2023-07-31
尖沙咀韓國街韓國料理餐廳 — 南대門 今次同朋友又去尖沙咀韓國街試下另外一間嘅韓式BBQ餐廳,餐牌主打,包括燒肉、炸雞、鍋物等韓式料理美食—點完餐店員會先送上韓式前菜,包括有:泡菜、沙律、白蘿蔔、薯仔🥔🐮牛肉拼盤A ($530)套餐有4款牛肉:牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉,可以一次過試到唔同嘅部位,仲附送咗蔬菜,包括有金菇、雞脾菇、茄子🍆 生菜🥬肉眼扒好大塊,而其餘三款肉包住生菜一齊食都冇咁heavy!呢個套餐仲包一碗泡菜湯/大醬湯,揀咗泡菜湯,湯底辣度適中,除咗有泡菜之外,仲有豆腐同牛肉等配料,整體來講呢個套餐都夠兩個人一齊share來食!🍗蜜糖牛油蒜蓉炸雞($130)炸雞叫咗半份,蜜糖牛油醬汁非常濃稠,感覺上好似真係點緊蜜糖一齊食咁!
🐮牛肉拼盤A ($530)
🍗蜜糖牛油蒜蓉炸雞($130)