2023-05-06
🥢尖沙咀 抵食$200起午市二人套餐 自選韓燒牛板腱石鍋湯飯🥢去到尖沙咀,韓國街食lunch,今日有開心事想食得好啲,原來發現了一間韓國人主理的燒肉店Lunch 唔貴,價錢最平$200 就可以享用燒肉一份,價錢就會由選擇豬或牛肉的部位有所不同,自選主食一份及兩個飲品,,而且餐廳幾濶仲幾好坐🥢BBQ 午市套餐 (自選牛肉,自選主食x2 ,飲品x2 ) $320由於好肚餓嘅關係,就揀咗兩個主食,及燒牛肉,牛肉部位仲有好多選擇例如排骨,肩胛肉,牛舌等等今次選了油膩肉味平均的牛板腱,辣豆腐湯及水冷麵🥢牛板腱肉質及油膩分佈平均,燒起上來牛肉香氣濃郁,燒至剛剛熟就最好食🥢辣海鮮豆腐湯 經典的辣豆腐海鮮湯,內有不少蝦及蜆,湯底比較微辣,主要是海鮮味道🥢水冷麵步入夏天,就係食韓國嘅水冷麵,冰冰凍凍的冷麵,煙煙韌韌嘅冷麵,煙煙韌韌嘅感覺,食完成個人降溫🥢幾喜歡呢度環境幾舒服,仲有大卡位俾你慢慢食,而且燒肉套餐價錢抵食,可以同朋友出去lunch 慢慢嘆,而且仲係韓國人主理,佢哋嘅前菜小碟特別好食,由其特別鍾意佢哋嘅黑豆同埋泡菜,好有家庭feel📍 南대門 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道75號東南大樓地舖
🥢牛板腱
🥢辣海鮮豆腐湯
🥢水冷麵
📍 南대門 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道75號東南大樓地舖