黃昏🌆時間同朋友🧕一齊喺太子,肚餓要搵嘢食,行吓睇吓,見到呢間,有串燒食,幾啱呢一日嘅胃口,咁就決定入去開餐😆漬物 $20 x 2不嬲都鍾意食漬物🤩,呢度有蒜頭🧄、牛蒡、蘿蔔😋雞鎚 $38、雞頸肉 $46呢度嘅雞係用本雞,本地嘅「三黃雞」🤩日本豚肉蘆筍卷 $38、雞小腿 $48豚肉包住蘆筍嚟燒,幾香口😆;雞小腿 幾好雞味😋雞皮 $32、雞冠 $42雞皮 燒到脆脆哋🤩,應該大部份嘅雞油都燒晒出嚟😆;雞冠 比較少地方有得食,呢度有得食,真係幾特別🤩,雞冠 都係 脆脆哋,係比較偏向爽脆嗰一種😆$28 秋葵、$38 雞肝燒秋葵,新鮮簡單好食😆;雞肝 幾 creamy 😋雞湯 $36 x 2熱辣辣,幾好雞味,仲有啲雞肉絲係裏邊🤩

漬物 $20 x 2
不嬲都鍾意食漬物🤩,呢度有蒜頭🧄、牛蒡、蘿蔔😋

雞鎚 $38、雞頸肉 $46
呢度嘅雞係用本雞,本地嘅「三黃雞」🤩

日本豚肉蘆筍卷 $38、雞小腿 $48
豚肉包住蘆筍嚟燒,幾香口😆;雞小腿 幾好雞味😋

雞皮 $32、雞冠 $42

$28 秋葵、$38 雞肝
燒秋葵,新鮮簡單好食😆;雞肝 幾 creamy 😋

雞湯 $36 x 2
熱辣辣,幾好雞味,仲有啲雞肉絲係裏邊🤩
2023-04-03 32 瀏覽
係酒吧街好易搵到你想食嘅餐廳😆最後我哋入咗間居酒屋🏮-環境都幾有氣氛,整個設計都用左酒做主題🍾裏面仲有啲私隱度高啲適合多人聚會嘅枱👍🏻-坐低左店員會準備冰水、漬物 啲漬物係醃得好入味平時蒜頭成粒我係唔會食但佢醃到食咗我都唔知原來食緊蒜頭味道仲好好食!醃蘿蔔同其他漬物都醃得好爽脆🥰-雞掌心 $42雞爪好有彈性充滿骨膠原🧡-雞冠 $42店員建議可以點Wasabi一齊食果真好清新我算係第一次食雞冠柔軟又鮮嫩-雞鎚 $38、雞小腿 $48嫩滑又多汁啖啖肉加啲檸檬汁酸酸地好正😋-雞皮 $32燒得好香脆好可口🥰-焦糖菠蘿 $38每一次我都一定要叫菠蘿超多汁又清甜 🥰外層有啲焦糖甜甜地甜甜酸酸好開胃~-一口芝士(7粒)$52好薄脆裏面係好creamy又香濃既芝士芝士迷必叫!-雞湯 $36清雞湯有少少藥材味好鮮甜😋-日本豚肉蘆荀卷 $38豚肉啲油香滲咗入蘆筍好夾👍🏻-田樂豆腐(2件) $38豆腐外脆內軟有陣陣燒酒味焦脆甜甜地-全部食材都好新鮮即燒高質服務又好🧡
係酒吧街好易搵到你想食嘅餐廳😆
最後我哋入咗間居酒屋🏮
環境都幾有氣氛,整個設計都用左酒做主題🍾
裏面仲有啲私隱度高啲適合多人聚會嘅枱👍🏻

