,入面嘅雞肉好juicy,加上香茅同檸檬葉嘅香味,好開胃!白雲鳳爪都唔錯,入口即化,加上醬汁,味道更加豐富。最後,飲品方面都好出色,珍多冰同埋香茅檸檬七喜都好好味,特別係香茅檸檬七喜,檸檬嘅酸味同香茅嘅香味完美結合,夠清新,啱晒夏天飲。整體黎講,呢間餐廳真係值得一試,食物好味道,印尼特色豐富,價錢亦都相宜,已經諗定幾時再嚟。

鳳爪
牛仔骨
半隻雞
芫荽雞翼
香茅七喜
全家福
2023-06-05
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
全家福
  • 芒果糯米飯
  • 各式椰漿飯
2023-05-28 48 瀏覽
因看見其他食評的相片和侍應推介,才一試黃薑雞湯配白飯。雞湯湯頭清甜,黃薑份量也恰到好處,可惜這只是海南雞的副產品。雞湯裏只找到幾片薄薄的雞肉,除此以外只有大量椰菜和芽菜、雞皮、雞骨、雞腳。難道是海南雞起肉之後剩下的雞殼拿來煲湯,又變成餐牌上另一道菜嗎?雞肉的份量比不上兩片海南雞肉,而且肉質也很柴皮,完全是湯渣的感覺,令人好失望,完全不值這個價錢海南雞飯只售$68,而這個黃薑雞湯飯賣$58,也不包餐飲或加錢配飲品。侍應介紹各店家賣的黃薑雞湯飯所用材料不一,有的用雞件,有的用雞髀,想不到這裏是用雞殼。
因看見其他食評的相片和侍應推介,才一試黃薑雞湯配白飯。

2023-05-25 51 瀏覽
之前試過佢哋另一間外賣店,出品幾好,性價比高,今次就突登嚟試堂食,原來亦唔客人買外賣,幾受歡迎喎~泰式酸辣無骨鳳爪 $48本身想食八爪魚仔,可惜賣哂,店長推介無骨鳳爪,酸辣爽口海南雞飯配黃薑飯 $68肉厚肥美海南雞,黃薑飯亦香,仲有配菜,份量足,推介!白鱔沙嗲 $33 牛肉沙嗲 $14雞肉沙嗲 $13沙嗲串燒,即點即製,白鱔肉質爽脆,趁熱即食芒果糯米飯 $48芒果新鮮又夠甜,佢哋會將糯米飯先加熱至軟身,本身有甜味,加埋椰汁食更正椰青 $38清甜新鮮

泰式酸辣無骨鳳爪 $48
本身想食八爪魚仔,可惜賣哂,店長推介無骨鳳爪,酸辣爽口
泰式酸辣無骨鳳爪

海南雞飯配黃薑飯 $68
肉厚肥美海南雞,黃薑飯亦香,仲有配菜,份量足,推介!
海南雞飯配黃薑飯
海南雞飯配黃薑飯

白鱔沙嗲 $33
牛肉沙嗲 $14
雞肉沙嗲 $13
沙嗲串燒,即點即製,白鱔肉質爽脆,趁熱即食
沙爹串

椰青
  • 海南雞飯配黃薑飯
  • 芒果糯米飯
2023-05-22 399 瀏覽
小小的店舖門前放滿泰式蝦片、泰式小食、甜品和飲品,甚是吸眼。喜歡泰式食品的人經過,總會停下腳步,細細一看,定會找到自己喜愛的。店內坐位不多,所以繁忙的午飯、晚飯時間可能要等位。Order 了食物後,很快就送上,效率很高啊!「黃薑雞湯配米線」$58黃薑的好處不用多說,這碗米線真材實料,不單雞肉多,配料也很多,有半隻蛋,蕃茄,還有很多芽菜,雞肉嫩滑,湯汁美味,絕對超值。「羊肉沙嗲配炒飯」$88炒飯悉心地整成高高的三角形,一塊脆脆的蝦片依傍著,三串羊肉串燒得恰到好處,味道帶甜而沒有羊肉的騷味,正啊!「越南芫荽雞翼」$48雞翼醃得很入味,上面鋪了一層芫茜醬,喜歡芫荽的朋友當然會喜歡這種獨特的味道,但不喜歡的朋友,落單時話不要芫荽醬就得,雞翼就算不要醬都一樣好味。「新鮮椰青」$38「芒果椰果沙冰」$38大大杯沙冰,加上濃濃的芒果味,消暑一流。「椰汁黑糯米」$38這杯甜品份量很多,一定要和朋友分享才吃得完,糯米配椰汁是最夾的,吃完很飽很滿足啊!「南洋家」的出品好味又抵食,希望老板快些在九龍和新界區開分店啦!