坐低左店員會準備冰水、漬物
啲漬物係醃得好入味

焦糖菠蘿 $38
每一次我都一定要叫菠蘿
超多汁又清甜 🥰
外層有啲焦糖甜甜地
甜甜酸酸好開胃~

一口芝士(7粒)$52

焦脆甜甜地

全部食材都好新鮮即燒
高質服務又好🧡

2023-03-30 40 瀏覽
今日試呢間串燒店🫣🫣店舖話 今期主題係雞本地元朗雞 食咗雞冠雞鎚雞頸肉雞湯 雞有雞味🥹今日食 生酮減肥餐 一個人食得飽兩個人食吾飽😆可以當減肥埋單要$500幾🫣
2023-03-29 21 瀏覽
今日放工朋友帶左我黎太子既酒吧街,呢度開左間日式居酒屋,裝修以木為主,以bar台為主,可以睇到廚師燒串燒~店員話佢地主打係用香港本地既三黃雞,雞味濃郁,肉質嫩滑~我地叫左一口芝士、鴨舌、雞鎚、雞掌心、雞小腿、雞皮,仲有廚師推薦既鮮雞湯~串燒得好香, 仲試咗好多唔同雞嘅部位~廚師話呢個鮮雞湯絕對冇加任何味精,飲得出原汁原味,非常鮮甜另外佢嘅炸物都非常唔錯,我地試左一口芝士同埋炸豆腐~今次我同朋友都冇飲酒,如果配酒既話應該更加有風味~

2023-03-29
2023-03-29 27 瀏覽
📍 博居酒屋 (太子)太子通菜街223號麗明大厦地下D號舖收工同朋友食飯呢頭好多酒吧,餐廳。見到呢間居酒屋好有特色,俾個門面吸引左,餐廳裝修好有日本居酒屋感覺。用左好多清酒樽做裝飾 ,好有特色。BAR枱可以望住師傅燒串燒,店員推薦食雞!淨係雞肉唔同部位就已經有成版,係用新鮮即本地三黃雞🐥🐥🐥👉 漬物 💰$20一坐底店員就送上漬物碟,有3款,牛蒡,蒜頭,醃蘿蔔,款款都好好味,好脆口,店員仲上左一碟檸檬、柚子鹽、芥辣,用嚟配搭串燒☺️☺️☺️👉燒雞冠💰$42😋😋😋😋.3/5雞冠真係第一次食,食落都幾彈牙幾特別👉燒雞頸肉💰$46😋😋😋😋.3/5鮮嫩爽口☺️調味岩岩好👉燒雞皮💰32😋😋😋😋.5/5見親都會叫,好脆口好好味🤤調味岩岩好👉燒雞掌心💰$42😋😋😋😋.3/5我最鐘意啜腳趾,雞腳燒到卜卜脆,好香☺️👉燒雞小腿💰$48😋😋😋😋.3/5又係第一次見,啖啖肉😆肉質好嫩好juicy!好食😋👉 燒雞鎚💰$38😋😋😋😋.5/5雞肉燒得好嫩滑 ,仲有外層脆脆地☺️食落甜甜地,yumyum👉 燒雞肝💰$38😋😋😋😋.3/5燒得岩岩好!咬開內裡呈一點粉紅!😝👉自家製免治肉棒💰48😋😋😋😋.3/5鮮嫩嘅雞肉再沾蛋漿食
📍 博居酒屋 (太子)

👉 漬物
💰$20

👉燒雞冠
💰$42
😋😋😋😋.3/5
雞冠真係第一次食,食落都幾彈牙幾特別

👉燒雞頸肉
💰$46
鮮嫩爽口☺️調味岩岩好

👉燒雞皮
💰32
😋😋😋😋.5/5
見親都會叫,好脆口好好味🤤調味岩岩好

👉燒雞掌心
💰$42
😋😋😋😋.3/5
我最鐘意啜腳趾,雞腳燒到卜卜脆,好香☺️

👉燒雞小腿
💰$48
😋😋😋😋.3/5
又係第一次見,啖啖肉😆肉質好嫩好juicy!好食😋

👉 燒雞鎚

燒得岩岩好!咬開內裡呈一點粉紅!😝

👉自家製免治肉棒
💰48
😋😋😋😋.3/5
鮮嫩嘅雞肉再沾蛋漿食,仲有啲雞軟骨係入面,好有咬口好juicy好正😚

👉 雞湯
💰$36
😋😋😋😋.4/5
飲落好鮮甜,湯頭勁濃郁,入面可以食到好多雞肉,絕對真材實料

回頭:yesyesyesl全部食物都是即叫即整,火候控制得非常出色有,成晚坐得好舒服,有咁靚裝修嘅居酒屋,可以睇住師傅燒嘢食,好滿足☺️☺️☺️

#kermit食在太子
焼き鳥|The Master of Yakitori|博·居酒屋🏮好耐冇去居酒屋🏮大家陸續都已經返哂家鄉日本旅行🇯🇵未出發日本嘅我唯有去個居酒屋同朋友chill住傾吓偈,感受日式焼き鳥🫢位於太子嘅博·居酒屋喺酒吧街,同隔離左右嘅西式酒吧比簡直係別樹一格。餐廳環境一流,好啱同另一半/朋友去舒服咁談心☺️串燒方面,作為雞串燒嘅專家,基本上諗得出雞嘅任何部位佢都有👍🏻晚市正價餐牌🍽人均:$250🕰時間:平日19:00(⭕️walk in)雞湯 $36雞冠 $42雞小腿 $48雞頸肉 $46雞皮 $32雞肝 $38日本豚肉露荀卷 $38日本蕃薯仔 $38七味鴨舌 $48濆物 $40焦糖菠蘿 $38咁多款串燒入面,我最推薦雞小腿,好滑嫩!配搭wasabi食真係一流😋其次日本豚肉露荀卷都好爽口,又唔會太重鹽味👍🏻最後,個甜品焦糖菠蘿🍍令成餐好完滿,菠蘿爽口、唔酸,好好食!Bible rating: 7.5/10📍地址:博居酒屋 (太子)太子通菜街223號麗明大厦地下D號舖

晚市正價餐牌
🍽人均:$250
🕰時間:平日19:00(⭕️walk in)

雞湯 $36
七味鴨舌 $48
濆物 $40
焦糖菠蘿 $38

Bible rating: 7.5/10

📍地址:博居酒屋 (太子)
濆物
日本蕃薯仔
七味鴨舌
焦糖菠蘿
2023-03-21 13 瀏覽
位於太子既居酒屋,餐廳環境好靚,食日式串燒為主。漬物,蘿蔔酸酸甜甜,牛蒡好清爽,唔錯既開胃小菜。串燒點咗雞頸肉、雞冠同雞鎚。餐廳用元朗本地新鮮雞❗️😋雞冠脆口,雞錘肉質鮮嫩多汁,雞頸肉質結實。香蔥燒鵝肝,鵝肝外面酥脆,入面香濃,配合香蔥,口感好豐富~特別推介:日本花魚一夜乾魚肉經過風乾,濃縮咗魚既鮮香,醬汁又惹味,魚肉好鮮甜。雞湯都好清甜,保留了雞既鮮味!整體嚟講,服務好好!坐得好舒服,好有氣氛~
位於太子既居酒屋,餐廳環境好靚,食日式串燒為主。

漬物,蘿蔔酸酸甜甜,牛蒡好清爽,唔錯既開胃小菜。

香蔥燒鵝肝,鵝肝外面酥脆,入面香濃,配合香蔥,口感好豐富~

特別推介:日本花魚一夜乾
魚肉經過風乾,濃縮咗魚既鮮香,醬汁又惹味,魚肉好鮮甜。

雞湯都好清甜,保留了雞既鮮味!