店內坐位不多,所以繁忙的午飯、晚飯時間可能要等位。
Order 了食物後,很快就送上,效率很高啊!
「黃薑雞湯配米線」$58

「羊肉沙嗲配炒飯」$88

「越南芫荽雞翼」$48

「新鮮椰青」$38
「芒果椰果沙冰」$38
大大杯沙冰,加上濃濃的芒果味,消暑一流。

「椰汁黑糯米」$38

2023-05-17
2023-05-18 53 瀏覽
印尼料理「南洋家」,光是在銅鑼灣就有10家印尼餐廳,其中有兩間屬於南洋家的堂食餐廳跟外賣小販店。中午跟老闆同事一起選擇了南洋家堂食餐廳,尖峰時段人擠人,趕緊坐下點完,不到兩三下功夫就上菜了,動作非常迅速。老闆點了巴東牛肉配薑黃飯,店家免費附了小菜跟飲料,份量算非常多,光是飯以視覺上來說給了有兩大碗了,男生吃也會覺得非常飽。老闆說巴東是一種佐料名稱,類似薑黃粉的概念,不說還以為是印尼某個地名,原來這種肉類調理被視為全球50大美食之一,不愧是老闆,選了一個這麼有內涵的美食。本來想跟老闆討一口試試味道,沒想到一轉眼老闆已經吃完了😂可見非常好吃。我的萬能小當家同事點了豬頸肉飯,感覺入口即化的肉配上有點微辣醬汁,非常經典的一道料理,很適合他的性格🤣 安全牌的選擇,一定超好吃!我選擇了薑黃雞湯飯,純粹有點感冒,聽老闆說薑黃可以去寒,果然吃了馬上爆汗,在香港這種長期潮濕的天氣,吃點辣流點汗,對新陳代謝都挺好的,不過湯裡面只有兩三隻雞翅,有點小小失望,感覺放雞腿肉更夠味,而且我仔細撈撈湯底,想不到是鳳爪在裡面😳怎麼違和感這麼強,只能說這雞沒吃幾口,肉就沒了,有點不夠過癮😭整體來說,我還是評價不錯,下次

整體來說,我還是評價不錯,下次來想試試燒魚跟巴東牛肉~

2023-05-17
1 分鐘 (堂食)
2023-05-14 43 瀏覽
Sat 13th May 母親節 雨嚟銅鑼灣shopping 呢度作為起點就最好啦。首先食飽個肚先有力氣 Shopshopshop,食飽就向 Lee Garden、Sogo、Time Sq…. 方向進發。其實係因為呢度地方比較迫夾,買到一抽二掕入嚟食嘢真係唔係好方便,同埋呢度 cash only 驚買完嘢冇錢買單。地方骨子,好有印尼文清Cafe風格,壁畫好醒神出自香港畫家手筆。席上有唔少印尼 look-a-like 食客,相信呢間嘢都幾地到。一定要試佢嘅「黑麵神」。基本上係佢哋嘅豉油王炒粉。佢哋嘅粉質地好似我哋嘅銀針粉咁樣,煙靭有米香,佢哋嘅黑醬油甘鹹帶少少蔗糖味,有火候,追住食。燒春雞箭葉果飯。啲飯好多香料香茅、Lime葉…. 撈得好好味。芒果沙冰好足夠料。佢所有嘅凍飲到好出色。價錢又唔貴,值得推薦。
Sat 13th May 母親節 雨

芒果沙冰好足夠料
。佢所有嘅凍飲到好出色。價錢又唔貴,值得推薦。
2023-05-13
午餐