整體嚟講,服務好好!坐得好舒服,好有氣氛~
2023-03-20 33 瀏覽
有朋友介紹話呢間居酒屋好有特色,今晚一於黎試下😋 餐廳附近環境好清幽,兩條街都有好多餐廳,但吾會覺得嘈。餐廳裝修好有心思,好有日本居酒屋感覺。有好多清酒樽做裝飾,枱面又有叉電座,好方便客人👍🏻一入去係一張L型吧枱,我地今晚就係坐吧枱位置,可以一邊欣賞廚師煮野食,一邊同朋友傾計😆我地一坐低,職員就介紹話餐廳主打係食雞,係本地三黃雞,吾係度度有得食,我地就主力叫左幾款雞串燒😋有三款漬物前菜,牛蒡,漬夢卜,大蒜,全部好爽脆😋好清新燒雞頸肉: 呢個好特別,平時雞頸好少肉食,呢個竟然做到串燒,燒得好香,雞味好重😋燒雞小腿:呢個啖啖肉😋燒到剛剛好,肉質好嫩好juicy! 好食😆燒雞掌心:成隻雞腳燒到卜卜脆,好香口,好食😆燒雞鎚:食落甜甜地,雞肉又係燒得嫩滑👍🏻燒雞心: 呢個口感有d似雞肝,有d粉粉地,燒汁加左辣粉,幾過惹😋燒牛小排: 牛小排大大粒好厚身,燒到medium rare, 入面好juicy, 好嫩,好食😋香葱燒鵝肝:面頭有炸洋蔥,卜卜脆,鵝肝燒到外脆內軟!入口即溶,真係好好食😍燒日本蕃薯仔:每次食串燒都係必食😁細細粒,又飽肚田樂茄子:田樂味㬝醬配茄子係絕配!茄子一d都吾乾,好多汁熱辣辣😋

有三款漬物前菜,牛蒡,漬夢卜,大蒜,全部好爽脆😋好清新

燒雞掌心:成隻雞腳燒到卜卜脆,好香口,好食😆
燒雞鎚:食落甜甜地,雞肉又係燒得嫩滑👍🏻

燒日本蕃薯仔:每次食串燒都係必食😁細細粒,又飽肚

焦糖菠蘿: 最後黎個甜品,又可以幫助消化☺️菠蘿好新鮮,本身已經好多汁清甜,加埋焦糖,更加帶出菠蘿甜味,好清新😍
最後一定要試下個雞湯,真係好清甜,三黃雞味好濃郁,可想而知一定係淆左好一段時間,湯入面仲有好多雞粒,好足料。

成晚坐得好舒服,一邊睇住師傅燒嘢食,一邊同朋友傾計,好滿足的一晚☺️
2023-03-20
今晚跟朋友到太子覓食,自稱是日式串燒達人的她介紹了這間小店。餐廳🍴裝條到滿滿日本風情,設有ʙᴀʀ枱可以觀看師傅準備串燒,食物有很多選擇,單是雞肉已有一整頁,食物都是即叫即整,熱騰騰的,火候控制得非常出色。漬物 $20甫坐下便送上漬物碟,一共有3款。款款新鮮脆口,另有檸檬、柚子鹽、芥辣,可氹提升串燒味道! 朋友嚴選了好幾款:餐廳選用本地的新鮮雞肉,絕不用冰鮮雞,所以每款數量有限,一切看緣份~🐣雞蠔肉 $ 48師傅說每隻雞都會有兩小塊的肉! 大約是雞腿上方和雞腰中的一小塊肉,形狀有啲似較大既生蠔🦪! 每住雞只有一串! 非常珍貴(*ˉ︶ˉ*)雞蠔肉有彈性,油脂豐富,口感嫩滑!聽到附近的客人說上幾次都吃不到,原來這麼珍貴~🐥雞頸肉 $46又一有趣位置! 味道鮮,肉汁多! 大概是經常會動頸的關係,口感更有彈性和嚼勁! 🐤雞橫隔膜 $42混合了少量雞皮,很鮮嫩! 🐥雞翼「本地三黃雞」$48雞翼好嫩滑! 皮脆肉嫩,鮮味多汁! 以上幾款款師傅都建議點芥末吃,想不到有意外驚喜,非常夾! 🐔雞腎 $32爽口有㬭口,燒過後非常香口(≧∇≦)🐓雞湯 $36鮮甜?? (*ˉ︶ˉ*)暖笠笠,是幸福的感覺,而且真材

漬物 $20

朋友嚴選了好幾款:

🐣雞蠔肉 $ 48

🐥雞頸肉 $46

🐤雞橫隔膜 $42
混合了少量雞皮,很鮮嫩!

🐥雞翼「本地三黃雞」$48
雞翼好嫩滑! 皮脆肉嫩,鮮味多汁!

以上幾款款師傅都建議點芥末吃,想不到有意外驚喜,非常夾!

🐔雞腎 $32
爽口有㬭口,燒過後非常香口(≧∇≦)

🐓雞湯 $36
鮮甜?? (*ˉ︶ˉ*)暖笠笠,是幸福的感覺,而且真材實料,湯頭濃郁,能夠吃到一粒粒的雞胸肉👍🏻🥣

粟米🌽 $28
充滿牛油香,非常清甜!

日本長芋 $42
長芋本身的味道較為清淡,吃起來有點像梨肉的爽脆口感,而且有少少黏液,表面上鋪滿蟹籽,增添口感!

日本豚肉青蔥卷$32
朋友大推! 一咩爆汁,豚肉焦脆,多重口感,非常有質素。

總括來說,串燒精緻美味,而且能夠吃到平時少見的部位👍🏻整體感覺不錯!
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 坐落於太子酒吧街既博居酒屋環境舒服,裝修同燈光配搭得好寫意❤️博居酒屋主打各種串燒,日本酒 🍶舒服既環境非常適合同朋友黎小酌一杯今次就試左佢地唔同款式既串燒🌼 豚肉泡菜卷一串三件豚肉泡菜卷泡菜並唔係韓式傳統泡菜,無咁重酸味配合豚肉醬汁味道好夾🌼 雞掌心, 雞冠, 雞鎚, 雞小腿, 雞尾 🐓各款雞類串燒,全部都係選用元朗本地走地黃油雞,鮮得黎仲帶住非常濃既雞油香味每款都燒得非常香脆,特別值得一提既係雞掌心完全脆透,一d雞皮感都無,係比薯片更脆既口感,好特別!💛🌼 田樂豆腐 田樂豆腐係一種日本的豆腐菜肴,用田樂味噌同豆腐製成。田樂味噌係一種日本傳統調味料。呢份田樂豆腐香口感豐富,口感軟嫩,外脆內軟。豆腐上面既味噌味道濃郁,唔會過鹹👍🏻 食個時小心睇熱🌼 焦糖菠蘿菠蘿外圍有一層薄薄既焦糖本來燒菠蘿已經好能夠帶出佢既甜味加左焦糖會唔會畫蛇添足?唔會,焦糖香脆既口感同軟身既菠蘿好合拍👏🏻 加上焦糖只有薄薄一層,唔會太甜,甚至都無搶走菠蘿既甜味 ❤️🌼 雞湯非常香濃既雞湯,同樣係用左本地雞熬煮入面仲有幾件雞件,絕對真材實料🌈服務 ⭐️ 餐廳的服務態度非常好,好熱情周到😊⭐️

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

坐落於太子酒吧街既博居酒屋環境舒服,
裝修同燈光配搭得好寫意❤️
博居酒屋主打各種串燒,日本酒 🍶
舒服既環境非常適合同朋友黎小酌一杯

今次就試左佢地唔同款式既串燒

🌼 豚肉泡菜卷

一串三件豚肉泡菜卷
泡菜並唔係韓式傳統泡菜,無咁重酸味
配合豚肉醬汁味道好夾

🌼 雞掌心, 雞冠, 雞鎚, 雞小腿, 雞尾 🐓

🌼 田樂豆腐

🌼 焦糖菠蘿

菠蘿外圍有一層薄薄既焦糖
本來燒菠蘿已經好能夠帶出佢既甜味
加左焦糖會唔會畫蛇添足?
甚至都無搶走菠蘿既甜味 ❤️

🌼 雞湯

非常香濃既雞湯,同樣係用左本地雞熬煮
入面仲有幾件雞件,絕對真材實料

🌈服務

⭐️ 餐廳的服務態度非常好,好熱情周到😊
⭐️ 餐廳仲提供Wi-Fi和充電插座設施,方便
客人叉電🔋

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

多謝大家睇到依到👏
記得都支持下啲reels 😍
💌 有咩好野快啲分享比我地知啦 😎 期待你嘅推介 ❤️
2023-01-29 59 瀏覽
今日去太子食日式串燒,博居酒屋,餐廳位於太子警署,地鐵站,酒吧街附近,地點非常便利,鄰近眾多交通工具,餐廳裝修非常高級,開放式廚房可以欣賞師傅的手藝。.前菜一坐低職員就會遞上前菜,新鮮的椰菜和甘筍,非常鮮甜,新鮮美味,開胃小菜,絕對一流。.紫蘇葉魷魚卷非常有創意嘅一道串燒,紫蘇葉獨有的香味好吸引,魷魚卷夠彈牙,輕輕燒到香口,整體味道十分突出。.雞骨豬肉腸豬肉腸味道調配得剛剛好,時間處理得恰當,唔會太乾,豬肉腸充滿肉汁。.牛脷心牛脷心夠厚切,用上脷心的部份,牛肉味更加濃郁,口感煙韌軟熟,出色。.免治雞肉軟骨棒免治雞肉配上雞軟骨,口感一流,另外生雞蛋加上月見汁調配得非常出色,鹹甜鹹甜,配合非常。.香蔥牛燒牛肉味濃郁,肉汁亦都非常澎湃,最重要係加上大量香蔥,味道更加清新突出。
前菜
紫蘇葉魷魚卷
雞骨豬肉腸
牛脷心
免治雞肉軟骨棒
香蔥牛燒
2023-01-21 40 瀏覽
好正嘅串燒居酒屋🍻位於太子通菜街地舖的 - 博居酒屋。首先要換拖鞋入座,整個環境非常舒服寫意,最啱三五知己聊天暢飲食下小食。串燒有好多種類選擇!雞 🐔雞腎 - 淡淡鹽味,佐酒一流。雞心 - 厚肉雞心,調味唔會太搶。雞肝 - 入口即溶,好厚切。雞皮 - 咬落非常香口,飲酒必叫!牛🐮厚切牛舌 - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 超級厚切,又腍又多汁,好味到即刻encore!!!!蔬菜🥦🥬🥒🫑牛油粟米 - 略嫌普通,食落唔係幾方便。蒜蓉茄子 - 好惹味好好味枝豆🫛 - 不過不失雞肉冬菇 - 冬菇好入味,好味蕃薯 - 絲絲甜味入口,非常好味其他紫蘇葉魷魚卷 🦑 - 食落層次好豐富,紫蘇葉好香。燒明太子 - 咸香非常濃郁,配合准山一齊食啱啱好,風味強烈,配酒一流。芝士年糕 🧀 - 外層香脆,咬開係軟綿綿既流心芝士😍飯團(三文魚/明太子) - 飯粒有烘到脆脆的,好香口。整體味道很不錯,最好係收好夜,可以同朋友坐耐啲,唔使轉場慢慢傾😁
好正嘅串燒居酒屋🍻

串燒有好多種類選擇!
雞 🐔
雞腎 - 淡淡鹽味,佐酒一流。
雞心 - 厚肉雞心,調味唔會太搶。
雞肝 - 入口即溶,好厚切。
雞皮 - 咬落非常香口,飲酒必叫!

牛🐮

蔬菜🥦🥬🥒🫑
牛油粟米 - 略嫌普通,食落唔係幾方便。
蒜蓉茄子 - 好惹味好好味
枝豆🫛 - 不過不失
雞肉冬菇 - 冬菇好入味,好味
蕃薯 - 絲絲甜味入口,非常好味

其他
紫蘇葉魷魚卷 🦑 - 食落層次好豐富,紫蘇葉好香。
芝士年糕 🧀 - 外層香脆,咬開係軟綿綿既流心芝士😍
飯團(三文魚/明太子) - 飯粒有烘到脆脆的,好香口。

2023-01-20
  • 芝士年糕
  • 厚切牛舌
  • 燒飯團
2023-01-18 51 瀏覽
太子酒吧街除左酒吧其實仲鶴立雞群咁有間日式居酒屋—博 @petite_petite__主打即叫即燒串燒 坐吧枱仲可以望住師傅整ɞ̴̶̷ ̫ ɞ̴̶̷串燒單點既話 成日唔小心食到貴一貴今次同男朋友就試左餐廳既兩款套餐 比較化算.ᐟ‪‪‬串燒種類仲無重複 可以開心share◦雛菊:銀杏汁燒茄子汁燒雞肉大蔥串雞腎雞骨豬肉腸紫蘇葉魷魚卷☆香蔥牛燒☆◦紅葉:汁燒鮮冬菇日本蕃薯免治雞肉軟骨棒☆紫蘇葉豬肉串黑豚肉大蔥燒燒帶子牛脷心☆帶☆既係比較出色同特別既其他都水準唔錯 火候掌握得幾好仲可以配埋店家提供既幾款特色鹽:咖喱鹽 柚子鹽 竹炭鹽將味道昇華一下.ᐟ‪‪‬壓軸既飯團燒到熱辣辣出哂煙紫菜食既時候自己包 唔怕會潮左 好貼心~雖然即叫即燒 師傅都好有效率唔會要等好耐先有得食( •̀֊•́ ) ̖́-✿#lastbitematters#lastbitematters_princeedward#lastbitematters_mk✿
太子酒吧街除左酒吧

其他都水準唔錯 火候掌握得幾好
仲可以配埋店家提供既幾款特色鹽:咖喱鹽 柚子鹽 竹炭鹽
將味道昇華一下.ᐟ‪‪‬
壓軸既飯團燒到熱辣辣出哂煙
紫菜食既時候自己包 唔怕會潮左 好貼心~

雖然即叫即燒 師傅都好有效率
唔會要等好耐先有得食( •̀֊•́ ) ̖́-

#lastbitematters
#lastbitematters_princeedward
#lastbitematters_mk
  • 香蔥牛燒
  • 燒飯團
2023-01-15 27 瀏覽
🎪 博居酒屋 (太子)太子通菜街223號麗明大厦地下D號舖🍶日式串燒居酒屋,係吧枱望住師傅燒🤭前菜有蔬菜杯,入面有青瓜、甘筍、蘿蔔條、椰菜,配柚子鹽、咖喱鹽和串燒醬😋有心思🫶🏻😀叫左套餐吾洗愁,每個套餐有七款串燒,加一個飯團🍙高質!滿足!🥰🌼雛菊Set $238銀杏:口感軟稔稔,健康之選,無苦澀味🫶🏻汁燒茄子:超多汁~有驚喜!😎☝️汁燒雞肉大蔥串:燒到好惹味!好食😋雞腎:夠爽!👍🏻可以灑下咖喱鹽巴,正~雞骨豬肉腸:好細心咁包住肉腸尾🤭紫蘇葉魷魚卷:推介☝️口感煙煙韌靭,紫蘇葉好清新😚香蔥牛燒:好吸睛🤩超多香蔥喺面頭,咬落去仲好Juicy😍燒飯團:有埋飯焦架😗正~🍁紅葉Set $288汁燒鮮冬菇:正常發揮🙌🏻日本蕃薯:小編至愛🤭紫薯軟稔稔🥳有紫薯既香甜☺️免治雞肉軟骨棒:口感豐富,咬到粒粒爽脆嘅雞軟骨🤭紫蘇葉豬肉串:惹味!火炙完夠晒香脆,多汁!黑豚肉大蔥串:豚肉烤到少少燶邊,香脆又多汁!🫶🏻燒帶子:大大粒帶子✋🏻鮮甜☺️牛脷心:☝️推介,厚切好食😋燒飯團🤤整體食物質數:4.5/5💰性價比:4.5/5💥推薦指數:4.5/5
🎪 博居酒屋 (太子)

🌼雛菊Set $238
銀杏:口感軟稔稔,健康之選,無苦澀味🫶🏻
汁燒茄子:超多汁~有驚喜!😎☝️
汁燒雞肉大蔥串:燒到好惹味!好食😋
雞腎:夠爽!👍🏻可以灑下咖喱鹽巴,正~
雞骨豬肉腸:好細心咁包住肉腸尾🤭
紫蘇葉魷魚卷:推介☝️口感煙煙韌靭,紫蘇葉好清新😚
香蔥牛燒:好吸睛🤩超多香蔥喺面頭,咬落去仲好Juicy😍
燒飯團:有埋飯焦架😗正~

🍁紅葉Set $288
汁燒鮮冬菇:正常發揮🙌🏻
日本蕃薯:小編至愛🤭紫薯軟稔稔🥳有紫薯既香甜☺️
免治雞肉軟骨棒:口感豐富,咬到粒粒爽脆嘅雞軟骨🤭
紫蘇葉豬肉串:惹味!火炙完夠晒香脆,多汁!
黑豚肉大蔥串:豚肉烤到少少燶邊,香脆又多汁!🫶🏻
燒帶子:大大粒帶子✋🏻鮮甜☺️
牛脷心:☝️推介,厚切好食😋
燒飯團

🤤整體食物質數:4.5/5
💰性價比:4.5/5
💥推薦指數:4.5/5
2023-01-15 29 瀏覽
小編同朋友平時去太子附近多數係食點心居多,但係原來轉一個彎都有好多林林總總嘅食肆餐廳,今次就揀咗呢一間日式串燒,門面都幾靚😂.#雛菊set 🌼 & #紅葉set 🍁呢間串燒店除咗單點嘅串燒之外,最主要就係有三個set,佢哋分別都係有七串串燒,再加燒飯團組成😝當中小編同朋友特別推介當中幾款串燒👍🏻.1️⃣ #紫蘇葉魷魚卷 🦑本身小編唔太鍾意紫蘇葉嘅味道,但係每一個魷魚卷上少少嘅紫蘇葉,對比平時嘅汁燒魷魚筒,我覺得佢食落口係更加彈牙、清爽、清新,唔錯唔錯😎.2️⃣ #免治雞肉軟骨棒 🐔呢度嘅雞肉軟骨棒,肉質唔會鬆散,而且軟骨含量好足夠,令到食嘅時候有唔同嘅口感,好有咬口,同埋最重要嘅係配合日本雞蛋點黎食,又香又滑又濃郁🤤.3️⃣ #紫蘇葉豬肉串 🐽嗱嗱嗱!又一個包住紫蘇葉嘅串燒,然後我哋覺得好味嘅🙊 原因係佢嘅豬肉燒完之後都算鬆化,又保留咗少少豬油嘅香味,而紫蘇葉嘅陪襯就可以減除個油膩感,呢個組合又幾好😆.4️⃣ #牛脷心 🐮呢個唔使講太多,一定一定一定要試😍超Juicy❗️勁好味‼️.5️⃣ #燒飯團 🍙呢一個係我好驚喜嘅食物,冇諗過最後送上嚟嘅燒飯團,表面係燒到非常之香脆可口,有種飯焦嘅感覺,但又唔會癡牙,而

#雛菊set 🌼 & #紅葉set 🍁
當中小編同朋友特別推介當中幾款串燒👍🏻

1️⃣ #紫蘇葉魷魚卷 🦑

2️⃣ #免治雞肉軟骨棒 🐔

3️⃣ #紫蘇葉豬肉串 🐽
4️⃣ #牛脷心 🐮
呢個唔使講太多,一定一定一定要試😍
超Juicy❗️勁好味‼️

5️⃣ #燒飯團 🍙
呢一個係我好驚喜嘅食物,冇諗過最後送上嚟嘅燒飯團,表面係燒到非常之香脆可口,有種飯焦嘅感覺,但又唔會癡牙,而且當中係有佢嘅醬油調味,好好食😋
📌 溫馨提示:餐廳位置唔算多,大家要留意用餐時間,最好去之前問清楚店啦🙂
另外,餐廳嘅冷氣比較大,啲嘢食好易吹凍,建議大家睇住時間叫,同埋趁熱食🙈